Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagy Sándor Zsolt

53 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb beszámoltam arról, hogy a cianotípia irányába eveztem, amely csak részben sikerült jól. Nemrégiben a Flying Tiger nevű boltban jártam, ahol észrevettem a termékek közt egy DIY solar print kit nevű csomagot. Nézzük, mit kínál ez a…..
Fotós sztorik Nyereményjáték! 2022.03.16 18:52:39
Egyszer, régen bizony volt már egy nyereményjátékunk, most viszont újra itt van egy. A játék az Instagramon zajlik, ezen poszt alatt: https://www.instagram.com/p/CbLIO36Iewx/  A játékban való részvétel menete a következő: - a játékos a saját Instagram profiljával beköveti a @nagy.sandorzsolt…..
A cianotípia történetéről, hasznosságáról, elterjedtségéről most nem szólnék, ezeket sok helyen el lehet olvasni. Röviden összegezve a cianotípia egy olyan eljárás, ahol egy fényérzékeny felület segítségével készíthetünk ciánkék színű leképezéseket - akár a világunkból, akár "kontaktmásolással". A…..
A Közvágóhíd egy ismert hely és fogalom a fővárosiak szemében. A kilencedik kerület egy forgalmas pontja, amely egy nagy felezővonal is. Sokan nem szívesen mennek át Külső-Ferencvárosba, sokan a buli helyszínével azonosítják a helyet, valaki pedig csak átutazik szépen rajta az egyes…..
Az ősz a kirándulások ideje. Az idei őszünk időjárás szempontjából lehetett volna sokkal kedvezőbb is, de néhány hétvége erejéig meg lehett figyelni a levélhullásokat akár napsütéses időben is. Éppen ezért mi is kivettük a részünket a kirándulásból, méghozzá Nagymaros-Zebegény közt. A könnyűnek…..
Fotós sztorik Varbó (timelapse) 2021.07.10 10:09:34
Nem gondoltam volna, de ez is a mércéje ennek. Mint tudjátok, az interneten semmi sincs biztonságban. Sem az adataink, pláne nem a képeink, vagy a videóink. A fotósok általában kétféle dolgot tesznek a képeik védelme érdekében: a, nem töltenek fel nagy felbontású verziót, helyette egy webbarát…..
A legutóbbi cikkben az Instagram legproblémásabb hiányosságait és funkcióit gyűjtöttem össze. Némi keresgélés azonban ráébresztett arra, hogy a privátnak hitt tartalmaink egy részét bárki láthatja anélkül, hogy mi tudnánk róla...
Nagy Sándor Zsolt 2020.08.15 10:22:26
@oldalas: De, van rá egy egyszerű módszer. Böngészőben működik.

1. Megkeresed a poszt linkjét.
www.instagram.com/p/CDEn1gBl0yv/

2. A poszt linkje után beírjuk a "media/?size=l" szöveget.
A kész link: www.instagram.com/p/CDEn1gBl0yv/media/?size=l

Ha egyébként erre rányomunk egy Entert, akkor egy másik link képződik, de a végeredmény az lesz, hogy megkapjuk a többnyire 1080p-s tömörített fotót.
Nagy Sándor Zsolt 2021.03.22 22:00:14
@oldalas:
Köszi az észrevételt, ezek az oldalak jönnek-mennek, egyik megszűnik, másik lép a helyébe.
Ha valamelyik link megszűnik, elég ha beírjuk a google keresőbe, hogy
"instagram story viewer" illetve "instagram profile pic full" és rákattintunk a megfelelő találatra.
Az www.instadp.com/ oldal most egészen jól működik: profilkép, sztorik, reel-ek is leszedhetők.
A napokban hideg tombolt, amely kevéssé engedett teret a fotózáshoz. Ennek ellenére folytattam a "galamb projektet", és ezúttal egy másik teleobjektívvel indultam a városba. Az elkészült fotókból most hármat szeretnék bemutatni.:..
Az őszi levélhullásban igazán jól esik a természetben járni. A lenti galériára kattintva Varbóról találhattok néhány őszi felvételt...
Azt gondolom, manapság egyre nagyobb teret kapnak a a közbeszédben a különböző problémák, zavarok. Ma már sok mindenről nem tabu beszélni, különösen azokról a problémákról nem, amelyek kialakulásában a médiának is nagy szerepe van.Kétségtelen, hogy sokan egyszerűen elvesztik realitásérzéküket, és…..
Korábban megkerülhetetlen dolog volt számomra az Instagram - gondoltam magamról. Nem éreztem magam függőnek. Noha amikor megjelent az alkalmazásban az a funkció, amivel meg lehet nézni, mennyi időt is töltünk naponta Instázással, elgondolkodtam. Nem lepődtem meg, hiszen köztudott, hogy úgy alakítják…..
A következő sorozatom vagy ha úgy tetszik, ezek a variációk egy ottawai kiállítás felhívására készültek. A címe: Kapcsolódás I.-XI. Egy sorozatban az az izgalmas, hogy ugyanaz vagy legalábbis nagyon hasonló elemekből több kép készül, amik nem sokban különböznek, mégis a jelentésük egy kevés formai…..
Az Instagram, csakúgy mint más közösségi oldalak csakhamar beférkőztek az életünkbe. Egy évtizede még azt sem tudtuk mi az, ma meg már (még) napi jelleggel görgetjük a képeket. Bár valamennyien kedveljük a social media felületeket, és próbáljuk kihasználnak annak lehetőségeit, gyakorló fotósként,…..
Nagy Sándor Zsolt 2020.08.02 19:56:53
@geegee:
A sztorikat meg lehet tekinteni akár fiók vagy bejelentkezés nélkül is. Bár lehet lelövik majd ezt is, hogy a "kémkedés" megszűnhessen.
storyinsta.com :)
A különböző közösségi oldalakon a városi és természeti tájképek, turistafotók, valamint a portrék/szelfik állnak a középpontban. A két évvel ezelőtt készült magyar Instagram kutatás kimondja, hogy mindkét nemre vonatkozóan a városi, természeti tájképek állnak a legelőkelőbb helyen, ezután az érdekes…..
Az esős június nem esős pillanatai...
A koronavírus, a kijárási korlátozás, tilalom az élet minden területére nagy hatással volt. Az emberek új elfoglaltságokat találtak maguknak, sokan otthonról dolgoztak, vannak, akiknek teljesen új hivatást kellett találni, mert a saját szakterületük szinte megszűnt létezni. A fotózásban a következő…..
A filmet és fényképezést kedvelő emberként én is megkapom a személyre szabott internetes hirdetéséseket, amelyeken keresztül gyakran hirdetnek fotós tanfolyamokat, vagy filmes képzéseket. Az egyik ilyen képzés azt ígéri, hogy filmfotósok lehetünk, azonban ennek a szakmának egy másik neve terjedt el…..
Nagy Sándor Zsolt 2020.06.06 11:11:18
@XTaki: Ennek nagyon örülök! Remélem a filmszakmában is tudod hasznosítani a megszerzett tudást! Csak induljanak újra a forgatások mindenhol. :)
Múlt hónapban jelentkeztem egy cikkel, amelyben írtam a kis felbontású képek nagyítási lehetőségeiről. A bemutatott ingyenes szoftverek meglehetősen kezdetlegesnek bizonyultak. A régi, fekete-fehér, szépia árnyalatú és megfakult képeinket azonban sokkal jobb eredménnyel színezhetjük ki - továbbra is…..
A debreceni toronyház Hajdú-Bihar megye legmagasabb épülete. Az építmény Magyarországon is példásnak számít: 22 emeletével és 75 méteres magasságával fogadja a debreceni vasútállomáson áthaladókat. Az 1967-es tudósítások két éves határidőt számoltak az épület elkészülésére. A toronyház tehát a…..
Fotós sztorik Az autó alatt 2020.03.28 21:18:15
Szereted a cicákat? Van négy felesleges perced? Ez a videó akkor neked szól!..
Az informatikával kapcsolatos tapasztalásaink során megtanuljuk, hogy a filmekben látott fényképnagyításokkal kapcsolatos trükkök nem valódiak. A le nem fotózott részletek, az alacsony felbontás használata miatt kivehetetlen alakok, az elmosódott arcok, bizony később sem lesznek láthatóak. Mégis…..
Szamár gázmaszkban? Az 1916-ban készült felvétel a bizonyíték arra, hogy ez is megtörténhet. A fotó igencsak nagy népszerűségre tett szert az utóbbi években, még faliképeket is lehet vásárolni a világháborús fotóból...
Nagy Sándor Zsolt 2020.01.26 23:55:25
@Krisi9: Az Alamy képvásárlós oldal valóban másképp taggelte be a képet, de minden más forrás és megbízható képügynökségek is első világháborús vonatkozást említenek.