Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pamutmacska

0 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kiakadt pultoslány erős felindulásból íródott levele új taget eredményezett: Pizzagirl 2. Az egész sztori nagyon gáz. Ahol alkalmazottak csinálnak valamit, az meg különösen, hiszen káromkodó futártól a nagyarcú Facebook-profil kezelői van itt minden, amitől felmegy az…..
Pamutmacska talált egy eredeti, nem felárazott akciós terméket az Árkád Játéksziget boltjában, de nem adták oda neki azon az áron: Történt tegnap, hogy a budapesti Árkád 2-ben található Játékszigetben szerettünk volna megvásárolni egy akciós játékot. Ebből korábban,…..
pamutmacska 2013.12.04 17:30:05
@puszt@puszt: a "vevőkvótak" tipikus kereskedői hozzállás. Tesco-ban, Auchan-ban nagy divat. Nyilván Te is ott dolgozol. Vagy az erkölcsrendészeten. :)
pamutmacska 2013.12.04 17:32:43
@biorobot (gyönyörű fosbarna): ha én hibázok a munkahelyemen, börtönbe kerülök. Senkit sem érdekel a nyomorom. Ha figyelmesen elolvasod, nem az a gond, hogy hibáztak, van ilyen, hanem hogy nekik állt feljebb.
pamutmacska 2013.12.05 22:53:34
Gabriella példájából kiderül, hogy ideoda átlépegetéssel, illetve Aranykor Nyugdíjpénztárral zárni a sort nem jó stratégia. A következő életében semmiképp ne kövesse el ezt a hibát! Mindenestere az általában elég érdekes, hogy a tavaly mindenkinek kiküldött értesítőkben…..
pamutmacska 2011.08.04 14:23:17
@É2I: :D :D :D
pamutmacska 2011.08.04 15:50:03
@Panni75: igen, ezt néhány pénztárnál lehetett is. Sajnos az enyémnél hiába léptem fel a netes felületre, hónapokig hibaüzenetet küldött. Ekkor telefonon hívtam őket, mire készségesen tájékoztattak, hogy július 20-a után lesz elérhető a dolog. Így is történt, kb. 3 hete tudom, hogy nem kapok vissza semmit.
pamutmacska 2011.08.04 15:52:02
@hawkeye: sajnos az axa nincs ebben benne. Pedig ahogy látom, mi is elég sokan vagyunk. Jó, persze ott lehet, jogosan. Bár én nem igazán értem az egészet már. S mivel SEM értesítőt, SEM semmiféle tájékoztatást eddig nem kaptam, várok még pár hetet. Ha akkor sem értesítenek, asztalt borítok. :)
Legalább tudjam, miért volt ilyen "klassz" a befektetési politikájuk, vagy mi a fészkes fenéért virít ott az a nulla.
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
pamutmacska 2011.08.03 13:27:12
@vazze...: bakker, ha nekem a Tiédnek csak a tizedét utalták volna, is befognám a szám. Így meg csak szimplán nem értem. Válság ide, válság oda.

Ja, és én valami nyugis portfóliót választottam, nem kockázatosat. De ennyi erővel akár választhattam volna az alufóliót is.. :P
pamutmacska 2011.08.03 13:34:48
@Gonzó410: én hiába váltottam, úgy tűnik a kommentekből (jó, ez persze nem reprezentatív), hogy ha maradok, lehet, még jobban járok....
pamutmacska 2011.08.03 23:07:32
@puffatag: 2004-ben csatlakoztam, mégsem kaptam egy buznyákot sem. SSD=Sün SikerDíj....
A porszívóügynökök új generációjának képviselői már nem csöngetnek be az otthonunkba, nem fáradnak azzal, hogy bemutassák a gépeket, de még akkor sem, ha mindezt elvárjuk tőlük. Egyszerűen leszólítanak egy plázában, elkérik az ezer forintot a próbatisztításért, aztán…..
A történetben szereplő, a wc-ben étkező és ezért ott a tisztábatevést nem megengedő  takarítószemélyzetnek minimum jár a szarosszendvics. Továbbá szeretnénk felkérni az odajáró anyukákat, hogy az összes szaros pelenkát tessenek a Károlyi kert mosdójának szemetesébe…..
pamutmacska 2010.03.03 18:35:52
@Ferlategla: áááá, néhány lendítés után lefagyott a füle, és letört. :)
pamutmacska 2010.03.03 20:29:39
@economico: ehhez csak csendben hozzáteszem, hogy a csecsemők nem csak azért sírnak, mert bajuk van, hanem mert így kommunikálnak (ezért van az, hogy sok anya egy idő után meg tudja különböztetni a különböző fajta sírások lehetséges okait). Lehet, hogy ez Téged idegesít, de megintcsak azt mondom...evvan. :)
Attól, hogy esetlegesen pofát vágsz, ez még az anyukát baromira nem fogja érdekelni, sokkal inkább síró gyereke.
pamutmacska 2010.03.04 00:38:19
@economico: figyi, vannak dolgok, melyeket most még másképpen látsz, és szinte biztos, hogy eljön az idő, amikor változni fog a szemléleted. Ha nem, akkor baj van (legalábbis az én szememben, a Tiédben nyilván nem).
Félreértettél. Én nem arról beszéltem, hogy szarjunk a másikra, csak mert az jólesik. De ha a gyerekem sírva fakad a buszon (akár csecsemő, akár 2 éves, akár száz), akkor ELSŐSORBAN az ő megnyugtatásával vagyok/leszek elfoglalva és NEM a Te pofavágásoddal. Sőt, ha beszólnál, vérmérséklet és világnézet ide vagy oda, lehet, hogy nem tudnék úrilány maradni...de ez mindegy is, nem tartozik ide.
Tehát én ERRE értettem, hogy nem érdekel mások hozzáállása (mert szerintem az ilyen gondolkodásmóddal baj van). Nyilván azért egy pelenkázás/szoptatás más kérdés, mint egy síró gyerek. A kettőt párhuzamba állítani butaság.
Számomra meg az a furcsa, hogy van, akit idegesít egy síró gyerek (itt most nem a direkt hisztizésről van szó, de hidd el (vagyis ne is, mert mint mondtam, MOST még nem valószínű, hogy elhiszed), hogy ez ellen nem mindig tehet a szülő. Nekem tényleg egy nyugodt vérmérsékletű gyerkőcöm van, s mondom ezt nem csak azért, mert szeretem és elfogult vagyok (pedig igen, de:)), hanem mert mások is így látják, s azért is, mert én rágódós, "agyalós", idegeskedős típus vagyok, szemben a férjemmel, aki a nyugalom mintszobra, s akinek habitusát vélhetően kis Pamut is örökölte. S ez nekem öröm, mert magamat olykor ki nem állhatom a nyughatatlanságom miatt. :)
Szóval kis Pamut is előadja magát néha, és tágítja a határait. Szerencsémre ezt legtöbbször itthon teszi, játszótéren ritkán, üzletben talán egyszer, de nem jellemző még. Alapvetően nagyon jól lehet terelni a figyelmét, és a világon minden érdekli, főleg ha mókázás is van benne. :)
DE azért vannak kivételek, és előfordulhat, hogy hisztizik. Ilyenkor jön nálam a szép szó, először. Aztán ignorálom. Mert tapasztalat, hogy a hiszti hamarabb abbamarad, ha nem csittegek (ezzel csak hergelném gondolom), ha nem veszek róla tudomást. S lehet, hogy ilyenkor jössz Te a képbe (mondjuk akkor szállsz fel a buszra), és vágod a pofákat. Holott egyáltalán nem is ismersz sem engem, sem a nevelési elveimet, de véleményt alkotsz.
Azért a vélemények sarkosak voltak. Nem gondolom, hogy az anyukának a zsíros kenyérre kellett volna kennie a szart (fúú micsoda fantázia...wháááá), de azt sem gondolom, hogy ne lenne jogos a felháborodása. A kettő közötti középút lenne normális. A wc-ben evésről meg inkább nem szólok (én inkább nem ennék soha a m.helyemen, de egy wc-ben!!!! könyörgöm).
S még valami a végére. Nem az a célom, hogy vitakozzam Veled. Nem is érdemes, mert tök másképp látjuk a világot pillanatnyilag. Csak egy álláspontot közöltem. Ennyi.
A pszichológia szigorlat, és a biológiai tanulmányok pedig mit sem számítanak. Hidd el, ezzel még nem ütöd az anyák 90%-ának tudását (kivéve a Máunika szintű anyákat maximum). Gyereket nevelni nem lehet könyvből, de még diplomából sem, mert az élet olyanokat produkál, ami sehol sincs leírva, úgy és akkor, ahogy és amikor Te azt megéled. Sőt! Tovább megyek! Még két gyereket sem lehet ugyanúgy nevelni (akár családon belül sem). Minden gyerehez más út vezet.
Nem okoskodom, hidd el, tudom, mit beszélek! Pszichológiai szigorlatom ide, végzettségem oda... :)

Patríciára meg annyit: szerinted akkor mindenki ilyen? (a gyerek téma kimeríthetetlen, és nem is hiszem, hogy vitáznék én még itt, de szeretném, ha tudnád, hogy bkv-n gyerekkel utazni - főleg, ha még babakocsis - NEM jóleső elfoglaltság legtöbbünknek, hanem EXTRÉM SPORT!!! Drága is és életveszélyes. Hidd el, aki megteszi, nagyrészt nem azért, mert nem bír a seggén maradni otthon, hanem mert muszáj ott és akkor a nyamvadt idegesítő kölkét cipelnie magával!!! Mondom ezt úgy, hogy szökőévente egyszer békávézom a gyerekemmel, pontosan a fent említettek miatt. Egyszer kis híján a busz alá estünk, mert nem volt képes a sofőr a megállóba rendesen beállni, 2 hét után gyógyultak be a lila foltjaim...de ez másik történet...hú, így is sokat írtam. Pont.) :)
Zsófi, a felbőszült kismama lenti panaszát elküldte a CIB banknak is, sőt még egy fórumot is indított a békásmegyeri fiók ügyében, ahol úgy tűnt, szándékosan toltak ki vele. A nyitás előtt szöszmötölő alkalmazottaktól ugyanis hiába kért egy széket, hogy kivárja az ATM…..
pamutmacska 2010.02.18 11:53:53
@Milkykee: nos, lelked rajta. Én igenis viszem a fiamat étterembe, vásárolni stb. Igaz, utcán még sosem szoptattam, és nem tettem tisztába. Ezen részével abszolút egyet értek.
Egyébként mi is megyünk vásárolni, "paraszt kimamaként" akár este 8-kor is találkozhatunk (igaz, kivételes esetben, mert nálunk az már a fürdetés ideje). Arra nem gondolsz, hogy a "paraszt" kismama esetleg dolgozik napközben és azért húzza-vonja este a gyereket?! Stb. stb.
Lehetne ezer érv és ellenérv, de felesleges. Én csak azt nem értem, miért általánosítasz. De bizonyára még nagyon fiatal lehetsz, ezért nincs bennem igazán rossz érzés. Meg fogsz változni, abban a minutában, ahogy a kezedben tartod a gyermekedet, legyél akár férfi, vagy nő. Onnantól kezdve SZÜLŐ leszel, s mint olyan, nagyon meg fog változni a véleményed oly' sokmindenről.
(Egyébként a szóban forgó esetet ugyan nem láttam, nem voltam ott, de így leírva picit nekem is hisztiszagú....bocsánat!)
pamutmacska 2010.02.18 12:00:04
@Karcsiné: kár, hogy egyre kevesebben gondolkodnak úgy, mint Te. :(
Teljesen egyet értek az általad leírtakkal!
Először azt hittük, hogy az unásig ismételt feltöltőkártyás balhéról lesz szó, de nem, Kirsztiánnál igazi kemény fiúk próbálkoztak. A sokmilliós álnyereményhez ugyanis a banszámla adatait próbálták elkérni, hozzáférési kódokkal együtt. Majd amikor erre a szerencsés…..
pamutmacska 2010.02.05 15:22:05
@Koholmány: nálam is történt hasonló, csak én más sztorit kaptam. Rögtön felhívtam a rendőrséget, ahol közölték, hogy mivel anyagi kár nem ért, nem tudnak vele foglalkozni. Ha gondolom (!!), tegyek feljelentést. Ennyit erről. Welcome to the Jungle!
A Sanoma karácsonyi akciójában 2 Nők Lapja előfizetés mellé egy ajándék újságelőfizetés is járt, ezt használta ki levélírónk is, aztán hiába várta a saját Nők Lapjáit. Miután három számot sem tudott eljuttatni hozzá a kézbesítő, szerette volna lemondani az…..
Followup több budapesti Tescóban is talált két és fél hónapja lejárt Milupa komfort gyerektápszert Először a Fogarasi úton botlott bele, ahol nem is tagadták a tényeket, hanem gyorsan leszedték mindet a polcról. Bár olvasónk kérte, hogy szóljanak körbe a hálózatban, ez…..
A Homár egy újságíró haverja jó barátja az Aquaworldben borzalmas körülmények között meghalt kisfiú szüleinek. A szülők rajta keresztül kérték meg a Homárt annak a közlésére, hogy nagyon szeretnék, ha Soma keddi, dunaújvárosi temetésére nem mennének újságírók és…..
pamutmacska 2009.08.03 22:26:40
@eszembejutottvalami: nem tudod elképzelni. S szívből kívánom, hogy soha ne is tudd meg! Szerintem ennél nagyobb szörnyűség nincs. Nekem is van gyerekem, a legrosszabb egy szülőnek a gyerekét temetni szerintem.
Pamutmacska régóta keresett egy olyan felsőt, amire végül a soroksári Auchan üzletsorán talált rá, 20 perccel a zárás előtt. Felpróbálni a záróra közelsége miatt már nem engedték neki, amin annyira kiakadt, hogy kérte a vásárlók könyvét. A következő történt velem ezen…..
pamutmacska 2009.06.21 09:02:37
@Kigyó: Látom jól elbeszélgetsz itt magaddal. De semmi baj, nem tehetsz róla, hogy hülye vagy. Nem vagyok okos, viszont legalább megtanultam helyesen írni... (mássalhangzó, magánhangzó hosszúság, központozás... már ha mond ez neked valamit, barátom)
(ha gondolod, szívesen korrepetállak) :)
Csak halkan súgom, hogy ez egy olyan blog, ahol "ügyet csinálnak" olykor kis dolgokból is. Ha nem tetszik, ne olvasd! További jó beszélgetést (magadban)! :)
Kár, hogy bezárták a Lipótot, ott biztosan szívesen látnának téged.
Viktória az Ikea éttermében sosem tapasztalt hisztérikus álapotokkal szembesült: pénztárosok veszekedtek a vásárlókkal és ellenőrizték őket, valamint az eddig ingyenes bébiétel mellé vásárolni kellett. Amikor még a kupakot is elkérte, egy nemet és a…..
pamutmacska 2009.06.19 17:39:47
@Sörecet: szerintem a játszótéren semmi keresnivalója a kutyának. A múltkor mi is összepattantunk egy családdal, mert Fifike éppen abban a homokban ugrált (és még ki tudja mit óhajtott csinálni), ahol az én másfél éves gyerekem játszott. Igaz, ez egy zárt játszótér, ahová TILOS kutyát bevinni (ez táblára ki is van írva). Nem mondom, hogy a gyerekem ne érintse meg az állatokat, de nem szeretem, ha együtt homokoznak. Hát, ennyit erről. :)
pamutmacska 2009.06.19 18:48:13
@Dr. Jula Watson: nos, az alapján, amit olvastam, így éreztem. Valóban, az áruház vásárlásra való. Én már korábban írtam itt nektek, hogy sosem szoktam órákig vásárolni. Ettől függetlenül ilyenkor viszem a fiamat. Ha csak a postára megyünk, gyalog, ha messzebb, babakocsiban. Akár Ikeába is. De tény, hogy nem is nevelem úgy, hogy ugrálhat a kiállított bútorokon (hiszen itthon sem teheti meg). Ugrálni mi a játszótéren szoktunk. Ettől függetlenül nem szeretem, amikor valaki általánosít, és igen érdekes modorban közli, hogy elege van a kismamákból. Mivel írtad, hogy Neked is van gyermeked, ne feledd, hogy Te is voltál egyszer kismama. S kismama és kismama között is van különbség ugyebár. További szép délutánt!
Meredith Grey a Media Marktban futott neki egy 0%-os THM-mel, kezelési költség és önerő nélküli hitelnek, mintha mi sem történt volna az elmúlt fél évben. Természetesen kiderült, hogy mindig van tétel, amit nem sorolnak fel a hirdetésekben, ez pedig jelen esetben a hitelfedezeti…..
pamutmacska 2009.06.15 20:58:03
@Mylady: "nem először állapítom meg, hogy semmi értelme, csak feleslegesen koptatom a billentyűzetemet..."
Igen, én erre a velem történt esetről szóló poszt kapcsán is rájöttem ma többször is. De mit tegye? Nagy (túl nagy) az igazságérzetem.
De egyetértek Veled abban, hogy iszonyat nagy a tájékozatlanság, és ez általános. Mielőtt hitelt vettünk fel, 8 hónapnyi (!) munkánkba került, hogy végigjárjuk a bankokat, és lehetőleg a legkisebb rosszat válasszuk. Értetlenül is néztek ránk, hogy nemigen találkoztak még olyan emberrel, aki ennyire körültekintő. :)
Mit mondjak, igyekeztünk. A válságot mi is megszívtuk, de ekkora kakira senki sem volt felkészülve szerintem.
Vademberre rádudálni veszélyes dolog, ezt Gábor is megtapasztalhatta a napokban, amikor a sors egy amolyan igazi gyűrött tarkójú, szétvarrt tirpákkal hozta őt össze. Most már ő is megtanulta, hogy beszállás után be kell zárni az ajtókat. Így egyrészt nehezebb onnan bármit…..
pamutmacska 2009.06.13 11:43:35
@toyotaska: nem tudom, hogy jól értem -e a hozzászólásodat, de akkor reagálnék, ha megengeded. Szóval, először is, olvasd el, én is leírtam fentebb, hogy kíváncsi lennék, mit szólt a másik autós, akinek az autójának Gábor állítása szerint "nem lett semmi baja". Ahogy leírta már a férjem, ő az "érdekes" indulásra kapta fel a fejét, s hallottuk, láttuk a dudálást, a dulakodást és ahogy repül a flakon. Az ajtócsapódás csak Gábor beszámolója után derült ki számunkra is (ezt nem láttuk). A dolgot nem úgy kell elképzelni, hogy bámészkodni járunk parkolókba. Éppen indulóban voltunk, gyerek az autóban, én akkor ültem be, a férjem a babakocsit csukta össze éppen.
A dolog két ember vitája volt (szó nem volt a harmadik kocsi sérüléséről akkor még), amiben szerintem baromira nem lett volna jogunk beleszólni (kivéve ha állatot vagy gyereket bántalmaz valaki, mert azért ölök is, ha kell).
A férjem elmondta, hogy amit Gábor ír, az azért nem teljesen ebben a formában történt, és hogy másképp is lehetett volna intézni. Én leírtam, hogy mit gondolok a posztoló hozzáállásáról. Nem muszáj velünk egyet érteni, s lehet sünt ajánlani. Lehet, hogy Te okosabb vagy és az adott szituban odamentél volna Terminátort játszani. Mi nem tettük. Főleg, hogy nem derült ki számunkra, hogy másik, "vétlen" kocsi is sérülhetett. Gábor autójának sérülése pedig nem tartozik ránk. Meg voltam győződve, ahogy korábban is írtam, hogy a rendőrséget hívja. Nem tette. Nyilván volt rá oka (ő úgy gondolja, ahogy leírja, én másképp).
Ettől még a terepjárós viselkedése sem volt megfelelő. De lehet, engem is kihozott volna a sodromból, ha valaki így dudál, és beszól. Igaz, sem én, sem a férjem nem vagyunk "nyakszorongatós" típusok... :)
Jó hír, hogy nem minden véglényt sikerült leszerződtetni a metróba őrnek, jutott belőlük a versenyszférába is. Doyle 12, 11 és 8 éves gyereke újságot és pár kisebb dolgot venni ugrott be a Tescóba. Hiába volt számlájuk arról, hogy az újságjaikat helyben, a hipermarket…..
A tegnapi Torkos Csütörök után volt, aki  nem bírta kivárni az emésztést sem, JGy is azon melegében billentyűzetet ragadott, és írt az Öreghalász Étterem vezetőségének. A féláras akcióról nem tudva egy hónappal ezelőtt foglalt asztalt törzshelyén, de a pincérek…..
A klasszikus válságcsökkentő vendéglátós trükkre szállít két példát Gabriella és Kitti. A  szuperlebutított büfémenüt illetve a féladagos megoldást bizonyára nem csak az Új Tündérkert és a Verne Étterem menedzsmentje alkalmazta ezen a jeles napon: Most érkeztünk…..
pamutmacska 2009.02.28 12:11:11
@zsobig: nos, nem vagyunk egyformák. Igazából mi azért foglaltunk a Tündérkertbe hetekkel ezelőtt, hogy biztosan legyen hely (Nektek szerencsétek (?) volt, hogy később is kaptatok). Ha rosszmájú lennék, azt mondhatnám, hogy talán azért, mert sokan, látva a lehúzást, visszamondták.
S ha elolvasod az én kommentemet is feljebb, akkor a menüs vacsorának híre-hamva még nem volt a honlapon akár még két hete sem. Tájékoztattak arról, hogy ezt mindössze két hete döntötték el, és hogy foglaláskor akkor már előre közölték is. Kivéve velünk, akik korábban foglaltak. Az egy dolog, hogy ez így továbbra sem korrekt (már a szűkítés), de akinek megfelel, szíve joga. Nem mintha a szűkített étlapról nem tudtam volna választani, sőt antialkoholista lévén úgyis üdítőt ittam volna, ami szintén szerepelt az akcióban, hanem az eljárás, ami felbosszantott. Hiszen, nekünk pont az ellenkezőjét állították, ergo nem mondtak igazat, sőt félrevezettek. S a felháborító, hogy a változásról nem tájékoztattak.
De ettől még tény, hogy azon éttermek, akik csatlakoztak az akcióhoz és a Turizmus Zrt. honlapján "ingyen" reklámot kaptak, vállalták az 50%-os kedvezményt a TELJES étlapból és itallapból. Így, akárhogy is nézem, Téged is megtévesztettek, kedves zsobig. De mint mondtam, nem vagyunk egyformák, ha Neked ez még belefér, szíved joga. Én alattomos és inkorrekt húzásnak (lehúzásnak) tartom. Ennyi.
pamutmacska 2009.02.28 20:26:31
@hagyma: ez rendben is menne, de a minimum elvárható az lenne, hogy
a) ne töltsék túl az éttermet a nagy haszon reményében
b) ha már túltöltik, akkor hívják fel azon vendégek figyelmét, akiket nem tájékoztattak foglaláskor a változásról (megvolt nekik a számunk)
c) nem kell csatlakozni ilyen akcióhoz, ha nem bírom kapacitással
d) ha már csatlakozom, akkor veszek fel plusz személyzetet erre a napra

Mindegy, nem biztos, hogy mindenki egyet ért,nem is baj. Nekem bántotta az igazságérzetemet, megtettem a panaszt és nem is mentem oda. Többet sem fogok.
S mivel ezzel nem vagyok egyedül, nem biztos, hogy az étterem azt a célt érte el, amit óhajtott.

pamutmacska 2009.02.28 20:30:42
@Színes Géza: Kedves Géza! Én nem érzem attól igénytelennek magam, mert megpróbáltam kihasználni egy kedvező akciót (jelzem, először és utoljára). Ennyi erővel sehol ne vásárolj semmit, ahol akció van, mert akkor jársz jobban ha drágább... Nem hinném.
Volt ismerős másik étteremben, ahol nem úszott a konyha, a pincérek udvariasak voltak, és a sikerre való tekintettel 3 napos akciót csináltak. :)
Hogy a hús fagyasztóból volt -e, nem tudom, de az ízre nem panaszkodtak, szalmonellát se kaptak, és minden oké volt. Hozzájuk kellett volna csatlakozni. Ettől függetlenül nem érzek késztetést, hogy jövőre ismét palira vegyenek. Csak ilyenkor a becsületes, magukra adó éttermek (mert hiszem, hogy ilyenek is vannak), akik fair módon betartották a feltételeket is elesnek a gyanakvó vendégektől. S így szép lassan ez is, mint minden más pozitív kezdeményezés, kimegy a divatból Magyarisztánban. :(
 Egy multit nálunk, a vadkapitalizmus világában illik utálni.Sokakban már a szó hallatán is előtolul a karvalyorrú, pénzeszsákon ülő tőkés képe, amint reggelire úgy roppant ketté fogaival három derék magyart, mint Polüphémosz Odüsszeusz társait. Én most egy…..
pamutmacska 2009.02.16 21:40:10
@Chalabre: nagyon jó volt ezeket a sorokat olvasni! Meg is könnyeztem. :)

Egyébként igen, nagyon sok ilyen és hasonló akció kellene. Itt volt pl. a "Cipősdoboz" akció karácsonykor. Ezúttal mi is készítettünk csomagot, annak ellenére, hogy sajnos egyre rosszabb az anyagi helyzetünk. Mégis, valami földöntúli boldogság töltött el, amikor csomagoltunk, válogattuk az ajándékokat, keresgéltünk a boltokban. Nagyon sokat gondoltam rá, vajon mit szólt az a kisgyermek, aki megkapta. S a legszebb ajándékot kaptam karácsonyra: az adakozás boldogságát (hihetetlenül jó érzés). :)

 A nagy leárazások idején megszaporodtak a kamu árcímkék is, Vera egy ilyenbe futott bele a Mangóban. Az akciós kabát eredeti árát megemelték, hogy ne sokat bukjanak az árengedményen. Ezek szerint a tudatos vásárló akkor jár a legjobban, ha az akciós címkéket megpróbálja…..
 Nincsenek illúzióim, hogy a közvélemény egy nem jelentéktelen része miként vélekedik a tanártársadalomról, ezt ezen a blogon is megtapasztaltam már jó néhányszor. Az a beszámoló azonban, amelyet a Zoom.hu közölt a csepeli kettős gyilkosság kapcsán, ennek ellenére…..
pamutmacska 2009.01.18 21:35:48
@Dr Keynes: hm, nem tudom. A tévében a múltkor akkora baromságot mondtak, amennyit én húsz év múlva sem fogok keresni... Szóval nem tudom, ki hogy van vele. Kezdőként az ember alig kap többet, mint a minimálbér. Szerintem, aki PEDAGÓGUS (amolyan vérbeli fajtára gondolok), az nem a pénzt nézi. Amíg tudja. Aztán, ha muszáj, elmegy másod-, harmadállásba...
pamutmacska 2009.01.18 21:37:27
@TrasherXX: hidd el, vannak még kivetelek! Mondjuk hivatástudat. Mond valamit ez Neked? ;)
pamutmacska 2009.01.18 21:42:10
@nyekk: azért jó ez a szakma, mert olyan, mint a foci. Mindenki ért hozzá! Lám, Te is! :)
 Végre egy olyan döntés, amikor fenntartások nélkül azonosulni tudok a kormány álláspontjával! Nem mintha nekem annyira hiányzott volna ez az érzés, s most is inkább arról van szó, hogy a kormány döntött aszerint, ahogyan én azt jónak gondoltam, s ahogyan azt már tegnap is…..
pamutmacska 2009.01.08 22:32:51
@sasika61: igazad van, írtam is, hogy sajnálom. De nem bírom elviselni, ha valaki bunkó a másikkal. De nem szeretnék többet erről vitázni sem vele, sem mással.

Más: engem is érdekelnének a reakciók. Az angol változatot nem értettem túl jól, sokminden nem volt lefordítva.

S még mielőtt valaki beszólna, nem, nem mentem aludni. :)
pamutmacska 2009.01.08 22:34:00
@phaidros: ez olyan kisujj, fél kar esete ugyebár. Dehát ott sem egyformák az emberek.
pamutmacska 2009.01.09 12:02:50
@Vérnűsző Barom: még egy válasszal adósod maradtam. Nevezetesen, hogy kinek a gyereke fontosabb, ha baj van. Természetesen minden józan eszű szülő a sajátját félti a legjobban. De ha lenne két takaróm, akkor betakarnám vele a fiamat, a másikat odaadnám a szomszéd gyereknek, hogy ne fagyjon meg. S nem takaróznék két takaróval, csak hogy nekünk melegebb legyen. Én így gondolom.
De igen, a saját gyerekemet védeném mindenek felett legelőször is.