Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anatolij Ubijca

0 bejegyzést írt és 239 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsire  nem ad. ..
Anatolij Ubijca 2019.05.01 23:43:32
@Fánkevő Fáncsi: "Egyébként pedig csak úgy rákerestem:
www.china.org.cn/business/2019-03/09/content_74550976.htm
20,000 az a 40,000"

Ez a nominális, én meg a PPP-korrigált értéket írtam (a szorzó nincs egészen kétszeres, de jóval alacsonyabb az átlagos árszínvonal, mint Amerikában), úgyhogy helyben is vagyunk.

"Az meg hogy ez vásárlóerő paritáson mennyi azt most ne számolgassuk"

Neked nem kell kiszámolni, mert mások ezt már megtették helyetted, a kínaiak pedig főként az adósság-adatokkal manipulálnak.
Anatolij Ubijca 2019.05.01 23:44:44
@Fánkevő Fáncsi: "Miről bszélsz te Csing, Kína GDP-je már most meghaladja az USA-t."

Ez viszont tényleg csak a PPP-korrekcióval igaz, a nominális alatta van az Amerikainak.
Anatolij Ubijca 2019.05.02 00:06:50
@Fánkevő Fáncsi: "Amennyire tudom Bp-en ennél magasabb a fizetések átlaga, bár már több mint egy éve jártam ott."

Ja, és mostanában viszonylag gyorsan is nőttek a fizuk.

"a magyarok beleértve a pestieket is, egy csóró nép, a legszegényebbek közé tartozik az EU-ban"

Itt azért megint felhívnám a figyelmedet a regionális különbségekre, mert speciel a Közép-Magyarországi Régió az EU-átlag szintjén van, ezért az EU-támogatásokat itt csak jelentős korlátozásokkal lehet tiltani. Persze ez az EU-átlag nem a nyugat-európai átlag (hanem a szegény keletiek, déliek húzzák le oda, ahol Bp. is van).

"Ráadásul nincs mindenkinek 17 milliós autója, és nem parkolhatnak a füvön, vagy ahol épp akarnak, mint Csing."

Mindenkinek valóban nincs, de egyre többeknek van, és ez probléma is, mert Pekingben nagyon nagy a légszennyezés. Ezért időnként korlátozásokat is vezetnek be (pl. csak páros vagy páratlan számjegyre végződő rendszámú autókat használhatsz szmogriadó esetén), amit a gazdagok amúgy kijátszanak.
Vasútépítésnek álcázva. ..
Anatolij Ubijca 2019.04.28 16:44:20
@Blogolo Blogi:
"Epp kerdezni is akartam, hogy ma esetleg indul-e a migranskaravan"

A görög rendőrök április elején szerencsére határozott intézkedésekkel megállították a migránskaravánt, a főkolomposokat garázdaság, gyújtogatás és hivatalos személy elleni erőszakért lekapcsolták.

Ha érdekel a téma, itt van róla videó is:
"migránsok az öngyújtójukkal gyújtották meg a kiszáradt füvet, aljnövényzetet, hogy ezzel is elválasszák maguktól az őket megfékezni akaró rohamrendőröket."
888.hu/article-felvetelen-gyujtogatott-a-gorogorszagi-migranskaravan-egy-resze

De sajnos arra van azért esély, hogy a terroristák maradéka még nyár előtt újraszerveződhet, és újra megindulhat a macedón határ felé.
Anatolij Ubijca 2019.04.29 21:31:46
@Sir Bates dö Hól: A használat is egyfajta támogatás. Ha egy nyugat-európai cégvezetőről bebizonyosodik, hogy keleti, balkáni politikusokat korrrumpált, akkor általában esni szokott az árfolyam, ezt sem a részvényesek, sem a tőkepiaci felügyelet nem veszi jó néven.

A korrupciós bűncselekményekért az is büntethető, aki veszteget, nem csak az, akit megvesztegettek, sőt. A vesztegetésnek már a kísérlete is bűncselekmény, ami akár letöltendő szabadságvesztéssel is büntethető.
• Weber befejezte az egyezkedést Orbánnal, ha az nem enged, fel is út, le is út neki a Néppártban • A CSU elnöke látványosan kihagyja Magyarországot, amikor a jövő héten a térségbe látogat, mert szerinte pártja idáig túlértékelte a magyar kapcsolatot  • A kormánybarát nacionalista-populista szerb…..
Anatolij Ubijca 2019.04.28 11:56:41
Anatolij Ubijca 2019.04.28 21:15:01
@csüngőhasú norvégbáró: Na, ezzel a hozzászólással te is szépen bemutatkoztál.

Ez a cziggányozás, kurva anyázás jól tanúskodik a színvonalról, amit képviselsz, képviseltek.

Bizony, te sosem fogsz sokat "kaszálni", mert hiányzik ehhez a tehetséged, amit a nagy hangerővel, a rasszista mocskolódással, rágalmazással próbálsz kompenzálni, hiába.

Ettől te még egy utolsó, közönséges, büdös kis irigykedő proli szarházi vagy, és az is maradsz.
Anatolij Ubijca 2019.04.29 08:34:30
@csüngőhasú norvégbáró: "a szutyok staddioncziggányod uszító migráncsozását (az EU ellen is), és közben a pofátlan lopásait, minek neveznéd?"

A közelmúltban történtek olyan terrorista cselekmények, amelyeket migrációs hátterű, radikalizált muszlimok követtek el??

Ha igen, akkor miért nem lehet levonni azt a következtetést, hogy az érkezők, és az általuk képviselt kultúra (radikális verziója) fenyegetést jelent a köznyugalomra, Európára nézve?

Olyan Európában akarunk élni, ahol az emberek nem mehetnek nyugodtan egy karácsonyi vásárba, mert attól kell tartaniuk, hogy egy fejszével hadonászó, teherautóval a tömegbehajtó Allahu Akbart ordibáló vadember áldozatai lesznek?

Olyan Európában akarunk élni, ahol a keresztények fenyegetve érezhetik magukat a saját hazájukban?

Nehéz kérdések ezek. Május 26-án adhatjuk meg rájuk a választ.
Vajon Magyarország ráébred-e egy szép napon, mivel is jár Kína vazallusának lenni?  Salvini, Le Pen és Orbán egyaránt magának vindikálja a jogot, hogy az európai populista szövetség hangadója legyen; A migráció kérdésének forszírozása csak arra jó, hogy elleplezze a társadalom széttöredezését...
Azért igen messze vagyunk attól, hogy családbarátnak lehessen nevezni egy kormányt, vagy országot, mert a gazdagabb sokgyerekesekhez hozzávág egy rakat pénzt...
Anatolij Ubijca 2019.04.22 10:16:38
@GNDL: "mind Orbánnak és mind Mészárosnak hamarosan minden fillérrel el kell számolniuk, amit az adófizetőktől loptak"

Reaktiváljátok Keller Laci bácsit?

Reméljük a Karácsony Geri féle zuglói parkolómaffia-ügyben is jól az illetékesek körmére néz majd.

Mondjuk mindehhez nem ártana előbb esetleg választásokon is nyerni. :)))

"Mészáros 2010 előtti konkrétan jelentéktelen „0 milliárdban” mérhető vagyonát"

Most az a baj, hogy Mészárosnak nem volt gazdag nagybácsija, akitől örököljön, így az első millárdja nem jött össze 20 évesen?

Sok vállalkozás párszázezer forinttal indul; a magadfajta béna lipsikék örökre meg is maradnak ezen a szinten, az ügyesebbek meg gyarapítják.

Arról nem Mészáros vagy Orbán tehet, hogy te nem tartoztál az ügyesebbek közé, de az MLM-bizniszben ettől akár még szép jövőd lehet...
Anatolij Ubijca 2019.04.22 11:09:45
@GNDL: "blablabla"

Unalmas. Egy frusztrált irigykedő libsiproli hőbörgése.

"luxusrepcsijén, tehát míg ők elmenekülnek, addig ti maradtok majd, és hát valakin le kell majd verni ezt a kilenc évnyi ámokfutást amit elvtársaid műveltek..."

Végre egy jó ötlet!

Add meg a lakcímedet, lipsikém, hogy a haverokkal meglátogathassunk, és leverhesd rajtunk az "ámokfutást" a közel 5%-os GDP-növekedéssel, 10%-kal csökkenő államadóssággal, a biztos pártválasztók között 50%-nál is magasabb Fidesz-támogatottsággal.

Az is lehet, hogy nem csak az én haverjaim, hanem még néhányan mások is felkeresnének, hogy leverhesd rajtunk ezt a sok méltánytalanságot.
Anatolij Ubijca 2019.04.22 13:25:04
@GNDL: "Ha kivonod belőle az ezer milliárdos nagyságrendben EU-s forrásokból finanszírozott állami beruházásokat, akkor szerinted mi marad a Nagy Gazdasági Növekedésetekből, matekzseni? :)"

Ha hirtelen minden pénzcsapot elzárnának (amire a jogi alap jelenleg még nincs meg), akkor visszaesés jönne, ami egy jó alkalom lenne, hogy utánamenjünk, a kedvenceitektől, Soros bácsitól, a Helsinky, Amnesty, Transparency hármastól hogyhogy nem érkezett be mindmáig egyetlen fillér bevándorlási különadó se?

Nyilván, ha az adós nem fizet, akkor az állam kénytelen lesz keményebb eszközökhöz nyúlni, végrehajtást kérni az adóhátralékkal elszámolni nem tudó szervezetekkel szemben.

"Biztos hogy annyi? Mert legutóbb az Eurostat a kormányzati trükközések miatt 4+ százalékpontos korrigálásra szólította fel"

Ha az Eurostatnak igazat adnak, és kénytelenek lesznek korrigálni, az nyilván szomorú, de egy 5%-os csökkenés is messze jobb annál a 2002-2010 közötti katasztrófánál, ami a maastrichti szintet sem elérő államadósságot 80%-ra lökte fel. (És mielőtt a válsággal jönnél, az adósság már 2002-2007 között is nőtt.)

"Említettem, ugye, hogy ha a fideszes elvtársaid le is lécelnek, maradtok majd itt még elegen akiknek mindezzel el kell majd számolnia... :)"

Így van, égünk a vágytól, hogy elszámoljunk veled, szóval nyugodtan add csak meg a lakcímedet, mert szeretnénk, ha gyorsan el tudnánk számolni ezekkel a súlyos bűnökkel.

"Hosszú táv lenne az a magadfajta exmunkásőr nyuggereknek az eldugott leszakad zsákfalvatokból a járókereteitekkel... :D"

Ne aggódj, a nyuggerek ingyen utazhatnak a MÁV-on/Volánon, mi aktívak pedig egy retúrjegy árát azért még csak ki tudjuk köhögni.

"ideje lenne ha végre szembe néznétek a realitásokkal"

Hát, ez egy nagyon jó tanács, csak éppen magadnak kéne tanácsolnod.
• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást  • Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.   • A…..
Anatolij Ubijca 2019.04.21 12:04:20
@István Tamasi: És a veséddel mi van? Leverték már a fiúk az Andrássy út 60-ban?

Jött már érted a fekete Pobjeda?

Padlásodat lesöpörték már?
Anatolij Ubijca 2019.04.21 23:11:38
@m54: Hát igen, még ha csak a dossziékról lenne szó

De sajnos nem csak őket kell ellátnunk, hanem az agysebészeket is.
Anatolij Ubijca 2019.04.22 08:44:07
@morph on deer: "az egységes adórebdszert, és még sorolhatnám.

Ja, a libsik."

Na, ezzel alaposan lukra futottál, libsikém.

Az egységes adórendszert nem csak a csúnya magyarok és kelet-európaiak nem szeretnék (amúgy joggal, a tőkevonzás terén elvesztenénk az előnyünket), hanem olyan nyugati országok sem, akik ennek bázisán lettek az EU legmagasabb egy főre jutó GDP-jű országai.

Írország, ahol a Google Europe székel, (amúgy pl. a svédek támogatásával) legutóbb sikeresen fúrta meg a platformokra kivetni tervezett közös európai adót (DST – digitális szolgáltatások adója).

Naná, hiszen ők azzal értek el hihetetlen gazdasági növekedési ütemet (közel 30% egy évben!), hogy pl. az említett multi náluk mutatja ki az európai bevételeit/nyereségeit, ott fizet az európai tevékenysége volumenéhez képest nevetségesen alacsony, de amúgy azért a 4 milliós Írországnak szép bevételt jelentő adót. És ennek olyan szép adózási kiskapuk teremtik meg az alapját, mint a méltán hírhedett dupla ír-holland szendvics. (Nemrég sikerült az íreket rávenni arra, hogy ezt a kiskaput legyenek szívesek bezárni; na de nem ám azonnal, hanem még évek múlva fogják ezt megtenni.)

Az országot amúgy egy konzervatívnak mondott, de sokkal inkább liberális párt, a Fine Gael homokos miniszterelnöke vezeti.

Hasonlóan egy liberális meleg áll egy még kisebb ország, Luxemburg élén, akik már a 80-as évek óta abból élnek, hogy úm. kedvező adózási környezetet biztosítanak a német "befektetők" számára, nem vétetlen, hogy fújnak is rájuk a németek, de hiába.

Szóval ja, az egységes adórendszert az ellenérdekelt libsik is utálnák, valójában ez csak a németeknek, franciáknak kellene, de a következő 10 évben ne nagyon számíts rá, hogy ez meg fog valósulni.
• Ilyen nincs és mégis van: az unió azokat pénzeli, akik fel akarják számolni • A magyar kormány szinte teljes egészében megszállta a médiát, viszont Orbán hiába állítja, hogy gazdasági aranykort élünk át, módszeresen az ország alatt fűrészeli a fát  • A hatalom elvonja a levegőt az ellenzéktől a…..
Anatolij Ubijca 2019.04.20 10:17:11
@morph on deer: "Nem magyar termékek készülnek saját értékesítésre, ezért semmilyen hatásunk nincs a piaci folyamatokra!"

Na basszus, te valami közgazdasági zseni lehetsz.

Észak-Koreában helyi termékek készülnek saját értékesítésre, nem akarsz esetleg oda köktözni?
Anatolij Ubijca 2019.04.20 10:19:14
@csüngőhasú norvégbáró: "ugyanez a tekintet nem volt elég a 27% os rabló világbajnok áfa csökkentéséhez."

Uhm, a ti kedvenc Fletótok próbálkozott ám az áfa-csökkentéssel, dacára annak, hogy az adóreform-bizottság nem ajánlotta.

Te még emlékszel esetleg, abból mi lett?
Anatolij Ubijca 2019.04.20 10:49:05
@csüngőhasú norvégbáró: "fletó a múlt, most viszont van egy staddionciggányunk, ő intézi"

Ez nem azt jelenti, hogy a múlt tanulságaiból ne lehetne okulni.

Szóval, az adóreform-bizottság kifejezetten NEM ajánlotta az áfa csökkentését, ezt mégis meglépték.

A következmények:
– A vártnál sokkal kisebb volt az inflációt, árakat érintő pozitív hatás, a kereskedők az áfacsökkentés jó részét lenyelték.
– A költségvetés hiánya megugrott, már jóval a válság előtt sem tudtuk elérni soha, hogy az államháztartás hiánya 3% alatt maradjon, az államadósság ne nőjön.
– Ennek következtében a válság letolt gatyával ért minket, nem csak az áfacsökkentést kellett visszacsinálni, de IMF-segélyhitelre, és ezzel együtt durva megszorító intézkedésekre volt szükség a helyzet kezeléséhez.
– Végül a szocik 2010-ben, ha nem is világ-, de a KKE térségben régiós bajnok 80%-os államadóssággal hagyták ott a kasszakulcsot; amit mostanra 10%-kal sikerült leszorítani, de ez még mindig nem elég, jelenleg így nincs fedezet komoly adócsökkentésre.

Sajnos, mint látszik, elkúrni valamit sokkal könnyebben és hamarabb lehet, mint helyrehozni; a stadionok az államháztartás teljes mérlegfőösszegét tekintve pedig viszonylag kis tételt jelentenek.
Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai...
Anatolij Ubijca 2019.04.18 08:53:19
@Orbán veje: Haver!

Jó, hogy itt vagy legalább ma is van kivel feltörülni a padlót.

Rosszul végzitek a munkátokat mostanában? Valami nem kóser.

A Medián felmérése szerint a teljes népességben a Fideszt támogatók aránya 41%-ra nőtt, a választani tudó biztos szavazók között 56%-on áll.

Ti ellenben mintha egyre inkább szopóágon lennétek. Hogy is van ez, Haver?!
mindenszo.hu/becsicskult-a-jobbik-a-jobbikot-megelozte-mar-az-mszp-is/

:))))))

Erőköggyé jobban, Gyuri bá' így nem fog fizetni! :)
Anatolij Ubijca 2019.04.18 17:25:30
@alöksz róz: @Weißkopf:
Lehet, h te viccből írtad, de azért a fiatalság kedvéért beidézném a Pallas Nagy Lexikonát:

"Le style c'est l'homme (franc., ejtsd: lö sztil sze lom) a. m. a stilus ember; Buffon akadémiai székfoglalójában irta ezt a hiressé vált szálló igét, amelylyel kapcsolatosan azt fejtegeti, hogy csak a jól megirott művek számíthatnak maradandóságra."
www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-pallas-nagy-lexikona-2/l-1005E/le-style-cest-lhomme-10908/
Látszólag érthetetlen, miért hunyászkodik meg Orbán Viktor az Európai Néppárt akaratára, és töri meg látványosan állítólag törhetetlen gerincét – miközben mások tárt karokkal és feltételek nélkül fogadnák. Csak a szélsőjobbon nem elég hatékony Putyin számára a Fidesz, mint trójai faló...
Nagyon vicces, amikor a demokrácia sírásójaként emlegetett fideszesek a demokrácia sírásójaként emlegetett Facebookot akarják megregulázni...
Anatolij Ubijca 2019.04.11 19:52:39
Tegnap elindult a Fidesz EP-választási kampánya a budapesti Bálnában. Az elhangzott beszédek alapján egy echte náci párt kampányrendezvényén járt, aki ellátogatott...
Anatolij Ubijca 2019.04.07 12:49:07
@taga20: Nem rossz az idő, sajnos kissé talán túl meleg is, ilyenkor jobban bűzlenek a gyorsan oszló politikai hullák is, pl. a te kedvenceidé.

Persze nektek is meleg lesz a helyzet májusban, amikor a magyar választók ismét kiállítják rólatok a bizonyítványt.
Anatolij Ubijca 2019.04.07 15:16:54
@taga20: Jaj, mán libsikém, te kevered a gizikét a gőzekével!

Szergej az az FSZB-s srác volt, akivel a Szilvási Gyuri és a Gyurcsány Feriék világították át a Nemzetbiztonsági Hivatalt. Tudod, ezt még a libsi sajtó is megírta:
index.hu/belfold/2019/04/04/gyurcsanyek_orosz_titkosszolgalat_atvilagitas_magyar_nbh/

Én viszont Anatolij vagyok, a jobbikos Kovács "KGBéla" Béla összekötője! Tudod, az a jobbikos külpolitikai felelőse, akit a mi titkosszolgálatunk szervezett be, és akinek a barátai nemrég tettek vallomást (reméljük mellébeszéltek!):
888.hu/article-jobbikosok-alltak-birosag-ele-kgbela-ugyeben
Anatolij Ubijca 2019.04.07 17:48:54
@taga20:
Nyugi, a központ mindenről tud, arról is, hogy hány oroszóráról lógtál annó (ejnye, libsikém); de még arról is, hogy honnan lett milliomos a szoci politikus-üzletember Kapolyi László, vagy miről tárgyalt egymással Vlagyimir Vlagyimirovics, és a ti kedvenc Feritek.

Addig volt nekünk aranyéletünk, amíg ő volt a kormányrúdnál, hiszen őt már a KISZ-ben is a feltétlen párthűségre és a mi kiszolgálásunkra idomították, a felesége, Klárika révén a családban is megvan a szláv kapcsolat.

De minderről egy pisszenést se, mert ha eljárna a szád, sajnos kénytelenek lennénk eltenni téged láb alól. Ugye értjük egymást, libsikém?
A szlovákok és az ukránok is olyan hatalmat akarnak,amely odafigyel rájuk, viszont már torkig vannak az urambátyám rendszerrel; Az európai szociáldemokraták nagyon szeretnék, ha a magyar és a lengyel kormány végre kénytelen volna anyagi következményekkel szembenézni, amiért módszeresen megsérti a…..
Anatolij Ubijca 2019.03.31 21:42:51
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!: Kertész Ákos alattvalót írt.

Idézni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, ugy érdemes. ;)
Magyarországon egyetlen szélsőjobboldali, EU-ellenes párt maradt/van: a Fidesz. Noha lehetne értelmes vitát folytatni olyan kérdésekről, mint a föderatív Európa kontra nemzetek Európája, az állampárt tudatosan rombolja ennek minden lehetőségét...
Anatolij Ubijca 2019.03.28 22:51:41
@rasztaszív: Nem izgat, csak jó volna tudni, hogy szépíted meg a valóságot.

Te se munkanélküli vagy, hanem két állás között? Vagy pihenőt tartottál, és továbbképzed magad? Mi ilyenkor a mese? ;-)))
Anatolij Ubijca 2019.03.28 23:00:28
@rasztaszív: Miért ne? :-)))

Egyébként arra se akarózott válaszolnod, hogy ki képviseli ma "Európát" a májusi szavazólapokon? Az amúgy bérmálkozott Feri felesége? Gondolom a bérmálás nálad rossz pont...
Miközben nagy csinnadrattával reklámozzák a családtámogatási rendszert, ugyanúgy „drámaian fogy a magyar”. De igazából nem is baj, hogy fogy...
Orbán annyira el van foglalva a migrációs mantrával, hogy nem veszi észre: tömegesen vándorolnak ki a magyarok, és hogy vége a nagyarányú fellendülésnek.  Ha májusban nyerni akarnak a nagy pártcsaládok, akkor meg kell győzniük a választókat a populista demagógiával szemben, továbbá épkézláb…..
Egészen visszavett az arcából, mert kiderült, mégse ők Európa jövője...
Anatolij Ubijca 2019.03.27 14:09:47
@Attilajukkaja: „Nem tudom, ki és hol hagyta meg, de az Alkotmány már eléggé át lett írva. Ez a lényeg.”

Átfogó alkotmánymódosításra még a rendszerváltást megelőzően került sor, az Ellenzéki Kerekasztal (EK) és az MSZMP közötti megállapodás alapján, ezt még nem az 1990-ben szabadon választott magyar országgyűlés fogadta el, hanem a komcsi, bohócválasztásokon bejutott képviselők.

Az EK ezt ideiglenes megoldásnak szánta, alapvetően taktikai okokból maradtak a módosítás mellett (új Alkotmány elfogadása népszavazás útján lett volna lehetséges), azzal, hogy majd a szabadon választott magyar országgyűlés elfogad ehelyett a toldozott-foldozott exkomcsi Alkotmány helyett egy újat.

Ehhez az MSZP-SZDSZ kormánynak egyedül megvolt a többsége is, csak a politikai akarat/bátorság hiányzott (na meg az őskomcsikban, mint Horn, vélhetőleg a szándék is).

„»Ha már a címét is át kellett írni, miért is nem lehetett újat?«
Minek a címét?”

Az 1949. évi XX. törvényét. Tudniillik az eredeti címe „A Magyar Népköztársaság Alkotmánya”. Az első néhány sora, önmeghatározása pedig:
„A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a német fasiszták igája alól, szétzúzta a földesurak és nagytőkések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó népünk előtt a demokratikus fejlődés útját. A régi rend urai és védelmezői ellen vívott kemény küzdelmekben hatalomra jutva, a magyar munkásosztály, szövetségben a dolgozó parasztsággal, a Szovjetunió önzetlen támogatásával újjáépítette háborúban elpusztult országunkat. Évtizedes harcokban megedződött munkásosztályunk vezetésével, az 1919. évi szocialista forradalom tapasztalataival gazdagodva, a Szovjetunióra támaszkodva népünk megkezdte a szocializmus alapjainak lerakását s országunk a népi demokrácia útján halad előre a szocializmus felé. E küzdelem és országépítő munka már megvalósult eredményeit, országunk gazdasági és társadalmi szerkezetében végbement alapvető változásokat fejezi ki és a további fejlődés útját jelöli meg: A MAGYAR NÉPKÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA.” net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=94900020.TV&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

Nem kell mondani, hogy már maga a törvény évszáma, a Magyar Közlönyben való megjelenési ideje (1949. VIII. 20 – hogy Szent István, az Államalapítás és az Új Kenyér helyett az Alkotmány ünnepét kelljen ünnepelni aznap), törvényszáma (XX. – azaz szintúgy 20) mind-mind szimbolikus értelemű-jelentőségű; evidencia, hogy egy ilyen Alkotmánnyal egy demokratikus ország alaptörvénye semmilyen kontinuitást nem vállalhat. (Hornéknak nem volt kínos.)

„Miből gondolod, hogy @taga20 -al barátok vagyunk?”

Hasonlóan mosdattátok a toldozott-foldozott komcsi Alkotmányt.
Anatolij Ubijca 2019.03.27 16:35:17
@Attilajukkaja: „Nem hiszem, hogy Hornék bátorságán múlott volna”

Hornnál valóban nem, hanem a szándék hiányán, de én is ezt írtam.

„Inkább azon, hogy felismerték, nem ez a legsürgősebb meló”

Hát nekik nem volt sürgős, hiszen ők nagyon szívesen vállalták a kontinuitást a kádár-rendszerbeli önmagukkal, így az Alkotmány kontinuitását sem bánták.

Horn, egy volt pufajkás és komcsi politikus nyilván a lehető legalkalmatlanabb személy lett volna a komcsi rendszerrel való szakításhoz. A bátorság és a szándék hiánya miatt maradt el a valódi rendszerváltás már 1990-ben is, de az MSZP hatalomra kerülése azt a kevés eredményt is zárójelbe tette. Maradtak a „reformkomcsik” a kormányrúdnál.

„És azt mondod, hogy még 98-ban is ez volt a címe?”

Nem, a címet a Nép- eltávolításával módosították, a szimbolikus (a Tanácsköztársaság 30 éves évfordulójára emlékeztető, a teljes kommunista hatalomátvételt megörökíteni hivatott 1949-es évszám megmaradt, akár a szintén szimbolikus XX. törvényszám).

Persze érthet, hogy miért így csinálták a rendszerváltáskor kapitalistává, demokratává „avanzsáló” reformkomcsik: ez egyfajta összekacsintás volt a volt pufajkásokkal, munkásőrökkel, meggyőződéses komcsi, kádárista ötvenes és nyugdíjas korosztályokkal, hogy „a cégért ugyan ki kellett cserélnünk, de azért a boltvezető és az áru maradt a régi.”
Anatolij Ubijca 2019.03.27 16:43:25
@Attilajukkaja: Ja, de amúgy a világ röheje, hogy valamely jogszabályszövegnek (jelen esetben az Alkotmányénak) a 90%-át és még a címét is módosítják, ahelyett, hogy egy világos cezúraként bedarálnák és írnának egy újat.

Jellemző, hogy a törvény normaszövege előtti bevezetést (amit beidéztem) persze teljes egészében ki kellett gyomlálni, de ezt nem válthatta fel az alkotmányozó olyan új deklarációja, amely már a szabad, demokratikus Magyarország mellett áll ki; ehhez (a szimbolikus gesztushoz) új alkotmány kellett volna. Maradt nekünk egy ráncfelvarrt, steril és technikai normaszöveg, amivel se a régi, se az új rendszer hívei nem tudtak igazán azonosulni.

Nagy, két évtizedes mulasztásokat kellett pótolnia a II. Orbán-kormánynak 2011-ben.
A Fdesz megbukhat, ha nem tud jólétet nyújtani a lakosság többségének. A Rogán-művek még azt is megszabja a közeli média számára, milyen kulcsszavakkal kell propagálni a kormánypolitikát. Orbán ugyan gazsulál a német autógyáraknak, de a CEU ügyében megy tovább a ködösítés...
Anatolij Ubijca 2019.03.26 07:54:53
@gigabursch: Bukott balliberálisok "fideSS-eznek", így öntik ki a frusztrációikat, miután a Fidesz-KDNP minden választáson feltörli velük a padlót.
Anatolij Ubijca 2019.03.26 08:14:20
@lenörd hofstadter: Ami a ti bajotok, lippsikéim, hogy nektek 9 éve tényleg csak a pofátokba tolt szar, az önámítás („O1G – e jelben győzni fogsz”, kár, hogy a felnőtt magyar választók többsége számára a durva proli közönségesség annyira mégse vonzó?), meg a négyévente a választásokon menetrendszerűen kapott csicskalángos jut.

Valahol már sajnállak benneteket, itt szenvedtek látványosan, miközben Londonban annyi remek mosogatói állást hirdetnek meg…
Anatolij Ubijca 2019.03.26 08:16:39
@Orbán veje: Ja, hogy Mellár mondja? Akkor biztos hihetünk neki, elvégre ő annyira objektív és független, hogy a Parlamentben sem az MSZP-, hanem a lippsipártok maradékából összetoldozott „Párbeszéd-frakcióban” ül a kicsit sem mszp-s Burány Sanyival és Kocsis-Kék Olívióval.
Az ellenség megtévesztése mindenekelőtt!..
Anatolij Ubijca 2019.03.25 08:15:11
@Flageolet: „Nekem összességében és csak a nőket számolva is több PhD hallgatóm végzett, és jéééé, egyikkel sem kezdtem kavarni, a több tucat diplomázóról és BSC-zőről nem is beszélve - és nem vagyok sem meleg, sem szerzetes. Az ember úgy áll a hallgatójához, hogy NEM KAVAR VELE.”

A végzett PhD-seidhez gratulálok, de a nem kavarassal azért kár büszkélkedni, lehet, hogy azért ők sem akartak veled annyira „kavarni”. De az Etikai Kódex nem azt mondja, hogy nem alakulhat ki köztük valami, hanem azt, hogy ha netán kialakul, ne maradjon meg a függelmi viszony.

„Szóval, összeférhetetlenség - valamikortól már kínos volt?”

Ja, bizonyára onnantól, ahonnan a kölcsönös szimpátiából párkapcsolat lett.

„Tényleg eltűnt az alá-fölé rendeltség? Akkor ez a cikk hogyan született?”

Bizonyára (egy csapat részeként) közösen dolgoztak egy kutatási projekten, és rittyentettek belőle egy cikket. A társszerzőség mellérendelt viszony, én is ismertem olyan házaspárt, aki rendszerint közösen publikált tudományos cikket, mi gond lenne ezzel?

„Ugye, látható, mi a gond? Nincs benne a második témavezető, aki papíron 2009-ben átvette a témát és a hallgatót”

És ez miért lenne gond? Nem tudok olyan pontról a BME egyetemi doktori szabályzatából, ami kötelezővé tenné, hogy a témavezetőjével közösen publikáljon valaki (vagy ne publikáljon másokkal – persze ha ezt teszi, akkor rendesen osztódnak a publikációs pontok).

Az tényleg nem lenne helyénvaló, ha valakinek a párja a témavezetője, mert a témavezető szükségszerűen kerül olyan helyzetbe, hogy minősítenie kell a témavezetettet (értékelnie a kutatási tevékenységét), mindez a közös kutatás, társszerzőség esetén nincs így.
Anatolij Ubijca 2019.03.25 08:24:58
@Flageolet: „Amúgy, ide is egy kis Csubakkát: az gondolom megvan, hogy a miniszter úrnál nem kifejezetten jól végeznek a PhD hallgatók (doktori.hu/index.php?menuid=192&lang=HU&sz_ID=4202 ), 15 főből (ami ugye lehet 6*100% + 18*50%=24 fő is) csak hat fő végzett, abból is csak egy hölgy, noha nem csak gépészmérnöki, hanem a Corvinus doktori iskola is befigyel. Talán nem véletlen ilyen szemérmes a miniszter úr - vagy csak a doktori.hu ilyen figyelmes? Passz.”

Na, ez meg tényleg majdnem irreleváns, pláne az, hogy hány hölgy van a végzettek között, a BME-n tudtommal nincs női kvóta.

Ez legfeljebb arra utalhat, hogy PL nem tartozott azok közé a tyúkanyó-típusú témavezetők közé, akik bármi áron átpaszírozzák a hallgatóikat a szűrőkön (csúnya sztorikról hallani, minősíthetetlen disszertációkat megvédő hallgatókról, lezsírozott opponensekkel stb.).

Keresett mérnöki szakmákban nem kifejezetten ritka az, hogy a nem nappalis PhD-hallgató az abszolutóriumig ugyan eljut, de a szükséges cikkeit, disszertációját sosem írja meg, mert felelősebb beosztást kap a rendes munkahelyén fokozat nélkül is, és elárasztja a meló; vagy hölgyeknél, hogy elmegy gyerekeket szülni, és a porontyok mellett nem szakít elég időt a PhD-re.
Vezető néppárti körök szerint egyértelmű, hogy Orbán engedett, mert csak így tudta elkerülni a kizárást, de a lecke java még hátra van számára.  Macron szerint a törzsi logika fontosabb volt az EPP számára, mint a közös európai építőmunka. A CEU nem hisz a krokodilkönnyeknek, megvan, hogy hol lesz…..
Anatolij Ubijca 2019.03.24 00:20:43
@Orbán veje: "Nem csoda hogy felfüggesztette magát szegény pára! Meg is nézem, hogy himbálódzik."

Csak ovatosan a "koteles" vagyaiddal, lippsikem.

Nehogy az legyen a vege, hogy az egyik lampavasra esetleg teged fuggeszt fel valaki.
Anatolij Ubijca 2019.03.24 13:54:22
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, és a megoldás, a munkaerőhiány megoldására, na meg szolidaritásból mi is vállaljunk át egy-két szarábiai menekültet a Merkel Mutti által odahívottak közül:
„»Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna,« egészített ki Oliver Welke.”

Így új attrakciókkal gazdagodhatnának a mi karácsonyi vásáraink is, fejszével hadonászó, teherautókkal a tömegbe hajtó tevebaszókkal:
www.reuters.com/article/us-germany-truck-anniversary/security-tight-as-germany-marks-anniversary-of-christmas-market-attack-idUSKBN1E92PM

Nagyszerű ötlet!
Anatolij Ubijca 2019.03.24 20:20:01
@Anita Nagys: „a menekult menekulne innen”

Nyilvánvaló, hogy a menekült végső úticélja nem mi lennénk, hanem mondjuk Svédország, ahol kinyalják a feneküket is, de ha áttelepítik őket ide, és csak itt kaphatnának ellátást (ugye ez lenne a tervezett felállás), akkor aligha lenne más választásuk.

Bár biztos lenne olyan köztük, aki a tiltás ellenére megpróbálna visszaszökni oda, ahonnan áttelepítették (esetleg egy kisebbség visszamenne oda, ahonnan jött), de ez nem sokat segít rajtunk, ha közben a 80-90%-uk a nyakunkon marad.
Orbán Viktor elérte, hogy a mind a három nagy európai pártcsalád elutasítja politikáját, a Kárpátok géniusza a Néppártban is alapvetően elkalkulálta magát, ám kérdéses, hogy ezek után képes-e nyugodtan megmaradni a fenekén. A nyugati sajtó egységes abban, hogy a Fidesznek tágasabb volna a Néppárton…..
Anatolij Ubijca 2019.03.24 12:37:03
@Nekoashi2005: „Akkor a szlovákok hanyadikak voltak a vb-n, hogy ilyen könnyedén győztek?”

Szlovákok sem jutottak ki, de jobban szerepeltek a vb-selejtezőkön, mint mi (csoportmásodikak lettek, de pótselejtezőt mégsem játszhattak, mert a többi másodikkal való összevetésben lejjebb rangsorolták őket), és magasabban jegyzik a játékosaikat.

Azon kívül a meccset idegenben játszottuk, és nem volt sima (1-0-nál több egyenlítési lehetőségünk volt, a végén túlságosan kitámadtunk, és ebből kaptuk be a másodikat).
Anatolij Ubijca 2019.03.24 12:47:11
@Nekoashi2005: „És ezek az idióták még meg is választják? Ki velük az EU-ból, menjenek Putin elvtáshoz”

Azért a burgenlandi Hans fejét megnézném, amikor valóban kilépnénk a NATO-ból és az EU-ból, be az orosz szövetségi rendszerbe, és a hátsó kertjéből kinézve meglátná a felé néző orosz atomfegyvereket, rakétákat Alpokalján. Lehet, akkor már nem tartaná olyan jó ötletnek ezt a jótanácsot.
Anatolij Ubijca 2019.03.24 20:09:12
@Nekoashi2005: „Én megtippelem a ma esti eredményt.

Magyarország - Horvátország 0:3”

Hát, lippsikém, remélem azért tippmixen nem tetted meg a meccset, mert ez a tippecske olyan nagyon nem jött be.

Május 26-ra nem akarsz véletlenül tippelni?