Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bruhaha1

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Scheiring Gábor Egy demokrácia halála (Budapest: Napvilág kiadó, 2019[i])  Izgalmas, bár nem könnyű olvasmány. Izgalmas, mert a rendszerváltás utáni átmenetről ír, hogy újfajta megközelítéssel írhassa le az Orbán rezsimet. Nem könnyű, hiszen nagyon széleskörű tanulmányokon és irodalmon alapulnak…..
bruhaha1 2019.11.27 16:35:08
@maxval bircaman (cenzúrázott): miért, milyen elnyomás érdeke a népnek?
BAYER A MÚLTAMBAN Lehet Bayer Zsoltot szeretni is, meg utálni is. Mindenféle szempontból van rá indok, és mindenféle pártállásból is. Valamikor egy messzi-messzi politikai galaxisban, úgy a kétezres évek elején talán nagyon szerettem azt a Sajtóklub-ot, aminek a tagja volt (Lovas István, Tóth Gy.…..
bruhaha1 2019.05.23 10:26:36
@Mohácsi Zoltán: "Tisztességtelennek azt tartom, amit már többször elmondtam: miközben azt alkotnak, amit csak akarnak, és annyi pénzből, amennyi kell hozzá, elnyomásról panaszkodnak. "

Egyrészt nem biztos, hogy azt alkotnak amit akarnak. Másrészt nem biztos, hogy a saját elnyomásukról beszélnek, és sokan bizony nem alkotnak azt amit akarnak és semennyi pénzt nem kapnak, sőt le vannak tiltva. Nem értem, miért ne lehetne szolidáris valaki, akinek amúgy esetleg jobb. Én nem szólatok a szegénység miatt, mert én jól keresek? Ha pénzt kapok a hatalomtól, akkro nem mondhatom, hogy diktatúra van, akkor sem, ha diktatúra van?

---

"És ezért kérdeztem, hogy mi a csudára reagálsz?"

Arra reagáltam, hogy te nem látsz problémát a szólásszabadság tekintetében. A Kádár korszakot pedig azért hoztam fel ismét (más kontextus, más téma, nem kötődik a művészek és a hatalom viszonyához), mert olyan példákat soroltál, ami akkor is volt. Ludas Matyi, Hofi, Sas József, azt mondatk amit akartak. Mégsem volt szólásszabadság, gondolom ebben egyetértünk.
Az, hogy a 168 óra írhat bármit, az nem szólásszabadság. A Hócipő sem. Réteglapok, rétegeknek. De még a facebook sem, meg a blogok sem, összességében elenyésző számú emberhez jutnak el.
A tömegtájékoztatás a kormány kezében, gondolj bele, híreket csak az MTI hírei alapján adhat minden csatorna, az MTI pedig egész egyszerűen megtagadja, hogy ellenzéki közleményeket közzétegyen. Elhallgat eseményeket, híreket. A közalkalmazottak nem nyilatkozhatnak, amikor mégis, cenzúrázva vannak. Szinte minden vidéken elérhető sajtó a kormány kezében és csak propagandát szór. Emberek egzisztenciájukban vannak fenyegetve, ha elmondják a véleményüket. Az ellenzék már hirdetési felületet sem kap, a kormány nem vitázik, nem érvel és nem indokol, párbeszéd nincs, elzárkózik. Normális újságíró nem fér a hatalom környékére sem, kérdezni sem lehet.
Szóval tényleg nem értem, hogy gondolhatod, hogy minden rendben a szólásszabadsággal, amikor konkrétan nincs. Hacsak úgy nem, hogy szerinted akkor a Kádár korszakban is rendben volt, hiszen volt Ludas Matyi.

---

Te elmondtad a véleményedet a Kádár korról (a művészek kontra hatalom kérdésben), csak épp úgy, hogy nem tudsz róla semmit. Így persze tényleg szélmalomharc, de nem értem, miért kellene többször elmondanod :)
Nem az a baj ugyanis, hogy nem értem amit mondasz, hanem hogy tudom, hogy nem igaz.
bruhaha1 2019.05.23 10:50:56
@Szabó A. Imre: értékelem az őszinteséged :)
bruhaha1 2019.05.23 12:47:26
@Mohácsi Zoltán: élmény veled vitatkozni :D :D :D

Ha az ember ellentmond, még csak nem is vitatkozol, hanem megsértődsz és kész. Te így gondolod, nem árulod el, miért, nem válaszolsz a feltevésekre, legfeljebb annyit, hogy te nem is azt mondtad.
Francnak lehet itt kommentelni, vagy csak a dícséreteket és méltatásokat várod ide?