Adatok
pecasjano
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A folyóvízi horgászat sikerességét több tényező befolyásolhatja. Nagyon fontos a megfelelő horgászhely kiválasztása, a jó minőségű és állagú etetőanyag bekeverése, a fogható halakhoz igazodó felszerelés és így tovább, az aprónak tűnő, ámde nélkülözhetetlen technikai megoldásokig. Ebben az írásban a…..
pecasjano
2023.07.13 08:22:29
Tegnap voltam a Chefparade-ban Fran Warde bemutató főzésén, ami nagy élmény volt. Igazi profi, közvetlen, kedves és remek előadó és még a főztje is nagyon jó! A fő témája az új szakácskönyve (Ginger Pig) kapcsán a sertés, és annak brit módra történő bontása. Elő is…..
pecasjano
2019.03.15 19:26:55
Tisztelt világevő! Nagyon kiváncsi vagyok a véleményére már csak a fenti poszt apropóján is:
Egy kedves barátom megfedett a miatt, mert az általam használt pork sirloin steak-et (angol tesco-ban így tüntetik fel ezt a húsrészt, amit egyébként Tonkatsu-ként készítettem el...) a recept megosztásakor úgy fordítottam, hogy sertés hátszín és nem KARAJ. az én értelmezésemben a karaj a húsrész mondjuk úgy gyűjtőneve és ez a rész a precízebb konyhatechnológiai felhasználás részeként tovább osztható értékesebb sirloin vagy hátszín részre ahogy ez a marhánál is történik? ileltve egy ehhez kapcsolódó ábra: cooking.stackexchange.com/questions/41360/pork-sirloin-vs-pork-tenderloin-which-will-be-most-tender
Egy kedves barátom megfedett a miatt, mert az általam használt pork sirloin steak-et (angol tesco-ban így tüntetik fel ezt a húsrészt, amit egyébként Tonkatsu-ként készítettem el...) a recept megosztásakor úgy fordítottam, hogy sertés hátszín és nem KARAJ. az én értelmezésemben a karaj a húsrész mondjuk úgy gyűjtőneve és ez a rész a precízebb konyhatechnológiai felhasználás részeként tovább osztható értékesebb sirloin vagy hátszín részre ahogy ez a marhánál is történik? ileltve egy ehhez kapcsolódó ábra: cooking.stackexchange.com/questions/41360/pork-sirloin-vs-pork-tenderloin-which-will-be-most-tender
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az idei szezonban az a tapasztalatom, hogy lényegesen több külső akadásos halat fogok főként a mellúszó környékén akad meg a horog. Paduc és bő 5o cm márnám is akadt már így horogra. Sóderes partszakaszon horgászom, viszonylag huzús vizen ahol 1oo gramm körüli súlyt tudok megállítani. kb 8o cm körüli előkével fluorocarbon és csalitüskén felkínált pellett csonti kombóval. az előkén mit javíthatok, hogy az ne külső hanem szabályos szájszéles akadást produkáljon, vagy ez a jelenség benne van a pakliba... ?