Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pearth

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy gondolom nem túlzó azt állítani, hogy a 2020-as évet ez idáig jórészt a pandémia alakította. Függetlenül attól, hogy a világ melyik pontján él az ember, az aktív szókincsben felerősödtek az olyan kifejezések mint a járvány, vírus, karantén, maszk - még folytathatnám a sort, melyek egy kisiskolás…..
Pearth 2020.08.03 22:58:24
@Kivlov: Szinte mindenből van lehetőség, hogy csak egyet-egyet vegyünk. Én személy szerint a Lidl-be járok a legtöbbet, és eddig amiket venni szoktam, mindenből találtam csomagolatlant. Viszem az édesanyám által varrt szütyőimet és azokba pakolok. Műszaki cikkekből pedig lehet venni felújítottat, ami több ideig kibírja. Nekem a telefonom pl már 4 éve megvan, és csak aksit cseréltettem benne. Jól működik nincs gond vele.
Pearth 2020.08.03 23:02:07
@midnightcoder2: a létszám bele van kalkulálva az egyenletbe.
Pearth 2020.08.08 14:52:07
@Kivlov: Piacon is lehet vásárolni, ahol magyar termék van, és nincs előre becsomagolva. A felújított használt telefon pedig nem minden esetben egyenlő azzal amit írsz. Természetesen a leggyengébb, kis tárhellyel rendelkezőknél előfordulhat az, amit írtál, de egy középkategóriásnál már kevésbé.
A marketing meg egy dolog. Ne azt hibáztassuk azért, mert meg tudnak vezetni minket. Nyitott szemmel kell járni.
Pearth A madarak és fák napja 2020.05.10 17:54:19
Chernel István nem gondolta, mennyire fontos lesz egy évszázaddal később az a nap, amit ornitológusként a madarak és a fák védelmének szentelt 1902-ben.  „Ablakom előtt a fák szólni kezdtek. Lombbal szóltak és madárral, gyümölcsökkel és meleg, nedves illatokkal.” - írta Márai Sándor: Ég és Föld…..
Sokan azt gondolhatják, hogy jót tesznek a bolygónak azzal, ha műfenyőt használnak karácsonykor. De ez korántsem ennyire egyértelmű, mivel a műfenyő gyártásához PVC-re, illetve ólomra is szükség van, mely a fenyő öregedésével porként az otthonok levegőjébe kerülhet. Számítások szerint legalább 10…..
A 2020-as olimpia lassan itt kopogtat az ajtónkon. Kevesebb, mint egy évet kell rá várnunk, és már izgulhatunk is a nagyszerű sportolóinkért. A helyszín Tokió, és ahogyan a japánokat ismerjük, precízek és gyorsak, már készen is vannak mindennel. Különösen az érmekkel, melyekről most ejtenék pár…..
Sziasztok! A mai cikk csak egy rövidke kis jószág lesz. Kaptam pár kérdést, hogy pl. a pékárut és a zöldségeket mibe tegyük bevásárláskor, illetve tárolásnál mit használjunk. A pékárut célszerű vászontáskába rakni bevásárláskor. Tárolásnál a kenyeret tekerjük be konyharuhába vagy tegyük bele…..
2 óra + cca 70 önkéntes = 2 tonna szemét Április 27-et írtunk és a Föld napja alkalmából (tisztában vagyok vele, hogy április 22 volt a Föld napja, de húsvéthétfőn nem ér rá annyi ember, mint egy átlagos szombaton) megtisztítottuk szeretett városunk néhány részét. Rettentően elszomorító (másrészről…..
A digitális szemét környezeti hatása   Mi is az a digitális szemét? Hogyan keletkezik? Hogyan tudjuk redukálni a méretét? A mai rohanó világban már lassan gyorsabban keletkezik digitális szemét, mint fizikai. Hogy hogyan és miért? Illetve ennek mik a hátulütői? Máris kifejtem bővebben. A…..
   Mert a textil zsebkendő menő A mai bejegyzésben többek közt arról fogok írni, hogy mennyire menő textil zsebkendőbe fújni orrunkat. Én már pár éve szinte csak azt használok. Ezzel pénzt spórolunk, nem generálunk hulladékot és nem utolsó sorban még menők is vagyunk ;). Ahogy egyre inkább csak…..
Pearth 2019.04.13 16:05:01
@dedoca eder: Nekem sikeresen kimossa a mosógép, bár tény, hogy nem szoktak nagyon piszkosak (taknyosak) lenni. Ám ha az ember annyira náthás, hogy fél percenként fújnia kell az orrát, akkor bizony lehet, hogy jobb mást használni, mint a textilt. Legyünk környezetbarátak, és ne betegedjünk le. :D
Egyébként köszönöm a véleményed. :)
Vászontáska, éthordó Nagyon sok olyan dolog van, mellyel csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat és nem kell megszakadnunk miattuk. Ezekre példa a vászontáska; kevesebb hús fogyasztása; ha tudunk, menjünk bringával; spórolás az energiával (pl. vegyük lejjebb a fűtést, ha elmegyünk otthonról); stb.…..
Pearth Bevezető/Prologue 2019.03.24 19:32:25
Bevezető Kedves olvasó! Üdvözöllek újonnan nyílt blogomon, mely a környzetvédelemmel fog foglalkozni. Máté Istvánnak hívnak, tesztautomatizáló mérnökként dolgozom, szeretek fotózni, sportolni, olvasni és még egy csomó minden mást. Az írás nem az erősségem, viszont remélem fejlődni fogok a blogom…..