Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Castad

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CCXP Sao Paolo Comic-Conon a  Lucasfilm is képviseltette magát. A panelbeszélgetése egyrészt felfedték, mikor jön A Mandalóri 3. évada, de emellett az új Indiana Jones mozi címét, plakátját és első előzetesét is nyilvánosságra hozták! Cikkünkben annak is utánajártunk, hogy milyen ereklye után…..
Véget ért a Tony Gilroy által készített élőszereplős Andor sorozat első évada. A széria, ahogy ma már szinte minden Star Wars produkció, sok vitát generált, s vegyes, sokszor szélsőséges érzelmeket váltott ki. Szokásos, Egy bizonyos szemszögből (EBSz) rovatunkban mi is véleményezzük! Kádas István:…..
Gary Whitta, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, valamint a Lázadók animációs sorozat több epizódjának forgatókönyvírója a twitteren beszélt egy élőszereplős sorozat ötletéről, melyben az endori csatát követően egy lázadó csapat vadászná le a birodalmi háborús bűnösöket. Whitta tweetje szerint…..
Ha a Star Wars univerzum vadászpilótáira és osztagaira gondolunk, akkor a legtöbbeknek az eredeti triógia lázadó és birodalmi osztagai jutnak eszükbe, esetleg az azokat imitáló ellenálló és első rendi vadásszázadokra gondolnak. Na de mi a helyzet az előzménytrilógia népszerű világával? E téma annak…..
Ruescott Melshi őrmester neve még a legavatottabb Star Wars rajongók körében sem örvendett széleskörű ismertségnek, hiába játszott fontosabb mellékszerepet a Zsivány Egyesben. Most azonban az Andor szériában picit jelentősebb szerep jutott számára, bár Melshi fontosságát ezúttal Kino Loy karaktere…..
Különleges rövidfilmmel lepett meg minket a Lucasfilm, melyet a legnevesebb japán animációs filmstúdió, a Studio Ghibli készített! A Lucasfilm minden bizonnyal váratlan meglepetésnek szánta a Zen – Grogu and the Dust Bunnies (Grogu és a pornyulak) című rajzolt rövidfilmet, mely november 12-én…..
Nem tudom, hogy a „követhetetlen”, a „fejetlenség” vagy a „kabaré” lenne-e a jó szó arra, ami filmes fronton folyik már a Lucasfilmnél – amennyiben igazak persze a híresztelések. Megint megszellőztetett a sajtó ugyanis egy új projektet, de legalább egy másikról kiderült, hogy (a pletykák szerint) az…..
Rebo.hu Andy Serkis a GOAT! 2022.11.09 07:00:00
Az Andor Acsarkodó 7. adásában kibeszéltük az Andor 9. epizódjának történéseit, érdekességeit. Ráadásul ezúttal egy kedves meglepetésvendég is csatlakozott kis társaságunkhoz!..
A korábbi pletykák után ezúttal hivatalos bejelentés is érkezett a Baljós árnyak előtt játszódó The Acolyte sorozatról, a szereposztás leleplezése mellett ráadásul egy rövid kis szinopszist is kaptunk! A pletykák és szivárogtatások szerint már (februártól) forgatják a Disney+ izgalmas új…..
Gőzerővel folyik az Andor második évadának fejlesztése, melynek forgatása is hamarosan megkezdődik. Tony Gilroy showrunner a Collidernek az évad rendezőit is felfedte. Az Andor második évadának forgatása Gilroy egy korábbi interjúja szerint most novemberben fog kezdődni. Az évad ugyanúgy 12…..
Az Andor Acsarkodó 6. adásában kibeszéltük az Andor 8. epizódjának történéseit, érdekességeit!..
A közösségi médiát olvasva többször előkerül az a kritika a Lucasfilm legfrissebb élőszereplős sorozata, az Andor kapcsán, hogy nem eléggé „Star Wars feeling”. Ezt persze egyesek így érzik, mások nem, a Collider friss cikke azonban talán valamifajta választ is ad erre a jelenségre. Patrick Caolie…..
Rebo.hu Csodálatos Családi Nap! 2022.10.30 20:00:00
Október 29-én, szombaton a pesterzsébeti Csili Művelődési Központban került megrendezésre a The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub nagyszabású rendezvénye, a III. Galaktikus Családi Nap. Hogy milyen  volt? Röviden: Nagyszerű! Kicsit bővebben, lásd a cikkben! A rendezvény kapcsán többször…..
Október 29-én, szombaton kerül megrendezésre a The Force Alliance – Magyar Galaktikus Fan Klub nagyszabású Star Wars találkozója, a III. Galaktikus Családi Nap! A rendezvényen természetesen mi is ott leszünk, cikkünkben pedig összeszedtük a hasznos információkat. Helyszín, időpont, belépőjegy A…..
Gyerekkorom meghatározó Star Wars élményei közé tartoznak Timothy Zahn Thrawn trilógiája és Thrawn keze duológiája mellett például az X-szárnyúak regények is, melyek (többnyire) ugyancsak a '90-es évek termékei. A sorozatot Michael A. Stackpole és Aaron Allston jegyezték, akik később a New Jedi…..
Szeptember 21-én indult el a legújabb élőszereplős Star Wars sorozat, az Andor, rögtön három epizóddal. Ezekben Cassian különös múltjából is láthattunk rövid visszaemlékezéseket,  mely érdekes módon a magyar nyelvhez is kötődik. Az Andor eddigi epizódjai teljesen új megvilágításba helyezték Cassian…..
Az Andor élőszereplős Star Wars sorozat érkezésével alliteráló című kibeszélőműsorunk is indult, Andor acsarkodó címmel. A műsornak Rixon Űrkocsmája ad otthont, s ettől kezdve hétfő esténként lesz látható, oldalunk több tagjának részvételével. Az első adásra, mely egyből az Andor első három…..
Korábban a Ziro.hu portálon írtam egy cikket a Star Wars és a tolkieni világ kapcsolatairól. Most az Amazon Prime sorozata, A hatalom gyűrűi kapcsán érdemes volt kicsit elővenni és ráncfelvarrni archív írásom, amelyet végül alaposan ki is bővítettem. Párhuzamok A Gyűrűk Ura és a Star Wars filmek…..
Szeptember 21-én indul útjára a Disney+ felületén a negyedik élőszereplős Star Wars sorozat, mely a Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor életét fogja részletesebben bemutatni. Ennek az apropóján blogunk cikksorozatot indított, melynek célja nem más, mint a Lázadók Szövetségében fontos…..
Gyerekkorom meghatározó Star Wars élményei közé tartoznak Timothy Zahn Thrawn-trilógiája és Thrawn keze-duológiája mellett például az X-szárnyúak regények is, melyek (többnyire) ugyancsak a '90-es évek termékei. A sorozatot Michael A. Stackpole és Aaron Allston jegyezték, akik később a New Jedi…..
Szeptember 21-én indul útjára a Disney+ felületén a negyedik élőszereplős Star Wars sorozat, mely a Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor életét fogja részletesebben bemutatni. Ennek az apropóján blogunk cikksorozatot indított, melynek célja nem más, mint a Lázadók Szövetségében fontos…..
Szeptember 21-én indul útjára a Disney+ felületén a negyedik élőszereplős Star Wars sorozat, mely a Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor életét fogja részletesebben bemutatni. Ennek az apropóján blogunk cikksorozatot indított, melynek célja nem más, mint a Lázadók Szövetségében fontos…..
A Lucasfilm kiadványos részlege igyekszik méltón gondozni a mára Legendáknak minősülő régebbi Star Wars regényeket, erre szolgál a Legendák – legjobb történetek című sorozat, melynek kötetei Magyarországon a Szukits Kiadó gondozásában jelennek meg. A sorozat gyönyörű borítójú, keményfedeles kötetek…..
Még a Ziro.hu főszekresztő-helyetteseként kaptam meg a Szukits Kiadótól A Köztársaság Fénykora képregénysorozat első kötetének magyar változatát, ami a Félelem nélkül címet viseli. A Cavan Scott által jegyzett képregény pedig remek lett, tökéletes kezdet azok számára, akik még csupán ismerkednek a…..
Még a Ziro.hu főszerkesztő-helyetteseként kaptam meg a Szukits Kiadótól Emma Mieko Candon Ronin című regényét, hogy írjak róla ismertetőt, véleményt. A kötetnek azonban csupán mostanság értem a végére, így már a Rebo.hu ad teret a cikknek. A regény amolyan kakukktojás a Star Wars könyvek között,…..