Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Royaliver

173 bejegyzést írt és 233 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban futottam bele Dr. John Jaquish TED előadásába. Bár a mondanivalója és maga a cím is (Miért időpocséklás a súlyemelés?) egyszerű provokációnak tűnik, viszont nem beszél teljesen hülyeségeket a doki. Az előadása (számomra) talán legfontosabb része az volt, amikor kifejtette, hogy az emberi…..
A testedzek.blog olvasóinak aligha kell bemutatnom Kócsidi Zoltánt. Zoli azon túl, hogy a blogom rendszeres olvasója, egy fantasztikus sportember és nagyszerű edző is. Egy leendő apuka (hatalmas gratuláció!!!!) és egy talpig úriember. És túl mindezeken egy vasakaratú harcos, aki az ötvenhez…..
forrás: outlookafghanistan.net   Kevés olyan dolog van a világon, amit akkora félreértés övezne, mint a testedzést. Pedig csak egy roppant egyszerű kérdésre kell megfelelni: „Miért is szükséges, hogy testedzést végezzünk?” TE például miért edzel? Ha a válaszod bármilyen formában is összefügg…..
Mindig is hittem abban, hogy a hasonló gondolkodású emberek szükségszerűen megtalálják egymást. Éppen ezért abban is biztos vagyok, hogy a blogom olvasói hozzám hasonló figurák. Olyan fickók, akik tenni akarnak és akik tesznek is magukért. És persze olyan arcok, akik szeretik a testedzést, és akik…..
Nem állítom, hogy az ismeretségem a kettlebellel szerelem lett volna az első látásra. Láttam ugyanis a vékonyka gyerekeket hosszú percekig a súly alatt dolgozni és elfogadtam, hogy bár az eszközzel való edzés kitűnő módszer egy természetfeletti állóképesség kialakítására, de ennyi és nem…..
Royaliver 2023.08.07 14:24:59
@Royaliver: Szia Peti! Ha vannak publikus képek is a boszniai edzésről, akkor (ha gondolod!) küldd át nekem e-mailban, én pedig kiteszem őket a blogomban. Mostarban van egyébként egy nagyon dekoratív bronz Bruce Lee emlékmű is. Azt megnéztétek?
Eljutottam a falig és tényleg azt hittem, hogy innen nincs tovább. Hogy nincs már előre. Beragadtam. Tudod te is, hogy miről beszélek! Amikor a napokból hetek lesznek, a hetekből hónapok, majd lassan évek, Te pedig ugyanott toporogsz. Gondold csak végig, hogy az elmúlt egy évben mennyit fejlődtél.…..
Royaliver 2023.07.19 16:24:42
@otthonedzek: A tiszta erő építésre ez egy rendkívül jól működő módszer. „Pavel Tsatsuline” zseniális könyve is, ami magyarul „ A meztelen harcos” címen jelent meg, pontosan ennek a metódusnak a mentén építi fel ezt a folyamatot.
A képlet: egy specifikus feladat + gyakori ismétlés = siker
Ügyelj viszont arra, hogy a mennyiségi edzés ne állítson a földbe! Könnyen ki lehet égni, ha türelmetlenné válsz! Sok kitartást kívánok!
 forrás: twitter.com Vannak az életben teljesen egyértelmű dolgok. Bizonyos kérdésekre és problémákra pedig egészen egyszerű megoldást találni. Mondjuk, ha a konyhában csöpög a csap, akkor arra egy vízvezetékszerelő biztosan tudni fogja a megoldást. Ha pedig a számítógépünkkel merül fel valamilyen…..
forrás: healthkart.com Úgy érzem senkinek nem fog ártani, ha hozok egy rövid összefoglalót a tesztoszteron nevű hormonról. Javaslom, hogy akkor is olvasd végig a cikket, ha most úgy érzed mindennel tisztában vagy. Próbálok majd egyszerű és közérthető maradni anélkül, hogy okoskodnék vagy túlságosan…..
Royaliver 2023.06.01 14:43:24
@deklen1972: Hát nem vagyok biztos abban, hogy a DHEA-val kapcsolatban az én vélemény az ami igazán számít. Szendi Gábor egyébként elég részletesen írt a DHEA-ról itt: www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/dhea.php
Dióhéjban a DHEA a nemi hormonok előanyaga, aminek ha lecsökken a szintje a szervezetben akkor erősen rövidíti a várható életkort. (Egyébként aki versenyszerűen sportol az jó ha tudja, hogy a DHEA egy doppinglistás készítmény.)
A tengerentúlon simán meg tudod vásárolni akár a sarki közértben is, de EU-ban nem tudsz hormon- illetve pro-hormon tartalmú kiegészítőket venni.
A külföldi underground fórumokon sok erősportoló dicsérte, ezért próbáltam ki én is kb. 5 éve. Tettem ezt anno egy hónapig, napi 2 db 100 mg-os kapszulával. Nálam semmi hatása nem volt, valószínűleg azért, mert rendben van a hormonháztartásom. A magyar fórumokon leginkább olyan hölgyek írtak róla véleményt, akiknek segített a terhebeesésben.
35 év alatt teljesen értelmetlen a szer alkalmazása. 40 fölött ki lehet próbálni, aztán majd eldöntöd.
És akkor a privát véleményem. A mai eszemmel nem biztos, hogy újra kipróbálnám. Ha a hormonrendszerem jó, akkor egyébként sincs semmi értelme használni. Ha meg valami gond van, akkor az életmódomon kell változtatni. A kívülről adagolt hormonok/pro-hormonok nem fognak megalapozni egy erős hormonrendszert és én nem akarok semmilyen szertől függeni.
forrás: zacheven-esh.com Egészen friss hír, hogy országunk első számú "fitnesz-guru"-ja kapott egy kőkemény gyomrost a Gazdasági Versenyhivataltól, mégpedig egy egészen emberes, negyven millás büntetés formájában. Nézd! Tudod jól, hogy mi a vélemény arról, amit ez a fickó sport helyett művel. Azt a…..
Akik rendszeresen olvassák a blogomat, azok úgy vélem jól kiismertek már engem az idők során. Sikeresen megmaradtam egy őskövületnek a mai high-tech világban. Nézd! Ez van! Vagyok aki vagyok, nem fogok és nem is akarok én már másnak tűnni. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nem értem a ma…..
forrás: businessinsider.com Sok víz lefolyt már a Dunán azóta, hogy az első bejegyzésemet megírtam itt a blog.hu-n. Időközben rendesen meg is változott a világ és talán ma már én sem teljesen ugyanaz vagyok, mint aki voltam még anno a blogom indulásakor. Tudod mi a leglényegesebb dolog ami az idők…..
Lassan fél éve már, hogy szó nélkül eltűntem a blogomról. Nem akarok és nem is fogok itt senki felé szabadkozni, de egyszerűen elegem lett az egész blogolásból. A kevéske szabadidőm jelentős részét azért a célért áldoztam fel, hogy a manapság általánossá vált, dezinformációkban bővelkedő…..
forrás: gamesradar.com A Marvel képregényes univerzumának egyik legkeményebb arca mindig is "Rozsomák" volt (vagy ahogy a filmekben nevezték őt, a "Farkas"). Számomra is ez a figura volt az örök kedvenc, már egészen a kezdetektől fogva. Nyilván állati menő látni az agresszivitását meg a kézfejőből…..
forrás: peashooter85.tumblr.com Nem tudom, hogy Paul "Coach" Wade egy valóban létező személy-e, mert könnyen lehet, hogy csak a Kavadlo fivérek valamelyikének az álneve. Még az is előfordulhat, hogy Mr. Wade börtön múltja sem több egy marketingfogásnál, amit a "Fegyencedzés" című könyvsorozat…..
Royaliver 2022.10.26 08:47:18
@Danskati: Szia Attila! Pontosan ilyen hozzászólásokat szeretnék olvasni! Írhatnál még bővebben az edzésedről!
Royaliver 2022.10.26 08:49:44
@PéterLM: Szervusz Péter! Köszönöm a biztató szavakat és remélem Te is sokáig maradsz még az olvasóm! Egyébként én is a kondiparkban oldom meg az izometriát. A lehetőségek ott szinte végtelenek.
forrás: dragondoor.com Volt idő amikor meg akartam változtatni a világot. Szerettem volna mindenkit ráébreszteni arra, hogy a teste egy biomechanikai csoda, ami végtelenül változatos módokon erősíthető és mozgatható. Hiszem, hogy ha mindenki csak egy kis időt és energiát szánna az önmaga tudatos…..
forrás:www.dragondoor.com/ Már biztos nem fogsz meglepődni azon, hogy az izometrikus edzéskörben ismételten egy Dragon Door cikkel jelentkezek. Ezúttal most az izometrikus gyakorlatokra összpontosítva. Nem akarok önismétlésbe bonyolódni, de az tény, hogy a Dragon Door-os srácok nagyon alaposak…..
forrás: youtube.com Az utóbbi időben több bejegyzésem is a Dragon Door online cikkeinek a fordítása volt. No egyáltalán nem azért, mert kifogytak a saját ötleteim vagy ne lenne már mondanivalóm. Ehelyett a prózai ok mindössze annyi, hogy magam is csupán kezdőnek számítok még az izometria világában…..
Royaliver 2022.09.14 13:07:00
@nOniCk: Szia! Szuper eredmény! És hidd el, hogy ez még messze nem a történet vége. Egyébként ha már 20 ismétlés környékén jársz a húzódzkodásban, akkor ideje törekedni az egykezes változatra. Az izometriák segítségével ez rövid időn belül elérhető.
forrás: rossburton2015.wixsite.com Az izometrikus edzés témakörben megint csak egy fordítással jelentkezek, és ismét egy Dragon Door értekezéssel jövök. (A cikk eredeti formájában a "The Dragon Door Research Group" szerzeménye, és a cikkben található képek tulajdonosa is a dragondoor.com ). Bár…..
forrás: breakingmuscle.com Többszörösen rendhagyó lesz ez a mai blogbejegyzés. Nemcsak azért, mert alapjában véve egy Dragon Door által leközölt cikknek a magyar fordítását olvasod, és nem is csak azért, mert nem fogod benne megtalálni a cikksorozatom előző részében megígért erőfejlesztő…..
forrás: purecalisthenics.com Tavaly ősszel a Covid-19 névre keresztelt biológiai fegyver pár hétre begyalult a talajba. Ez van! Nem szeretnék külön vitákat gerjeszteni, de mindig is úgy gondoltam, hogy nekem semmi szükségem nincs erre a sebtében összetákolt, Kínából Németországba küldött, csupán a…..
Royaliver 2022.08.12 09:03:51
@otthonedzek: Szia! Köszönöm a pozitív megerősítést, és üdvözöllek az embereim között!
Edzés: Minden edzésemet (a nyújtás és bemelegítés után természetesen) egy 20-30 perces átmozgatással kezdem. Kézen állok, cigánykerekezek, tarkóbillenek, kézen átfordulásokat végezek minden irányban, valamint rúgás- ugráskombinációkat gyakorlok. Próbálok minél hosszabban mozgásban maradni és a testemet a lehető legkényelmetlenebb helyzetekben megtartani és azt oda-vissza csavarni. A technikai / ügyességi blokk után végezek egy 25-30 perces erőedzést. Itt azért sok mindent próbálgatok. Most speciel a cikkben leírt extra súlyos alapmozdulatokat favorizálom (leginkább a brutális intenzitása miatt), de különböző tornaelemeken történő erősítésen túl (gyűrű, korlát, nyújtó) is van egy titkos fegyverem, mégpedig az izometrikus feszítések. Erről többet nem is írnék, mert épp most írok róla egy átfogó cikksorozatot.
A szaltós videó pont 2 hónapja lett felvéve, még az utolsó iskolahéten. Igazából a tömegem az tényleg szépen visszajött, csak még az erőm nem érte utol. De hát legalább van egy cél! :D
Ha pedig Kocsidi Zoli cikket ír, én azt rögtön leközlöm! Ez vitán felül áll! :)
Még egyszer köszönöm a pozitív visszajelzést! További jó edzést!
Baráti üdvözlettel
Roy
forrás: eventfinda.co.nz A nagyjából 3 évtizednyi, rendszeresen végzett testedzés távlatából sem érzem azt, hogy az edzéselméleti ismereteim ne szorulnának folyamatos fejlesztésre. Ahogy egyre mélyebbre ások a testfejlesztés tudásanyagában, úgy válnak egyre nyilvánvalóbbá a korábbi tévedéseim is.…..
forrás: trainheroic.com A nagy Pavel Tsatsuline szerint nagyon könnyű egy sportolót kifárasztani, de annál nehezebb az illetőt erősebbé tenni. És talán nem meglepő módon nagyon kevesen tesznek lépéseket pusztán az izomerejük növelésére. Mint mindennek, valahol ennek is megvan a maga sajátságos oka.…..
forrás: madrascourier.com/par Nem nagyon hiszem, hogy azonnal és szemrebbenés nélkül vágnád, hogy ki is volt Ghulam Mohammad Baksh Butt, vagy ahogy a legtöbben ismerték akkoriban a " A Nagy Gama". No, de ne érezd magad kellemetlenül ezzel a hiányosságoddal, mert valószínűleg ebben nem vagy egyedül.…..
forrás: muscleandfitness.com A mai nap ismét egy fordítással jelentkezek.  A cikk szerzője Sean Dudayev, a Brawl Bros alapítója, aki  több mint 20 éve él és mozog az ökölvívás világában. Nem titkolt célja, hogy felhívja az átlagemberek figyelmét a harcművészeti edzésekre, hogy mindenki…..
Royaliver 2022.05.31 11:41:57
@fran7: Szia! Látom, hogy az első variáció lenne a szimpatikusabb, de a cikk pont a másodikról szól. Elsőre nyilván az 5 percen át történő „fekvőtámaszozásnak” a gondolata is elborzasztóan hangzik, de közelítsd meg a kérdést a praktikusság szempontjából. Először is nem kell folyamatosan, 5 percig megállás nélkül egyik gyakorlatot sem végrehajtanod. A lényeg csupán annyi lenne itt, hogy hozd ki magadból és a gyakorlatból 5 percen belül a lehető legtöbbet. Tegyük fel, hogy mindössze 10 fekvőtámaszt vagy képes kifacsarni magadból. Ez nem sok. Ezt meg is teszed úgy 10-15 másodperc alatt. Utána pihensz 45-50 másodpercet és majd kezded elölről. Először nyilván nem fogsz tudni teljesen regenerálódni, mikor már kezdened kellene a következő kört. Valószínűleg kezdetben minden körben egyre kevesebb ismétlést is fogsz tudni lenyomni és az 5. percre teljesen megölöd a terhelt célterületet. Később a szervezeted adaptálódik a terheléshez, és a rendelkezésedre álló idő alatt javulni fog az ATP szintézis (a szervezet energia előállító és felhasználó képessége), és vele együtt növekedni fog a kifejthető erő is (egy bizonyos szintig), így ténylegesen növekedni fog az erő-állóképességed. Így (optimális esetben) képessé válhatsz akár 5 percig megállás nélkül végrehajtani egy gyakorlatot.
Royaliver 2022.05.31 17:09:20
@fran7: Kedves Fran! Ha a fekvőtámasz a normál verzióban túl könnyű, helyettesítsd íjász fekvőtámasszal, vagy akár egyekezes fekvőtámasszal. Ugyanígy a guggolásnál is találhatsz olyan verziókat (pl. kozák guggolás, egylábas guggolás stb.), ahol egységnyi idő alatt nagyobb erőt vagy kénytelen kifejteni és így már rögtön sokkal durvábbá válik a teljes metódus. Egyébként én magam sem szeretem az olyan edzéseket, ahol nagyon az állóképesség felé billen a mérleg az erő helyett. Az erő-állóképesség növelésénél mindig kardinális fontosságú az erő.
A húzódzkodásos kérdésedet nem teljesen értem. Szerintem az "egyszerűbb" helyett a "könnyebbet" szeretted volna írni (, mert mi lehet egyszerűbb egy húzómozdulatnál ?). Gondolom azért is írtad, mert a húzódzkodásnál nincsenek meg a többi gyakorlathoz hasonló magas számok. Én nem aggódnék azért emiatt sem! Viszont ha tényleg csak 10 alatti húzódzkodások mennek, akkor nagy segítség lehet ha az ausztrál húzódzkodásra váltasz. Kicsit más szögből dolgoztatja ugyan a hátat, de alapvetően ugyanazokat az izmokat terheled meg a végrehajtás során és itt egészen nagy ismétlésszámokat is el tudsz érni.
Royaliver 2022.05.31 18:44:46
@fran7: Amíg nem vagy képes a teljes tested felhúzni, addig olyan gyakorlatokkal tudod helyettesíteni a mozdulatot, ahol a lábad nem hagyja el a talajt. Az ausztrál húzódzkodás erre a legegyszerűbb módszer, de azért még akad alternatíva. Mindenképpen javasolnám egy tornagyűrű beszerzését, amit már egy 2 méter feletti ágra is el tudsz helyezni. Ennek a primitívebb verziója a TRX, de én mindenkinek inkább a gyűrűt javasolnám. Egy fix pontot kell csak keresned és elkezdhetsz felerősödni a húzódzkodáshoz. Amíg ezt nem tudod megoldani, addig egy egyszerű törölközővel és / vagy egy ajtó segítségével is lenyomhatsz nagyon jó kis "húzós" edzéseket. Mellékelek pár linket, hogy mire is gondoltam:
www.startbodyweight.com/p/horizontal-pulls-progression.html
www.youtube.com/watch?v=01TR4Sa98Z8
forrás: generationiron.com Ifjonti éveim döntő részében egy aprócska sufni-teremben edzhettem és ezt a mai napig életem legszebb időszakának tartom. Jani bácsi, a terem tulajdonosa a berendezés minden darabját a saját két kezével alkotta meg, így történhetett meg az is, hogy egyetlen egy…..