Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kárárámaispj

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
kárárámaispj 2020.06.02 17:54:55
@dare:
"Mindig ez a hátratekert kéz, majd bilincs, jobb esetben okoskodás nélkül, rosszabb esetben morális okfejtések garmadájával találkozni fennhangon a biztos úr rögtönzött előadásmódjában (a biciklis nő nálunk) ."

1. Na, mégis hogy a bánatba kéne. Igazán lerajzolhatnád azt a szerinted megfelelő pózt, amiben a rendőr biztonságosan sérülés nélkül tarthatja a gyanúsítottat. Nem véletlen van a hátra tekert kéz kitalálva, így fél kézzel lehet tartani valakit, ha ellenáll akkor fizikai fájdalmat lehet neki okozni sérülés nélkül.
2. Azt is lerajzolhatnád, hogy hol kéne a bilincset rátenni, ha a háta mögött nem felel meg neked. A háta mögül nem tud elővenni fegyvert, nem tud ajtót kinyitni és nem tud támadni.
3. Tényleg marha jók a sokkolók meg altatólövedékek. Szerinted ugyanakkora adag kell egy 40 kilós 25 éves nő meg egy 140 kilós két méter magas néger altatásához, sokkolásához? Az rá van írva mindenkinek a homlokára, hogy mire allergiás, vagy pacemakere van-e?

Egy szóval nem mondom, hogy ezek a rendőrök jogosan jártak el. Pont az a baj, hogy túlzásba estek, nem tartották a szabályokat. De ettől nem a szabályok a rosszak.

4. A biciklis nőt Amerikában (meg egy rakat másik országban ) lelőtték volna, teljesen jogosan. Ugyanis az csak egy idióta agyában fordul elő, hogy átmegy a piroson, hazudik, aztán megtámadja a rendőrt. Aztán meg visít mint a malac, hogy jajj, fáj a karja. Marhára nem kéne idekeverni, remélem kap másfél évet, hogy átgondolhassa a liberális nézeteit.
kárárámaispj 2020.06.03 00:02:44
@dare: 1. Nem az ízlésük szerint színesítik, hanem a jogszabályokban megengedett és a kiképzésen elsajátított módokon.
A hátratekert kezet indokolt esetben alkalmazzák, sima alkoholszondánál nem.
2. Akit megmotoztak és nem állt ellen az pisztolyt nem fog előrántani, de ütni üthet. Hátul lévő kézzel nem.
Futni is tud. Próbálj meg hátrakötött kézzel.
3. Persze. Majd a rendőr ott totózik, hogy az elkövető hány kiló lehet, milyen a vérképe ránézésből, mert ha sok nyugtatót lő bele, akkor megpatkol. Nagyon életszerű.
4. Igen, ez a legjobb, hogy saját bevallásod szerint nincs fogalmad, hogy mi történt, de biztos, hogy a rendőr rosszul csinálta... Bravó.
Szóval, a picsa átment a piroson. Utána nem állt meg a rendőrnek. Utána hamis adatokat adott meg. Utána megrúgta a rendőrt. És Eztán a rendőr ne tegye harcképtelenné?
Egyébként nem szentbeszédet mondott neki, hanem felszólítja, hogy adja meg az adatait, illetve elmondja, hogy miért állítja elő. Ja, a picsa közben vonaglik, megpróbál kiszabadulni, meg visít mint a malac.
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
kárárámaispj 2020.05.30 14:39:18
@math0:
"EZ HAZUGSÁG. több késeléses eset is volt, amikor vélhetően nem cigány volt az elkövető."
Na gyerünk köcsög, linket adjál. Amikor szőke kékszemű elkövetők késelnek az utcán.

"és még több olyan eset, amikor nem cigányok lövöldöznek, baltával vernek agyon, meg minden. nagyjából végül is lényegtelen, mivel öl a magyar."
Jajaj. Persze. A balliberált idióta agyadban te fasz, ott.
kárárámaispj 2020.05.30 17:49:09
kárárámaispj 2020.05.31 01:22:06
@apafej1:
í"Mátyást az utóbbi időben nehezen tartjuk egyensúlyban, hullámhegyek és -völgyek váltogatják egymást."
Láthatnánk egy példát a hullámhegyre?
Goli otok a titói Jugoszlávia legsötétebb bugyra. A „nép nevében”, legtöbbször bármiféle bírósági ítélet nélkül hurcoltak oda embereket 1944. október és 1953 között. Változatos okai voltak, hogy ki miért került oda, és ez az ok lehetett egyetlen vicc is. Így került a Goli otok poklába egy fiatal,…..
kárárámaispj 2020.05.27 15:43:51
@Drago Brutic1: És ha pont olyan volt? Sőt, ha jobb volt, akkor mi van?
Már bocs, de mi ez a erőszakpornó-vágy?
Ha elvisznek a francba, távol mindentől, ott vagy éveket a 4 fal között az nem elég szopás? Kellenek a részletek, hogy naponta hányat vertek, erőszakoltak, kínoztak és hogyan? Minek?
Igaz, ezúttal nem Kossuthnak verbuválnak, hanem Orbán Viktor óhajtja ezzel a módszerrel rendezni a járvány okozta munkanélküliség kérdését. És bárcsak mondhatnám, hogy hasonló formátumú történelmi alakokról beszélünk, de legfeljebb kasszakérdésekben vannak némi hasonlóságok: mindkettőjüket hírbe…..
kárárámaispj 2020.05.26 11:55:45
@élhetetlen: Ja, el is felejtettem, hogy mobilgát szakértő is vagy.
Mondjuk hogy Bp vagy 10 méterrel van a fölött a szint felett, az ne zavarjon.
kárárámaispj 2020.05.26 18:26:55
@a nagy hohohorgász: Remek ez a szakember fetisizmus. Tényleg szuper lenne. Itt egy koronavírus járvány.
Mit mond a szakember? Melyik mit.
A járványügyi azt mondja, hogy kijárási tilalom legyen holnaptól, akkor nem fog elterjedni a vírus. Igaza van? Igen? Megoldható? Nem.
A közgazdász azt mondja, hogy a nyuggerek úgyis csak visznek, gazdasági hasznuk nincs, hadd hulljanak.
És 10 különböző terület mást mond. Na ilyenkor van az, hogy a politikus akit megválasztottak a hozzáállása meg világnézete miatt dönt. A svéd úgy, hogy 60 év felettieket nem kezeli, de a kocsmák nyitva vannak. A szlovák meg úgy, hogy lezárja a határokat.

Értem én azt, hogy a politikust kell utálni, meg ők aztán semmihez nem értenek, csak ez úgy baromság ahogy van.
kárárámaispj 2020.05.26 18:31:14
@chrisred: "Ha ő nem ismeri fel a piros lámpát, akkor nagyjából be tudom lőni a vezetői skilljét."
Ja. Úgy, hogy fogalmad nincs semmi másról, mi?
Persze, ez a piroslámpás példa nyilván túl evidens.
Mesélj, ha a balra kanyarodás tilos, a taxis meg megcsinálja, akkor is puffogsz rá? Akkor is megítéled a skilljét? (Hozzáértés magyarul, csak szólok) Akkor is jobban tudod, ha mondjuk egy balkanyarral megspórol neked, mint utasnak 8 kilométert, meg 20 percet?

Na, ennyit erről. Ha hülye vagy valamihez, akkor ne kritizálj.
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
  A magyar médiát is többször körbejárta már a hír, hogy a svéd Népegészségügyi Hivatal új eljárásrendje szerint csak a rizikócsoportokba tartozókat tesztelik COVID-19-re, a többieket otthonmaradásra bírják, vagy éppen hazaküldik, gyógyulgassanak a négy fal között. A péntek esti posztom után jött…..
kárárámaispj 2020.03.16 20:26:49
@Amenadiel: Nos, hát elnézést kérek, hogy a sima maszk áll hegyekben, és a speciálisból csak 60 ezer van. Meg úton 120 ezer. Ez nyilván rettenetesen kevés.

Pintér bizonyíthatóan koronás beteggel volt szoros kapcsolatban. Nem egy kézfogás, hanem több órán keresztül egy légtér, megvan a definiciója. Vele együtt mást is leteszteltek, az első teszt negatív, ettől még karanténban kell lennie, és szerintem ott is van. Mellesleg a kora miatt veszélyeztetett. De mondta a tisztifőorvos, hogy értelmetlen tesztelni, mert attól mert az első teszt negatív, még lehet fertőzött.

A 444 meg beszél össze-vissza, ez a szokása. A "neki nyilatkozó szerint" minden szar, stb... Marhára nem tudom elképzelni, hogy tucatnyi egészségügyi dolgozó szoros kontaktusban volt egy beteggel.
Nem veszélyeztetett korúak.
Ja, le lehet őket tesztelni, de minek? Ha negatív akkor is karantén, ha pozitív akkor sem biztos, hogy bármi tünetet produkálnak.
kárárámaispj 2020.03.16 22:53:23
@Amenadiel: De. Úgy tudom anyáddal csetel.
kárárámaispj 2020.03.17 00:00:08
@Amenadiel:
Egyébként tényleg mesélj már a világképedről. Mi ez a nagy pintérsándorozás?
A Sanya közeli kontaktusban volt egy bizonyítottan fertőzöttel. Csináltak egy tesztet, de ettől függetlenül, mivel 14 nap a lappangási ideje karanténba kell mennie. A protokoll meg a józan ész szerint is. Szerinted nem ment, ugye? Lehet, nem tudom.
De komolyan azt gondolod, hogy a patás meg Sanya meg az egész operatív törzs összeül, aztán jót röhög azon, hogy Sanya hogy kijátszotta a törvényeket meg a protokollt. Mégis kit fog megfertőzni, szerinted?
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
kárárámaispj 2020.03.15 20:23:17
@morph on deer:
Te ostoba fasz.
1. Betiltják a 100 főnél nagyobb rendezvényeket.
2. Erre a mozik kitalálják, hogy akkor 99.
Szerinted a jogalkotónak mégis mi a véres fasz volt a szándéka? Hogy ne legyen egy helyen 100 ember, vagy hogy ne legyen tömeg?
Járvány van, ilyenkor a normális ember nem kiskapukat keresgél, hanem óvintézkedéseket tesz.
Neked törvény kell arra, hogy kezet moss? Ha Orbán nem írja elő, hogy vegyél percenként tízszer levegőt akkor megfulladsz?
kárárámaispj 2020.03.15 20:30:16
@BiG74 Bodri:
". Tőled nem várok semmit, mert ha nem így lesz a fityiszre komor napok várnak, mert ezt nem lehet nemzeti konzultációval, békemenettel, moigrincs-soros propagandával letudni."

Gondolom az olaszok, osztrákok, franciák, spanyolok szintén nem nemzeti konzultációval fogják letudni. Komor napok várnak a fityiszre? Miért? Az ellenzékre nem?

"s igen könnyen lehet, hogy a dühös tömegek egy része abszolút jogtalanul fogja hibáztatni a kormányt, de akkor az már nem fog számítani."
Igen. Majd jól elzavarják, hiszen ha Kunhalmi lenne az oktatásügyminiszter, akkor az otthoni oktatásra való átállás mindennapos ügy volna?

Tudod mivel mehetne nagyot az ellenzék? Ha mondjuk értelmes, normális alternatívákat, megoldásokat mondana. Nem követelné az iskolák bezárását másnap meg nyifogna, hogy ki maradjon otthon a gyerekkel... De nem fog nagyot menni, mert pont ugyanolyan hülyék, mint eddig.
kárárámaispj 2020.03.15 20:37:01
@Attilajukkaja:
"Az iráni diákokat, akik először behozták ide a vírust pedig az Orbánod hívta be Magyarországra. "
Aztarohadtkurvaélet....
ReAd-blog Maradj otthon! 2020.03.13 15:29:14
Egy nagyszerű dolog indult útjára pár napja egy nagyon veszélyes, mindenkit érintő vírus, a koronavírus miatt. Ez a #maradjotthon kampány Nem tisztem megítélni az országos helyzetet, víruskutató és hasonló sem vagyok. Nem is szeretnék írni a koronavírusról, sem pánikban, sem anélkül! Megvan persze…..
kárárámaispj 2020.03.15 10:44:11
@szánmonoxid: Köszönjük, hogy létezel. És vagy nekünk.
A világ összes járványügyi szakembere hülye hozzád képest, te megmondod a frankót.
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
kárárámaispj 2020.03.12 17:22:31
@morph on deer: A fajtádról cucus.
kárárámaispj 2020.03.12 17:33:30
@morph on deer: Egyébként felfogod amit írsz? Miért is baj, hogy megnyitottak egy hitelkeretet? Amit a moldávok magyar termékekre költhetnek?
Nem ciki ennyire ostoba fasznak lenni morfondír?
kárárámaispj 2020.03.12 18:15:08
@morph on deer:
Persze, mert te előre tudod mi lesz. Végül is tudtad 11ben hogy államcsőd lesz, ugye?
Hitelkeret. Érted? Vehetnek fel hitelt. Abból általában a hitelt nyujtó jól szokott kijönni.

Az élet gyakorlatilag naponta a szádba szarik, nem unod még?
Kivel kell itt orális szexuális kapcsolatot létesíteni ahhoz, hogy kapjak egy takarót? Kedves Praxis!   Előrebocsátom, hosszú lesz. Eddigi életem legborzasztóbb éjszakáját töltöttem a Jahn Ferenc Kórház frissen felújított sürgősségi osztályának betegszobájában. Ennyi embertelenséggel,…..
kárárámaispj 2020.03.11 23:14:14
@Etniez: Plusz az ügyeleti díj, szóval ne pofázzál már angliából nagyarcú
kárárámaispj 2020.03.11 23:21:09
kárárámaispj 2020.03.11 23:22:24
@élhetetlen: Na, igen, tipikusan az az idióta vagy akit mindenki utál, és nem véletlenül hagyják égve a lámpát.
Ja, ha nem megy a gyógytornász, akkor menjen az ügyeletes orvos. Vagy a kórházigazgató, esetleg a pápa. Van egy erre jogosult személy, aki meg tud nézni dolgokat. De ez nem jó neked...

" de vannak alapismeretek, én is meg tudom állapítani, hogy működik-e a lábfejem. "
Akkor talán operáld meg magad, ha ennyire tudod.

Ja, és az elhivatott ápolónak is teleszökken a fasza, ha tíz évig ilyen körülmények között dolgozik, meg a beteg rokonsága büdöskurvázza, ha valami nem tetszik nekik. És olyanok nem tetszenek nekik, hogy a bokatörésest miért nem etetett.

Hogyne lennének észbeli problémáid. Az a helyzet, hogy a lábad többet ér mint az agyad, bár az sem működik.
Mindegy, remélem hamarosan megdöglesz, sajnos én nem fogok tudni róla, de biztos vagyok benne, hogy a környezeted már alig várja. Ez nyugtasson téged.
A hivatalos nevén COVID-19 hivatalosan is a legújabb médiaszenzáció, és így, hogy hazánkban is felütötte a fejét, sokáig az is marad. Természetes, hogy senki sem akar újabb és újabb fertőzésekre figyelni, viszont a betegségekhez való viszonyulásunk átgondolására is alkalmas lehet ez az időszak –…..
kárárámaispj 2020.03.10 23:52:26
@victor vacendak: Igen, a liberális média így állította be, hogy bárki elkaphatta a HIVet.
Van egy könyv, Médiahazugságok a címe, olvasgasd el. Szóval az a néhány tucat vérátömlesztett az nem nagyon adta volna tovább.

Melyik részét nem érted annak a mondatnak, hogy az AIDS betegségnem nincs győgyszere, de a beteg tünetmentes? Baszod, a gyógyszertől meggyógyulsz. Azt hívják gyógyításnak, gyógyult páciensnek.
Az aidsnek meg nincs gyógyszere.
  Rögtön leszögezném: ez a bejegyzés mentes mindennemű politikai éltől, kinyilatkoztatásól, és nem azért íródott, mert bárkinek a szakmai felkészültségét bármennyire is megkérdőjelezné. A cikk címe figyelemfelkeltő, nem bíráló. Kérem, hogy ezzel a gondolattal a fejükben olvassák! Fogalmam sincs,…..
kárárámaispj 2020.03.09 19:33:21
@Önállóan gondolkodó:
"a kiemelt "helyekről" kicsit bővebben mondanának valamit, az szerintem nem ártana."
Azért egyébként nem feltétlenül. Gondolom láttál már fürdeni tilos táblát. Hogy miért tilos ott fürdeni, az nincs lerészletezve. Mert ha odaírja, hogy erő sodrás, akkor a paraszt elolvassa, ránéz a vízre, és a teljes szakértelmével megállapítja, hogy most nem is erős, és belemegy. Vagy ha odaírja, hogy szennyezett a víz, akkor "az én bőröm kibírja" dumával belemegy.
Na, most képzeld el ugyanezt amikor a 10 millió vírusszakértő majd jobban kitalálja mint a szakember, hogy mi és hogyan fertőz. (De ugyanez érvényes bármelyik másik népre is.)
Egészen biztos lehetsz benne, hogy lenne aki bezáratná az X fürdőt, meg felgyújtaná Y kocsmát, mert ott a vírus.
Én úgy gondolom, hogy talán meg kéne próbálni hallgatni a szakemberekre, akik évekig tanulták, és évente tartanak gyakorlatokat, hogy mit kell tenni és minek van értelme.

Tessék, egy kis politika. Indexcímlapon az iráni diákok meg az ő szenvedéseik. Olvasd el a rendőr vs iráni egyetemista (egyetemista bazmeg, és ekkora fasz) beszélgetését. A diák az jobban tudta. Remélem karantén után kibasszák, hogy a lába nem ér földet.
Az NMHH, vagyis a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eddigi működése röviden összefoglalható volt abban, hogy megkapja, szemügyre veszi, majd ezzel a lendülettel el is utasítja azokat a panaszokat, amelyek a Fidesz médiával való visszaéléseivel kapcsolatosak. Most azonban elindították a Gyerek a…..
Most már végleg betelt a pohár, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból!  Kedves Praxis Blog!   Lehet, hogy kicsit összeszedetlen leszek, de fel vagyok zaklatva, az Orosházi Kórházban uralkodó  felháborító, embertelen viszonyokból már rettentően elegünk van! 69 éves édesanyám sokadjára…..
kárárámaispj 2020.03.04 16:14:23
@Micimacko12:
Igen, teljesen hihető, hogy micimackó12 információi szerint a betegosztályon dobálóznak a csecsemőkkel. Szerintem még fociznak is velük.

Az SBO meg az ügyelet teljesen jogosan kérdezi meg, hogy minek mentél oda 2-3 hónapja fennálló panasszal.

Asszem micimackó12-vel nem akart összejönni az egyik nővérke, aztán ezért szutykozza.
kárárámaispj 2020.03.04 18:04:41
@Micimacko12:
A megfogalmazásodból és íráskészségedből aztán nagyon kiderül, hogy mennyire komolyan lehet venni a marhaságaidat.
Mondom, nyilván hiszek egy micimackó12 nevű szerencsétlennek, akinek ez a második hozzászólása, de szutykozni azt tud. Arc nélkül, név nélkül. Magyar érettségi nélkül.
"Profik mind egyszer volt holnem volt ." Ez mégis mi?
Egyébként nem, nem azt mondtam, hogy ha haldoklik valaki akkor ne menjen kórházba, hanem azt, hogy a sürgősségire ne menjen már be a 3 hónapja tartó krónikus hátfájásával. Tetszik érteni, micimackó? Egy orvos ismerős igen feldobott egy-két nyáresti sütögetést a sztorijaival, hogy mikkel képesek bemenni vasárnap ügyeletre meg sürgősségire az emberek.

És tény és való, hogy minden egészségügyis annak örülne, ha nem lenne egy darab beteg ember sem, és semmi dolguk nem lenne. Te, nagyon okos, te nem ennek örülnél?

Egyébként ha elmennek kapálni akkor a nagyanyád meggyógyul magától?
kárárámaispj 2020.03.05 13:25:56
@Hórukk: Igen hülyegyerek, jó, hogy felfogtad amit írtam.
A combnyaktörésnél meg a vakbélnél sem azzal foglalkozol baszod, hogy mi lesz a másnapi ebéd.

"Arra pedig az egészségügynek nem kellene számítania, hogy mindenkinek van épkézláb, értelmes, hadra fogható, a közelben lakó hozzátartozója"
Teljesen igazad van. Az emberek hatalmas többsége egyedül lakik a tajga közepén. Még jó, hogy arra mindenkinek van ereje, hogy infarktus esetén hívja a mentőket, vagy combnyaktöréssel beugráljon a kórházba.

"aki elvégzi a takarítók, az ápolók és legrosszabb esetben az orvosok munkáját és még tejel is rendesen." Az ápolók, takarítók, orvosok elvégzik a munkájukat. A probléma ott kezdődik, hogy a fajtád elkezd okoskodni, meg ő jobban tudja. Aztán nekiáll etetni a lábtörött embert. A nővér meg teljesen jogosan azzal foglalkozik, aki mondjuk nem tud enni magától, mert nincsen keze mondjuk.

Elemezgesd a mondatot:
"a nővérek – valami rejtélyes okból - kizavarták a wc-ről, úgy hogy még nem tudta elvégezni a dolgát, és utána persze ment a kiabálás, és otthagyták a kakiban órákig. "
Szóval a mami ott ült a budin fél órát, esetleg más is akart volna menni. Mit csináljanak? Várják meg amíg mindenki más az emeleten összefossa magát? Vagy álljon nővér mellette, hogy ha esetleg becsinál, akkor azonnal kipucolja? Van 50 beteg, mindnek a saját fájdalma meg baja a legfontosabb.
A napokban tette közzé az Európai Bizottság a 2020-as országjelentéseket, köztük a Magyarországra vonatkozó éves jelentést is. Nehéz lenne azt állítani, hogy ez a dokumentum alapvetően pozitív képet fest az ország helyzetéről (bár a kormány-médiában a kötelező siker-propaganda most is érvényesült),…..
kárárámaispj 2020.03.02 11:23:18
@Igazamvanvagyigazamvan?: Persze, csak mindenki azt mutogatja, ami előnyére van.

Az infláció nem volt alacsony? Háááát? 15ben mintha defláció lett volna
kárárámaispj 2020.03.02 17:33:30
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Hallod, te most aztán megmondtad. Tényleg az előző évet veszik 100%-nak és ahhoz képest számolják a következő évit? Hát beszarás.
kárárámaispj 2020.03.02 19:16:35
@Reding Roli: Ja kérem, teccett volna fizetni a nyugdíjkasszába befele, most nem lenne 28500 Ft a nyugdíj.

Egyébként azt hogy bírja összeegyeztetni, hogy egyik sirámban arról nyikorog, hogy mennyien mennek külföldre dolgozni, másikban meg a lengyel példa? Lengyelek 12% kivándorló, a magyaroknak 4-5.

Aztán ilyenkor jön a szlovák példa is. Ha szlovákiáról van szó, akkor nem gáz hogy összeszerelőüzem, ugye? Ha lehet írni, hogy 5%kal magasabb fizetést kapnak, akkor példálózunk vele, de arról mélyen hallgatunk, hogy náluk még annyira sincs saját ipar mint nálunk.

Nagy pofával sír, hogy jajj a 27% áfa, bezzeg szlovákia, de én egy hónapja 1,34 euróért tankoltam Pozsonyban.
A szombati szlovákiai választások azt jelzik, hogy egy fontos szövetségest elveszített Orbán Viktor. Fura módon egy baloldali erő bukása és jobbközép párt győzelme jelentheti a magyar kormány pozícióinak gyengülését a visegrádi négyek együttműködésében. Robert Fico pártjának ugyanis rendkívül jó…..
kárárámaispj 2020.03.02 17:36:56
@Shanarey:
"Aha, aztán hány "menekült" akar Magyarországon letelepedni? a szám igen csak a nullához konvergál."
Hmm, ismerős a szöveg. Deja vu-m van. Hogy is van tovább?
Nem is ide akarnak jönni, aztán legyenek már szolidárisak vegyenek már át csak 1200at, de ez nem kvóta, aztán mégis kvóta, és szemétláda aki nem teljesíti a kvótát...
Németországról a legtöbb emberben egy rendezett, törvénykövető kép él, ahol tisztességesen bánnak a munkavállalóval. Ami persze alapvetően így is van, de nem feltétlenül és nem mindig, különösen akkor, ha az ember tájékozatlan és kiszolgáltatott. Így aztán azokat a határátkelőket, akik…..
kárárámaispj 2020.03.01 19:59:20
@fhdgy: "Arról sem tudok, hogy az íreknek, finneknek, észteknek kekeckedő, állandóan konfrontálódó, akarnok, stb. , stb. vezetőjük lenne."
Jaja. Mondjuk az írek. Azok nem konfrontálódnak. IRA?
Mondjál már egy nyomorult ír céget, ami olyan világhíres.

Észtek. Végül is 200 milliárd eurónyi pénzmosási balhéjuk volt 2 éve. Semmi korrupció arrafele.
kárárámaispj 2020.03.02 09:32:59
@M. Péter: Attól még van az irának vezetője, ugye?
Aki nyilván egy drága, ártaltlan jólélek. Meg úgy az ejropéer írek úgy általában nem konfrontálódnak senkivel.

Látom azért egy-két whisky gyáron kívül nem nagyon jut eszébe senkinek semmilyen ír világcég. A hatalmas gazdasági fellendülésük amcsi cégeknek köszönhető, mert olcsóbbak mint anglia és majdnem angolul beszélnek.
A jó partizán otthonában elbarikádozza magát, és családját, majd várja a betolakodni vágyó koronavírussal fertőzött szomszédokat és amúgy jóindulatú áentéeszeseket. Íme a fegyvertára: liszt: a közeledő koronazombik közé dobva fullasztó ködfelhőt generál. Amíg ők a liszttől fulladoznak,…..
kárárámaispj 2020.03.02 01:11:51
Öröm nézni, hogy mennyire kemény és rettenthetetlen ballibák gyűltek itt össze. Jöhet nekik világvége, meg koronavírus, szarnak bele.
Igaz, hogy egy darab magányos öregembert már vagy 8 éve emlegetnek, aki sósavat emlegetett, és ezzel félelemben tartott párezer forradalmárt...

A sok hülye valószínűleg nem a világvégére készül, és azért visz haza tartós élelmiszert, hanem esetleg nem akar sorban állni, meg vírusos emberek között lenni amikor ideér ez a szar?

@Attilajukkaja:
""Az véd meg minket, ha egyáltalán nem megyek emberek közé."
Ezt csak valami drasztikus kormányrendelet alapján tudom elképzelni, ... amit viszont nem igazán tudok elképzelni."
Mit tudsz csak drasztikus kormányrendelet alapján elképzelni? Hogy valaki nem megy emberek közé? Bravó. Szarni tudsz egyedül, vagy ahhoz is kormányrendeletek kellenek?
Graffiti, rossz fényviszonyok és életveszélyes útburkolat. Csak néhány dolog, amivel azok találkozhatnak, akik megpróbálnak átkelni a Bajza és a Bulcsú utcát összekötő gyalogos aluljáróban, vagy ahogy sokan hívják, a Halál alagútban. A helyzet számtalan közegészségügyi és közbiztonsági kérdést…..
kárárámaispj 2020.03.01 19:31:50
@kéki béla: Na, mi a baj béla? Sztrájkolnak a cigók, nem kell félned a 12 éves cigánylányoktól. Jó hírt hoztam, ne légy mérges.
kárárámaispj 2020.03.01 21:50:37
@kéki béla: Miért, te mi vagy béla? 13 éves cigánylányok elől menekülsz...
kárárámaispj 2020.03.01 23:18:31
@kéki béla: Igen bélám, így már érthető. Nem gyáva vagy, csak elfutottál egy 13 éves csaj elől. Ez nem menekülés, hanem taktikai visszavonulás.
A klímaváltozás ellen küzdő közösségek kapcsán leggyakrabban valószínűleg a fiatalabb generációkra asszociálunk, akik Greta Thunberg, valamint a hozzá hasonló lelkes fiatalokkal együtt veszik fel a harcot a környezetszennyezés, a túlzott szén-dioxid-kibocsátás, valamint a felelősséget nem felvállaló…..
kárárámaispj 2020.02.29 22:36:44
@Ad Dio: Tessék, világ esze.
www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/ingatlan/mezogazdasagi-ingatlan/0110-elado-mukodo-teheneszeti-telep/h_6783778

"-vízellátó berendezés önálló kúttal és 75 m3-es kúttal,"

Írjál nekik, ezek még nem értesültek, hogy Kaposvárról kéne kivinni a csatornázást...

De kimehetsz Baracskára az Annamajorba nemrég fúrtak egy 150 méter mély kutat a tehenészetnek....
kárárámaispj 2020.02.29 22:41:57
@Ad Dio: Ja, még egy dolog. Az ásványvizek, tudod, a palackban, azok is ám a kútból jönnek, okoska.

Na, asszem valaki jobban járt volna, ha ma a disznóólat ganajozza, nem az eszet osztja
kárárámaispj 2020.03.01 13:19:04
@midnight coder: Hát ha úgy értik, akkor biztos igazuk lehet...
A növény vajon mi a szart csinál a vízzel? Beépíteni csak a saját súlyánál kevesebbet tud. A többi víznek meg két lehetősége van. Vagy elpárolog vagy elfolyik a talajba - aztán vagy lemegy a mély rétegekbe ahonnan fúrt kutakkal újra lehet hasznosítani, vagy patak-folyó-tenger levegő az útja.

A víz jelentősége a növény szempontjából az, hogy a tápanyagokat oldja.
Mától a légiközlekedésben is rendkívüli helyzet van. A Wizz Air bevállalta, hogy durván reagál a koronavírus-fertőzés terjedésére: tisztán üzleti alapon, a csökkenő foglalások miatt három hétre lényegében leállítja a járatait az olaszországi útvonalain: annyi gépet reptet, amennyit a máig jeggyel…..
Kijött az új adat a KSH-tól, miszerint a magyar bruttó átlag bér 406.400,- forint. Ez amúgy nagyjából 270.000 ezer forint nettó fizetésnek felelne meg. Kormányunk természetesen ezzel a számmal fog turnézni a médiában, hogy mennyire jól mennek itt a dolgok.Van az azonban egy apró probléma ezzel a…..
kárárámaispj 2020.02.27 08:28:01
@Fülig José: Bocs, az a két és félmillió csak jobban érzi magát mint a ballibák alatt, nem gondolod? Annak pedig lehet hogy az az oka, hogy jobban él, nem gondolod?
kárárámaispj 2020.02.27 09:05:25
@Terézágyú: Hát igen. Borzasztó, hogy egy ilyen kiváló egyiptológussal meg a mezopotámiai építészet aranykoszorús phd tudósával ennyire mostohán bánik ez az ország.
Én a helyében soha többet egy nyomorult szót nem szólnék Sarrukin palotájának a díszítéséről. Aztán majd meglátja a csürhe, hogy mire jut nélkülem.
kárárámaispj 2020.02.27 13:19:28
@Terézágyú: Szóval anyázol, te sokdiplomás?

Próbáltam rávilágítani, hogy ez a nyomorult világ úgy működik, hogy vannak szakmák, amikre szükség van, meg vannak olyan területek, amiket konkrétan a társadalom leszar. Ez van, ha tetszik, ha nem.
Ha neked az az életed, hogy az altáji nyelvekkel akarsz foglalkozni, vagy a nepáli lámakolostorok tetőszerkezetéből szerzel tudományos fokozatot az a te döntésed. Csak utána ne nyekeregj, hogy a csúnya társadalom meg csúnya világ nem értékel kellőképpen.
Persze, tudom, nagyon primitív és proli hozzáállás olyanokat mondani, hogy néhány tudományágnak semmi értelme nincsen. Ilyenkor az összes semmirekellő phd-s rögtön felháborodik.
Fasz tudja, informatikából diplomázottakat nem nagyon hallottam keseregni az alacsony fizu miatt.