Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaszloGalambos

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rovatunk szemlézi lelkes olvasóink nekünk szánt kedves kommentjeit. Jó szórakozást hozzájuk! ;)  Isten FÉRFINAK ÉS NŐNEK teremtette az embert! Miért hülyíti az embereket? Szabadkőművesek bérelték fel? Vagy maga is szabadkőműves? Könnyű ilyen fedőnév alá bújni. Vállalja fel magát, tudjuk, kivel…..
A keresztény ember számára a Biblia inspirációt jelent. Sokszor imával kérjük, hogy a Szentlélek nyissa ki a szemeinket, hogy megláthassuk a sorokban Isten üzenetét. A bibliai szövegeket folyamatosan aktualizáljuk, még akkor is, ha állandó, isteni kijelentésként tekintünk is rájuk. Tamási Rebeka…..
Nem hallgatható el, hogy a klerikusok rovására írható szexuális vétségek elkendőzésének világszerte kialakult rendszerét az 1981 és 2005 között Joseph Ratzinger irányítása alatt álló római Hittani Kongregáció működtette: az eseteket már II. János Pál idején itt tartották nyilván, szigorú…..
Isten: Az a kitalált személy, akinek a hívei szerint általa teremtett világban kell helyet szorítani a mindig változó természettudományok aktuális hézagaiban. Szereti a teremtményeit, ezért néha erdőtüzet vagy vonatszerencsétlenséget okoz, hogy el ne feledkezzenek róla. A háborúk, járványok és…..
Az elmúlt héten a Kossuth Klubban mutatták be Bozóki András új könyvét, mely a Gördülő rendszerváltás: Az értelmiség politikai szerepe Magyarországon, 1977-1994 címet viseli és a L’Harmattan kiadásában jelent meg. A politológus könyvének és témájának bemutatását Rainer M. János és Csunderlik Péter…..
Valakinek gyógyulást ígérni egy nem létező vagy nem gyógyítható "betegségből", az kuruzslás. Téves hitbe ringathat valakit, akinek az önmaga elfogadása felé lenne jó tartania. A kívülállóknak pedig felmentést ad az alól, hogy elfogadják a meleg embertársaikat, hiszen ha van gyógymód, akkor a…..
Felszabtér Heti Küng 2019.09.12 09:34:47
„Merre tart a 21. század elején ez az egyház, amely változatlanul ragaszkodik a tévedhetetlenség dogmájához? (…) Vajon nem kellene-e végre elméletileg is végiggondolni a pápai tanítás tévedhetetlenség-igényét? (…) Ne legyenek illúzióink: valódi megújulás aligha történhet a tévedhetetlenség-dogma…..
Először gondoltuk, hogy hangosan és jelentőségteljesen kommentelő olvasóink kedvéért osztjuk meg, de rákerestünk, és - mivel ezoterikailag alulképzettek vagyunk, nem tudtuk, hogy - ez bizony angyalszám. Szóval most reményteljesen várjuk ezotériában, dogmatikában, angelológiában hívő olvasóink…..
Felszabtér Heti Küng 2019.08.30 07:00:45
Az én példaképem a katolikus egyházban XXIII. János, aki megmutatta, hogy egy pápának sem kell feltétlenül mutatóujját felemelve járnia, vagy mindig a szexualitásról beszélnie. Ő volt az, aki megmutatta, hogyan tud az egyház nyitni, hogyan válik vendégszeretővé. Akkoriban volt a katolikus egyháznak…..
Felszabtér Hétköznapi szexizmus 2019.08.23 09:11:51
Van a szexizmusnak olyan hétköznapi formája, ami annyira beépült az életünkbe, hogy észre sem vesszük, vagy normálisnak könyveljük el? Vagy csak a nők reagálják túl a témát és hangoztatják a nyugatról bejövő idegen szavakat, ahelyett, hogy inkább szeretnék a férfiakat, és nem mindenhol a szexizmus…..
„Ha azt vágják a fejedhez, hogy eretnek vagy, vágj vissza azzal, hogy ő meg inkvizítor. És eretneknek lenni jobb, mint inkvizítornak. Az eretnek végül is nem gazember.” (Olvasónk, Braunmüller Lajos gondolatai) Kép forrása: www.professor-noronha.adv.br Írjanak nekünk bizalommal! Olvasói…..
Felszabtér Heti Küng 2019.08.15 09:19:51
A vallás ambivalens jelenség; a vallással élhetnek és visszaélhetnek, de a modern utáni kor jele az, hogy sokak számára a vallás újra egy lehetséges álláspont, olyan alap, amelyen állni lehet, amely értelmi horizontot mutat, hogy tudjam, miért is élek, dolgozom és szenvedek. Továbbá természetesen…..
Felszabtér Heti Küng 2019.08.09 08:39:58
Kérdés, hogy milyen legyen vallás és kultúra viszonya (...) Azt mondanám, hogy ha vallás és kultúra teljesen azonossá lesz, akkor az veszélyessé válik. Akkor a vallás nacionalistává válik; ezt gyakran láttuk Lengyelországban, és ez történt Írországban is. [1] Szabó István református és…..
Amikor a gyűlölet falai és kerítései nem gátolják meg az örömöt és a „keresztény szabadságot”, hogy testvérként tekintsünk egymásra. Jézsó Tamás írása. Ronald Rael művész alkotásai a mexikói-amerikai határon Juárez, Chihuahua és El Paso városánál: Zárt határok a migránsok előtt Az utóbbi…..
Felszabtér Á.L.L.A.T. 4000!!!! 2019.08.01 18:08:03
Á.L.L.A.T. most tudta meg, hogy a Felszabtér elérte a 4000 like-ot...   Eredeti kép forrása: www.kidrobot.com..
Felszabtér Heti Küng 2019.08.01 10:50:27
A zsinat utáni időszakban a hierarchia és mindenekelőtt Róma mindent megtett annak érdekében, hogy a középkori eredetű piramist, mely paradigma egészen jelenünkig fennállt, újra visszaállítsa. Ez a problémája a katolikus egyháznak, mint ahogy a középkori paradigma a problémája a zsidóságnak és az…..
Indokolható-e a hatalom pusztán fizikai (anatómiai vagy biológiai) különbségekkel a férfi és a női test között? A feminista szemléletű Bibliaértelmezés megállapításai különösen fontosak olyan szövegek esetében, melyek a diszkrimináció és az erőszak megnyilvánulásait is hordozzák, és modellként…..
Kondor Béla festményén a macskák is besomfordálnak a mennyországba. Macskák nélkül milyen is lenne a mennyország???!!!  Tihany, Kondor Béla kiállítás..
A „templomjárók”! Őket, ha lehet, kerülöm. Ők azok, akik engem eltávolítanak a hittől, akik miatt talán soha nem leszek képes elköteleződni. Ők azok, akik a mellüket döngetve bizonygatják, csak az ő „hitük” az igazi. Minden és mindenki más eretnek. Akik mindenkit igyekeznek frusztrálni, lelkileg…..
A protestantizmus különböző elemei közül a fundamentalizmus az, amely teljesen reprodukálja a középkori kereszténységnek azt a struktúráját, amely ellen a protestantizmus korábban lázadt: ragaszkodik ahhoz, hogy a Bibliára az evangelikál vallási hagyomány által megkövetelt jelentéseket húzza rá,…..
Ha a katolikus erkölcs tizenkilencedik és huszadik századi tankönyveiben kicsit kevesebb oldal szólt volna a szexről, de valamivel több a természetért, Isten teremtményéért viseltetett emberi felelősségről, akkor ma az ökológiai aktivistáknak nem kellene Gaia istennőt…..
A fundamentalizmus motívumai és módszerei mit sem változtak. A tudósok és teológusok ellen rendezett eretnekvadászatot, amely a régebbi fundamentalizmus szokásos fegyvere volt, újra kipróbálják és bizonyos felekezetekben valószínűleg több sikerrel, mint ötven évvel ezelőtt. [1] Fotó:…..
Felszabtér Heti Ferenc 2019.06.18 09:10:49
Különösen felhívom figyelmeteket a párbeszéd és a találkozás képességére. A párbeszéd nem tárgyalást jelent. Tárgyaláskor mindenki igyekszik megszerezni magának a saját „szeletét” a közös tortából. Nem erre gondolok, hanem arra, hogy keressük a közös jót mindenki számára; hogy közösen vitázunk, sőt…..
Felszabtér Rúmi és Jézus  2019.06.11 05:58:01
Rúminak, az iszlám neves filozófusának kulcsszerepe volt abban, hogy Törökországban sokan áttértek az ortodox kereszténységről az iszlámra. Nyugaton a XX. században lettek nagyon népszerűek nézetei a ’60-as években felbukkanó New-Age mozgalom hatására. Univerzumot átható isteni erő, a szeretet és a…..