Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Made by TerKati

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A minap olvastam egy Szabó Magda idézetet, ami így szólt: "Úgy kell élni, hogy míg a világban forgolódunk, ne súroljuk le más emberről a bőrt." Nagyon megfogott és elgondolkodtatott. Vajon minden esetben belegondolunk abba, hogy a döntéseink, tetteink milyen hatással lesznek más emberekre?…..
Olyan szépen indult ez a blog majdnem két évvel ezelőtt. Nagyon szerettem írni, ti pedig szerettétek olvasni. Aztán valami félrement. Kényszeres lett ez az egész. Márpedig ha valamit muszájból csinálunk, az nem jó. Az első hatásvadász cím után tudtam, hogy rossz irányba haladok, így szépen lassan…..
Made by TerKati Karácsony felé 2019.12.06 14:17:33
Az elmúlt hetekben többen kérdezték, hogy mi van a bloggal? Régen írtam. Ma beléptem és őszintén szólva magam is meglepődtem, hogy több, mint 4 hónapja(!) nem írtam semmit. Hááát sorry! Többször nekiláttam már ennek a bejegyzésnek, de valahogy mindig félbe szakadt az írás. Sokat gondolkodtam, hogy…..
Épp egy másik bejegyzést kezdtem el írni, mikor megláttam valahol, hogy ma van a barátság világnapja. Azt gondoltam ez azért megérdemel egy pár mondatot, úgyhogy íme, leírom 35 év saját tapasztalatát a BARÁTSÁGRÓL. (fotó:pixabay.com) Hol is kezdjem? Ha kronológiai sorrendben haladunk végig,…..
Egy korábbi bejegyzésemben mutattam azokat az összeállításokat, melyeket bátran ajánlok viselésre a hozzám hasonló alkattal rendelkező plus size sorstársaimnak. Mikor azokat a ruhákat válogattam belefutottam néhány olyan darabba, amitől megmondom őszintén kirázott a hideg. Korábban már írtam róla,…..
Made by TerKati 2019.07.25 07:56:27
@Haloperidol: Köszönöm szépen! Örülök, hogy valaki megértette, hogy mit szerettem volna írni! Ölelés!
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy sok vicces szituációra. Ma reggel várakoztunk egy helyen a férjemmel (igen, ő iker), ő a kocsi mellett állt, én a kocsiban ültem, mert eléggé hűvös volt. Elment mellette egy hölgy, nagy vidáman ráköszönt, a férjem pedig vissza. Mint egy jó…..
A teltebb idomokkal rendelkezők számára a nyár nem biztos, hogy kedvenc évszak, hiszen nem szívesen vetkőzünk, hiába indokolná a hőmérséklet. Van akinek persze nem okoz problémát, ők lesznek az elrettentő példák.. :) Szerencsére meleg ellen nem csak úgy védekezhetünk, hogy ledobunk mindent, hanem…..
 Annyira régóta vágytam már írni, de az idő és én nem vagyunk barátok. Pedig annyi minden történt az elmúlt másfél hónapban mióta nem írtam, amiről szerettem volna pár sorban megemlékezni. Ez továbbra is elmarad egyelőre, de egy facebook bejegyzésemet átmentem ide, mert szerintem egész jó lett a…..
Tőlem rendhagyó és érzelmileg totálisan elfogult programajánló következik. A II. Örvényeshegyi Piknikre hívlak benneteket 2019.05.24-26 között, ami egy összművészeti hétvége színházzal, zenével, irodalommal és családi programokkal.  Körülbelül  másfél évvel ezelőtt jött a hír, hogy Al Di Meola…..
Nagyszüleink, sőt még a szüleink idejében sem volt semmi különleges abban, hogy az asszonyok fiatalon, 18-20 évesen adtak életet első gyermeküknek. Persze, relatív, hogy kinek, mi a fiatal, de napjainkban azt gondolom, ha valaki 30 éves kora előtt szül, az már ebbe a kategóriába tartozik. Mert hát…..
Tegnap egy nagyon kedves fiatalemberrel beszélgettem a blogolásról, és meséltem neki, hogy akkor születnek a legjobb írások, amikor ihletet kapok valahonnan és úgy érzem, hogy azonnal írnom kell az adott témáról. Ez történik most is.. Éjjel fél tizenkettő van, a gyerekeim mellől keltem ki az ágyból,…..
Amióta az eszemet tudom kedvenc ruhadarabom a farmer, amit a megfelelő felsővel és cipővel szinte bármilyen alkalomra fel lehet venni. Alapjában véve a körte testalkattípusba tartozom, bár ahogy az idő halad úgy haladok én is a hordó irányába (bár ilyen típus nincs is haha). Így most ahhoz szeretnék…..
Az élet bizony néha próbára tesz minket. Van aki könnyebben veszi az akadályokat, van aki nehezebben. Sőt, még ha nincsenek is konkrét problémák, néha belefáradunk az évek óta óta űzött napi rutinba, a feladatok monotonitásába. A munkába, a stresszbe, a megfelelésbe. Folyamatosan fáradtnak,…..
Made by TerKati Te is szép vagy! 2019.04.06 22:32:00
Igen, Te, aki most olvasod ezeket a sorokat. Igenis szép vagy! Nehéz ezt néha elhinni, mikor az ember belefárad a mindennapok rohanásába. Amikor már minden csak a napi rutinról és az elvégzendő feladatok sokaságáról szól. Egy, két, három gyerekkel már nem annyira egyszerű az élet, mint előtte. Mikor…..
Made by TerKati Szomorú üzenet 2019.03.29 11:49:11
Úgy terveztem, hogy ez egy nagyon pozitív hangvételű blog lesz. Néha kis szarkazmussal, iróniával, humorral. Arról, hogy az élet igenis szép, és mindig elégedjünk meg azzal amit kaptunk és értékeljük az élet legapróbb örömeit is. Az elmúlt napokban többször is nekifutottam, hogy írjak dolgokról, de…..
Made by TerKati Helló világ! :) 2019.03.13 14:42:09
Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve hoztam létre ezt a blogot és most itt ülök, és azon gondolkodom, hogy mit is írjak?! :) Mutatkozzam be, ki vagyok, mi vagyok? Miért akarok egyáltalán blogot írni? Vagy vágjak bele a közepébe? Kezdjük talán az elején. Ki vagyok én? Legelsősorban egy háromgyerekes…..
Made by TerKati 2019.03.23 13:29:04
@darlacko: Te valamit nagyon félreértettél. Egyáltalán nem büszkeségről, hanem elfogadásról van szó. Nem ugyanaz.
Pár hónapja regisztráltam Instagramra. Elsősorban plus size témában nézelődöm, posztolgatok néha. (Ha érdekel, madebyterkati néven ott is megtalálsz.) Lehet csak én vagyok túlságosan vaskalapos, prűd vagy nevezze ki hogyan akarja, de folyamatosan azt tapasztalom, hogy a legtöbb plus size hölgy(?)…..
Made by TerKati A szavak ereje 2019.03.19 08:00:00
Az előző bejegyzésemhez egy kedves, aggódó apuka kommentelte, hogy majd ha egyszer gyerekem lesz, akkor nagyon vigyázzak, hogy ne legyen ő is kiskorában túlsúlyos, mert akkor 85 % eséllyel felnőttként is az lesz. Hát jelentem nem tervezek szülni, ugyanis már megtettem. Háromszor. A…..
Persze, tudom, köszi, nekem is van ám otthon tükröm! Na meg persze mérlegem is.. Mondjuk nem vagyunk öribarik. Néha magam is meglepődöm mennyire poros szegény, mikor előhúzom a fürdőszobaszekrény alól. Nem ezt a sorsot érdemelné, nem az ő hibája, hogy pont az én mérlegem lett. Lehetett volna egy…..
Made by TerKati 2. bejegyzés 2019.03.14 16:32:41
Alig 24 órája került ki az első bejegyzésem és őszintén szólva nem számítottam ennyi pozitív visszajelzésre. Köszönöm Nektek! Többen írtatok, gratuláltatok és bátorítottak a folytatásra. Kérdeztétek mi a célom a bloggal? Őszintén szólva semmi konkrét cél nem vezérelt. Egyszerűen annyi történt, hogy…..