Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akifutazfut

141 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frissen-fitten (ööö) de újra itt; hajrá 2024, ahogy mondani illik még januárban! :) Gondoltam idén is készítek egy kis összefoglalót a tavalyi évről, mert elég sok minden történt, meg egészen máshogy alakult (szinte) minden, mint ahogy terveztem.  A tavalyi évnek leginkább két szándékkal mentem…..
Bevallom őszintén, hogy a SPAR maraton után volt egy komolyabb megzuhanásom, ami miatt öt teljes napot kihagytam futásban (inkább úsztam, de leginkább pihentem)... hiába voltam mentálisan nagyon feltöltött a PB után; fizikálisan annyit kivett belőlem a 42 km, hogy azt éreztem, hogy kb. gumiból…..
Elnézést a teljesen hülye alcímért előre is, de nagyjából ez az egy mondat dominálta az idei SPAR maratont nekem, és bár itt-ott még haragszom egy picikét magamra a vasárnap miatt, csak ez a pár szó jellemzi legjobban a hétvégét. Az egész úgy indult egyébként, hogy pár hete Nóra már pedzegette,…..
Nem szeretném hosszan mentegetni magam; a blog.hu megint egy ideig úgy döntött, hogy nem enged be posztot írni, úgyhogy mind a három olvasómtól elnézést kérnék amiért ennyit csúszott a podersdorfi beszámoló. Cserébe annyit tudok ígérni, hogy legalább hosszú lesz. Az egész kaland amúgy valahogy így…..
Azt hiszem az alcím elég jól elspoilerezi hogy milyen volt idén Tata, de azért nem hagynám ki a részletesebb beszámolót, mert van miről írni. Egy évet visszamennék az időben egy pillanatra, merthogy ugye tavaly a tatai féltáv mindenképpen a szezon egyik legjobb versenye volt. Egyrészt jól kijött…..
Nem csinálok titkot belőle, hogy a Vasi vasember itthon a kedvenc versenyem! Nem csak azért mert a lebonyolítás és a pálya olyan amilyen, hanem azért is, mert ez minden évben az az esemény, ahol valahogy mindig összejön a jó társaság, és az azzal járó még annál is jobb hangulat. Az elmúlt két évhez…..
Igen-igen, trükkös a cím, mert egyéni csúcsot mentem, de... és akkor erről a DE-ről majd mindjárt írok bővebben. Két héttel az UTH után volt a verseny, úgyhogy főleg azon aggódtam, hogy egy ekkora terhelésből fel tudok-e épülni annyira ilyen relatíve rövid idő alatt, hogy ne egyetlen hatalmas…..
Kezdeném a magam mentegetésével: azért nem írtam már régóta, mert a blog.hu valamilyen fura oknál fogva nem engedett belépni a felületre, így esélytelen voltam megírni az UTH beszámolót is, meg azóta még vagy hármat. Úgyhogy most pótlások jönnek majd, illetve egy hosszabb beszámoló az Asics Gel…..
Kicsit eltűntem az utóbbi időben, de ennek több oka is volt. Az egyik hogy a hétköznapok is kicsit sodróbb lendületet vettek, a másik meg hogy kétszer is beteg voltam az elmúlt másfél hónapban, ami miatt edzésbeli kiesések is voltak. Ezzel együtt azért úgy nézett ki, hogy a korábbi hirtelen…..
Úgy alakult hogy idén elmaradt a Zúzmara (és ne menjünk abba bele, hogy ezt miért olyan későn jelezték ahogy...), és mivel semmi érdemi cucc nem volt januárra, plusz 22-e a születésnapom, végül beneveztem a WTF Cold aszfaltos távjára. Azt tudni kell, hogy én már indultam pár WTF versenyen, és…..
Kicsit kiestem a dokumentálásból az elmúlt pár hétben, de ez leginkább annak köszönhető, hogy végre szabadságon voltam, és igyekeztem annyira kerülni a laptop bekapcsolását, amennyire csak lehetett. Ennek megfelelően lemaradt a 2022-es évről a záró verseny beszámolója, amit most igyekszem…..
Szeretem az ilyen éves visszatekintőket, mert egyrészt én is átnézem meg újraélem picit az elmúlt szezont, másrészt meg összevethető a korábbi évek teljesítményével, és mindig jó látni a fejlődést és rossz a leépülést ugye :).  Bevezetésként pár apróság szokás szerint azért lenne. Az egyik, hogy…..
Indításnak a szokásos: NEM szponzorált tartalom, NEM fizet senki nekem azért hogy írjak a cipőről és fizettem a cipőért annak idején mikor hozzám került. Különösebb szakértőnek sem tartom magam, csak "hétköznapi" user-nek, viszont a cipőt tényleg hosszan nyúztam ahhoz, hogy pár mondatot össze tudjak…..
Vagy háromszor nekiálltam már leírni hogy mi történt a hétvégén, de nehéz azért ebbe úgy belekezdeni, hogy ne azzal induljon, hogy mennyi nehézséget kellett fejben kihordanom idén versenyeken, vagy hogy az edzéstervem mennyire megborult a tavalyi sérülés utóhatásaként, esetleg hogy Gréta érkezése…..
A kérdőjel az egyszernek szól, mert ahogy nézem volt olyan év mikor háromszor is kimerészkedtem futni az erdőbe, de valahogy mindig rá kell jönnöm, hogy azért a "Trail is my way" ha valakire nem igaz az én vagyok. Node miért is indultam akkor el idén is az Intersport félmaratonon?  Az igazság az,…..
Ma reggel kérdezte valaki hogy hogy érzem magam a tegnapi futás után, és azt válaszoltam, hogy a maraton nem az a távolság, aminek a másnapján az ember jól van, és ez normális. A Balatonman után azt mondtam Hajninak hogy szerintem idén nem indulok a SPAR-on, aztán mégis beneveztem, és úgy voltam…..
Ez egy hosszú poszt lesz, ami egyrészt fog szólni arról, hogy milyen volt maga a verseny (akit ez érdekel lapozzon lefele), másrészt meg arról, hogy milyen háttere volt az egész teljesítésnek, mert ez kivételesen nagyon hangsúlyos volt. Háttér, hogyvolt rovat: Van itt bőven a blogban írás arról,…..
Most itt gondolkodom amúgy, hogy van-e még a Balatonman után bármi tri verseny vagy sem, de ahogy nézem azon a hétvégén még Tiszafüreden lesz rövid táv (mondjuk hogy az miért egymás utáni napokon van...), és utána már csak a duatlon versenyek jönnek itthon, szóval alapvetően helytálló a cím. Nekem…..
Azt hiszem ez egy rövid, de annál vidámabb poszt lesz :)! Kilenc hónapja vártuk és hétvégén meg is született a kislányunk, ami óriási öröm az életünkben. Nyilván nem ez a megfelelő platform (ha online egyáltalán van ilyen...) arra hogy beszéljek arról, hogy milyen kemény küzdelem volt nekünk az…..
Igen-igen-igen; valóban nagyon más kávéház a két óra, és emiatt biztos sokan most felhorkannak, hogy hogyan lehet egyáltalán összevetni a kettőt, de higgyétek el, sokat gondolkodtam én is azon, hogy van-e egyáltalán értelme az összehasonlításnak, de arra jutottam hogy bizonyos korlátozások mellett…..
Vissza kellett keresnem, hogy mit írtam tavaly a tatai versenyről, aztán most látom, hogy az volt a monszunos verseny, fájós derékkal... no hát Tata már csak ilyen, hogy mindig tartogat valami időjárási viszontagságot, ezzel megédesítve a célbaérés örömét :). Így volt ez idén is persze, bár…..
Lemaradtam a kanyarban a beszámolók írásával, úgyhogy most igyekszem pótolni a két hétvége eseményeinek összefoglalóját. K&H félmaraton (21,1 km - 1:35:06) Vannak azok a versenyek (sajnos nem is kevés :D), ahol a rajt előtt azon gondolkodom, hogy mi a francnak jöttem én ide, mert nincs is…..
A felvezetőben írtam, hogy meglepően izgatott voltam a verseny miatt, és ahogy közeledett, ez nem javult, inkább csak erősödött, és társult mellé némi "pánikolós" felhang is, mert azt éreztem, hogy nagyon nem készültem jól arra, hogy visszatérjek Keszthelyre a 3 évvel ezelőtti első féltávos…..
... azaz számot kell adni majd arról, hogy mivel telt a tél és a tavasz. Viccet és pontokat félretéve: vasárnap elrajtol a triatlon szezon a szokásos keszthelyi középtávú versennyel, és remélhetőleg én is ott leszek újra a rajtvonalon. Tavaly augusztus óta nem volt semmi nagyobb versenyem, úgyhogy…..
Vannak ezek a klasszikus "hirtelen felindulásból elkövetett" dolgok, és ilyen volt nekünk is a hétvégén a pilisvörösvári futás, merthogy ez egy nagyon nem tervezett verseny volt. Összesen annyi történt, hogy Lippi bejelölte hogy megy, én ráírtam hogy ez mi meg hogy, aztán pikkpakk arra eszméltem…..