Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tundee

0 bejegyzést írt és 149 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Egy életre sánta lettem 2012.08.08 11:55:15
Engem is a János Kórházba szállítottak lábtöréssel (szárkapocs- és sípcsont zárt törés a boka felett 5 centivel), és ez volt talán életem legborzasztóbb élménye. 8-kor értem be a mentővel, és 1/2 12-kor kerültem vizsgálat alá. Utána másnap szakszerűen fúrtak és…..
tundee 2012.08.08 20:30:56
@kristofxx: Az orvos nem parancsol, csak elmondhatja, hogy ne egyél, ne ugrált, ne kell fel az ágyból, tarts be a diétát. Nem azért, mert ki akar cseszni veled és a szemét élvezi, hogy pl. egy mélyvénás trombózisban már a sok fekvéstől tyúkszem nő a seggeden, hanem csak annál az egyszerű tényezőnél fogva, hogy tisztában van vele, ha te nem tartod be az utasításait akár fűbe is haraphatsz. Aztán persze a kedves családod pereli az orvost, pedig csak te voltál olyan korlátolt hülye, hogy felfogd minden a te érdekedben történik.
Három hónapja fogadta el a kormány az árfolyamgát rendszerét, a legszemfülesebb devizaadósok pedig már júniusban alacsonyabb törlesztő részletet fizettek. Azoknak, akik még bizonytalanok, itt van még egy kalkuláció. Számításunk szerint a direkt módon elérhető nyereség a…..
tundee 2012.07.02 21:20:58
@Nahát: Ez nem mese, ez Izland. Persze ott még a politikusokat is felelősségre vonták, ami sajnos nálunk úgy látszik elképzelhetetlen. Sajnos mi azonban egy óriási bűnszövetkezetben élünk, itt egyeseknek mindent lehet következmények nélkü.:(
Igencsak tanulságos az elmúlt napok híranyagát áttekintve az a gyakorlat, ahogy a mai magyar médiában szelektálják a híreket. Az elmúlt napok hírei között keresve a „homoszexuális” emberekkel összefüggő híreket, június 22-én a keresési listák 90 %-át az élettársát…..
tundee 2012.06.23 15:47:13
@Pepibubó:
Miről beszélsz? Mindenki tudja, hogy Fábri homoszexuális, de nem csinálunk belőle problémát, mert senkit nem érdekel addig, amíg ezt nem tolja a "pofánkba". Talán a homoszexuálisok felől is kellene egy kis tolerancia a többségi társadalom felé...
A Steiner Kristóf egy ideig abból élt, hogy ő volt az ország "kis buzija", utálta is érte mindenki, de most amióta megállapodott, "házasságot kötött" valahogy levette magáról az "irritáló buzi" álarcot, így szerintem sokat javult a megítélése.
tundee 2012.06.23 15:56:21
@Pepibubó: Miért a Friderikuszt utálja bárki is? Jó abban amit csinál, nem él az utcán szexuális életet. Az, hogy otthon kivel bújik ágyban szerintem senkit sem érdekel.
Megalázták, majd "megölték" az édesapámat a Berettyóújfalui kórházban.   10 éve történt. Azóta is forr bennem a keserűség, amiért főorvos létemre nem tudtam megakadályozni a történteket.Édesapám majdnem 94 éves volt. Jó általános állapotban, bot nélkül járkált a…..
tundee 2012.06.16 11:23:22
@marand22: Az idős kor nem igényli a dóziscsökkentést, csak igazoltan beszűkült vesefunkció. (30 alatti GFR. ill. 50 alatt mérlegelendő, de erről nincs információnk.)
tundee 2012.06.16 15:55:12
@marand22: Értem én, hogy mit írsz, de egy idős betegnek ha jó a vesefunkciója a Fraxiparinnál nem kell a dózist csökkenteni. Itt nem tudunk a vesefunkció beszűküléséről információt. Testsúlyt sem, de mivel egy vékony testalkatú ffi-ról van szó a leírásban, ha nincs fennálló veseelégtelenség a 2x0,6 ml terápiás dózis a megfelelő.
tundee 2012.06.16 21:33:50
@Parmezanidész: A prosztata (magyarul dülmirigy) éppen annyira nem magyar eredetű szó, mint a gasztrointestinális. Furcsa taktika valakinek a helyesírását kritizálni úgy, hogy a tied sem kifogástalan. Nem tudom, hogy hallottál-e már arról, hogy mondatot mindig nagy betűvel kezdünk? Ezt a vétséget elkövetni nagyobb bűnnek tartom mint azt, hogy valaki s-sel vagy sz-szel írja a prosztatát. Főként, hogy mindkettő helyes.
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
Praxis 40 percig turkált bennem 2012.06.03 08:12:00
Babavárás? Szívás első fokon, ha a Szegedi Nőiklinkán dr. XY-hoz bekerül véletlenül valaki.Az én saját dokim átkerült másik városba a terhességem elején, a nucha szűrést így a nagy intézmény végezte. Dr. XY-hoz kerültem, aznap ő volt ügyeletben. 40 percig turkált bennem…..
Tisztelt Praxis Olvasók !   2010.dec.20-2011.ápr.20-ig otthon próbáltam egy diverticulitistől és colitistől megszabadulni. Sajnos 2011.ápr.20-án be kellett feküdnöm a Honvéd Kórház Máv -kórház részlegében lévő gasztroenterológiára.Nagyon súlyos állapotban vitt be egy…..
tundee 2012.06.13 18:32:02
@mirx: És Ön tett-e valamit a változásokért? Gyűjtött-e már aláírást azért, hogy a kórházi étkeztetés ne a börtönkoszt finanszírozásának töredékéből történjen? Hogy egy 40 fős fekvőbeteg osztályon egy műszakban ne csak két nővér dolgozzon? Hogy egy ügyeletes orvos egyszerre ne 4-5 osztály ellátásáért legyen felelős?
Vágjon bele ebbe a nagy, de nemes feladatba, s szerintem százezrek fognak csatlakozni Önhöz!
tundee 2012.06.13 18:35:28
@karcsibácsi: Szenzációs, csak egyelőre nem megfizethető. Ráadásul kicsit gyanús, hogy nem igen lehet jelenleg a vérszintet, s hatékonyságot monitorozni.
Praxis Meg is halhattam volna 2012.06.06 07:24:00
Tisztelt Szerkesztőség! Egy történetet szeretnék megosztani az olvasókkal, ami velem történt a Központi Orvosi Ügyeleten Nyíregyházán.2 héttel ezelőtt 22:30-kor este, hirtelen nagyon rosszul lettem, folyamatos szúró fájdalmat éreztem a mellkasom közepén. Ilyet azelőtt még…..
tundee 2012.06.09 16:02:24
@jágör68: Bár olyan igényes lenne a kedves posztoló a saját anatómiai és élettani ismeretei terén is, mint amit az egészségügyi személyzettől elvár. Persze az általános iskolai 6.-os tanagyaggal úgy tűnik már nem olyan sikk tisztában lenni, mint az ügyeletes orvos mackóját kritizálni.
Az érem másik oldala is érdekes lehet.Praxisomban tartozó beteg átmenetileg külföldön tartózkodik. Megkeres a Facebookon (mert külföldről drága a telefonálás), hogy a néhány napos itthoni tartózkodás idején hallásvizsgálatot kellene a gyereknek elvégezni.   Felhívom a…..
tundee 2012.04.27 11:28:27
@Styxx: Az egyetlen telefonról azért annyit, hogy néha egy órás telefonálgatásba is beletelik amíg a betegnek elintézek egy konzíliumot.
tundee 2012.04.27 11:31:14
@Véleményem Szerint: Nem. A háziorvosnak nem feladata, hogy időpontot kérjen a szakrendelésekre.
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
tundee 2012.04.25 18:03:42
@öreg tyúk: Ön hány ápolónőt vagy orvost nevelt a nemzetnek, hogy ne legyenek ilyen mostohák a körülmények? Mert például az én munkahelyemen 36 betegre egy műszakban 3 nővér és 2-3 orvos jut. Hiddje el ez komoly munkatempót kíván, s bármennyire is lenne nekem is igényem a betegeimmel és hozzátartozókkal nyugodt körülmények között beszélgetni erre sokszor nem jut megfelelő mennyiségű idő még a folyamatos túlórázás ellenére sem. Szóval kedves öreg Tyúk (és a hasonló véleményen lévők hada) küldje gyermekeit, unokáit az egészségügybe dolgozni, s hátha akkor változnak a körülmények.
Praxis Lopnak a kórházban 2012.03.26 08:59:00
Tisztelt Cím! Olvastam a blogját, amiben leírták, hogy a kórházban meglopták az édesanyját.Hasonló dolgot kívánok megosztani most én is.Édesanyám a berettyóújfalui kórházban feküdt pár évvel ezelőtt. Nem emlékszem pontosan, hogy mennyi pénz volt nála de emlékezetem…..
tundee 2012.04.06 21:50:44
@fotengelyszimering: No persze, mert olyan jól megy kishazánkban, hogy minden kórházi osztályon futná portaszolgálatra meg kamerára minden betegszobában. Arról nem is beszélve, hogy ez utóbbi a betegek személyiségi jogait sérti. Te szeretnéd, ha magatehetetlen állapotodban akár egy ipari kamera is, de felvételt készítene rólad? Ugye nem?
Tisztelt Praxis blog!   Nekem mindig jó véleményem volt az orvosokról és a történtek után is megmarad bennem a kellő tisztelet irántuk, ennek ellenére azt kell mondjam, hogy azért ők sem egytől egyig alkalmasak arra a hivatásra, amelyet választottak maguknak. Csak röviden…..
tundee 2012.04.06 17:12:54
@FuBu: Pontosan. Azt hiszem ha a gyerekem egy ilyen történettel állna elő, hogy a gyerekorvos megakarta pofozni csak úgy a semmiért, inkább hinnék az ismeretlen doktornak, mint a gyerekemnek. Egyszer egy anyuka jött hozzám a gyermekével látlelet vetetni, mondván, hogy az iskolával szembeni bolti eladó csak úgy kirontott a boltból, s rátámadt az ő gyermekére és megpofozta úgy, hogy látszik az ujja nyoma. Éppen azt felejtette el elmondani, hogy szerencsétlen férfit épp a szomszéd rendelőben látják el, mert ez az ártatlan gyerek jól fejbe verte egy bottal, mert az szólni mert, hogy a boltja előtt ne dohányozzanak a 12 éves gyerkőcök.
Egy éremnek mindig két oldala van.
tundee 2012.04.06 17:22:12
@Gekko: Védekezésre még nem felkészült? Miről beszélsz? Van gyereked, voltál mostanság óvodában? Ezek a mai gyerekek az idióta szüleiknek is köszönhetően már idejekorán megtanulják osztani egymást, de gondolj csak vissza a gyerekkorodra... Ne mondd, hogy te soha nem csúfoltál senkit vagy téged egyszer sem aláztak meg a diáktársaid! Az a szülő pedig, aki az ilyen megbántásokra mindig ugrik és cselekszik, majd 15-20 év múlva tapasztalhatja, hogy sikerült egy olyan embert nevelnie gyermekéből, aki nem boldogul a napi életben, nem tudja kezelni a konfliktusokat, nehezebb, stresszes helyzeteket. Vagy egy olyan lúzer lesz belőle, aki mindent ököllel vagy nagy pofával akar megoldani, mint ahogyan azt a szüleitől látta.
tundee 2012.04.06 17:47:52
@tundee: Bocsánat. Természetesen "meg akarta pofozni".
Kérem aki tud segítsen és írjon nekem a vani2000@freemail.hu.A nagymamám 74 éves október 23.-án kapott strokot.Bekerült a Kerepesi kórház neurológiai osztályra.3 nap után kapott egy tüdő embóliát,rosszabbodott az állapota.Majd egy hónap elteltével az mondták rehabilitációra…..
tundee 2012.04.04 21:08:19
@Dr.laikus PhD: Nyilvánvaló, hogy további rehabilitációra már nem alkalmas, ezért nem maradhat abban az intézményben. S ha látnád, hogy mit meg nem tesznek/tennének a hozzátartozók azért, hogy az idős szüleiket, nagyszüleiket ne kelljen hazavinni a kórházból te sem fogalmaznál másként, ha valaki ilyen jellegű blogbejegyzését olvasnád. Volt olyan idős néni betegem, akinek a hozzátartozóival megbeszéltem, hogy másnap hazamegy. Betegszállító vitte haza, de csukott ajtókra talált, így visszaszállították, persze egy jó időre fel is szívódtak, így kénytelen voltam krónikus osztályra helyeztetni a nénit, aki elkeseredettségében ott rövid időn belül meg is halt. Egy idős betegnek legjobb a családja körében és bocsáss meg, ha a tapasztalataim után nem az jön le, hogy szegény unoka mennyire aggódik a nagyijáért, hiszen újra futni szeretné látni.
tundee 2012.04.06 17:38:10
@timcsi75: Nézd tudom miről beszélek. Édesapám 50 évesen kapott stroke-ot és bénult le a teljes jobb oldala valamint aphasiássá vált. Ő egy hónapig volt neurológián és 1 hónapot rehabilitációs osztályon, minimális javulással, utána hazaküldték. Illetve felajánlották nekem, hogy elindíthatom a szociális otthoni elhelyezését, s ebben segíteni fognak. Köszöntem, nem kértem belőle. Hazavittem, gondoztam, a táppénzből, később pedig a rokkantnyugdíjból azokra az órákra amíg dolgoztam gondozónőt és gyógytornászt fogadtam, pedig ő aztán nem volt egy mintaapa elhiheted. Most rehabilitációs munkakörben ugyan, de ismét dolgozik és önellátó. Nekem is egy posztot kellett volna írni 10 évvel ezelőtt, hogy jaj, 1 hónap rehabilitáció után az 50!!! (nem 74) éves apámról lemondtak? A lényeg az, hogy te ne mondj le róla és ő ne mondjon le magáról, s felejtsd el az összes ilyen bentfekvős helyet, mert a gyógyulás kulcsa a családban van. Elég akár egy héten 1x elmenni hozzátok a gyógytornásznak, ha munka után te minden nap gyakorolsz a nagymamáddal. Egy nyugdíjas ápolónőt vagy gondozónőt felfogadni pedig éppen nem egy vagyon, mégha a nagymamád nyugdíja esetleg rá is megy erre.
tundee 2012.04.06 17:44:58
@Turchi: Én alapvetően optimista ember vagyok, aki igyekszik az emberekben és a dolgokban a jót látni és keresni, de hallod egy ilyen rózsaszín szemüveget, ami neked van nagyon szeretnék.:)
Kedves Praxisblog! Történetem 10 éves, tehát a gondok már korábban is jelentkeztek, és úgy tűnik nincs új a nap alatt. Férjem 9 éve nagyon erősen fájlalta a jobb karját, de oly annyira, hogy nem tudta már felemelni. Már korábban, egy műtéti hiba miatt hasnyálmirigy gyulladást…..
tundee 2012.03.27 18:23:23
@Dr.laikus PhD: Igazából a kissejtes tüdőrák mutatja a legkisebb összefüggést a dohányzással.
tundee 2012.03.27 18:30:50
@macska69: Meg kell ijedni!!! Ez valószínűleg egy átmeneti agyi keringési zavar volt nála. Mielőbb fel kell keresni egy neurológust. Addig is ha még nem szed, javasolnék napi 100 mg Astrix/Aspirin protect/ASA-t már vény nélkül is kapható. De tényleg nem kellene húzni az időt az orvoshoz kerüléssel, mert az említett tünet, akár a stroke "előszobája" is lehet.
 Te is érzed, hogy az utcán az emberek gyanakodva szemlélnek? Félelemmel? Rossz szemmel néznek rád? Bizalmatlanul vizsgálnak téged? Beléd kötnek lényegtelen dolgok miatt? Hogy egyre többet ütközöl konfliktusba, pedig te csak élnéd a saját életed? Hogy mindenki utál valakit? A…..
Tisztelt Praxis blog!   Orvost váltani mindig rizikós helyzet, de legtöbbször azért kerül rá sor, mert elkerülhetetlen. Nálunk is valahogy így volt, elköltöztünk régi lakhelyünkről, ezért kézenfekvő volt új orvost választani a család számára. Ha úgy vesszük, 50…..
tundee 2012.03.05 19:39:53
@SusanneF: Úgy látom egy szép új világot teremtettél a kezelőorvosaidnak. Februárban a kötelező munkaidőmön felül több, mint 30 órát túlóráztam, plusz ehhez jönnek még az ügyeletek (3 hétköznapi és 2 24 órás hétvégi). Szép is lenne a munkaidő lejártával elhúzni haza.:(
tundee 2012.03.06 18:17:16
@radiologus.hu: Én betartanám, de kérd erre légyszíves a munkáltatómat is, s azokat a kollégákat, akik a kötelezőn felül túlmunkát nem vállalnak, s így szép lassan működésképtelenné teszik az ügyeleti ellátást.
tundee 2012.03.07 17:22:07
@radiologus.hu: Nem, egyáltalán nem célom a régi rendszer fenntartása, de valamiből meg kell élni, s fizetni kell a lakáshitelt is. S mondd kit vennének fel, amikor 3 év alatt 5 kollégám ment külföldre dolgozni, s most még kettő készülődik? Gondolhatod mekkora "trutyiban" vagyunk, ha már az osztályvezető főorvos is kénytelen osztályos ügyeletet vinni?
Tisztelt szerkesztők és olvasók!   Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, amennyiben lehetséges, kérem közöljék levelemet. Fiam 7. osztályba jár, már elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen őt mindenhova kísérgetni. Éppen ezért többnyire igyekszünk önállónak nevelni. Sajnos…..
tundee 2012.03.05 19:21:58
@R.-né Kerrigan Sára: A doktornő emberségből kap tőlem egy elégtelent. Nyilván nem azt várja el az ember, hogy összevarrja a gyerek fejét, ha egyszer nem ért hozzá, de egy elsődleges sebellátást, s egy vizsgálatot illik megcsinálni. S ezt, mint a doktornő egyik kolleginája írom.
Tisztelt Praxis blog!   Egy ismerősömtől hallottam a blogról és elhatároztam, én is megírom a velünk történteket. Óvodás kislányom nem sűrűn szokott megbetegedni, valahogy mindig az ünnepekre időzíti a megfázásokat és vírusos fertőzéseket. Ennek okán jelentős…..
tundee 2012.03.02 19:21:50
@ReignOfdark: Igen, a leírtak renden volnának, de tudod hány szülőnek nincs lövése arról, hogy valójában mi is az a "hűtőfürcsi"? (Vajon a posztolónak van-e?) Vagy, hogy sokaknak azt jelenti a Priznitz, hogy beborogatják a gyereket egy vizes lepedővel, aztán 2 paplant és még egy plédet is ráraknak, nehogy megfázzon? Az apró zsebkendőnyi csuklóra ill. homlokra tett nedves zsebkendőkről ne is beszéljünk. S aztán jön a "meglepcsi", hogy nem megy le a gyerek láza. Amikor azt mondod a szülőknek, hogy 38 körüli láznak nem feltétlenül kell nekiugrani lázcsillapítóval (persze vannak kivételek) csak vetkőztesse le a gyereket bugyira, trikóra, s a szobát ne fűtse fel 25-30 fokra, úgy néznek rám, mintha kínaiul beszélnék. Szóval én orvosként azt látom, hogy lázcsillapítás terén igen nagy a sötétség a fejekben még értelmiségi körökben is.
A minap fogták magukat a MAHASZ illetékesei és hírlevél formájában kipostázták a nagyvilágba a 2011-es évre vonatkozó összesített lemezeladási listáikat. Nem, itt még nem ér röhögni. Tehát több lista is van, de elég ha csak egyet veszünk, az Összesített album- és…..
A mínuszok és a hóesés közepette ezen a héten Indiába látogatunk az IndiaPass blog segítségével. Ha kíváncsi vagy az indiai kultúrára, gasztronómiára és az "egyszerű" hétköznapokra, akkor neked ajánljuk ezt az interjút! Minek a hatására döntöttetek úgy, hogy…..
tundee 2012.02.17 16:59:28
@Kopasz Szuzukis: Igen, igazad van, többek között az ilyen negativisztikus emberek miatt, mint te vagy szar hely Európa ill. hazánk.
A mocsok és a szemét meg abból adódik, hogy az emberek egy része úgy gondolkodik, hogy van itt már elég, nem baj ha én is ide hozom, dobom az enyémet, így lett még a németek szemete is a "mienk".
tundee 2012.02.18 09:42:24
@bazd meg: Tapasztalatom szerint éppen annyi tiszteletet kapsz az emberektől, amennyit te adsz nekik, persze mindig van néhány suttyó, de ez éppen így van bármerre is élj a világon. Talán próbáld ki te is egy szabadságod alatt itthon, hogy tisztelettel és figyelemmel fordulsz mások felé, s nem fikázod az országot amelyben élnek - hidd el éppen elég kritikusak vagyunk mi itthon élők is - és meg fog változni a világ.
Az nem kérdés, hogy egyedi és rendhagyó ez a lakóház, de a bejegyzés címében feltett kérdésre mit válaszolnál?..
Már egy jó ideje figyelemmel kísérem Ferencz Vanda munkásságát. Először a USE korábbi kollekciói során lettem az ékszerekre figyelmes, melyeket akkor Vanda készített."Vanda alkotói ereje kitartó és szenvedélyes, a rutin számára ismeretlen. Technikailag mindig magas…..