Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lélektündér Művészetterápia

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Mások legyőzéséhez erő kell, de önmagunk legyőzéséhez belső erősség." (LAO-CE) Üzenet: Cselekszem Az Oroszlán legmélyebb motivációja az a vágy, hogy korlátozás nélkül éljen és valósítsa meg önmagát. A Rák passzív, befogadó magatartását aktív cselekvés váltja fel, amely kisugárzik környezetére…..
"Bármit is állít a filozófia, az érzésednek higgy! Az soha nem csap be." (Friedrich Von Sallet) Gillian Dressen - Cancer Az állatöv negyedik jegye Üzenete: Érzek A Rák felel meg az érzelmi befolyásolhatóságnak, ellentétben a logikus-analitikus szemléletmóddal, amely az előző szakaszt, az…..
Don Juan, az öreg sámán tanítványával, Carlos Castanedával egy mexikói kisvárosban sétál. Az utca közepén megpillantanak egy csigát, amint ott mászik. Castaneda, aki mesterétől azt tanulta, hogy minden állatot tisztelni kell, azonnal odasiet, fogja a csigát és egy biztonságos bokorba helyezi. Most…..
“Az álom rejtett kis ajtó a lélek legmélyén és legmeghittebb zugában: arra a kozmikus őséjszakára nyílik, amely lélek volt jóval azelőtt, hogy én-tudat létezett volna, és lélek lesz jóval azon túl, amit egy én-tudat valaha is elérhet. ...Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem…..
Egyszer volt, hol nem volt, a világ színei egyszer csak elkezdtek civakodni. Mindegyik azt állította, ő a legjobb, a legfontosabb, a leghasznosabb, a kedvenc. A zöld azt mondta: „Tiszta sor, hogy én állok az első helyen. Az élet és a remény színét képviselem, a fű, a fák és a levelek is az én…..
IKREK - Az Állatöv harmadik jegye(május 22 - június 21) Az Ikrek az ember belső dualitásának, ellentéteinek szimbóluma. Az eredeti egység itt feloszlik fényre és sötétségre, jóra és rosszra, férfira és nőre, égre és földre. Az emberi tudat a poláris ellentétekre irányul. Tudjuk, hogy nappal van,…..
Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el.A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében.Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal…..
Bazsó Éva Andrea: Fény és árnyék Most éppen melyik oldal, mi hozzád tartozik...? Ellenségünk a sötét S úgy gondoljuk, csak a fény boldogít? Honnan is tudhatnánk, mi a világosság? Ha nem ismerjük a sötét oldalunk. Áldásért miért is könyörgünk? Ha hazug, és rideg minden szavunk. Szeresd hát…..
A szakértők szerint a romantikus szerelem az egyik legerőteljesebb érzelem, amire az ember képes. Az ember arra van programozva, hogy kiválasszon magának egy párt. A kiválasztott pár egyfajta jutalommá válik az illető számára. Az agy jutalom, vagy örömközpontja a túléléshez szükséges egyik…..
Volt egyszer egy gyönyörű kert, tele különféle gyümölcsfákkal és szebbnél szebb bokrokkal, virágokkal. A kert lakója volt egy tölgyfa is. Jó ideje ott állt már a többi fa mellett, de nagyon nem érezte jól magát. A gyümölcsfák évről évre hozták a zamatos gyümölcsöket, a virágok csodálatos színekben…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy földműves, akinek a szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át panaszosan bőgött, miközben a földműves megpróbált rájönni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg, és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg…..
1970-ben kezdődött Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban…..
Szerte a világon a tojás az élet kezdetét és a világmindenséget jelképezi. Egy kínai hagyomány úgy írja le az eget és a földet, mint tojáshéjat és sárgáját, egy indiai mítosz szerint pedig egy hattyú keltette ki a kozmikus tojást, amelyből a világ létrejött. Nem véletlen, hogy a tojás vált az élet,…..
A csírát és tápanyagot rejtő szaporítószerv a növények regenerációját biztosítja, ezért az élet és halál jelképe; jelenti mind a föld alatti, mind a föld feletti életet. Termékenységi jelentésköre gazdag: számos sokmagvú gyümölcs/termés a szaporodás és a termékenység jelképe, pl. gránátalma,…..
A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik, akinek az életműve megkerülhetetlen teljesítmény mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal,…..
Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és biztassák a békákat. Elkezdődött a verseny. De a nézők közül senki nem hitt abban, hogy a békák közül egynek is sikerülhet feljutni a torony…..
Volt egyszer egy öregember, aki egy oázis szélén üldögélt a Közel Keleten, egy város kapujában. Egy napon, odament hozzá egy fiatalember és megkérdezte tőle:..
Amikor valaki azt mondja, hogy "Kos vagyok", ez alapjában véve csupán annyit jelent, hogy az első tavaszi hónapban született. Ebben az időszakban halad át a Nap az égboltnak azon a szakaszán, amelyet Kosnak nevezünk...
Március 21. a csillagászati tavasz kezdete. Ezen a napon a Nap az Egyenlítő magasságában halad át az égen, sugarai merőlegesek a föld forgástengelyére, éppen keleten kel, és nyugaton nyugszik, a nappalok, valamint az éjszakák hossza az egész földgolyón egyenlő. Innen a neve "napéjegyenlőség"....Az…..
Definíciója szerint a böjt a mértékletesség erényének cselekedete: tágabb értelemben minden erkölcsi meggondolásból fakadó önmegtagadás, főként az érzéki élvezetektől való tartózkodás; szorosabb értelemben pedig az önfenntartási ösztön megfékezése az evésben és ivásban. Célja a lélek fölemelése a…..
A télbúcsúztató farsang időszaka vízkereszt napjától hamvazószerdáig tart. Vízkereszt állandó dátum (január 6.), de hamvazószerdát (idén március 6.) a mozgó húsvéti ünnep határozza meg. Az farsang időszaka - ami ebben az évben igen hosszúra nyúlt - régen a lakodalmak időszaka volt, sok…..
Minden élőlény a Földön a napfénynek köszönheti létezését, a Naphoz kötődik. Így aztán a csillagászati évszakváltás a napok folyamatos változásán belül azon időpontokhoz kötődik, amikor fizikusan nézve jelentős változás következik be. Az évszakok váltakozása a Föld Nap körüli keringésének…..
Mindenekelőtt védelmet jelentett ősünk számára. Lombkoronája megóvta a Nap hevétől, az esőtől. Ágai, odva rejtekül, sőt otthonul, temetkezési helyül szolgáltak. A fa táplál és szomjat olt. És nemcsak gyümölcsével, belével vagy magvaiból sajtolt olajával, némelyiknek a nedve is fogyasztható. Ad…..
Február 24-e Szent Mátyás apostol ünnepe. A Lévi nemzetségéből, Betlehemből származó Mátyás tudós ember volt. Az Úr tanítványai közé tartozott: követte Jézust „János keresztségétől fogva egészen mennybevétele napjáig”. Sorshúzással választották az apostolok közé, Júdás helyébe, hogy velük együtt…..
Oskar Adler az ember három különböző tudati állapotát három hasonlattal definiálja: kő a vízben, sószemcse a vízben és kendő a vízben...