Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Denton85

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezért aztán fogok kapni a pofámra, de akkor is: ha adott egy helyzet, ami finoman szólva senkinek sem a szíve csücske, nem lehetne az ellene való folyamatos és hasztalan, erősen váltakozó hevű küzdelem helyett valahogy az előnyünkre fordítani? Ha a lomtalanításban turkáló emberek tevékenysége szúrja…..
Denton85 2021.09.18 17:18:11
@kárárámaispj: Nagy társasháznál neccesebb mert nem tudja a lakó figyelemmel kísérni a lomokat, ez tény. Viszont nem úgy működik ahogy te elképzeled, hogy rohannak 100 helyre. Szemétszállítás napján viszik el.
De igaz, hogy Pesten ez másképp megy és érthető is. Vidéken viszont családi házaknál tökéletesen működik.
"Az Auchan Retail Magyarország számára kiemelten fontos vásárlói elégedettsége, ezért is nagyon sajnáljuk az itt leírt esetet. A történteket kivizsgáljuk, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy többek  közt vevőszolgálati folyamataink fejlesztésével hasonlóak ne történhessenek a jövőben." -…..
Denton85 2018.06.11 13:47:14
@KaTe: Ne foglalkozz jogszabályokkal, mert leégeted magadat.
Egyrészt ne cikk oldalakat linkelgess, hanem a konkrét jogszabályt a net.jogtar.hu -ról.
Másrészt az általad idézett cikk 2009-es, és az idézett rendelet 2014-ben hatályát vesztette.

Legalábbis a jogtar alatt nincs már fenn, és egy cikkben is olvasható, keressed meg hanem hiszed.
Denton85 2018.06.11 14:02:05
@KaTe: Nem vitázom veled tovább :)
Örülj, hogy jogosan bele tudtál kötni egy szóba, ennyi a mai eredményed.

Mint írtam, a net,jogtar.hu alatt megtalálsz mindent. Ha őskori cikkeket ki tudsz googlizni, akkor az is menni fog.
Újat nem tudok már neked írni. A te bajod ha nem hiszed el.
Denton85 2018.06.11 14:05:24
@ember a holdon?:
Te vagy a másik okos :D
Köteles cserélni és nem javíttatni. Ennyi. Mást nem tilt.
A kúria továbbra is egy ügyben mondott véleményt. A törvényt majd a parlament módosítja ha olyan kedvük lesz.
Addig is a kúria döntését nem kell alapul venni új ügyek esetében.

Veled is befejeztem.
Hibáink fel- és beismerése valamint az önkritikára való hajlandóság a személyiségfejlődés alapkövei, ezért kár, hogy nem minden embertársunk bír ezekkel a képességekkel. Nem így József, aki egy erőteljes önlemajmozással indítja levelét csak azért, mert nem bontotta ki a futár jelenlétében az átvett…..
A törvények nem hiába léteznek. Nélkülük ugyanis eléggé kiszolgáltatottá válna a legtöbb ember rengeteg olyan esetben, amikor kihasználják, meglopják, vagy épp fizikailag bántalmazzák őket. De persze ahogy fejlődött az emberiség úgy fejlődtek a törvények is. Párat…..
Egy Mit gondol az utca embere? típusú körkérdésben a biztosítók egészen biztosan rémesen szerepelnének. Csalók! Sosem fizetnek! Csak addig ajnároznak, amíg meg nem kötöm a szerződést - valószínűleg ezek a válaszok simán lenyomnák a Megbízhatóak. Biztonságot adnak! és…..
Erika Klarstein márkájú vízforralójának sztorija minden egyes ponton csigalassúsággal haladt - beleértve a Homáron való megjelenést is. Amiért nekünk érdekes, az a kérdésfelvetés: mi van, ha az ember nem bírja kivárni a neten rendelt működőképes termék érkezését, úgyhogy vesz egyet máshol, hogy…..
Denton85 2018.03.26 19:21:58
Nem könnyű dolog a párkeresés. A témába vágó korábbi Homár posztok alapján ráadásul nemcsak érzelmileg viseli meg az embert, hanem anyagilag is - és nem csak azért, mert puccos helyeken kell fizetni a vacsorát. Eddig azt gondolhattuk, hogy csak az Elittárs számlázási szokásai okoznak nyomorult…..
Denton85 2018.02.22 13:43:06
@Brokkoládé: Az oldalon valszeg 2 szereplős fizetés van. Ez azt jelenti, hogy megadod a kártyaszámodat, ők akár le is tárolhatják és azt csinálnak vele amit akarnak. Ez a művelet bizonyos oldalakon elfogadható, pl a paypal-hoz be van mentve a hitelkártyám is, tudom, hogy biztonságban van (pl csak sms-el lehet belépni).
Ilyen ótvar oldalakon mint a fenti, hát meggondolandó, hogy átadom e a kártyámat.
Tanulságos történet a jóvágású iPhone-ból hipp-hopp féltéglává lefokozott mobilról. Reméljük, olvasónk azért végül nem lett youtube-sztár a felgyújtott készülékkel. Tisztelt Tékozló Homár! így jártam tegnap: Vettem egy telenor függő Iphone készüléket, természetesen nem az előfizetőtől, imei…..
Denton85 2018.01.08 16:18:27
@datam: Párom telefonja. Nekem annó 3G-m volt. Utána HTC, aztán Asus, és most Samsung. Nem váltanék vissza apple-ra, csak max akkor ha fejleszteni akarnék rá, de akkor is csak munkára használnám. Android számomra sokkal nagyobb szabadságot nyújt mint az ios.
A futárszolgálatokra elég sok panasz érkezik hozzánk: nem egyeztetnek, nem jönnek, késve jönnek, nem hozzák fel, felhozzák, de mormognak, sérült a csomag, hiányos a csomag, és így tovább, persze, ha a napi kiszállított mennyiséghez viszonyítjuk a méltatlankodások számát, akkor talán egy fokkal szebb…..
A sztori legnagyobb kérdése azért az, hogy a szolgáltató miért módosít automatikusan, és pláne miért nem értesíti egy ekkora változásról a vadiúj fogyasztóját?  T. Homár! A Főgáz felbecsüli, nem megbecsüli új ügyfeleit Dél-Alföldi kis városunkat is elérte az összes gázszolgáltató…..
Denton85 2017.08.28 14:20:18
A Citibank árváinak panaszai annyiszor bukkantak fel az elmúlt hónapokban nálunk, hogy kezdem sajnálni, hogy anno nem próbálkoztam a bankkal. Igaz, akkor mára az Ersténél találtam volna magam, ami a panaszok alapján sokszor nem egy leányálom. Akinek van jó tippje, mihez kezdjen az ember a tízezres…..
 Anikót tök kiakasztotta, hogy a Telekom díjat számít fel a felszólító levél miatt akkor is, ha nem postán, hanem mailen küldi. A Telekomot meg gondolom az akasztja ki, ha Anikó nem fizet időben, és ezzel a módszerrel is próbálja motiválni. A kérdés, hogy ez mennyire…..
Klasszik agyeldobós probléma: kéne egy engedély, amit csak akkor kapsz meg, ha megtörtént valami, aminek a feltétele az engedély. Kaboom!  (fotó: Thomas Trutschel/Getty) Tisztelt Tékozló Homár! Egy kedves kis történetet szeretnék megosztani veletek. Megpróbálom rövidre…..
Ha van Digi, akkor olcsóbban kínálja a Telekom a szolgáltatását. Viszont, ha lenne Digi, akkor nyilván nem a Telekomnál próbálkoznának nethez jutni a világháló érdekességeire szomjazó ügyfelek. Feloldhatatlan ellentmondás, de egy telekommunikációs vállalatnak talán nem…..
Kolbász leveléből kiderült, hogy a K&H-nál nagyon vigyáznak pénzre, még a gazdájának is nehéz néha megszerezni. Plusz, hogy a élet külföldön sem fenékig tejfel.  Kedves Homár! Szeretném elmesélni hogyan üldözött el magától a K&H Bank. A történet…..
Három éve nem volt Gálvölgyi Show az RTL Klubon, azonban a csatorna nemrég úgy döntött, hogy egy speciális adás erejéig visszahozza műsort. Amerikának Colbert Report, John Oliver vagy Jon Stewart jutott, nekünk Gálvölgyi János jelentette a görbe tükröt a hazai közéleti, tévés…..
Az utazóközönség rém peches, a GYSEV meg elképesztő béna, mert Melinda leveléből is látszik, hogy  a rendkivüli helyzetekben elsősorban odafigyelést és tájékoztatást várnak az emberek. (Pinnye egyébként egy kicsi község, a hazai telefónia türténetének szempontjából…..
Denton85 2015.07.14 10:21:31
Elég rémisztő poszt a honlapja alapján a tea mellett ezoteriában, szeretet- és harmóniabizniszben is utazó Fehér Holló Teaházról.  A lélekmunkás elbeszélgethetne a főnökkel. De nem jobb a helyzet akkor sem, ha a honlap csak úgy maradt, és már a Facebook szerinti…..
Denton85 2015.07.13 12:21:31
@VT Man: Már megírták mások is. Képzeld el, ha csak 5-en térnek be 20 ezresekkel egy kisebb helyre.

Képtelenség ennyi aprót bent tartani, hogy mindenkinek vissza tudj adni.

Általában reggel nyitásnál egy kisebb helyen van maximum 30ezer Ft apró.
Gergő már nem annyira szeretne Tunéziába utazni, mint januárban. Erre mit tesz a Neckermann? Felajánlja, hogy mehet helyette Egyiptomba vagy Görögországba. Hát kösz, jóhogy nem Szíriába.  Persze nincs könnyű helyzetben az utazási iroda sem. Komoly érvágás nekik a jelenlegi…..
Denton85 2015.07.13 10:13:21
@melaena:
Persze előfordulhat ilyen, ahogy bárhol megtörténhet, hogy történik valami.
De azért valószínűbb, hogy nem mennek vissza egy ideig most, hagyni kell kicsit leülepedni a dolgokat, hogy mindenki felfogja.

A "gyászoló ország" érved jogos. Azt el tudom fogadni indoknak.

Viszont: ez amolyan (elnézést a kifejezésért) vis maior.

Erről az utazási iroda nem tehet, nem láthatja előre. Holnap pl egy hajó csapódik egy tengerparti hotel mellé bedarálva 150 embert. Ettől a szálláshely még nem kötelezhető arra, hogy bocsánatkérések közepette térítsenek vissza.

A szállás és utazás esetében is van egy lemondási idő. Szállásnál pl meg van határozva, hogy ha x napon belül mondod le, akkor x%-ot kapsz vissza, ha y napon belül, akkor kevesebbet, stb.

Ez azért van így, mert ha te lemondod 3 hónappal indulás előtt, akkor arra a szállásra/repjegyre még van esély találni másik embert, emiatt olcsóbb a lemondás ára. Ha viszont 2 héttel előtte, akkor jó eséllyel már nem találnak senkit, vagy maximum last minute féláras akció keretében.

Azt már nem is említem, hogy a posztoló aláírt egy szerződést amiben ez ott lesz.