Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Várszegi Erika

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üzleti modell és az üzleti stratégiaépítés egyik fontos eleme a pontos célcsoport meghatározás. Az üzleti stratégia építése során sok vállalkozótól kaptam már azt a választ, hogy a célcsoportja a hazai KKV-k. Ha vállalkozásoknak adsz el terméket vagy szolgáltatást, vállalkozások alkotják a…..
Egy elakadás, probléma esetén sokszor mélyebb diagnózis felállítása nélkül kezdjük „gyógyítani” a vállalkozásunkat. Általános „immunerősítőket” alkalmazunk. C-vitamin gyanánt egy jó kis Facebook kampányt, multivitaminként a weboldal felturbózását, de tudjuk egyáltalán, hogy hol van a probléma? Ha…..
Ügyfeleimnek azt tanítom, hogy akár jól megy a vállalkozásuk, akár nem, bizonyos időközönként fontos ránézned felülnézetből a működésedre, eredményeidre, a környezetre, hiszen hajlamos lehetsz elmerülni a mindennapi operatív feladatokban, elsüllyedni abban a bizonyos operatív mocsárban. A napjaidat…..
Az elmúlt 2 és fél hétre az üzleti életet egy csodálatos országra és kultúrára, a laptopot pedig fényképezőgépre cseréltem. Burmában (Myanmar) jártam! Burma (Myanmar) látnivalói világviszonylatban is lenyűgözőek: a 2500 éves, 99 méter magas, 9 tonna színarannyal borított, több száz kisebb pagoda…..
  A rugalmasság ma alapkövetelmény egy sikeres vállalkozás számára. A mai villámgyorsan és állandóan változó piaci környezetben elengedhetetlen, hogy rugalmasan tudjál alkalmazkodni a változó piaci körülményekhez, igényekhez. Fontos, hogy képes legyél felismerni a változásokat, az új trendeket és…..
Csődbe ment és azonnali hatállyal beszüntette a tevékenységét hétfőn a Thomas Cook utazási iroda. Az 1841-ben Thomas Cook üzletember által alapított vállalat Nagy-Britannia legrégebbi utazási irodája. Az iroda által szervezett utakon a becslések szerint a csőd bejelentésekor több, mint 600.000…..
Az elmúlt 20 évben, mialatt vállalatvezetőként dolgoztam, rengeteg különböző méretű vállalkozást láttam közelről. Megtapasztaltam, hogy sikeres vállalkozások buknak el vagy akadnak el a fejlődésben világos üzleti stratégia hiányában!   Fotó: Unsplash   Hazai vállalkozásokről publikált…..
Vitatott, hogy a nyári időszak mennyire tekinthető uborkaszezonnak a vállalkozások életében. Tény, hogy ez az időszak a szabadságolások, nyaralások ideje. Persze az ügyfeleid nem töltik nyaralással a következő teljes 2 hónapot, de az biztos, hogy sokkal nehezebb időpontokat egyeztetni, főleg…..
Idén a napokban Magyarországon, Zánkán rendezik az éves nemzetközi Vespa világtalálkozót. A világ Vespásainak legnagyobb éves rendezvényére több tucat országból, több ezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is…..
A mai gyorsan változó piaci környezetben a legfőbb versenyelőny a gyorsaság és az alkalmazkodóképesség. Ma már nem a nagy hal eszi meg a kis halat, hanem a gyors hal a lassú halat.                                                                                                                    …..
Emlékszel még arra, mi motivált, amikor belevágtál a vállalkozásodba? Volt egy álmod, csillogott a szemed, hogy végre azt csinálhatod, amit igazán szeretsz és mellette élvezheted a vállalkozók szabadságát is.  ..