Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Castad

126 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahsoka Tano napjaink egyik legmeghatározóbb és legközkedveltebb Star Wars karakterévé vált. A togruta nő életútját és jellemfejlődését végigkövethettük animációs sorozatokban és immár élőszereplős formában is – kibontakozhatott az összetett személyisége. De mégis mi, illetve ki inspirálta a…..
Az idei nyár egyik filmes slágere az Oppenheimer, mely az atombomba feltalálójáról szól. A Star Wars ugyancsak hemzseg kegyetlen és pusztító szuperfegyverekben, ezekből szedtünk össze néhányat. 1) Halálcsillag A szuperfegyverek szinte olyannyira a Star Wars elemi részét képezik, mint a fénykardok…..
Rebo.hu Három Zsivány Vezér 2023.08.03 20:00:00
A Szukits Kiadó jóvoltából előrendelhetővé vált Michael A. Stackpole X-szárnyúak regényeinek első két kötetének (Zsivány osztag és Wedge játszmája) új, keménytáblás kiadása. Ennek apropóján mutatom be a legendás Zsivány osztag három talán legjelentősebb parancsnokát, a három legfontosabb Zsivány…..
Párhuzamos életrajzok sorozatomban  egy-egy Legendák karakter útját, történetetét hasonlítom össze egy filmekből, sorozatokból ismert szereplővel. Kyp Durron és Anakin Solo után  Ahsoka élőszereplős szériára készülve, ezúttal Garm Bel Iblis tábornokot vetem össze a sorozat egyik főbb karakterével,…..
Egy friss pletyka szerint a hollywoodi író- és színészsztrájk alaposan felkavarta a terveket. A Making Star Wars magyar idő szerint július 31-én este hozta le friss értesülését, miszerint komoly „hogyantovább?” elé néz a Lucasfilm a Mandoverzum kapcsán. Az egyik legfontosabb Star Wars scooper oldal…..
Az új pletykák szerint íróváltás történt a még mindig fejlesztés alatt álló Lando sorozatnál. A Lando című élőszereplős Star Wars sorozatot még 2020-ban jelentette be Kathleen Kennedy, többek között az Ahsoka szériával egy időben. A Landóról azóta keveset hallunk, állítólag azért, mert a…..
Augusztus 23-án érkezik az Ahsoka sorozat, melyben visszatérnek a Lázadókból megismert hőseink, a Szellem hősies legénysége. Ennek apropóján poroltam le és (alaposan kiegészítettem) James Burns Starwars.com-ra írt, még 2015-ben megjelent cikkét, hogy mit is jelentenek hőseink nevei. Burns egy…..
Mindig örvendetes, amikor a budapesti Star Wars rendezvények mellett más magyar városokban is arra adják a fejüket lelkes rajongók, hogy megünnepeljék a Csillagok háborúja csodálatos világát! Pécs, a magyar mediterrán város, szeptember 9-én ad otthont a „Pécs the Force be with you” – Első Pécsi…..
Akik Thrawn főadmirális minél teljesebb történetére kíváncsiak, azoknak érdemes Legendák és kánon közé tartozó könyveket egyaránt olvasniuk. E történeteket mindkét idővonalon Timothy Zahn jegyzi, aki többnyire egy koherens, összefüggő sztorit alkotott a főadmirális számára. Dave Filoni eddig is…..
Troy Denning Star by Star című regénye a Legendák közé tartozó New Jedi Order sorozat talán legfontosabb kötete, mondhatni kulcsregénye. A könyv eseményei ugyanis nemcsak a yuzhaan vong háborúk történetében fordulópont, de mondhatni az egész VI. részt követő Legendák kontinuitásban. A kötetről így…..
Az Ahsoka sorozat új előzetesében immár a nagyközönség is megcsodálhatta Thrawn főadmirális élőszereplős verzióját. Ha visszamennénk az időben harminc évvel ezelőttre talán el se hinnék nekünk. Thrawn ugyanis immár harminckét éve lopta be magát a rajongók szívébe. Milyen mérföldkövekről beszélhetünk…..
Hatalmas dolog a magyar Star Wars könyvkiadás terén, hogy a napokban előrendelhetővé vált Michael A. Stackpole legendás X-szárnyúak történeteinek első két kötete, gyönyörű, keménykötéses verzióban. Miért fontosak ezek a regények és kiknek ajánljuk őket? Gyerekkorom egyik meghatározó Star Wars…..
Új Párhuzamos életrajzok sorozatomban a Legendák egy-egy érdekes alakját mutatom be, egy filmekből jól ismert Star Wars karakterrel párhuzamba állítva. Korábban Kyp Durron és Ben Solo alakját vetettem össze, most pedig a két Anakin következik, nagyapa és unoka: Anakin Skywalker és Anakin…..
A Skywalker kora egyik, sokaknál szomorúságot vagy felháborodást kiváltó pillanata volt, amikor a jó oldalra visszatért Ben Solo hamarosan életét is vesztette. Ben halálában természetesen kulcsszerepet játszott az önfeláldozás, de az az érv is fel-felbukkan, hogy mit is csináltak volna vele, hogyan…..
Melyik Star Wars könyveket olvasó rajongó ne ismerné Timothy Zahn nevét? A 71 éves amerikai író mindörökre letette a névjegyét a franchise-ban Thrawn, Mara Jade vagy épp Gilad Pellaeon karakterének megalkotásával. Az ikonikus Thrawn mellett, a kánonban két további trilógiát is írt a chiss…..
Timothy Zahn klasszikus Thrawn-trilógiája, majd azt követően a Bővített Univerzum egyik legikonikusabb karaktere Mara Jade. Marát manapság kissé ellentmondásosan ítéli meg a rajongói társadalom, van aki a kánonba követeli, míg más nem lát benne többet mint egy „dögös vörös”, a Legendák letűnt…..
Öt évvel ezelőtt, 2018. május 30-án alakult meg a Ziro.hu Star Wars hír- és véleményportál. A Ziro.hu ugyan tavaly nyáron megszűnt, szellemisége, küldetése és a mögötte álló lelkes csapat megmaradt, illetve továbbél blogunkban. Egy évvel ezelőtt arról írtunk, mit is adott nekünk a Ziro. Az évforduló…..
Az Egyesült Államokban 1983. május 25-én, negyven évvel ezelőtt mutatták be A Jedi visszatér filmet (Magyarországon mintegy másfél évvel később jelent meg). Ennek apropóján cikksorozatot indítottunk, melyben a filmben debütáló (mellék)karakterek kis portréit gyűjtöttük csokorba. Jöjjön a második…..
Rebo.hu [Jedi40 portrék] Nien Nunb 2023.05.25 20:00:00
Az Egyesült Államokban 1983. május 25-én, negyven évvel ezelőtt mutatták be A Jedi visszatér filmet (Magyarországon mintegy másfél évvel később jelent meg). Ennek apropóján cikksorozatot indítottunk, melyben a filmben debütáló (mellék)karakterek kis portréit gyűjtöttük csokorba. Ezúttal Nien Nunbról…..
Június 10–11-én a budapesti BOK Sportcsarnokban rendezik a Budapest Comic Cont. A rendezvény a Star Wars rajongók számára is érdekes lehet, izgalmas programok mellett a meghívott sztárvendégek között is lesznek szeretett franchise-unk színészei! Tegnap jelentették be a szervezők, hogy június 10-én,…..
Bár már eddig is sejthettük, hogy a még idénre beharangozott Mandoverzum-sorozat, a Skeleton Crew leginkább az év vége felé érkezhet, most ezt megerősítette Jaleel White elszólása is. A Jon Watts által fejlesztett Star Wars sorozatról úton, útfélen derülnek ki információmorzsák, sőt a londoni Star…..
Rebo.hu Filoni Star Wars mozija 2023.05.10 20:22:42
Áprilisban a londoni Celebrationön a Lucasfilm felfedte végre filmes terveit, melyek egyike Dave Filoni mozija. A Lucasfilm kalapos zsenije az Új Köztársaság és a Birodalmi Maradvány endori csatát követő küzdelmeit viszi filmre, komolyan inspirálódva Timothy Zahn Thrawn trilógiájából. Erről is…..
Május 4-én, a Star Wars nap alkalmából, Paul Duncan a The Star Wars Archives könyvek írója és összeállítója egy tweetben ismét megemlékezett George Lucas zárótrilógia-tervéről. Ennek aprópóján vettük elő és frissítettük a Ziro.hu-n megjelent archív cikkünket Lucas tervéről. Lucas Darth Maulra és…..
Április 29-30-án tartották a Cusset nevű francia kisvárosban az idei Générations Star Wars et SF rendezvényt, melyen a Rebo.hu képviseletében magam is részt vettem. S itt sikerült nemcsak hogy találkoznom, de egy rövid beszélgetésbe is elegyednem a Thrawn könyvek (és más remek Star Wars kötetek)…..