Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bibormester

292 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egzotikus világ igézetében A minimalista stílus kedvelői két kultúra lakberendezéséből nyerhetik a legtöbb ötletet: a skandinávból és a japánból. A két világ szinte semmiben sem hasonlít egymásra, ám a funkcionalitás és az átláthatóság kérdésében mégis közös nevezőn vannak, persze más-más alapból…..
Egyidős az emberiséggel Az áprilist szeszélyes hónapnak szokták nevezni. A hónap elején még akár hó is eshet, de néhány hét alatt májusi melegbe is fordulhat. Ilyenkor elsősorban a wellness hotelek telnek meg, amelyek különböző akciókkal csábítják a vendégeket. Ezek a hotelek az év minden szakában…..
Figyeljünk az időjárásra! Kerti sorozatunkat a szeszélyes áprilissal folytatjuk. Ez a hónap kezdődhet nagy hidegekkel, hogy aztán akár egyetlen nap alatt megérkezzen a meleg. A jó kertészeknek ezért minden nap figyelni kell a meteorológiai jelentéseket, a hőmérőt és a barométert. A kapott…..
Elárvult terület Egy otthon berendezése mindig nagyon komoly tervezéssel jár. Számos körülményt kell fiegyelembe venni kezdve a lakás méretétől és beosztásától a kedvenc stílusig. A tervezés és a megvalósítás között rendszerint hosszú idő telik el, és az is természetes, hogy mindenki a központokra…..
Logisztikai probléma A lakásban lévő holmik tárolásának problémáját a különböző szakcikkek a kislakások esetében vetik fel. Az a tapasztalat, hogy legyen bármekkora egy lakás, előbb-utóbb a szokásos tárolóhelyek megtelnek. Képletesen szólva a család belakja a nagyobb teret, és ugyanazzal a…..
AblakHáz Jön a húsvét 2024.03.28 07:45:00
Jelentős keresztény ünnep Ebben az évben március végére esik a húsvét, amely minden magyar családban jelentős ünnep, talán csak a karácsony előzi meg e tekintetben. A karácsonnyal szemben a húsvét mozgó ünnep, amelyet egy 1582-ből származó egyházi szabályzat tett világossá. E szerint a húsvét a…..
Éltető elem Magyarországon a kiegyezés után hatalmas lendületet vett az építkezés, és egyre-másra húzták fel a nagy, polgári lakásokat. Ezek első generációja több, igen tágas szobával rendelkezett, viszont hiányzott belőle egy ma már teljesen tipikus helyiség, a fürdőszoba. Ennek az volt az oka,…..
A polgári élet szimbóluma  Különleges hangulat: a terem közepén egy robosztus, zöld posztóval borított asztal terpeszkedik, amelyet erős, szórt fények világítanak meg a mennyezetről. A terem többi része jótékony hangulatfénybe burkolódzik, hogy az asztalnál történő események jobban…..
Okosodás minden területen Az éves fürdőszoba trendekkel foglakozó cikkemben csak rövid utalást tettem arról, hogy a lakásnak ez a helyisége is okosodni kezdett. Az utóbbi időkben a nagy multik és a kreatív startupok is fókuszt váltottak, és az otthonoknak erre a területére kezdtek koncentrálni,…..
Éledezik a természet Végre itt a tavasz! Persze, érdemes csak óvatosan ünnepelni, hiszen a március még nagyon sok kellemetlen, hideg, akár havas napot is hozhat, ezért a jó kertésznek ilyenkor mindig figyelnie kell az időjárás előrejelzést és a hőmérőt. Előfordulhat még a hónap közepén is egy…..
Együtt vagy külön? Magyarországon évtizedek óta meghatározó trend, hogy a fiatalabb generáció igyekszik megteremteni a külön élés lehetőségét. Ezt látjuk manapság is a kormány családtámogatási rendszerében is érvényesülni. A különböző módozatok központi gondolata az önálló lakás, s ezzel együtt az…..
Jelentős változások várhatók a konyhában A konyha már régóta nem csak egy főzőműhely, hanem a közösségi élet színtere. Ez a gondolat ebben az évben csak erősödni fog, amely elsősorban a konyhaszigetek kapcsán lesz tetten érhető. Változik a toplista a stílusoknál, átrendeződnek a színkomponensek,…..
Egy szürke fém különös ragyogása A rómaiak argentumnak hívták és pénzt vertek belőle. Ennek a fémnek különleges a megjelenése, mivel alapvetően szürkének mondanánk, de a csillogása a fehér tiszta visszfénye. Persze nem csak ezért a bűvös tulajdonságáért becsülték meg már az ókorban is. Az egyiptomi…..
A nyílászárók cseréje elkerülhetetlen Az energia árának növekedése kivétel nélkül sújt minden fogyasztót. A törekvés a minél kevesebb energiafogyasztásra általánosnak mondható. A spórolás legjobb formája, ha a házakat, lakásokat, irodákat, ipari létesítményeket alaposan leszigeteljük.  Mindig a…..
Télen se hanyagoljuk el a kertünket A kert télen álomba merül. Azt gondolhatnánk, hogy ilyenkor a kertésznek sincs semmi dolga, de ennél nem is lehetne nagyobbat tévedni. A kertes házak tapasztalt lakói már tökéletesen tisztában vannak vele, hogy ez a viszonylagosan csendes időszak remek…..
A remény korszakában született A második világháború mélyreható változásokat hozott az emberiség történetében. Következményei a mai napig is velünk élnek. A háborút követő változások forradalminak mondhatóak és áthatották a társadalom minden szövetét. Óriási fejlődést indukált a hadiipar a…..
Közeleg a tavasz A tél utolsó hónapjához érkeztünk. Február számos meglepetést tartogathat a kertészkedők számára, mert lehet nagyon enyhe és csapadékos az idő, de jöhetnek még nagy fagyok és sok hó is. Bármilyen legyen is az időjárás, ahogy telnek a napok, a természet úgy kezd éledezni.  A…..
Beláthatatlan távlatok Lassan belépünk a mesterséges intelligencia alkalmazásának korszakába. A körülöttünk lévő eszközöket egyre-másra adaptáljuk az internetre. Okosodik az óránk, a karkötőnk, az ablakunk, az ágyunk, az asztalunk – minden használati tárgyunk kezd többletfunkciókkal bővülni, csak…..
Gyógyfürdő nagyhatalom vagyunk Magyarország gyógyfürdő nagyhatalom. Igaz ez a megállapítás még úgy is, hogy országunk jelentős gyógyvizes helyekkel csökkent az elcsatolt területek miatt. A Kárpát-medence geológiai struktúrája tökéletesen alkalmas a különböző összetételű és hőmérsékletű gyógyvizek…..
Ezer dologra is felhasználható Az emberiség ökológiai lábnyoma évről évre növekszik, túllépve bolygónk teherbíró képességén. Az egyetlen megoldást a természetes anyagok józan felhasználása mellett az újrahasznosítás jelenti. Igyekeznünk kell olyan termékeket előállítani, amelyeket felvehetünk a…..
Védelem, biztonság és szigetelés Ne gondoljunk az idővel, csak a házunk tetejével – tartja a közmondás. Az volt az igazán szegény ember, akinek a csillagos ég volt a párnája, akinek viszont volt tető a feje felett, annak már háza is volt. A ház teteje a védelmet és a biztonságot szimbolizálja.…..
Egy jól adaptálható stílus Észak-Európa országairól keveset tudtunk a múlt század kilencvenes éveiig. A sztereotípiákat mi magyarok is kívülről fújtuk persze. A hosszú és kemény telekről, a hatalmas fenyőerdőkről, a sítalpakon suhanó emberekről elsősorban a televízió híradásaiban vagy…..
A világűr sárgán ragyogó üzenete Amikor az aranyra gondolunk, elsőként a csillagokra kell vetni a tekintetünket, ugyanis a távoli űrből érkezett ez a drága fém a bolygónkra. Drágaságát kedvező tulajdonságai mellett természetesen az adja, hogy nagyon ritka fémről van szó. Az arany születése ugyanis…..
A januári kert sem alszik Amikor ezt a cikket írom, odakint havas a táj. Talán ez a téli szezon pótolja a tavalyi hómennyiséget, ami nagyon csekély volt. A január a leghidegebb hónapunk, s ha ehhez még sok hó is járul, felmerülhet a kérdés, hogy miért is kellene a kerttel foglalkoznunk?  Azt…..
Az újesztendőre várva Virsli, sült malac, rántott ponty – amikor ezeket az ételeket tesszük egy sorba, alighanem mindenkinek beugrik, hogy az évfordulós időszakra gondolunk. Az év végi konyha is nagyüzemben dolgozik, legalábbis ott, ahol a barátok vagy a család tagjai összejönnek.  A szilveszter…..