Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coffinshaker

222 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 1995-ös The Source Awards túlzás nélkül megváltoztatta, de legalábbis új irányba terelte a hiphop műfaját. Hogy volt erre képes egy magazin, amit két fehér harvardi egyetemista irányított? Miért pont ebből lett a műfaj Bibliája? Mi történt a díjátadón, hogy a keleti part és a nyugati part…..
Bár sokak szerint a klasszikus death metál-hangzás visszatérése már jó egy évtizede tart, hiszen az olyan hardcore punk zenekarok, mint a Trap Them vagy a Black Breath is sokat merítettek a skandináv színtérre jellemző gitárhangzásból, azzal valószínűleg senki sem vitatkozna, hogy a hullám igazán…..
Kelly Lee Owens 2017-es cím nélküli első lemezén sikerrel ötvözte az éteri dallamokat hipnotikus ambient technóval és dubbal, az újságírók pedig hamar kikiáltották őt az új Björknek/Holly Herndonnak. A folytatás (Inner Song) kritikájára ezért mi is egy hozzá(juk) hasonló előadót, a dekonstruált…..
A hetvenes évek New York-i loft jazz színterének egyik fontos alakja, aki együtt játszott többek közt Cecil McBee-vel, Carla Bey-jel és David Lee-vel is, egészen pár évvel ezelőttig viszont alig ismerték a nevét, ki ő? Igen, Alan Braufman, aki 69 évesen tért vissza - és rögtön az év egyik legjobb…..
A kazah-brit hegedűs közreműködött Frank Ocean Blonde-ján és a Radiohead A Moon Shaped Poolján is, a The Guardian pedig már 2019-ben, az EP Two megjelenése idején is úgy írt róla, mint akire érdemes odafigyelni. Első albumával pedig bebizonyította, hogy tényleg érdemes odafigyelni rá. Lemezkritika a…..
Bár Wayne Coyne zenekara látszólag egy állandósult kreatív rohamban él, legkésőbb a tízes évek elejére nyilvánvaló lett, hogy az őrültebbnél őrültebb projekteket (24 órás szám!) leszámítva nem igazán tudnak maradandóval előállni. Vagy mégis? Az idei American Head színvonala ugyanis már-már a…..
A Pitchfork egyik újságírója, Philip Sherburne nemrég a Smog 1997-es Red Apple Falls című lemezét nevezte a legjobb és legmegnyugtatóbb aláfestő zenének az önkéntes karantén idejére. Az együttes frontembere, Bill Callahan pedig szólóban is továbbvitte a rájuk jellemző pasztoriális-szemlélődő,…..
Fantasztikus hónapokon vagyunk túl, rengeteg kiváló lemez jelent meg, ezekből emeltük ki azt a négyet, melyek a legnagyobb hatással voltak ránk. Elektronikus tánczenei rovatunk legújabb válogatása a Recorder magazin 81. lapszámából...
Bármennyire is meglepő, a bő két évtizede alapított The National frontembere még sosem adott ki a klasszikus értelemben vett szólólemezt. De vajon csak ettől lesz értékes-érdekes a Serpentine Prison, vagy inkább csak arra jó, hogy a hatására leporoljuk Berninger zenekarának legjobb albumait?…..
Bár Burna Boy tavalyi debütlemeze (African Giant) arra nem volt elég, hogy hirtelen mindenki Afrikából várja a következő nagy popzenei trendet, a behízelgő hangú, nigériai énekes azért szép karriert futott be vele. Ennek megfelelően a folytatásra már összejött pár globális szupersztár (Stormzy!…..
Nem gondoltuk volna, hogy egy karanténlemezből még életműcsúcs is lehet, dehát ha valami közös Japán legtermékenyebb extrémzenei együttesében és 2020-ban, akkor az az, hogy minden konvenciónak ellentmondanak. Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából. ..
A többek közt Dave Clarke, Derrick Carter, Richie Hawtin és Billy Nasty szettjein nevelkedett Rebekah Teasdale karrierjéről és tehetségéről talán az mond el a legtöbbet, hogy manapság már egy lapon említik őt egykori idoljaival. Plusz valószínűleg idén már nem igazán jönnek majd hozzá hasonló…..
Öt évvel a Másokat szeretni után érkezett meg a Jazzékiel új albuma, a Szép napok, amelyet - ahogy kritikánkból is sejthető - nagyon szerettünk, így örülünk, hogy az eredetileg áprilisra tervezett lemezbemutató végre meg tud valósulni. Ráadásul különleges, ültetett szeánszra érdemes készülni, így…..
A 20 Bucks Spin ismét bizonyította, hogy egyike a legkoherensebb minőséget fenntartó kiadóknak: egyik legújabb igazolásuk, a Terminal Nation debütálása ugyanis talán még az év végi listákról is visszaköszön majd. Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából...
“Mégis, melyik évben vennéd elő a fiókodból az évek óta porosodó szuperhősfigurádat, ha nem 2020-ban?” Valószínűleg ez járhatott a manapság inkább a Gustave Tiger basszusgitárosaként aktív Hó Márton fejében is, mert a 2017-es Befejezetlen lemez óta először jelentkezett egy szólóalbummal. A magyar…..
Jason Molina, a Songs: Ohia és a Magnolia Electric Co. alapítótagja egyike volt azoknak a tragikus sorsú énekes-dalszerzőknek, akiknek az életművét igazán csak a haláluk után fedezte fel magának a szélesebb körű szaksajtó. Azóta viszont olyanok nevezték őt az egyik legfőbb inspirációjuknak, mint Bon…..
A. G. Cook úgy (vagy inkább annak ellenére) lett a kortárs (zsánersemleges) popzene egyik legmeghatározóbb alakja, hogy a legtöbbeknek valószínűleg semmit sem mond a neve. Pedig az általa alapított művészeti kollektíva, a PC Music ezer szálon kötődik többek közt Charli XCX-hez, Carly Rae Jepsenhez,…..
Bár az idei fesztiválszezon elmaradt, legalább a sosemvolt pillanatok kísérőzenéjét megkaptuk; az Odesza és Golden Features közös projektjének debütálása ugyanis nem kevesebb, mint negyven percnyi eufóriát rejt. Albumkritika a Recorder magazin 81. lapszámából...
John Rossiter "filozofikus-dzsemmelős" zenekara már eddigi lemezeivel is sokat ígért, most viszont be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket: a Welcome To Conceptual Beachen úgy art rockosak, hogy közben megmaradnak funkynak is; őrzik még az emós gyökereiket, de azért rengeteg irányba…..
Bon Dylannek még karriere hatodik évtizedébe lépve is van mondanivalója, de nem épp olyan, mint amire egy énekes-dalszerző harminckilencedik (!) albumától számítanánk. Vagy mégis? Lemezkritika a Recorder magazin 81. lapszámából...
A koronavírus-járvány miatt hónapokra leállt az élőzenei iparág; sőt, sok helyen még mindig nem indult újra. A zenészek nagy része viszont megpróbálta kreatívan eltölteni a hirtelen jött szabadidőt, többen az önként vállalt izolációban összeraktak egy-egy új albumot. Összegyűjtöttük a kedvenceinket…..
A 2011-es Szigeten is fellépő Ross Matthew Richard az évtized kezdetén még megpróbálta közös nevezőre hozni a Dam-Funk-féle future soult a Flying Lotusra jellemző, mindent beterítő apokaliptikus hangképekkel és a többek közt Rustie-val azonosított wonky-val, hogy aztán a Lunice-szal közösen…..
Szereted a Polvót vagy az Unwoundot? Kíváncsi vagy rá, hogy hol tart a hazai defektpunk/emo színtér 2020-ban? Akkor itt a helyed!..
A manapság ismét egyre depresszívebbé váló közhangulat ellenszere: az ArtFartPop feltalálóinak duplakoncertje!..
Dalok transzatlanti szerelmekről, körömlakkozás, lo-fi gitárpop, szuvenírek, valamint különleges DJ szettek...