Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorceress777

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Véget értek az évvégi ünnepek, mától a legtöbben visszatérnek a hétköznapokba, ami sok határátkelő számára azt is jelenti, hogy vége az otthon töltött napoknak. Vajon milyennek látták Magyarországot a hazalátogatók? Balázs írta meg tapasztalatait, de erre bíztatlak titeket is. Magyarországon…..
fáymiklós A szép Dolores 2020.01.01 07:58:53
A Hemingway könyvben olvastam (nem ő írta, róla szól, Ősz Velencében a címe) Dolores Vanettiről, aki fölkereste Hemingwayt Kubában, és vígan élt nála. Nem egyedül, hanem egy híres férfi, Jean-Paul Sartre oldalán. Nyilván ez az egyik előnye az életrajzi könyvek olvasásának: az ember egyre több és…..
fáymiklós Tolsztoj kozmetikusa 2019.12.27 07:57:30
Nagy hősnek éreztem magam, amiért befejeztem Pfliegel Dóra regényét, a Tindertojás címűt, pedig nem akkora hősiesség. Legfeljebb a megszokott helyett az adja a cselekmény követésében az izgalmat, hogy vajon tényleg a legkézenfekvőbb, a huszadik oldalon kitalálható megoldás felé igyekszünk, vagy van…..
Sorceress777 2019.12.27 14:11:34
fáymiklós Tosca a mennybe megy 2019.12.17 08:32:10
Sok dolog hiányzik a Scala idei Toscájából, annak negyedik előadásából. Leginkább kézzel foghatóan a tenor, mert Francesco Meli lemondani kényszerült, a helyettesítő viszont meglehetősen izgul, kell neki egy bő felvonás, hogy megszokjon minket. Scarpiát Luca Salsi énekli, kinek elsőrangú tévéhangja…..
Végül is nem sikerült nagyon jól a Fábián Juliról szóló film, de legalább elkészült, leadták, mint valami közös tiltakozást a mulandóság ellen. Nem, nem a mulandóság. a halál ellen, Fábián Juli halála ellen, az ember nem is tehet mást, mint csatlakozik. Éljen. Éljen Fábián Juli. A film azonban…..
fáymiklós Lisa és a vizavi 2019.12.05 08:14:20
Nem meglepetés, sok helyen megírták, hogy a Mona Lisa nincs a Léonard de Vinci tárlaton kiállítva, egyszerű számtani okokból. A látogatók számát napi ötezerben maximálták, a Giocondának meg napi huszonötezer vendége van, a kettőt nem lehet egyeztetni. Az utóbbit amúgy sem lehet semmivel sem…..
fáymiklós Múltban járó 2019.12.02 08:41:08
Phelim McDermott rendezésében, a Metropolitanből közvetített Ehnatonban a fáraó (nem Ehnaton, hanem az apja, III. Amenhotep) három-három karórát visel ékszer gyanánt. Mondhatni, hogy szerencsés ember a rendező, amiért a sok karóráról neki nem a felszabadító szovjet hadsereg tagjai jutnak eszébe. De…..
fáymiklós Hány az óra 2019.11.24 07:10:54
Metropolitan-közvetítés. Ahogy szokott lenni, előtte vágóképek, telik  New Yorkban a nézőtér, aztán jön a szponzorok perce. A Neubauer-család, a Bloomberg és a Rolex. Az utóbbinál a szokásos behízelgő, de komoly hang, ahol a művészet, mi ott vagyunk. A képeken Bartoli, Dudamel, Kaufmann, Nadine…..
fáymiklós Beethoven-tandem 2019.11.23 07:51:18
Úgy gondoltam, hogy már szépen és alaposan puhára vagyok főzve. Már megint énekel a Fesztiválzenekar, amit egyszerűen nem lehet megszokni, pont az a lényeg benne, hogy nincs ez a „már megint” érzése az embernek. Két rövid Dvořák zenekari darab között fölállnak, kezükbe veszik a kottát, és dalra…..
Az ember kínjában már csak röhög azon, amit a britek művelnek az utóbbi hónapokban. Nem mindenki, hiszen van, akinek ha nem is a bőrére, de a pénztárcájára megy a tökéletes bénázás, különösen, ha véletlenül bezuhant a bürokrácia lassan, de kegyetlenül őrlő malmai közé. Így járt ezzel Bandosz is, aki…..
Sorceress777 2019.04.13 16:49:19
@nyuszigonosz: :-)))))
Tudod mit csinál egy nyugdíjas? Nézi a német közszolgálati tv híreit és olvassa a Süddeutsche Zeitungot és a Neue Zürcher Zeitungot. Mindezektől jó sok hülyeséget kap a fejébe. Egyébként élvezet nézni az angol parlamentet. Kifejezetten szórakoztató.
Miközben persze mindannyian különbözők vagyunk (és ez így jó), azért minden nép esetében megvannak azok a kisebb vagy nagyobb gombok, melyeket megnyomva szinte garantált a felidegesítésük. A legegyszerűbb példát felhozva: keverje össze egy külföldi egy magyarnak Budapestet és…..
Sorceress777 2019.04.12 18:37:54
@molnibalage: Messze nem vagyok 30-as korosztály, de valahogy engem ha a városban járok, mindig megtalálnak a külföldiek. Kinézik belőlem, hogy ismerem a várost. Többnyire angolul próbálkoznak, aztán van, hogy kiderül németek. Persze angolul is tudok eligazitani, de a város történelmét nem mondom el nekik angolul.:-)
Ahogyan telik az idő Magyarország uniós csatlakozása óta, egyre több határátkelő számára kérdés, hogy mi lesz majd a nyugdíjával, hogyan less jogosult és mekkora összegre. Ezért örültem meg, amikor jelentkezett Dr. Farkas András szakértő azzal, hogy csinálhatnánk közösen…..
Sorceress777 2019.04.11 11:57:07
@Din Serpahis: Az AHV se túl régi intézmény, mégis nagy haladás volt anno a nullához képest. Képzeld Svájcban is vannak olyan idősek, aki kénytelenek abból megélni. Van persze segély, de nem jellemző rájuk, hogy segélyér szaladgálnának. Legjobb tudomásom szerint az AHV kasszát a szerencsejátékból töltik fel, részben legalább is. A megélhetést jobban biztosító 2. Säule csak valamikor 1980 körül lett kötelezö. A 3.Säule máig önkéntes.
Nekem személy szerint bármilyen nyugdíjbiztosítás jobb, mint a gyerekek kegyére szorulni és öregkorban eltartatni magam. De te még fiatal vagy, 4-5 gyerek belefér bőven az életedbe, csak rajta rajta!:-)
Sorceress777 2019.04.11 19:27:37
@Din Serpahis: Ismeretségi körömben, itthon, kb. 10 éve rengeteg panasz volt ,hogy vissza százalékolták őket a rokkantságból. Nem mondom, hogy mindegyiket igazságtalanúl, de ismertem igen kemény esetet is. Jellemzően a rendszerváltás idején volt igen egyszerű rokkant nyugdíjba menni.
Milyenek az angolok, ha magyarok? Belefér némi kis magyar nyelvű anyázás a moszkvai utcákon? És mi a helyzet egy alaszkai halászhajón? Újabb kihallgatott beszélgetések, meglepő találkozások következnek (a múltkoriakat itt olvashatjátok el), ezúttal azok közül válogattam,…..
Sorceress777 2019.04.10 18:18:44
@_z_: Már írtam, hogy ismertem néhány kint Svédországban született gyereket, akik tanulmányaik után haza jöttek. Itt házasodtak és eszükbe sincs vissza menni. Szülők azóta is kint élnek, ha meg nem haltak. Na és hogy miért? mert a jó nyelvtudásuk, képzésük stb. miatt jó állásaik lettek és szeretnek itt élni. Jobb a klima is mint Svédországban.
Sorceress777 2019.04.10 18:34:59
@Shaktee: Neked van igazad. A befektetéssel ki tudja mi lesz, az élményeidet meg nem veheti el tőled senki. Nekem se kelltt soha semmilyen befektetés és máig nem bántam meg, hogy éltük az életet a férjemmel anno.
Erről jut eszembe a gibraltári barátnőm, aki magyar volt ottani férjjel. Hábou alatt kitelepítették őket Londonba kerültek. Férj dolgozott szorgosan jól is keresett, a barátnőm meg gyüjtögette a pénzt. Mire vissza mehettek Gibraltárba volt egy kis bérháza Kensingtonban. Aztán már otthon Gibraltárban is folytatta a gyüjtögetést. Jó néhány év mulva egy londoni út alkalmával vett még egy kis bérházat szintén a közelben. Mikor haza ment, boldogan ujságolta a férjének, hogy immáron két házuk van. Mire a férj megkérdezte, hogy ez mire jó? A sírkövére rá fogják vésni, hogy itt nyugszik egy gazdag ember? Két év mulva eladták a házat és 3 hónapig körülutazták a világot hajón. Aztán amig a férj élt minden évben nagy utazásokat tettek.
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
Sorceress777 2019.04.09 16:10:56
@Din Serpahis: Zürich és környékén viszont remekül lehet sineken közlekedni. A villamoshoz órát lehet igazítani és olyan helyekre is kivitték már az S-Bahnt, ahová ezelőtt 30 évvel még csak vicinális+busz segítségéve lehetett eljutni. A városban autóval közlekedni nem túl okos.
Sorceress777 2019.04.09 16:14:33
@Hari Seldon 2:A németek évtizedeken át, nyilván üzleti érdekből, csúnyán elhanyagolták a vonatközlekedés kiépítését. Hozzá jött a Keletnémet terület, ami teljesen külön volt és szintén nem a csúcson. A CSU-s közlekedési minisztereknek mindig is az autópályák voltak fontosak.A jelenlegi se jobb.
Sorceress777 2019.04.09 16:22:20
@Fradista Utazó: Ez olyan, hogy egy egyszobás lakást mindenki gyorsabban kitakarít, mint egy bérházat.Hollandia tenyérnyi terület .
Élek a gyanúperrel, hogy a kérdésre adott válasz elsősorban életszemlélet, világlátás és persze nemzeti karakter kérdése. Nem biztos, hogy mondjuk a franciák élete annyival jobb a magyarokénál, mint amennyivel pozitívabban állnak sokszor az élethez. (Fotó: pixabay.com/pdpics)..
Sorceress777 2019.04.07 12:48:05
@Hari Seldon 2: Az ötvenes években "Ratko korszak" rengeteg csecsemő született kényszerből. Akkoriban kezdtem dolgozni járni. Minden ember karján volt egy csecsemő, akit vittek az üzemi bölcsődébe. Elég sok ember felnevelkedett így.
A 3 év otthon maradás szerintem halálos a nők karrierje számára. 3 év után vissza menni valahova, gyakorlatilag kezdő lesz megint. Jól belebambul az otthoni unalomba, kiesik mindenből.
Sorceress777 2019.04.07 12:50:24
@lapetiteparisinne:Teljesen igazad van. Csak annak nem visszatetsző, aki nem ismer ilyen eseteket.
Sorceress777 2019.04.07 23:05:14
@nyuszigonosz: Azért ha már ennyire szereted Schrödert, azt se felejtsd el, hogy mostanában milyen puszi pajtás Putinal. Legalább a sok pénzt szereti, no meg a nőket.:-)
Rá is illik Hofi remek mondása a politikusokról általában, miszerint egy meztelen csigában is több gerinc van mint bennük.
Nem hinném, hogy bármelyik kancellár elment volna bratyizni Putinal.
fáymiklós Legjobb az egyenes út 2019.04.05 07:09:54
Nem szívesen mutatkozom teljesen értetlennek, de az új Lang Lang lemezhez kiadott klipet egyáltalán nem értem. A kínai zongorista eljátssza a pódiumon Bach C-dúr prelúdiumát, és ennek hatására gyermekké válnak a hallgatói. Előbb csak egy öltönyös manus, aki valaha kosárlabdázó szeretett volna lenni,…..
Sorceress777 2019.04.07 12:33:29
@stolzingimalter: Volt valami komoly problémája a könyökével. Kb. 2 éve, elég hosszan lemondott minden fellépést. Azért a fiatal tehetségek támogatására adott összegek, igazán tiszteletre méltóak, Én örültem, hogy akkor helyette Igor Levitet hallhattam az Elbfilharmoniában.
Kivel ne fordult volna elő külföldön, hogy egészen véletlenül elcsípett egy, az anyanyelvén folytatott beszélgetést, mely résztvevőinek fogalmuk sem volt arról, hogy más is érti, amiről beszélnek? Az ilyen helyzetek rendkívül viccesek tudnak lenni, öt sztorival ösztönözlek…..
Bevallom, mindig voltak bennem kérdőjelek az észak-amerikai építkezéssel kapcsolatban, például nem nagyon értettem, miért olyan ritkaság a téglaház az Egyesült Államokban és Kanadában. Nos, a családjával másfél éve Dél-Ontarióban élő Ákos posztja azért sok mindenre…..
Sorceress777 2019.04.04 16:32:32
@Zsákos Ember: Részemről olyan ablakokkal találkoztam, amit fel meg le lehet tolni, Ilyent Amerikában vadonat újat tetettünk be de az is vacak volt. Továbbá rejtély maradt számomra, hogy hogyan is lehetne rendesen megpucoltatni.
Sorceress777 2019.04.04 16:35:57
@Shaktee: A svédek nagy üzletet csináltak itthon is a fém tetőkkel. Az eredeti céget Lindab-nak hívják. Biztos jó, könnyű felrakni és nem viszi el a cserepeket a szél.
Sorceress777 2019.04.04 19:54:12
@Zsuzsi65: Tény, hogy a 70-es években nagyon vacak lakások épültek. Itthon azért mert többnyire nem lehetett építési anyagot kapni. Nyugatabbra, pl. Svájcban is, azért mert olcsó volt a fűtőolaj. Kint persze már többnyire szigetelték ezeket a házakat, ma már itthon is meg lehet tenni ugyanezt. Én most egy 2000-ben épült házban lakom, amit valami nagy szürke tégla szerüségből építettek. Fantasztikus jó a szigetelése. Sokkal tovább tart míg lehűl, illetve nyáron felmelegszik, mint a közelben lakó barátom tégla építésü lakása.