Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durato

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem, amikor sakkozó lányból fotómodell lesz. Ami a feladványt illeti: Carlsen nem tudta kötött idő mellett megtenni a legjobb lépést. Nem csodálom! Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Sok ilyen témájú gyűjtemény kereng manapság a közösségi tereken, és mivel tanulságos lehet a munkáltatóknak is, érdemes áttekinteni a tipikus toborzói hibákat ezen keresztül is. A legtöbb ilyen panaszgyűjtemény bevezetése az, hogy „munkaerőhiány, mi?” Ami számomra üdvözítő és kétségbeejtő egyszerre,…..
durato 2019.07.28 18:34:37
@Celtic:
"programozó", Budapest, csak a városban: 1450
"programozó", Budapest, csak a városban, 200e forint: 143
200e-ért diákmunkák vannak kb.
"programozó", Budapest, csak a városban, 250e forint: 44
"programozó", Budapest, csak a városban, 300e forint: 8.

ebből
CNC: 3
robot: 1
könyvelő (wtf???): 1

a maradék három, tényleg releváns találat:
1. nagyon korrekt ajánlat, cég, követelmények, stb.
2. külföldi, nem nyálaztam át
3. diákmunka, szintén korrekt órabérrel.

utolsó keresés "szoftverfejlesztő"-vel: 12 (573 találatból)
- 12/12 releváns, 2 az előző keresésben is szerepelt

Az első keresésben korrektnek értékelt hirdetést és ezt a Java-s hirdetést ugyanaz adta fel és mivel tetzsett, megosztom itt, hátha valakinek kapóra jön:
hu.jooble.org/away/-2495687239758291188?p=1&pos=6&ckey=szoftverfejleszt%c5%91&sid=6634960447863012720&age=473&relb=115&brelb=100&scr=731,803075&bscr=636,3505&crId=HU_4509509861405188645HU_8&iid=7633641088305065038
durato 2019.07.28 18:37:18
@My_name_is_Nobody: volt egy időszak, amikor a cégek fele (nem a recruiter/"HR" kör, a konkrét cég) azt mondta, hogy valami sumákolás van a fizuval: fele bejelentve, fele zsebbe, stb... már ott voltam lélekben, hogy a következőt, aki ezt mondja, elküldöm a fenébe.
A média termékeket gyárt. A jó termék sokat ér. A sokat érő termék pedig kelendő. Eladásra kínált sorsok, életek, esetek összességét mutatja, sugározza. Aki a leggyorsabb, azé a dicsőség - ha a reggeli hírekben először az X-tévében közölnek egy fontos hírt, akkor ők…..
Reckl Amál blogja Határátlépés 2013.06.07 15:00:36
Pszichológiai alapvetés, hogy a szörnyeket - a rézfaszú bagolytól Drakuláig - azért hozta létre a termékeny képzelet, mert elborzaszt a gondolat, hogy bizonyos dolgokat bizony olyan emberek követnek el, mint bárki más.Felvilágosultabb korokban aztán föltalálták pszichikai okokra…..
Koppány mondja Fanatikus-teszt 2012.08.08 00:28:12
A politikailag aktív emberek Magyarországon előszeretettel vádolják egymást fanatizmussal. Fanatikus Fidesz-hívő, vagy gyurcsányista, etc. Ez főleg akkor történik, ha az egyik nem tudja "észérvekkel" meggyőzni a másikat saját pártjának igazáról. De honnan tudhatjuk, hogy a…..
Koppány mondja Helyretevések 2012.12.14 18:21:49
Mostanában sok félreértés és tévhit kering a felsőoktatásról. Sokan vannak például, akik illúziókban ringatják magukat a kormány és a tüntetések mechanikájával kapcsolatban. Az is elképzelhető, hogy néhol én nem fejeztem ki magam világosan. Mostani posztomban arra…..
Jobbikosok nyíltan zsidóztak az Országházban. Tulajdonképpen végre. Végre vége a kettős játéknak. Végre nyíltan vállalják. Végre nem ügyeskednek alantas módon. Vajon ettől bátor nácik lesznek? Mert azt tudom, hogy a nácinál visszataszítóbb a gyáva náci. Aki nem vallja be…..
durato 2012.12.14 23:40:44
@Kopó: szerintem a honvédségnek nem feladata a határainkon kívüli zsoldos szolgálat teljesítése.
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
durato 2010.10.29 08:31:32
@szárnyas hópárduc:
Kedves hópárduc, Kedves Olvasók!

Az ELTE IK HÖK képviselője vagyok és lenne pár észrevételem a témában, illetve a konkrét hozzászólással kapcsolatban:

"ezen egy módon lehetne változtatni, de akkor ti meg lennétek lőve: ha érvénytelen lenne a hök-választás alsó hangon 25%-os részvétel alatt." - nálunk ez így van, dobozokkal (urna) járkál a Választási Bizottság a kollégiumokba is, hogy minél több hallgató szavazzon. Az a baj, hogy kevesen tudják egyáltalán, mi az a HÖK, mert - mint azt előttem mondták - a hallgatók készen kapják a szabályokat, a vizsgákat, ösztöndíjat, etc.

Nálunk beindult a Kommunikációs Bizottság, aminek az a feladata, hogy a hallgatók tudjanak rólunk és minél jobban megismerjenek minket, járjanak be az irodánkba és tegyék fel a kérdéseiket.

"(2) A Hallgatói Önkormányzat tagja minden, a Karon szakot felvett, illetve minden a Karon minor vagy
major szakot hallgató hallgató, függetlenül attól, hogy tanulmányait milyen oktatási formában végzi.
2. § Az Önkormányzat feladat- és hatásköre
(1) A Hallgatói Önkormányzat – az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által ráruházott jogai alapján –a
felsőoktatásról szóló törvényben, valamint az Egyetem és a Kar szabályzataiban meghatározott
döntési, véleményezési, egyetértési, javaslattételi, ellenőrzési és delegálási jogokat, illetve azokban
ráruházott egyéb hatásköröket gyakorolja.
(2) A Hallgató Önkormányzat:
- a) ellátja a Kar hallgatóinak érdekképviseletét és érdekvédelmét,
- b) közreműködik az oktatók oktatói tevékenységének hallgatói véleményezésében, " (IKHÖK ASZ - részlet)

Ez magában foglalja a HÖK lényegét: mindenki tag, a képviselők érdeket képviselnek és védenek. Bármelyik (HÖK-tag) hallgató részt vehet a nyílt üléseinken, láthatják az üléseink emlékeztetőjét, részt vehetnek a munkában, csak nem teszik - kevés kivétellel!

Másik téma: szoctám (és egyéb hallgatói juttatások) a HÖK kezében legyen(ek)-e?
Remélem érzed, hogy belülről könnyebb megítélni a differenciát X kki és 2*X kki között, mint kívülről. Ha kétszer akkora a kki-d, korántsem dupla tanulás/tudás áll mögötte, hanem mérföldekkel több, amit egy kívülálló lehet, hogy nem érez át, a hallgató pedig próbálja ösztönözni a többieket, hogy jól tanuljanak! (kki=korrigált kreditIndex)
Vagyis igenis, legyen a HÖK kezében a tanulmányi ösztöndíj.
A szoctámról annyit, hogy mindenki szoctámot szeretne és 6-7 embernek komoly papírmunkája van amögött, hogy a lehető legjobban kigazdálkodja a HÖK az adott (!!!) keretet. Fültanúja voltam annak, amikor a megítélendő pontokról vitatkoztak: "A rokkant és nyugdíjas többet kap két ponttal, mint a rokkantnyugdíjas, ez mégis hogy van?". Végülis a tipikus egyetemista hallgató zöld pulcsiban sárga sállal jár, vagy szövetkabátban sétál komoly tekintettel, mindezt 20-25 évesen. Az a helyzet, hogy a szélsőségekkel is foglalkozni kell és nem olyan könnyű, mint ahogy azt néhányan tudni vélik. Itt megjegyezném, hogy a gólyatáborban a legidősebb gólya bőven 30+ volt, de talán 40+ is megvolt neki :)

Ezekből a külsős mit sem érez, csak a kezébe kap egy hideg e-mailt, hogy mennyi az annyi.

Bulik:
Én sem értettem, miért kell Szervező Bizottság egy Hallgatói Önkormányzatnak és miért érdeke a hallgatóknak, hogy legyen szórakozási lehetőség, de elmagyarázták és megértettem: ha valaki napi 8+x órát az egyetemen tölt, vagy otthon tanul heti 5 napon keresztül, egyszerűen ki kell, hogy kapcsoljon pár órára, egy éjszakára, különben folyton pörögni fog és nem tud pihenni, ami nemhogy a tanulmányaira, de akár az egészségére is káros.
A rendezvény(szervezés) néhány eleme:
-helyszín, időpont főszervező megoldja (1 fő)
-belépésnél segítenek néhány megbízható ember (2+Z fő)
-reklám, hirdetés grafikus, plákátkommandó, webes (3+x fő)
-büfé megszervezése végig a büfében áll (2+Y fő)
-security minden ~20 főre egy biztonságis (3-15 fő)

Alsó hangon kb 10 fő kell egy kari rendezvényen, aki nem vesz részt a szórakozásban. Az IK HÖK jelenleg ~36 fővel működik - ez soknak számít -, már egy kisebb rendezvénnyel is a HÖK harmadát megmozgattad és lekötötted a rendezvény idejére. Ha a buli lefutott, vagy külön takarító brigád kell, vagy a fentiek szednek szemetet és mosnak fel, ha arról van szó.

A hallgatók tényleg fontos ügyeivel a Tanulmányi Bizottság foglalkozik, de beszéljen helyettem a HÖK-ünk weboldala: ikhok.elte.hu/az_elte_ik_hok_tisztsegviseloi_es_bizottsagi_tagjai_20102011

András