Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dedoca eder

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      4. hete nyaralunk itthon és hol a nappaliban, hol a konyhában csapatjuk. Néhány dologra pedig rájöttem, mennyire felesleges lett számomra ezalatt az idő alatt.... pedig régebben. Na mondom is, melyek ezek. - Táska. Mivel A-ból B-be eljutni most nem nagy fáradtság, se a személyimet, se a…..
A kemoterápia végtelenül legyengíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy nagyon komoly probléma, nem kellő odafigyelés hiányában akár még halál is lehet egy sima megfázásból, egy egyszerű, mindennapos gombás megbetegedésből, vagy akár csak egy mosatlan alma elfogyasztásából is. Képzeljétek el, hogy…..
dedoca eder 2020.03.14 20:39:24
@Jasiko: egyetlen orvos sem tudja megmondani, hogy TE mire vagy képes, hogy úgy mondjam, neked mit szánt a sors. sokszor látunk embereket évtizedeket élni ilyen diagnózis után. a nagypapámnak 4-5 évet adtak, 30-at élt. keményen küzdött, nem adta fel.
sose hidd el másnak mennyi van hátra, senki nem tudja. kitartás és soha de soha ne add fel.
dedoca eder 2020.03.14 20:41:52
@Eyject: ne beszélj baromságokat, főleg ne azzal a felütéssel,hogy 'segítek egy kicsit'...
  A vasárnapi Bayer show vendége Csókay András, a kereszténységét minden fórumon nyíltan megvalló idegsebész volt. A Honvéd kórház osztályvezető főorvosát a legtöbben a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétsorozat kapcsán ismerjük. Ez a beavatkozás önmagában is világszenzáció; elvégzését a…..
dedoca eder 2020.03.12 17:45:42
@G. Nagy László: abszolút egyetértek veled, én is útkereső vagyok és a világképem nagyon távol áll a pápáétól, sőt gyakorlatilag bármelyik vallástól, de... nem vagyunk egyformák, egészen biztosan ő sem száz százalékosan biztos a véleményében, lehet, hogy néha változik is. és valljuk be, nem osztja az észt, megkérdezték valamiről, válaszolt. nem tanított, nem kioktatott.
lehet, hogy egy év múlva már nem ezt mondaná, mint ahogy az életünk során a mi véleményünk is egy csomó dologról megváltozik csak azért, mert öregszünk, új dolgokat tapasztalunk meg.
az én hitem része az elfogadás is, ha valaki máshogy gondol valamit, még akkor is ha kifogásolnivalót találok benne, vagy nem értek egyet.
lehet kérdezni, de a poszter nem ezt csinálja, hanem ízekre szedi, azzal nem tudok azonosulni. (mint ahogy a pápa véleményével sem)
dedoca eder 2020.03.12 17:54:05
@G. Nagy László: közben rájöttem, hogy te vagy a poszter...:)
szóval amivel én nem tudok egyetérteni az írásodban... ő elsősorban orvos. és amit látjuk remek, lelkiismeretes orvos. megkérdezték a hitéről, válaszolt (legjobb tudása szerint). és te ezt boncolgatod.
ha a pápa nyilatkozataiba kötnél bele azt mondom oké, neki ez a "szakmája".
ha engem informatikáról kérdezgetsz ok, az a dolgom, de van hitem, és ugyan nem tökéletes, de nem gondolom, hogy bárkinek joga van firtatni, hogy mennyire 'valódi', 'hiteles'... etc.
köss bele abba, hogy hogyan operál, az a szakmája, felelősségel tartozik érte. a hite a magánügye, nem ő akart beszélni róla, csak udvariasan válaszolt.
hát ennyi.
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
dedoca eder 2020.03.12 10:59:35
@MAXVAL bircaman közíró: mondd ezt azoknak akiknek már nincs már lakásuk / házuk, csak 30-50 milliós adósságuk
Elhagyatva, egyedül, 1,5 hónap szenvedés után, katéterezve, meztelenre vetkőztetve. Tisztelt Praxisblog!   Hosszú vívódás előzte meg a levelemet, amit Önöknek írtam. Hónapok óta gondolkodom, hogy el merjem-e mondani a történetet. Elsősorban a szakmai véleményükre lennék kíváncsi. Édesapámat…..
Hogyan reagálnak az emberek a járványra az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Magyarországon? Mik a különbségek és a hasonlóságok? Hogyan dolgozza fel és tálalja a híreket a sajtó?..
dedoca eder 2020.03.06 18:04:37
@Csodabogár: végre valaki... én is így gondolom. nem fogok belehalni, ha meg igen, akkor valszeg ideje volt. ettől persze még érezhetem nagyon sz@rul magam, kerülhetek kórházba, de a halál olyan dolog, amit úgysem lehet elkerülni ha itt az ideje.
Január nyolcadika óta az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkára Rácz Zsófia,  aki jogi diplomája megszerzése előtt, mindössze 22 évesen tölti be ezt a pozíciót. Lassan két hónapja felel az ifjúságügyért, de a nagy ritkán meghirdetett nyilvános eseményeken és…..
Szinte nincs olyan munkahely, ahol ne lenne legalább egy olyan kolléga, akinek a viselkedésével, hozzáállásával nem tudunk azonosulni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne a kapcsolatotokat komfortosabb mederbe terelni. Akár egy nagy open office-ban, akár egy kisebb irodában dolgozol, nagy…..
Még a 90-es években volt egy munkahelyem, ahol a titkárságon kitette az ott dolgozó fiatal asszisztenslány a faliújságra ezt a kis szösszenetet: Vigyorgott is mindenki, mire belépett a főnökhöz, de szerencsére a teljes társaságban volt kellő humorérzék (beleértve a főnököt is), ügyfél meg nem…..
Kép forrása: Freepik Az ima világnapját (március 2.) amerikai asszonyok kezdeményezték 1920-ban. A keresztény nők ökomenikus imanapján a békéért, az emberek közötti egyetértésért, a gyermekek jobb jövőjéért imádkoznak. Imádság (lat. oratio, precatio): a szó szoros értelmében beszélgetés Istennel;…..
dedoca eder 2020.03.03 15:45:35
@Jóska Pista: miért gondolod, hog Isten feljebbvalónak tartja a pápát bárkinél is? a pápát a katolikusok választják, nem Isten. miért lenne számára fontosabb, mint bármelyik "gyermeke"... fals álláspont.
dedoca eder 2020.03.03 15:46:04
@Eugene Horse: fognak téged még meglepetések érni...:)
Nagyon nem szerettem a csirkemellet. Száraz, íztelen, gyakorlatilag csak valami fehérjeforrásnak tekintettem. Mindaddig, míg a kicsilyánynak el nem kellett készítenem nagy mennyiségben, mert éppen semmi mást nem tudott megemészteni, viszont fehérje kell...
A zsidó otthon belső „dizánjának” fő elemei talán valóban a könyvek, azonban minden zsidó otthon jellegzetes kegytárgya az ajtófélfákra szegelt mezuza, egy tokban tartott speciális tekercs, mely a Tóra azon részleteit tartalmazza, melyben Isten a parancsolatot meghagyta. „Halljad Izrael, az…..
dedoca eder 2020.02.14 11:29:26
@Pipas: a 'hit' lényege nem a magyarázat, hanem egy belső meggyőződés... felesleges és teljesen értelmetlen vitatkozni vele. ezért is hívják hit-nek.
amúgy ha Isten mondta, akkor valszeg van valami oka rá...:)
21. századi fejjel szinte egyértelmű, hogy állandóan a kezünkben az okostelefonunk, ahogy az is evidens, hogy lassan már mindent azon keresztül csinálunk. Közösségi média, e-mailek, zenék, videók, banki utalások, repülőjegy foglalás, kaja rendelés, hírolvasás, ismerkedés… Ismerkedés? Bizony, még az…..
Manapság egyre többen járnak edzőterembe ami remek, de sajnos kevesen vannak tisztában az írott és íratlan szabályokkal. Lássuk a legfontosabbakat amire mindenképp figyelj oda...
dedoca eder 2020.02.13 09:42:34
Ez a cikk igencsak idealistának tűnhet a mai világunkban, amikor annyira sokaknak annyira fontos a társadalmi státuszuk kifejezése. A reklámok az emberi mohóság, kényelemszeretet és biztonságigény mellett legalább annyira építenek arra is, hogy a megvásárolt tárgyak adják meg nekünk azt az érzést,…..
Az NBA rajongójaként számomra mindig örömteli, ha egy olyan film készül, amiben nagy szerepet kap a kosárlabdázás. A filmek rajongójaként számomra értelmezhetetlen az a mondat, hogy egy jól sikerült alkotás főszereplőjét 2020-ban még hívhatják úgy, hogy Adam Sandler. Ezzel a kettősséggel ültem le a…..
Zsuzsanna és családja egy éve költözött Svájcba, ahol egy nap borzasztó hírt kaptak. Története sokkal több, mint leírás arról, milyen tapasztalatokat szerez egy család a svájci gyermekkórházakban. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
T. C. Lang Anyatest és mozgás 2020.01.23 15:23:13
Hosszas töprengés után nem íróként, hanem feleségként és háromgyermekes anyaként, meg egy picit edzőként szólok most hozzátok. Míg a tinédzserek zöme túlsúllyal küzd, engem a karcsúságom miatt cikiztek. Megkaptam, hogy ilyen lábakat inkább rejtegetni kéne, nem miniszoknyában mutogatni. Egy pálcika…..
dedoca eder 2020.01.24 16:12:32
Templomban tartandó stand-up előadás kapcsán vetődik fel az alapvető kérdés: van-e Istennek humorérzéke? Veres János lelkipásztor válasza a kérdésre A humoros előadásokra egy összesen tizenkét órás esemény keretei közt kerül sor Debrecenben február 22-én. A Virrasztás az éhezőkért című alkalom…..
dedoca eder 2020.01.22 11:16:54
@IGe.: ha engem nem érdekel valami, akkor nem foglalkozom vele, nem nézem, nem megyek olyan oldalakra, ahol erről írnak és beszélgetnek. ha valaki csakazértis odamegy, hogy ossza az észt, az szerintem magával nincs tisztában... az a jó hit, (bármi legyen is az, akár ateizmus), ami nyugalmat hoz valakinek. akinek a saját hite ellenére bizonygatnia kell másoknak, hogy neki igaza van, az nem hit, de még csak nem is meggyőződés...
amikor a gyerekek nem fogadnak be valakit a baráti társaságba, vagy ő nem akar tagja lenni, de azért odamegy szétrúgni a homokvárat. ez kb. az a szint...:):) szép napot
dedoca eder 2020.01.22 11:30:42
@Kovacs Nocraft Jozsefne: én máshogy tekintek Istenre. nem gondolom, hogy zavarja a kabaré, akárhol történik is. Isten célja a szeretet. megnevettetni bárkit, bárhol jó dolog és mindkét félre jó hatással van. nem hiszem, hogy ez Isten ellen való vétek lenne.
amúgy kicsinyke tudásom szerint Isten a szándékot nézi. ha valaki vidámságot akar vinni mások életébe, azt Isten értékeli.
amúgy meg, szerintem sokkal kevésbé görcsöl olyan dolgokon amiket mi itt a földön, sokkal kevésbé érdekli, hogy mit tartunk szentnek és mit nem. Isten a szeretet, nem az anyagi dolgokkal foglalkozik és bizony a templom is anyagi dolog...