Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ppix

0 bejegyzést írt és 601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2018-as bejelentése óta már bizonyítást nyert az új orosz nukleáris arzenál felszerelése, a fegyverrendszereket pedig úgy tervezik, hogy a világ bármely részén, akár Amerikában is csapást lehessen mérni velük. Atomcsapást. A hivatalos forrásokban megjelent információk…..
"Egy kis bizalom nem ártana." Ezt olvastam egy kedvesnek tűnő, higgadt, a kormányt tisztelő kommentben. Mellbevágott a mondat. Önkritikára, mélyebb számvetésre ösztönzött. Mert tényleg! Mi lenne, ha egyszerűen csak bíznék? Mért van az, hogy ha a NER hoz egy döntést, kihírdet egy programot, vagy…..
Ma, néhány órával ezelőtt volt Bezsenyi Mihály rendőr dandártábornok, az NNI igazgatójának temetése. Az, hogy személyesen ismertem és évekig jó bajtársak, kollégák voltunk, magánügy. Miként talán az is az, hogy egyike volt azoknak a (becslésem szerint nem túl nagyszámú) felső rendőri vezetőknek,…..
A saját példámon keresztül próbálok segíteni az éppen notebook vásárlást tervezőknek. A régi laptopomat egy HP 255 G4-et, ami 2 évig hasznos társam volt, lecseréltem, mert nem bírta azt a tempót, amit a munkám során diktálok és elvárok egy "munkatárstól". Nem kirúgásról van szó, a család továbbra is…..
Ppix 2018.09.26 13:29:58
@Zed is not dead yet:
1 Teljes billentyűzet:
értem, de
- arról a magyar nyelv tehet hogy nem elég a 26 betű, ezért nem férünk rá a bill-re
- otthon és a cégnél dokkolóról nyomom, rendes bill, 24"-es monitor (vaterán 30 körül van DELL WD15 typeC USB-s dokkoló, kompatibilis szerintem bármivel amibe typeC-t lehet dugni.
2 14"-nél nagyobb kijelző
Ez minek? Otthon monitor, mozgás közben meg elfogadom a 14"-et. Nagyobb szívás lenne a 15.6"-os monstrumot cipelni.
Szóval nem 45 percben egy kávézóban fogsz szoftvert fejleszteni, akkor meg adjanak hozzá monitort, dokkolóval. Kettő együtt 70-80 rugó, nehogy már ez fájjon, ha pénzt termelünk.
Ppix 2018.09.26 22:35:50
@GyMasa: Hagyjál már a részletekbe belekötéssel. normális árú laptopokról van szó, nem 600K+ csodákról.
A csávó végül i3-at vett, azt olvastad egyáltalán???
Az emberiség története során rengeteg monumentális és lenyűgöző építmény készült, melyek egy része a mai napig is fennmaradt. Ilyenek az egyiptomi piramisok, a kínai nagy fal és például a Húsvét szigeten található óriási szobrok is. Kiemelkedik azonban a különleges építmények sorából a legrégebbi:…..
Ppix 2018.06.04 06:40:51
@HARP3R: Na, azért ez a teljesen sík, meg a cikkben lévő "20 kilométeres környékén szinte csak tökéletes síkság" mondat elég költői túlzás.
Az egy dombvidék, voltam már ott meg a környéken is.
Stonehenge 1 km-es távolságból szerintem más sehonnan sem látszik, legfeljebb 1-2 környező dombról. De párszáz méterről is már kitakarja sok irányból 1-2 domb vagy erdősáv.
De Google maps-el bárki megnézheti.
Ezt írja a 21/1998. (XII. 21.) HM rendelet a magyar katonai felségjelről: "12. § (1) A felségjel egyenlőszárú, fehér szegéllyel keretezett háromszög, amelynek magassága a háromszög alapjának kétszerese. A befogók mentén piros és fehér sáv húzódik, amelyek szélessége az alap egyhatod része. A…..
Most, hogy kissé, de nem teljesen, lehiggadtak a kedélyek az internetadó körül, egyet hátralépve nézzük meg a részleteket. Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. Ezek a napi élethez…..
Ppix 2014.11.03 10:09:20
"Miért ne lehetne fizetni az internet forgalma után? Minden egyéb nagy szolgáltatás után forgalomarányosan fizetünk, áram, víz gáz stb. "

1) Minek írkál ilyet egy olyan ember, aki segghülye a gazdasághoz és az adórendszerhez?
Mikor fizetsz forgalomarányos adót az áram vagy gáz után??? Az nem az adó, hanem a szolgáltatónak kifizetett díj.

"... csak szerencsétlen munkavállalók egy része adózik. A többi meg tűnik a ködben. Az Orbán-kormány ezt látta meg helyesen, nem viaskodnak a szélmalommal. Marad a forgalom adóztatása, erre szolgál a 27%-os ÁFA, "
Csak szólok, hogy az ÁFA a szegények adója, szerencsétlen idióta.

"És bármennyire is nyavajognak, nem a felhasználók fizették volna,"
Eddig az összes szektorális különadó át lett terhelve, honnan veszed ezt a baromságot.

" mivel tavaly a nagy netszolgáltatók 80 milliárdos hasznot teljesítettek "
Hazugság, a teljes telko szektor profitját ne keverd ide. Amúgy egy több mint ezermilliárdos iparágról beszélünk, azért mert valami 80 milliárd, az nem biztos, hogy aránytalan, vagy "extraprofit", le lehetne csavarni a vérkomcsi turbót a fejedben.

"... Magyarországon, és az valahogy el is tűnt kis hazánkból"
Színtiszta komcsi demagógia. Honnan veszed, hogy eltűnt? A legnagyobb szereplő (Magyar Telekom) évek óta nem fizet osztalékot, tehát a profit a cégben maradt, tehát nem tűnt el.
Mocskos fideszbolsi hazugság.

A többi fogalmi, tárgyi tévedést és keverést, valamint a komcsi fröcsögéseket most inkább nem is elemzem.
Kíváncsi lennék a posztolóhoz hasonló idióta komcsikat hol tenyésztik, nagyon elszaporodtak mostanában.
Könyörgöm, utasítsuk ki! Mármint André Goodfriend amerikai ügyvivő követtanácsost. Hogy miért? Mert aktív résztvevője volt a kormányellenes tüntetésnek vasárnap este, és mert jelentős szerepet játszik a hazai jobboldal elleni politikai játszmáknak, és mert nyíltan támogatja…..
Ppix 2014.11.24 12:39:51
@jobbkonyok:
"más az ha valaki kimegy megnézni egy tüntetést, és más ha részt vesz benne. "

Ott sétál mind a kettőn.
Mi a különbség nagyokos?

Aztán miért utasítanád ki? Sétált az utcán?
Durva bazmeg.

Orvos látott már?
Ha azt mondom, hogy a filmvilág padlása telítődve van krimi-thrillerekből, akkor mondhatni finoman fogalmaztam, ugyanis ez az a műfaj, amelyből két-három alkotás mindenképp megjelenik egy évben, változó minőségben. Ebből adódóan a stílus telítődött, újat mutatni szinte…..
Futóblog Endomondo Life 2014.08.31 21:27:43
A RunKeeper után az Endomondo is kijött a saját lépésszámlálójával, ami szintén ingyenes és letölthető a magyar alkalmazásboltból. Sajnos a Breezehez képest nulla újítást sikerült beépíteni, ezzel szemben gátlástanaul lemásoltak nem kevés dizájn megoldást, úgyhogy…..
Ppix 2014.09.01 10:19:20
@tankista.cica: +1
Na ez az, ki a fenét érdekel a lépésszámlálás???
Kérdezz bátran! Országimázs 2014.08.22 08:17:33
Skóciában vagyok éppen egy konferencián. Ilyenkor az egyik kötelező program a gála vacsora, amikor az ember feladata, hogy beszélgessen, kapcsolatokat építsen ki a többiekkel. A szokványos kérdések, honnan jöttél, mivel foglalkozol. Amikor mondtam, hogy magyar vagyok, akkor a…..
Ppix 2014.08.25 16:05:52
@DFK:
A lényegen nem változtat, kurva szar híre van a kormánynak.
Az eredmény számít, bármennyire nem fogja fel ezt a belső piacra dolgozó lakájmédia és nem akarják megérteni a vallásos fidesz hívők sem.
Azon lehet vitatkozni, hogy a kormány intézkedései jók-e, eredményesek-e, némely esetben számszerűen mérhető is az eredmény. Van jó, is rossz is.
De a nettó tahóságtól 2010 óta bűzlik a kormány. Úgy viselkednek mint egy falusi verekedős kocsmai ivó, annyi is a becsületük.
Sajnos ez is számszerűsíthető, évek óta egyre kevesebb befektető jön ide, ez is mérhető.
szíjjártó petike meg vitézkedhet, ha talál valami 50 munkahelyet létrehozó beruházást.
A többezes elbocsájtások mellé.
Vajon mit gondolnának rólunk őseink, ha tudnák, hogy van egy olyan, akár zsebben is elférő eszközünk, amivel megismerhetjük az emberiség összes elérhető tudását − és mégis csak arra használjuk, hogy meztelen nőket, aranyos kiscicákat nézegessünk, vagy végtelen és…..
Vendégszerzőnk, Lányi András cikke. * Orbán Viktor tusnádfürdői monológja nehezen, fogadtatása sehogy sem érthető, ha eltekintünk a szövegkörnyezettől: az előadó politikai működésétől. Mert ami a liberális állam közösség-elvű bírálatát illeti, az a nyugati világban…..
Ppix 2014.08.13 09:54:02
A versenyképes magyar állam orbán legnagyobb hazugsága. Minden amit csinál az rombolja a versenyképességet.
www3.weforum.org/docs/WEF_Europe2020_CompetitivenessReport_2014.pdf
25/28 szakadunk lefelé.
A munka felemlegetése meg szánalmas, semmit sem ért a modern világból, csak a kádári ködben élő képzetlen szavazóinak dob hívószavakat, a munka becsületének elvesztésének mítoszával magyarázza a problémákat.
Nem csoda hogy orbán folyamatosan ellenségek után kajtat és "legyőzi" őket, mivel eredmények nincsenek, csak kőkemény szocialista lépések, más pénzéből elért látszatsikerek (manyup, EU, bankok, multik). De ez nem fenntartható út.
"Az a gond a szocializmussal, hogy előbb-utóbb kifutsz a mások pénzéből" (Margaret Thatcher)
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
Ppix 2014.07.31 17:57:46
@Éhes_ló:
"Ami neked baromság, másnak még lehet támogatandó és a demográfiai tendenciákat megfordítani hivatott kezdeményezés."

Kár, hogy nincs végigondolva. A világ és pl. különösen egy nyugdíjrendszer nem úgy működik, hogy pl. viktorka büfög valamit és akkor mostantól minden elvágólag lesz, mert a tábornok úr úgy óhajtja.
Lehet hinni abban, hogy a tévedhetetlen vezető megmondja felülről a tutit, csakhát ez ugyanoda vezet, mint a többi vakhit. Pusztulásba.
Lásd még sztálin elvtárs, meg úgy általában a korábbi kommunista-tekintélyelvű kísérletek...
Az a rohadt hanyatló liberális nyugat az egyéni kezdeményezésen és a központi kontroll nélküli kísérletezésen alapuló módszerével felépített valamit, amire írigy az egész világ. Itt van pl. az internet is, a rohadt liberális demokrácia terméke, amin még azok a legelvakultabb bigott haladásellenesek is kifejthetik _szabadon_ a véleményüket, akik még egy villanykapcsolót sem lettek volna képesek feltalálni...
Ppix 2014.08.01 10:58:43
@Istóczy úr:
"Te mit találtál fel, bolsi? "
Érvek hiányában elkövetett színvonaltalan gyáva fröcsögésével nem tudok foglalkozni.
Ppix 2014.08.01 11:06:19
@Istóczy úr:
"Ez is egyébként egy olyan dolog lesz, amit tőlünk fog majd másolni a fejlett világ.

4 év alatt a "szakértői oldal" összes riogatása befuccsolt. Még 8 ilyen év, és kurvára ciki lesz az, aki nem követi meg a nemzeti oldalt eredményeinek elismerése, mi több, felmagasztalása mellett. "

Muhaha, arra gondolsz például, hogy a ránk döntött EU pénzek nélkül -2% lenne a gazdaság "növekedése"? A "negatív növekedés" is növekedés?
A beruházások megálltak, a munkanélküléség csak a kormánystatisztikában javul, vicces eredmények ezek...
Szánalmas.
Mandiner blog És most mi a jobb? 2014.07.30 16:01:00
2010 tavaszán szinte egy emberként lélegzett fel az ország. Véget ért a mai napig “elmúlt nyolc évnek” keresztelt borzalmas vesszőfutás. Ebben a nyolc évben Medgyessytől Gyurcsányig teljesen inkompetens emberek vezették az országot, hazudtak reggel, éjjel meg este, aztán ott…..
Ppix 2014.07.31 12:12:25
Az államalapítás óta Magyarország nyugati ország, amely saját jószántából soha sem akar többé a Kelet része lenni. Éppen azért jöttünk ide, mert ott már nem találtuk a helyünket.

Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája, amelyet a XX. századi kommunizmus hozott a nyakunkra.

Kékcédulás választás, a szovjet felszabadítás hamis mítosza, a vas és acél országának lázas látomása, a munkásosztály hatalmáról és a Nyugat bukásáról táplált beteges propaganda.

A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz.

Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk.
Ppix 2014.08.01 10:49:59
@picur3ka:
"Az utolsó bekezdést megírhatná nyugattal is. Történelmi távlatokban még helytállóbb is lenne. "

De nem így mondta el, kérlek ne kérdőjelezd meg a miniszterelnök úr gondolatainak helyességét!
A pénzbedobós parkolás legundorítóbb eleme régóta az, hogy ha nem érsz vissza a verdához az előre megadott és kifizetett idő végére, pofátlanul magas összegre büntetnek. Ugyanúgy sok ezer forintra kúrnak meg, ha kifizetsz három órát, de csúszol 16 percet, mint ha egyáltalán…..
Ppix 2014.07.20 22:28:17
@Istóczy úr:
"Fogadni mernék, hogy a tranzakciós adó, mint kényelmi díj viszont nem tetszik neked. Mert az a pénz az államhoz megy, és nem a külföldi multi zsebibe. "

Demagóg vagy.

Az utalások már évek óta ingyenesek voltak, a piaci verseny kikényszerítette a díjak csökkentését.
Az állam semmit nem tesz a kényelmemért, amikor odabasz egy extra adót, amit több kevesebb sikerrel áthárítanak a bankok az ügyfélre.
Az állam csak adóztat, a fidesz jó szokása szerint sunyi módon...
Ennek kapitalizmusellenes tempónak legfeljebb csak posztkádári helyeken tapsolnak...
Ppix 2014.07.23 23:18:23
@Norman Nailer:

"1) Hülyeség, hogy nincs hozzá közünk, mennyibe kerül: ez nem versengő piac, nem tudsz más várostól parkolóhelyet vásárolni, csak ott, ahol vagy, és azoktól a szolgáltatóktól, akikkel az adott település megállapodott."
Ezt írtam én is. Olvasd vissza.
Amúgy látom az elvek nehezen mennek itt.
Állam zsebében kell turkálni, az más kérdés. Te az állammal szerződsz parkolásra, és a mobilszolgáltatóval fizetési kényelemre. Ők úgy gondolták, hogy X összegért adják át az államnak a technológiát, az állam, pedig ebbe beleegyezve, ezt a díjelemet közvetlenül a vevőre terhelve eladja a parkolást. Tranzakciónkénti díjban egyeztek meg. Csinálhatták volna úgy is, hogy más elszámolási modell van és/vagy nem látszik a mobil számlán a mobilcég része és akkor nem lenne miről beszélni. Legfeljebb adatigénylés után megtudnátok, hogy az állam havonta X milliót fizet a mobilcégeknek összesen. De ahhoz továbbra sincs semmi közöd, hogy a parkolásonként 75 Ft kényelmi díjhoz képest sok-e a mobilcég költsége. Legfeljebb ahhoz van, hogy az állam drágán veszi-e a mobilcégtől a mobilfizetési megoldást.
Amúgy a mobilcégek évente tizmilliárdos nagyságrendben költenek beruházásra, miből gondolod, hogy van segédfogalmad arról, milyen költségek vannak és mi a mobilfizetés "korrekt" ára?

" Olyan árucikkek esetében, mint a parkolóhely (vagy ásványkincs-vagyon, vagy mobilfrekvencia, stb.) az állam szabja meg a díjakat, elméletben olyan módon, hogy egyensúlyt teremtsen a szolgáltató méltányolható költségei (ebből a szempontból igenis releváns, hogy a mobilfizetés nekik is sokkal olcsóbb, mint a készpénzes) és profitja és a szolgáltatást igénybevevők költségei között."
Igen, itt konkrétan az állam ad el valamit, a parkolás mellett viszonteladóként kényelmet is, moondjuk 75 Ft-ért. Reklamálj az államnál, hogy neked nem ér neked ennyit a parkolási kényelem, legyen szíves jobb árat kiharcolni a mobilcégeknél.
De a mobilcég alapvetően annyiért adja a kényelmet, amennyiért tudja, illetve ezen a fronton van köztük verseny, mások a díjak az egyes operátoroknál.

"2) Kényelmi díj: akkor gondolom te örömmel fizetsz többet az interneten rendelt cuccokért, hiszen az kényelmesebb... "
Ilyet nem írtam, de ez is az én igazamat mutatja, képzeld, fizetni szoktam a házhoz szállításért mert kényelmesebb mint elmenni egy hülye boltba.
Akinek meg sok 75 Ft a kényelemért, az nyugodtan szaladgáljon az automatához, nem kötelező mobillal parkolni.
Ha mégsem szaladgáltok, akkor azt mutatja, hogy nem sok, pont a piac ingerküszöbéhez árazták a kényelmet, a kutya ugat a karaván halad.

Amúgy Ti az Apple boltban is hisztizni szoktatok, ha meghalljátok, hogy lement a RAM ára?
Ppix 2014.07.23 23:28:36
@Istóczy úr:
"Átutalni nem kényelmesebb a lóvét, mint zacsiban elvinni busszal? Akkor mi is a bajod a "kényelmi díjjal"? Van a jó "kényelmi díj" és van a rossz "kényelmi díj"?"

Értem én, hogy a szövegértés nem mélymagyar erény, fussunk neki azért mégegyszer:
Az utalást a bank intézi. Ő kérhet pénzt a kényelemért. Az állam csak elszedi a pénzt adó formájában, ami ősi szocialista módszer, minél többet szed el, annál kommunistább az állam.

"Ráadásul ha a bankok eltörölték a "kényelmi díjat", akkor biztos elmaradnak a fejlesztések emiatt, vagy megfizettetik az emberekkel. Vagy ezen okosságaitok sem érvényesek most? "
A piaci verseny törölte el, nullára csökkentek ezek a díjak. Amúgy mindenképp az ügyfelek fizetnek, csak az nem mindegy, hogy kinek, milyen jogcímen és mennyit.
Nem kötelező érteni és szeretni a piacgazdaságot, de azért emlékeztetnék, hogy 89-ben itt nem azért lett rendszerváltás, mert az emberek kurvára szabadságot akartak. Nem, a nyugati jólétet írigyelték meg. Ami azért volt, mert szabad piacgazdaság volt arra. Keletre meg nem. Ma is kelet felé haladva csökken a jólét, a piac szabadsága és az emberek szabadsága.
Ez az, amit a komcsi kormányok nem szeretnek, nem véletlenül nyal a viktorka a putyinnak.
Már csak az a kérdés, hogy mikor dől össze az aktuális szocialista kísérlet modellje, a nép előbb utóbb észreveszi, hogy a "hanyatló" nyugat még mindig 1000x boldogabb hely...
Persze nem olyan nehéz a legmenőbbnek lenni ebben a kategóriában, hiszen Budapesten kívül nincs túl sok 5 csillagos szállodánk. Ám a tarcali Andrássy Rezidencia tényleg a legjobbak közé tartozik. A Gault&Millau listáján még fél éve is simán az élen végzett a Dunától…..
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
Ppix 2014.06.10 11:12:17
@deruyter:
Valóban.
Ha csak azt nézzük, hogy az MTI-királyi TV-magyar rádió-Hírtv-helyithéma-echotv-magyarnemzet vonalon milyen kormánypárti hazugságmocsok ömlik kb. évi 100 milliárd forintos költségen az elhülyített fogyasztóra ÉS
a független/kormánykritikus sajtó helyzete egyre nehezebb, akkor elég szánalmas azzal védekezni, hogy van sajtószabadság, mert mindent le lehet írni.
Igen le lehet, csak a lakosság csökkenő 30-40%-hoz ha eljut egyáltalán kritikus politikai álláspont IS, míg van növekbő kb. 10-20% akihez CSAK a kormánypropaganda jut el.
Ha ez így egy demokratikus országban normális, ha ezek az igaz magyar nemzeti értékek, ha a korlátlan hatalmú kormánypártnak erre van szüksége, akkor nincs miről beszélni, gyáva SZARALAK egytőt-egyik aki ezt polgárilag értéknek gondolja, nevezi, képviseli. Orbánnal az élen, aki semmilyen interjút nem ad, csak a bekészített mikrofonállványainak nyilatkoztat ki előre megírt PR fordulatokat.
Ppix 2014.06.12 15:49:22
@Istóczy úr:

"De akkor hogy-hogy megint a Fidesz győzött a választáson, mindkét idein, nemkicsitnagyon? "

Nem az a kérdés, hogy győzött-e a fidesz.
Ugyanis a választási győzelem nem értékitélet. Rákosi elvtárs is győzött és Hitler is győzött. Nem mindegy milyen helyzetben és hogyan győztek.
De a lényegi kérdés az hogy mit csinálnak és mi lesz az országgal. Most éppen egy kádárizmusra hajazó populista államkapitalizmust építenek, amire rá fog baszni az ország. Már rövid távon is.

Lehet itt promitív módon kárörömködni, hogy rábasztak a köcsög balliberálisok, de a 30-80 intervallumban mozgó IQ-val rendelkező jobber kárörömködők nagy része 25 év múlva is ebben a posványban fog szopni, míg sokan nem leszünk már itt amikor jönnek a következmények.
Pedig nagy szükség lenne majd az általunk termelt GDP-re, de abból nektek nem lesz nyugdíj...
Ppix 2014.06.16 10:18:02
@Kuruc ezredes:
Nem lep meg, hogy nem fogtad fel amit írtam és belekötsz egy olyanba, amit nem is írtam.
Nem írtam, hogy demokratikus választáson győztek.
És az sem lep meg, hogy a kommentem lényegi részére nem válaszoltál.
A fajtád nem szokott.
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöltük, sorozatunkat Schmidt…..
Ppix 2014.04.07 00:33:16
@tevevanegypupu:
Egyébként jól mondod, Európában ilyesmi nem szokott elöfordulni. Csak olyan balkáni helyeken ahol harcban álnak az EU-val.
Bár azért azt az évi 4 milliárd eurót jó szabadságharcos gerinces ember módjára elteszik...
Ppix 2014.04.07 10:54:03
@tevevanegypupu:
"Fordítva látom a helyzetet, az EU áll harcban a magyarokkal"
Érdekes háború az amit pénzágyúval vívnak ellenünk. Alig bírunk elugrani a lövések elől...
A magyar GDP 2%-a az konkrétan EU pénz, nélkülük recesszió és 2-3 éven belül összeomlás lenne...

" túl sok a nekünk kedvezőtlen megkötés és szabály."
Konkrétan?
Ppix 2014.04.08 08:56:01
@tevevanegypupu:
Az a megkötés hogy tartozunk valahová?
Mert magunk jobbak lennénk?