Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gondozásmentes floráriumok

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legrégebbi floráriumunk 2023 áprilisában betöltötte 4. életévét!     Ezt a floráriumot az elsők közt, 2019 áprilisában építettük. Ekkor így nézett ki: Tavaly áprilisra - 3 éves korára, pedig ilyen lett:     Az ültetésekor elhatároztuk, hogy alávetjük a floráriumot egy kísérletnek: az…..
A csúnyapulcsi ciki, a zokni unalmas, a bonbon sablonos, a tusfürdő csomagot meg már ezerszer ellőtted... Mi összegyűjtöttük azokat a bombabiztos ajándékötleteket, amik garantáltan emlékezetessé teszik az idei ünnepet!   1. Smart Garden - termessz bio zöldségeket a kanapédon ülve! Ki ne örülne…..
Kifogytál az ajándékötletekből? Úgy gondolod, hogy a feleségednek már mindene megvan? Szerinted egy férfinak nem könnyű ajándékot venni?  Ha az alábbi ötletek közül választasz, garantáltan emlékezetessé teszed az idei ünnepet!   1. Gondozásmentes floráriumok Bármilyen hihetetlennek is tűnik első…..
A munkahelyi jól-létünk az életünk egyik központi kérdése: a legtöbb időt a munkahelyünkön töltjük, így elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a munkakörnyezetünkben. Az alábbiakban bemutatunk 5 tippet, amivel nemcsak hogy kellemesebbé teheted munkaállomásodat, hanem a kollégáidat is ámulatba…..
Akik követik a lakberendezési trendeket, pontosan tudják, hogy napjainkban a zöld növények példátlan népszerűségnek örvendenek. A szobanövények azonban sok törődést igényelnek, gondozásuk a rohanó életvitelünkkel nehezen egyeztethető össze. Az alábbiakban olyan termékeket mutatunk be, melyek nem…..
A bezártság, az izoláció, a bizonytalanság könnyen szorongáshoz, illetve depresszióhoz vezethet. A zöld növények köztudottan nagy mértékben csökkentik a magány és depresszió érzését. Ha szeretnéd feldobni az otthon töltendő heteket és egy kis színt vinni az életedbe ezekben a nehéz időkben is,…..
Március 8., azaz a Nemzetközi Nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja.   Legyen szó a párodról, az édesanyádról, a nagymamádról, a lányodról, vagy a kolléganőidről, egy biztos: a hölgy, aki számára az alábbi ötleteink közül választanak ajándékot március 8-ára, garantáltan…..
Az ideális nőnapi ajándékot megtalálni komoly kihívás: kankalint kap a kollégáitól, a vágott virágot sajnálja 2 hét után kidobni, a bonbont meg már ellőtted Valentin napon...   Nekünk van egy szuper tippünk, ami kifinomult, elegáns, természetes és nőiesen bájos minden darab egyedi, hiszen a…..
Hogy mi is az a biofília? Az élet szeretete, avagy egy velünk született igény, hogy közvetlen életterünkbe csempésszük az élő természetet.  Az utóbbi években a természet iránti vágyódás annyira beitta magát a mindennapjainkba, hogy nyugodtan kijelenthetjük: ma már nincs sikeres étterem,…..
A gerbera unalmas, és hamar tönkremegy. Ha bonbont adsz, azt fogja gondolni, hogy elfelejtettél időben ajándékot venni, és próbálod menteni a menthetőt. Szeretnéd elkápráztatni szíved választottját? Mutatjuk, mivel lepd meg a biztos siker érdekében!   1. Gondozásmentes Ming Arália Bonsai Ki ne…..
A rénszarvaszuzmó/izlandi zuzmó a zuzmófalak illetve zuzmó faliképek fő alapanyaga. Latin nevén a Cladonia stellaris az észak-európai erdőségek őshonos növénye, a rénszarvasok fő tápláléka - erre utal neve is.   Hogy kerül a zuzmó nappaliba?   A növény természetben való szedése pedig kézzel…..
Emlékeztek még, hogy mit tanultunk biológia órán a növények fotoszintéziséről?  Leegyszerűsítve így foglalható össze a folyamat: minden élő szervezetnek energiára van szüksége az életben maradáshoz és fejlődéshez. A növények ezt az energiát a fotoszintézis során állítják elő, amikor is szervetlen…..
David Latimer, angol kertész, 1960 Húsvét vasárnap úgy döntött, hogy nekifog egy kísérletnek: pletykákat ültetett egy hatalmas, 10 gallonos üveglombikba, hogy lássa, beigazolódik-e a feltételezése, miszerint a növények a fotoszintézisnek köszönhetően életben tudják tartani saját magukat mindenféle…..
Ma már nem igaz az elgondolás, miszerint aki szobanövényt ajándékoz, egy rakás feladatot is ráruház az ajándékozottra.  Az alábbiakban bemutatunk 5 olyan beltéri designnövényt, aminek a tartása garantáltan nem fog gondot okozni visszaeső növénygyilkosok számára sem!   1. Pénzlevelű…..
Az észtek már megint osztják az észt: a Skype és az e-állampolgárság után nemrég kapszulás konyhakerttel rukkoltak elő.   Kép forrása: https://gondozasmentes.hu További infókért katt ide! Futurisztikusnak tűnik? Pedig nem az! A Smart Garden névre keresztelt készülékük segítségével akár a…..
A S/ALON Budapest és az Otthon Design kiállítás után 2019. október 17 és 19. között az OfficeXPO-n vettünk részt gondozásmentes floráriumainkkal.  Az OfficeXPO fő üzenete az irodai "well-being" középpontba állítása: azaz a jobb munkavállalói teljesítmény elengedhetetlen feltétele a kellemes…..
A Biophytum sensitivum Nyugat-Európa legfrissebb divatnövénye, a hazai dísznövénypiacnak azonban olyan újkeletű eleme, hogy még magyar nevét sem jegyzi a szakirodalom. Nem is csoda, hiszen lévén szó egy nagyon dekoratív, ám hazai klimatikus körülményeink között rendkívül kényes dísznövényről, nem…..
Aki nyitott szemmel járja fővárosunkat, úton-útfélen floráriumokba botolhat. Ott vannak a magánorvosi rendelők várótermeiben, a vendéglátóipari egységekben, az irodaházak tárgyalóiban, a lakástrend kiállítások elegáns enteriőrjeiben és a lakberendezési szaklapok hasábjain is. Mivel Magyarországon…..
Régóta szeretnél egy gondozásmentes floráriumot az otthonodba? Most itt a lehetőség, hogy ingyen kipróbáld, mert nyereményjátékunkban egy Csatosüvegbe telepített Biophytum Sensitivumot � sorsolunk ki közöttetek!  Ezt kell tenned, ha szeretnéd megnyerni a játékot: Lájkold az utolsó 3 Instagram…..
2019. október 11-13. között a Hungexpon megrendezett Otthon Design kiállításon vettünk részt.  Floráriumaink ezúttal a jól ismert Vakum Design Shop által kialakított enteriőrben kerültek kihelyezésre. A Vakum Design célja, hogy a náluk vásárolt termékekkel berendezett otthonok ne steril terek,…..
Az megtiszteltetés ért minket, hogy a Pont co.lab design stúdió jóvoltából floráriumainkkal részt vehettünk a 2019 szeptember 20 és 22. között megrendezett S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon. Floráriumaink igazán előkelő helyen, éppen a főbejárattal szemben lettek kihelyezve, valószínűleg ennek…..
Floráriumainkról írtak a Blikk Nők Otthon és Kert magazin júniusi számának kreatív lakberendezési rovatában.   ..
Érdemes nyitott szemmel járni a fővárosban: gondozásmentes floráriumainkkal ugyanis egyre több helyen találkozhattok. Helyszíneink közül az egyik első a Swiss Premium Egészségközpont Pest (1132 Budapest, Váci út 30.) volt, ahol a páciensek legnagyobb örömére egy ginzeng fikuszt költöztettünk a…..
Többhónapos egyeztetés és ígérgetés után, reggel kilenckor végre a villanyszerelő brigád egyik tagja felvette a telefont. Szűkszavú volt: azért nem jöttek nyolcra, mert más munkájuk akadt. Nem, egyáltalán nem jönnek – mondta később, mert egy másik városban egy jobban fizető munkával bízták meg őket.…..