Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Registry (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zseniális naiv ügyfelet talált EK a méltatlanul keveset linkolt Étteremblogon, akik amiatt panaszkodtak, hogy rövidgatyában és papucsban nem engedték őket az ötcsillagos Villa Medici éttermébe. Átkopiztam az egészet, mert annyia vicces: "A hétvégén 2008. 08 16.-án…..
Pocakos nő, véradó férfi, érzéketlen, de kényszeresen tegeződő multi, mi kell még? A véradás miatt őszi légyként konzumáló András és terhes felesége egy leértékelt íróasztal formájában vették hátukra a konzumkeresztet. Egy információs tábla eltérő értelmezése miatt…..
Mi szkeptikusok időnként elveszünk az ezotéria és az áltudományok által használt kifejezések dzsungelében. Úgy gondoltam, szükség van egy kis fényre az éjszakában, hisz oly makacs és tudatlan emberek vagyunk. Íme az Alternatív Szkeptikus Szótár, hogy végre mosolyogva igazodjunk el e számunkra…..
Registry (törölt) 2008.07.22 20:58:48
Ha még valakit érdekel az eredeti téma, felhívnám a figyelmet három idevágó rövid cikkre:
Alternatív orvoslás és áltudomány-
www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2003/tv0303/mornstein.html

A hit gyógyító ereje- www.termeszetvilaga.hu/fizika_eve/szkeptikus/csaba.html

Az aura- konyv.uw.hu/aura.htm
Ez utóbbi cikkben röviden olvasható egy Randi által "auralátókon" végzett teszt is, melynek részletesebb leírását is olvastam valahol, de azt most sajnos nem találtam meg.
Tegyünk néhány szem kukoricát az asztalra, helyezzünk köréjük 3–4 mobiltelefont, majd hívjuk fel a telefonokat. Pár másodperc múlva a kukoricaszemek felpattognak, s már fogyaszthatjuk is a friss, finom pattogatott kukoricát. Legalábbis ez látható azokon a kis videókon, amelyek pár hete…..
Tegnap jelent meg az a riport az Indexen, melyet Kampis Györggyel, az ELTE Tudománytörténet és Tudományfilozófia Tanszékének vezetőjével, A fajok eredete fordítójával készítettek. A riportból elég sok érdekes dolgokat tudhatunk meg, de az egész írásból leginkább az jött át,…..
Registry (törölt) 2008.07.03 22:54:36
movhu 2008.07.03. 21:17:24
A cikk inkább vallásellenesnek tűnnek számomra, de egy ide kapcsolódó hozzászólást Kolbászoszsömlétől:

kolbászoszsömle 2008.07.03. 20:33:33

igazitrebitsch 2008.07.03. 19:01:25
"A hivatkozott Kampis-interjú például több sebből is vérzik: óriási arc, "szóba sem kell állni az ilyenekkel" - hozzáállás, tényszerű kijelentése annak, hogy az evolúció olyan igazság, mint hogy a Föld gömbölyű, továbbá sejtetése annak, hogy a bizonyítás olyan bonyolult, hogy csak a tudósok érthetik meg, ezért kéretik mindenkinek meghajolni a tudomány tekintélye előtt..."

Ez nem ennek az igazolása.
Én sem állnék neki nevemet adva vitatkozni egy kreácionistával, és nem azért, mert akkora arc vagyok, hogy hű, meg jajj, hanem azért, mert amit eddig elértem tudományosan, az nem szembeállítható egy kreácionista véleményével.
A tudós nem fog nekiállni vitatkozni az evolúcióról, egy olyan outsiderrel, akinek nincs rálátása arra, amiről beszél, és nem fogja megszerezni azt az örömet, hogy XY biológia phd-s, és VZ soha sehol nem publikált nímand úgy legyen beállítva, mintha egyenrangú félként, egyenrangú és eldöntendő igazságokról beszélgetnek, vitatkoznak.
Egyszerűen a mi farvizünkön ne evezgessen egyetlen kreácionista sem.
És nem nekem derogál vele beszélni, hanem a meggyőzés (a hallgatóság meggyőzésének) perifériás útját akarom, akarjuk ezzel lezárni, ugyanis a a kreácionizmus _nem_ tudományos elmélet.
Az egy hit, ami annyira ostoba, hogy önmagát cáfolja, pl az egyszerűsíthetetlen komplexitással.

Mellesleg az evolúció nem egy olyan bonyolult dolog, amit földi halandó nem tud megérteni, nem egy istentől elrugaszkodott képletgyüjtemény, hanem kőkemény paraszti logika alapján működő rendszer.
Annyira a paraszti logikán alapul, hogy a parasztok pl. évezredeken keresztül az evolúciót használták a növénytermesztés és az állattenyésztés során.

"
Vagyis a bizonyítás abból áll, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján ez az egyetlen ésszerű magyarázat. Ja és ezt én mondom, aki értek hozzá, értelmes emberek tehát elfogadják, punktum."

Nem azért kell elfogadnod, mert én mondom, hanem azért, mert így van.
Ha utánanéznél (és ezt megteheted!), Te is erre a következtetésre jutnál VAGY! ha találsz EGYETLEN olyan dolgot, ami nem illik bele a képbe borul az egész rendszer.
Ha találsz EGYETLEN ilyet, az összes evolúcionista kidobja az eddigi dolgokat, és lázasan nekilát egy új rendszer felépítésének.
Eddig ez nem történt meg.
Sehol senki nem talált olyan bizonyítékot, ami kizárná az evolúciót.
Az evolúció annyira kőkemény merev rendszer a maga módján, hogy elvileg könnyű összedönteni.
Gyakorlatilag viszont ezt senkinek nem sikerült megtennie.
Ez kb azt jelenti, hogy igaz, legalább annyira, mint az, hogy Föld nem gömbölyű.

"Mielőtt megégetnétek: nem állítom, hogy nincs evolúció, csak azt, hogy nem tudom, és a tekintélyelvű érvelés aligha tudna meggyőzni, mert felismerni vélem benne a középkori egyház módszerét. (A Föld nem forog, vagy meghalsz.)"

Abszolút nem tekintélyelvű az érvelésem. Legalábbis azt hiszem, hogy ez nem az, hiszen hozzáférhetőek azok a könyvek, cikkek, kutatási eredmények, amik alapján azt állítom, hogy amit mondok, az leírja a valóságot.
Én nem azt mondom, hogy ne nézz utána annak, amit mondok, hanem hidd csak el, hanem azt mondom, hogy ha érdemben akarsz vitatkozni, olvass sokat, és az adatok alapján gondolkozz, az adatok alapján vonj le következtetést, és dönts.