Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Üzletfejlesztés

5562 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez hiányzott: Sült krumpli illatú parfümöt dob piacra a McDonald's Ha valaki mindig is arról álmodott, hogy olyan illata legyen, mint egy adag gőzölgő sült krumplinak, az most örülhet, mert a japán McDonald's úgy döntött, hogy elhoz három limitált kiadású parfümöt, amelyek közül az egyik pontosan…..
Hamarosan Magyarországon is drón hozza ki a pizzát? Elindítja drónos ételkiszállítási szolgáltatását a Foodora. A globális ételfutárcég hazai üzletágának igazgatója beszélt arról, hogy mikor érkezhet Magyarországra a szolgáltatás. A Foodora ételfutárcég a Tele2 és az Aerit vállalatokkal közösen…..
Amikor a vállalat viharban navigál, avagy a kontrolling szerepe a válságkezelésben A gazdasági környezet és a piaci kihívások gyorsan változnak, a vállalatvezetők pedig gyakran találkoznak váratlan eseményekkel, amelyek zavaróak lehetnek és válsághelyzetet idézhetnek elő. A válságok azonban nem…..
A Virgo Ventures 450 millió forint támogatást kapott a hazai startupok fejlesztésére Célkeresztben a mesterséges intelligencia, Fintech, Edtech, Creative Industries, Health & Wellness, valamint az IT és az IoT. A magyarországi startup ökoszisztéma fejlesztésére a Virgo Ventures Technológiai…..
Emberi testet ölthet a mesterséges intelligencia, szép csendben összefogtak a technológiai nagyágyúk Jeff Bezos, az Nvidia és más nagy technológiai befektetők az emberhez hasonló robotokat fejlesztő startupba, a Figure AI-ba fektettek be több száz millió dollárt - számolt be a Bloomberg. Figure AI…..
Újabb lehetőség technológiai vállalkozásoknak Az OXO csoport 2024-ben is várja korai fázisú, induló innovatív vállalkozások jelentkezését, melyek közül legalább kilenc ígéretes kezdeményezést fog beválogatni portfóliójába a következő két évben. Az ígéretes jelölteknek a Budapesti Értéktőzsdén is…..
Beköltözött a biometrikus fizetés az autóba Eddig is léteztek autóba épített fizetési megoldások, ám a fizetési tranzakciók hitelesítése csak a PIN kód multimédia eszközön történő megadásával, vagy mobilalkalmazás segítségével tudott megtörténni. A Mercedes-Benz most új szintre emeli az autóból…..
Csupasz Sprite-os üvegeket tesztel a Coca-Cola A Coca-Cola a műanyaghulladék csökkentése reményében az Egyesül Királyságban ideiglenesen kipróbálja a címke nélküli csomagolást a félliteres Sprite és a Sprite Zero üvegein.   Az Egyesül Királyság bizonyos részein (Brighton és Hove, Bristol, London…..
TechWorld Beszélgetések 2024 - Itt vannak a jövő pénzgyárai Pénzt és biztonságot hoz az üzleti-technológiai és a társadalmi trendek, megatrendek ismerete. TechWorld innovatív, feltörekvő technológiák 2024 - rendezvénysorozat Új, innovatív technológiákat bemutató eseménysorozat indul a TechWorld…..
A dolgozók 15 százalékát küldi el az önmagát kereső Xerox A cég a fénymásolóktól távolabb lépve az üzleti szolgáltatásokra tervezi helyezni a hangsúlyt, aminek érdekében jelentős szerkezetváltoztatást tervez. Struktúraváltásra és új működési modellre hivatkozva 15 százalékkal csökkenti globális…..
Ravasz megoldással megy a bitcoin ETF elé egy startup az USA-ban A Citigroup volt vezetői indítottak egy startupot, a Receipts Depositary Corporation (RDC) nevű céget, amely úgynevezett bitcoin letéti jegyeket fog kínálni intézményi befektetőknek - közölte a Bloomberg. A termék az amerikai…..
Szórakozási lehetőségek a 21. század fiatal generációjának A 21. században a fiatalok szórakozási szokásai jelentős változásokon mentek keresztül, amelyeket a technológia fejlődése és a társadalmi trendek is alakítottak. A digitális forradalomnak köszönhetően a fiatal generációk életstílusa és…..
Kijött a legfrissebb rangsor: ezek Európa legnagyobb startup központjai Ha vállalkozásba kezdene: ezekben a nagyvárosokban fix, hogy bejön a számítása. 2011 óta évente rangsorolják a kontinens legfontosabb városait abból a szempontból, hogy hol éri meg a leginkább vállalkozni. Az eu.startups…..
A vállalati válságkezelésben a prevenció egyre fontosabb Senki nem élvez védettséget a sorozatban érkező válságokban – Ön tudja, hogy mit kell tennie, ha beüt a krízis cége életében?  A vállalatok vezetői az általuk átélt egyik legsúlyosabb válságként a pénzügyi-likviditási problémákat említik.…..
Hatalmas változást jelentett be a McDonald’s: átalakítja a hamburgereit Alapvető termékeinek a fejlesztésébe fog a McDonald’s. Az amerikai gyorsétteremlánc annak érdekében, hogy növelhesse az eladásait, több változást is bevezet, ami a híres hamburgereit is érinti. Az eladások növelése érdekében…..
Fekete pontot kaptak a slágerélelmiszerek Betett a gazdasági helyzet a műhúsoknak: egyre inkább kifarolnak a befektetők a vegán húshelyettesítő termékeket gyártó cégek mögül. A szakértők szerint a jövő a hagyományos húsokra még inkább hasonlító, fermentált növényi termékeké. Változások jöhetnek…..
A testhőt is mérheti az új AirPods A pletykák szerint egyebek mellett a hallás épségét és a testhőmérsékletet is képes lesz majd mérni illetve felmérni az Apple következő generációs "Pro" fülhallgatója. Aki valaha okosórát vagy fitnesszkarkötőt tett a csuklójára, minden bizonnyal megszokta már,…..
Sci-fibe illő okosszemüveggel rukkolt elő a BMW Ami néhány évvel ezelőtt még a sci-fi világát idézte, most valósággá válik a BMW Motorrad ConnectedRide okosszemüveggel. Az innovatív motorkerékpár-szemüveg az autóiparban már ismert head-up display technológiát alkalmazza, és minden releváns adatot –…..
A magánéletet is veszélyeztethetik az agyi implantátumok és a mesterséges intelligencia Az UNESCO az emberi jogok védelmét szolgáló globális „etikai keretrendszer” kidolgozásán dolgozik az idegtechnológia területén. Az idegtechnológia rendkívüli fejlődésének, például az agyi implantátumoknak és a…..
Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában Szingapúr után az Amerikai Egyesült Államokban is lehet majd laboratóriumban növesztett csirkehúst fogyasztani, miután két cég is beszerzett minden szükséges engedélyt ehhez. Két vállalkozás is zöld lámpát kapott az Amerikai…..
A szuperappok térhódítása: a digitális forradalom, amely átalakítja a pénzügyi szektortAz ügyfélkényelem paradigmája gyorsan átalakul napjainkban. Ebben a fejlődésben a „szuperapp″-jelenségnek kulcsszerepe van. A szuperappok többcélú mobilalkalmazások, amelyek számtalan szolgáltatást kínálnak, és…..
A Forbes előrejelzése szerint a krach 2023 végén vagy 2024 elején érkezik Silvergate, Silicon Valley Bank, Signature Bank – bankcsődök sora rázta meg az Egyesült Államok pénzügyi szektorát. Néhány napnál nem kellett több ahhoz, hogy az egyik legnagyobb európai bank, a Credit Suisse is nagyon közel…..
Európai innovációs programba jelentkezhetnek magyar start-upok - akár 25 000 euró lehet a támogatás Idén először jelentkezhetnek magyar vállalkozások az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) korai fázisú start-upoknak szóló akcelerátorprogramjába. A nyolchetes, immár 124 cég elindulását…..
Csikorog a versenyképesség kulcsa A magyar vállalatok innovációs aktivitása elmarad a szükségestől és az európai átlagtól – az EU a tavalyi év második felében publikálta innovációs eredménytábláját, amely minden tekintetben egybecseng a K&H innovációs index mögött meghúzódó felmérés…..
EDPB: nem védi az adatainkat az USA-val kötendő új adattovábbítási paktum Az Európai Adatvédelmi Testület szerint aggasztó, hogy az Európai Bizottság jelen formájában elfogadhatónak tartja a transzatlanti adattovábbítás USA-val kötendő új jogi keretrendszerét. Nem csak államtitkokat adnak ki,…..