Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wulfer

0 bejegyzést írt és 585 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lovász László és Avi Wigderson kapta az Abel-díjat.      ..
wulfer 2021.03.17 21:14:48
@velőtanya:
Érzek valamiféle elégtételt magamban ezt is olvasva.
Elsőnek azért, mert bár nem ismerem személyesen Lovászt, de az a sárharc, amit végig kellett asszisztálnia az MTA élén, eszközök nélkül, bármiféle ésszerű normális végkimenent esélye nélkül, méltatlan volt hozzá. Ahelyett hogy valami jobbító irányba tudta volna emelni az intézményt, saját nemzetközi értékével megtámogatva, a kiherélésben és élveboncolásában kellett áldozó partner legyen.
A linkelt írás egy konok száraz tényismertető. És tudod mit, jól van ez így. Ezek a niemandok elmúlnak, ő meg ott marad abban a magasságban, ahová senki az MTA-t szétcincáló hentesek közül nem fog eljutni.
Orbán-Palkovics-usw.sírásók pár év múlva a pokolban.
Szóval ez a díj önmagában is elégtétel lenne, de a fentieket tudva sokszorosát éri.
wulfer 2021.03.19 10:44:24
@naebneerG:
„Azt mondják, mindenkinek van valamilyen őrangyala, de szerintem nekünk valami gonosz ördög jutott.”
A világ pár nagyobb fegyveres konfliktusát személyesen jelenlétemmel éltem át. A poklokról nem kell nekem mesélni, ismerem már a földi életemből is már.
Palkovicsot a BME-ről közelről tapasztaltam meg, Orbánról még egyetemista korától tudok, majd aztán az együtt töltött pár sítáborból - is, - ahol ő maga és a családja is tanult csúszkálni. Évek során heteket töltöttünk együtt.
Így hát róluk meglehetős konkrétsággal feltételezem, ezek nem fognak felmentést kapni a gyehena tüze alól, térjenek meg akár, szó szerint, - számunkra meg mindenképpen – a jobblétre akárhogy. Orbán álkereszténysége eleve ígéretes falattá teszi majd a Belzebub sonka-szobájában lógva – pár ezer éves olajban való tűzi sütögetés után.
Lovász MTA-s tevékenységéről:
De igenis szét kell választanunk a tudóst és embert, ahogy erre az évszázadok alatt több magyarázó példa is volt. Sajnos nem tudjuk azt mondani, hogyha valaki az emberiség tudásához méretes adagot tesz hozzá, az egyben Teréz anyu is. Eleve szem előtt van már egy ilyen ember minden tettével, miért ne szedhetnénk ízekre még a sóhajait is, végképp a tetteit.
Tegyük fel tudjuk mit kellett kiállnia Lovásznak abban a pozícióban - de sztem nem tudja még az sem pontosan, aki mellette volt, mert a fejében kellett volna lennünk ehhez, és még habitusban is azonosokká kell válnunk – ami eleve lehetetlen ugye. Már mi is kaphatnánk Ábel díjat ez esetben.
Mindenki másként éli meg az ilyen szerepeket, leginkább meg különböző döntéseket hozunk még takkra azonos körülmények között is.
Békeidőben, normális kiszámítható körülmények között, a tudományos világban kellhet-e, lehet-e jobb MTA vezető, mint egy ilyne tudós? Honnan a fészkes fenéből lehetett volna kiszopnia, hogy világraszóló címeres gazemberekkel kell bizniszelnie, de szó szerint olyanokkal, akiket jobb helyeken éltfogytig tárolnak szigorúan őrzött körülmények között. (Lásd még: Sárközy ügyei, hogy magyar származékot említsek.)
Szóval értelek, és magam is dűlöngéltem Lovász MTA vezetői idejében, mit is gondoljak róla. Fel kell mentenem. Mert nem lehetett helyes döntést hozni. Csak veszíteni tudott ezekkel szemben. Eszköztelen és meztelen volt a maga egyszerű ember hozzáállásával, magatartásával.
Palkóka nem Lovász Lászlóval törölte fel a padlót, hanem az egész MTA-val, de tovább is megyek.
Az egész magyar értelmiséggel törölte fel a padlót – persze nem ő, hanem rajta kersztül Orbán. És akkor mondjuk ki, ugyanebben az időszakban feltörölte a pedagógusokkal, az orvosokkal, az egyetemi kiválóságoktól (sic!) hemzsegő magyar felsőoktatással. (akiket kihagytam bocs, de hosszó lenne a listám!)
Szóval gondoljuk át, hogyan álltak ki az akadémikusok – többsége – Lovász mellett, és akkor kezdjük szétszedni őt, ha – csak - rajta múlott.

@kiazmarmegint:
A leginkább vicces az volt abban a beszélgetésben, hogy ez a figura matematikus volt, baromira öntel és nagyképű, és amikor elkezdtem neki sorolni a magyar matekos neveket - atomtudósokat kihagytam, - csak a matematikusokra koncentráltam, sokáig csak pampogott. Erdősről pl. azt hitte indiai.
Az meg véletlenül sem zavarta, hogy a nem a legoptimálisabb algoritmus, a konkrét program-mérnöki megoldásunkkal szemben egyenesen gazdaságtalan volt.
Hja és egy pár ezer milliárdos befektetés alap szakmai megmondója ez a figura.
wulfer 2021.03.19 10:48:34
@naebneerG:
Nem látom aktivizálódni a linket, ehhez a megjegyzésedhez írtam a fentit.
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
wulfer 2020.12.10 15:01:06
"For Europe, losing Britain is bad. Keeping Hungary and Poland could be worse"
- by Timothy Garton Ash

www.theguardian.com/commentisfree/2020/dec/10/for-europe-losing-britain-is-bad-keeping-hungary-and-poland-could-be-worse

"In effect, what the Hungarian and Polish leaders are saying to German and Dutch taxpayers is: we won’t let you make those badly needed transfers to southern eurozone countries like Italy and Spain, both of them hard-hit by Covid, unless you allow us to go on using large amounts of your money without any significant constraints. In Hungary, that means EU funds being distributed to prop up Orbán’s increasingly undemocratic regime, not to mention it benefiting his family and friends.

If this shameless blackmail succeeds, the populist, xenophobic, nationalist ruling parties in Hungary and Poland will be able to go on doing pretty much what they please, being paid for it generously and, for good measure, biting the German and Dutch hands that feed them.

Fast forward to Hungexit or Polexit? Why would they be so stupid? Johnson can talk of having his cake and eating it; Orbán actually does it."
wulfer 2020.12.11 16:38:48
@netukki:
Mégis Sorosnak lesz igaza? Inkább ki kellett volna vágni DagOrbánt a Júnióból, mintsem tárgyalni vele?
wulfer 2021.02.06 13:17:59
@Kettes:
Ha rókafarokkal dörzsölünk ebonitrudat, villamosság keletkezik. Varga kiét gyúrja most éppen?
Ezek közül a cégek közül mennyi és melyik a stratégiai vállalat?
       A  szabad véleménynyilvánításhoz  való  jog  a  véleménytannak érték-  és  igazságtartalmára  tekintet  nélkül  védi.Egyedül ez  felel meg  annak az  ideológiai  semlegességnek,amelyet az  Alkotmánynak az  1990. évi  XL. törvénnyel  valómódosítása azzal  fejezett ki,  hogy  törölte  az…..
wulfer 2021.02.06 09:46:27
@kemény keleti kommentelő:
"Akkor beszélhetnénk tgm új könyvéről. . . ."
De hiszen az egy mákony, marxizmusra hajazó elvont balos filozofálgatás.
Ez utóbbi mondatrész majd minden szavában benne van az, ami orbániában üldözendő.
Miközben mint salétromsav marja szét a világunkat egy avítt, fasisztoid, eszmei rögtönzéseket alapuló rendszer.
      Prof. Dr.  Lánczi András interjút adott az állampárt ideológiai blogjának.  A nagyra nőtt megadja megpróbálta elkápráztatni a kontrás verőembert azzal, hogy két percenként dobott be valamilyen fontos idézetet pl. a lengyel Lánczi Andrástól Legutkótól, és teljesen váratlanul hivatkozott az…..
wulfer 2021.02.04 19:13:13
@fortin:
Az utolsó mondat kicsit feldobta az estémet. :D
      Az orbáni vezérdemokrácia esete a Leeds United: Aston Villa meccsel.     A héten kerül a boltokba Körösényi András, Illés Gábor és Gyulai Attila "Az Orbán-rendszer" című könyve. Tavaly áprilisban viszont a Leeds United játszott az Aston Villa-val a Championship League-ben és a hetvenkettedik…..
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
wulfer 2020.12.10 09:15:00
@ijontichy: @Kettes:

A hazai szolgálatok érdekek mentén teljesen szét vannak verve. A legfontosabb külföldi szervezetekkel a lehető legminimálisabb a kapcsolat, mert azok megbízhatatlannak tartják őket a kormányunk irányultsága miatt, másrészt semmit nem tudnak kezdeni egy erősen megosztott rendszerrel.

Nem csak előretolják a következő nyomorultat, hanem egyes figurákhoz Orbánt különleges kapcsolat fűzi. Szájer az egyik megkerülhetetlen volt, a fideszes átlagnál kicsit nagyobb tudása, őskapcsolata és hasonlók miatt. Ezt mind tudjuk.
Inkább az a lényeg ebben a botrányban, hogy Orbán soha nem számolt egy ilyen szélsőséges botránnyal, mint ami bekövetkezett. Szájernek nem kellett comingolni, mert mindenki tudott róla mindent, Handó miatt benne volt a türelmi zónában. A Tákolmányban végzett barkácsolása meg egyenesen nélkülözhetetlen volt. Ráadásul Orbán a legtöbbre tartotta a körülötte lévők között.

Nem számolt az emberi baromság és primitiv pökhendiségből eredő következményekkel. A meleg társadalomban vannak szélsőséges megnyilvánulások, rengeteg labilis figura van köztük, és akkor még nem beszéltünk a vérszívóikról, akik rájuk telepszenek.
Ezekből tevődött össze az ami miatt bekövetkezett ez az egész.
Érdekes módon nagy a csend a férfi- az férfi, és a nő- az nő tákolmányi tervezetről, és ez az ami a legizgalmasabb számomra az egész ügyből.
wulfer 2020.12.10 11:32:12
@Unseen Academical:

Nem kell ezt túlbonyolítani hidd el. Minden olyan meleg embernek, aki egy kiscsit is többen zsizsikel, - értsd nem egy stabil kapcsolatban él - annak bármikor kiállhat egy szög a zsákból. (Az eki mellől - hehe!)
Tisztában volt mindenki azzal, kicsoda micsoda Szájer. Azt nem mérték fel, - mert férfi- és nő viszonyát értik csak, - hogy mekkora lúzer egy ilyen meleg-predátor, mint Szájer is volt.
Bármikor kitörhetett volna ez a botrány, de ez a barom még erősített is rajta az iratnélküli motozással, és nyilván az eki miatti eresz-akrobatikával.
Szájernek nagyon bensőséges viszonya volt Orbánnal és tágabban az egész Orbán családdal. Ez egy lórúgás sokaknak, és nagy malőr, ha az ellenzék ezt valamiért - akár valami félreértett szemérmességből is nem használja ki.
wulfer 2020.12.10 11:55:02
@kemény keleti kommentelő:

Kösz a linket, elolvastam, de csak a kutatható anyagokat hozzák, azt legalább hitelesen.

Régebben Orbánékkal - a családdal - alkalmam volt hosszabb időket együtt tölteni, s ez pár éven keresztül zajlott. Nem kívánok comingolni hol- s hogyan-miért, de igen. A gyerekek is kicsik voltak, az enyémekkel egyidősek.

Azt már akkor is fel tudtam mérni, milyen fontos szerepe van náluk a megbízható társnak, barátnak, elkötelezettnek, lettlégyen az illető(k) a családhoz, és/vagy csak Orbánhoz hűek.
Már akkor megszállottan hitt az elhivatottságában OV, és az ezt szolgálni hivatott embereket szenvedélyesen gyűjtögette, mint egy rovarász a lepkéit.

Szájer ebben kitüntetett szerepű volt, mert eszesen elkötelezettnek tartott, míg a többiekről ez nem volt elmondható. Még a közkeletűen nagyra tartott Simicska is csak egy volt a tucatból, kivételezett helyzetét a folyamatos hatalmi pozíció fixálta, és ebből fakadtak az általa rendre kihasznált üzleti lehetőségek. Olyanok mint ő, tucatszám üldögélnek a MOM Park földszinti éttermeiben, ahol most az elsőtől a harmadik vonalig bezárólag egyeztetnek a gazemberek.

Szájer be van kötve a Orbán-Mészáros üzleti világba is, jutalomként a kitartó, de annyira nem jól fizető háttérmunkáért. De ez prompt kibogozhatatlan abból a birodalmi háló-katyvaszból, amit a Mészáros birodalom jelképez. Nagyon hosszú aprómunka lenne, hogy védhetetlenül egzakt lehessen.
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
wulfer 2020.12.09 20:21:49
@rdos:
Szerintem nagyon is rendben van a poszt. Az én olvasatomban egyetlen dolog hiányzik csak, az pedig a tér.
Időről szól, pedig ma már más terekben máshogy múlik az idő. Amiről Jótündér beszél, az már tényleg üveg alatti tárlókban van.
Már Lisszabonban is más tér-időben zajlanak a dolgok, a francia kisvárosokban megint máshogy.
Ami itt van, az csak volt. A lefagyott múlt hologramját látjuk, és Horthy képmása annyit romlott a lemezen, hogy egészen Orbán formája lett.
wulfer 2020.12.10 08:54:08
@wulfer: @jotunder:
"Márpedig a meghosszabbított jelenidőn túl nincs semmi."

Sokszor gondolkodom azon, nem mi vagyunk-e túlérzékenyítve a mindenkori politikai sémák, és az általa létrehozott aktuális közeg, a tágabb életterünk ellen.
Nálam kevesen éltek zűrösebb, kalandosabb életet. Ebből következően első látásra nem hangzik túl jól, de ha minden kilátástalanná válik, akkor
Számomra Ázsia maradt az a tér, ahol az idő multi-layeresen telik. Ebben sem az a lényeg mennyire van messze, ha már nincs közel. Pedig jól ismerem az európai színteret is. Ausztrália és az USA nem konform.
Ázsia nagyon sokszínű, száguld ott is minden ezerrel, de ez nincs ellenemre. Ha pillanatnyi nyugalom kell? Teaházak vannak zömében kávéházak helyett, és már ott is sokkal lassabban telik az idő, furcsán, és egészen emberszabású módon, még akár a zizegő Szingapúrban is.
Lehet találni társakat és nagyon jó embereket, még a gazdagok között is, akik messze civilizáltabbak pl. egy európai jómódban élő embernél. Csak másként azok.

De ha valakinek módjában áll, és maradhat egy jó darabig egy kolostorban, éa ezek meg az idő, és egyben sokszor a tér szakadási helyei is, az értelmes tudatom is ezeken a helyeken nagyon zömök tartományra zsugorodik össze.

Az ember a fejében van először egy kis buborékban, aztán a család szeretett részében egy újabban. A baráti kör, az már rajtunk is múlik mekkora, de egy másik tágabb bubble, és manapság már itt tudom, nekem itt kell abbahagyni.

Megtettem mindent az életem során, hogy a nemzet buborékjában is jól érezhessem magam, és persze a kisebb inert buborékjaim is. De minden igyekezetem már csak egy zaklatott vergődéssé vált végül, mindaddig, amíg már teljesen értelmetlennek láttam, hogy politikai és gazdasági vezetők ármánykodásait, tolvajlásait gyűjtögessem, áltatva azzal magamat, hogy valaha is ettől bármi jobb lesz.
Maradt Ázsia és a család.
Amikor majd egyszer és nagyon lassan, - most látszik csak igazán mennyire lassan - evolválódik pozítívabb irányba a társadalmi tudat errefelé is, többen fogják érezni talán, hogy otthon vannak itt is, akkor fogja magát érzékeny normális ember jobban érezni magát itt.
Én már ezt nem érem meg, és a maradék részt még a lelkemből sem akarok beáldozni ezekre a negatív érzésekre, pusztán azért mert egy bűnbanda uralja az országot.
Ott kell jólérezni magunkat, ahol lehetőségünk van. Ha csak itt tud valaki élni, akkor itt kell fényesre fújni a hozzánk legközelebb eső teret.
Téged pedig csak lelkesítsen az, amit az életed, a munkád, és ez a blog is jelent.

Tegnap sokat gondolkodtam a magyar életből eltűnt közösségi tudáson, - ez valahol a Népszabi Webes archívumánál indult bennem.
Valahol innen jutottam el gondolatban az itteni kommunikáción, és a régtől fogva itt lerakódott szellemi anyagon, amit inicializáltatok, és sokakkal együtt összehordtatok. Hogy találtam egy barmot a Youtube-on, és rövid seperc alatt kiderült, 2012-ben már írtál róla.
Mi ez ha nem egy óriási buborék, nagyobb mintha itt élnél és kapálnál egy NERnyik földjén, vagy a Közszolgálati Egyetemen lihegnél barna nyelvvel.
Ne temmessük el azt amit magában mindneki létrehozott. Ott vagyunk otthon ahol éppen jólérezzük magunkat. Ha itt nem, akkor nem itt!.
De bárhol maradhatunk józan tiszta emberek, kisebb buborékokban.
wulfer 2020.12.10 09:30:41
@Podvinecz Marsall:

Szép és igaz.

@BiG74 Bodri:
". . . a buborék nélküliség?"

Mint egész életedben vacak konyhán élni, ócska tákolt kajákat enni, - pont hasonló, csak másként.
       „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele” (Orbán Viktor , miután Szájer, nyilván önként és dalolva, kilépett a FIDESZ-ből. )        Szájer József lockdown idején vett részt egy meleg szexpartin és volt nála esetleg egy szem…..
wulfer 2020.12.03 15:25:44
@kemény keleti kommentelő:
Igen de a kormánynál mindenki minimum a legnagyobb Skodákat, Audikat hajt, Mercedesre keveseknek futja.
Lehet ők a legjobban kitömött cingárok?
:D
wulfer 2020.12.09 11:02:11
@kemény keleti kommentelő:

+sok! Teljesen egyetértek veled.

Közben kifolyt a szemem, mert megnéztem egy Youtube videót:

www.youtube.com/watch?v=mzsAGJv88y0

Teljesen elképedtem ezen a fazonon, remélem hamarosan kormányzati szerepkörben láthatom a tagot. Atyaég! Megyek keresek valami szemcseppet.
wulfer 2020.12.09 11:58:19
@deckard_r:

Már visszanyertem a látásom, jótündér már egyszer behúzta egy körre a blogra is:

orulunkvincent.blog.hu/2012/04/15/a_hulyeseg_kis_korei
      Aránylag biztos voltam benne, hogy az Orbán-rezsim nem engedi el a járványt és a végén nem lesz napi száz halott. Elengedte. És meghamisították a halálozási adatokat. Ezért nem tévedtem olyan nagyot látszólag.     Kásler Miklós mai bejelentése:    December 10. környékén 27-30000…..
wulfer 2020.12.08 14:12:09
@Muad\\\'Dib:
Taiwani közeli ismerős, aki korábban a WHO egyik vezetője is volt, a kínai vakcinát teljesen kizárta a lehetséges védőoltások közül.
Ő tagja volt annak az orvoscsoportnak is, akik Vuhanban engedély kaptak a kínai kormánytól, a helyzet tanulmányozására és a nem hivatalos véleményezésre felkérték őket, még tavaly november végén.
Ez az ember állt már a - főként ázsiai - két korábbi pandémiás időszak védekezése mögött is, ezek közül a korábbi, már azóta jelentéktelen, de szintén Covid volt 2004-5-ben, valamint egy H5N1 madárinfluenza volt később.
Mindkét alkalommal ott voltam, hosszú hónapokig Taichungban és Taipeiben, pontosan láthattam, milyen professzionális az amit művelnek az egészségügyi és hatósági szervezetek, miközben az életfolyamatok alig különböznek a normálistól.
De az állampolgárok is pontosan és fegyelmezetten végrehajtják azt ami a hivatalos elvárás.
wulfer 2020.12.08 16:21:05
@rdos:
Vannak ott is furcsaságok a kormányzati munkában is, de persze a városok vezetési stílusában is, - nem teljesen korrupciómentes világ az sem, de az itthoni kormányzathoz képest Teréz anya egyháza.
De leginkább feltúnő az, hogy az emberek mennyire fegyelmezetten csinálják azt ami az előírás. Pedig számomra nagyon szenvedélyesnek tűnnek általában, és ez sokszor a parlamenti őrületekben is kiteljesedik.

De ott maszkot az polgárok évtizedek óta hordanak, és ez nekem nagyon furcsa volt az első években, hiszen már akkor is tömeges jelenség volt, amikor itt még csak a műtétek során tapasztaltad, sőt még a fogászok közül sem mindenki használta.
Furcsa volt, hogy az egyetemekre és közintézményekbe való belépéskor mindenkin hőmérsékletet mértek, és a nagy tömeglátogatottságú helyeken már 2004-ben HD hőkamerák voltak a nagyobb mértékben emberjárta közlekedési utakra kitéve, és a monitorok nem csak a biztonságiak rejtett szobáiban, hanem a kamerák mellett is mindenki által láthatóak voltak.

Az egyetemen kötött biztosításomhoz egészségügyi vizsgálatot kellett végeztetnem minden hosszabb tartózkodásom előtt, de ez minden alkalommal sorok nélkül, elképesztően jól szervezetten, baromi jól felszerelt kórházakban történt.
Mostanában hónapok óta látom a tajwani kormány segítségnyújtást felajánló hirdetéseit a Times, The Economist és a Bloomberg lapjaiban is. Nyilvánvaló számomra miért. A számaik lenyűgözőek. Ezt a kínaiak is elismerik, pedig ők voltak akik kitúrták Taiwant a WHO-ból is.
wulfer 2020.12.09 10:20:07
@velőtanya: @wulfer:
És akkor megjött egy nyilvános vélemény is egy dokitól arról, amiről a minap írtam itt.

www.novakhunor.hu/vegyes-hirek/sokkolo-adatok-sokkal-rosszabb-a-lelegeztetett-covid-os-betegek-tulelese-mint-ami-a-mediaban-megjelent

Egyértelműen összecseng, amit Szlávik dr. zárt körben megoszt.
      Steven Levitt és Stephen J.Dubner a Freakonomicsban vizsgálták azt, hogy a drogelosztóhálózatokban miért vállalnak irreálisnak tűnő kockázatot a foot-soldierek meglepően csekély javadalmazásért. Közgazdaságtani szempontból ez a McDonalds alkalmazotti struktúrájára emlékeztet. Rendkívül…..
wulfer 2020.12.08 21:58:13
@combo:
Abban amit leírsz, az a penge, hogy a munkát elvégzők igen sokszor nem is látják benne a csalást.
Gyenge próbálkozások az ilyenek, persze meglehet ma már nem megy másként, ezért van az ide-oda könyvelgetés emberek rángatása. Mert valahogy fedezni akarják már magukat a főszervezők.

A vadkeleti időkben - még Lázár alatt - a BME-n belül volt egy komoly ügy, ami jó ideig az OLAF vizsgálatainak kiemelt tárgya volt. Aztán ebből nőlt ki a hírhedt Microsoft csalás, ami miatt az FBI is vizsgálatott indított az USA-ban a Microsoft ellen.

Én is segítettem az adatokat összerakni, aztán valahogy ez is megakadt mindenki torkán. Akkor tanultam meg, hogy ami itt nekünk egyértelműen gigantikus csalás és lopás, azt nagyon nehéz bizonyíthatóan szétszedni és elemezni, mert vagy eltűntek már anyagok, vagy úgy van lepapírozva, hogy abba csak hosszas jogi-könyvelői huzavonák után lehessen a részleteket egyértelműen felfedni.

Műegyetem Infokom-Innovator Nonprofit és a Pillar Europa Kft volt a középpontja az egésznek, és egy Walter János nevű figura organizálta több layeren a projekteket. A Nonprofit itt minden volt csak nonprofit nem.
Irdatlan pénzeket "kutattak" szofter-írtak el-le-át-rá, bullshitt generátorral hozták létre a pályázati anyagaikat, ellenőrzés és valós kontroll nélkül nyúltak le sok-sok milliárdot.
Nyilván messziről bűzlött az ingyenpénz, ezért megjelent Garancsi és Hernádi is.

Szemelgetésnek:
index.hu/gazdasag/2018/03/29/olaf_koltsegvetasi_csalas_gop_projekt_innovacio_k_f/
24.hu/fn/gazdasag/2018/08/03/garancsi-hernadi-kutatas-fejlesztes-olaf/

Ami érdekes volt számomra a végén, hogy sok teljesen letisztítva felfedett komoly méretű csalásra a hazai sajtó a füle botját sem mozdította, még erőteljes lobbizásra sem.
Az indexes cikk is nagy kínkeservesen született meg.
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
wulfer 2020.12.08 15:50:27
@deckard_r:
Sokkal kifinomultabb a figura. Pókhálószerűen szövött érveléseket érzékelek, és lálszólag törekszik a tényszerűségre.
Nyilván nagyon nehéz a dolga annak, aki akár számomra fura meggyőződésből, szélsőértékben bértrollerségből próbál meg kormányzati, vagy tisztán fideszes info-tartományban érvelni.
Egy hazug és nyilvánvalóan etika nélküli világot nehéz őszintén védeni. Bármilyen indíttatásból, vagy világnézeti alapon is teszi az illető.
Rengeteget beszélgetek az egyetemen is, és sajnos a családban is, teljesen épeszűnek látszó, de bigottan és filozofikusan fideszes emberekkel, vannak köztük egyelőre még megmaradt barátságok is. (Ezek a ritkább madarak, mert nagyon sokkal értékes régi, de teljesen becsavarodott baráttal és családtaggal is, megszakadt minden kapcsolatom.)
Nehéz a sorsa egy ilyen közegben mint ez itt, és komoly szellemi munka is lehet, ha már valaki felvállalja ezt a szerepet, - a fene tudja miért. Becslésem szerint senki sem húsz éves errefelé, hogy megváltozzon egy-két kósza rigófüttyre, de még nem is demens, hogy elfelejtse mit tartott helyesenk még tegnap.
wulfer 2020.12.08 15:54:29
@Bayaz:
Éppen dícsérlek ember. De nagyon megható, milyen figyelmesen rámgyúrtál.
Sok időd lehet, és ezt írigylem.
wulfer 2020.12.08 19:36:51
@labrys:
S akkor mindkettőből és a még a resztliből állt össze a Ház.
Az első szabadon választott magyar parlament aztán végképp elég vegyes mintázatot mutatott, a szerencselovagoktól és vagináktól kezdve az archaikus alakokon át a párizsi kommün tagjait is meghaladó figurákig bezárólag.
Csoda-e hogy ez lett belőle ami most van?
     2018. november hetedikén fogadták el az Európai Néppárt  nyilatkozatát, amit a FIDESZ is megszavazott.  Úgy tűnt, hogy elég pontosan értik a jogállamiság fogalmát, ugyanis a nyilatkozatban KILENCSZER írták le a rule of law kifejezést.  1.   After the Second World War, Christian Democrats were…..
wulfer 2020.12.07 12:03:30
@Bayaz:
". . . miért hisztek . . . bérkommentelő?

Mert halál pontosan tudom jóbarát.

"Magyarországon nincsenek politikai bérkommentelők, de ahol vannak is, ott sem úgy működnek, hogy az egyik legellenzékibb oldalra kommentelnek be, és hosszú hozzászólásokat írnak."

Hehe, ez a legjobb vazelines lóláb, amit eddig kilógva láttam.
Nyomjad ember, tényleg érdekfeszítő.
wulfer 2020.12.07 13:15:13
@Bayaz:
Nem kell lélekbúvárnak lenni ehhez sem:
". . . nincsenek politikai bérkommentelők, de ahol vannak is, ott sem . . . "

Nincsenek, de ahol vannak.
Jól vannnak ott ahol vannak.
Én is, meg a Télapó is.
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
wulfer 2020.12.02 12:45:00
@combo:
Az ilyennek mint te, egészen biztos kidobott idő, - nem hogy írni, de még olvasni is.
Nem árt, de nem is használ.
wulfer 2020.12.02 13:17:40
@combo:
Nem hasonlíthatsz össze egy testi hiányosságot - ha nem eleve vak jószágokról beszélünk, mint pl. a fideszesek - egy nem identitási, orientációs zavarral.

Annyi minden történik addig, amíg egy apró sejtból kifejlődött embrió lesz, hogy hiányos képzetséggel kelmetek azt fel nem foghaták.

A többi folyamatról meg ne is beszéljünk, amíg némileg érett felnőtté nem válik.
Engedjük ezt a témát el, mert Szájernél sem a nemi identitásával van probléma, hanem a morális hiányosságaival.

És a Hegedűs a háztetőn is egy másik műfaj.
wulfer 2020.12.02 19:03:56
@Watchdog:
Nem lehetne-e valami szaftos seccualis anyagot előhúzni Orbánról, és ha kérhetem Kövérrel. Igérem megpróbálom hányás nélkül kiállni, de ha ez a trendi, hogy egy ilyen szaftos anyag után kilép a fideszből mindenki, na akkor erre az ominozofált anyagra nagy szükség lenne.
Minden problémánk megoldódna, és a nyanyák kredencéről is eltűnnének az Orbán szentképek a Jézusosak mellől.
     Demeter Szilárd szerint a szolidaritás olyan, mint a Zyklon-B, a multikulturális társadalom pedig maga Auschwitz, nyilván Priti Patelre és Rishi Sunakra gondol, esetleg a francia kormány muszlim gyökerű tagjaira, vagy arra a két török származású tudósra akik a Pfizer vakcinát fejlesztették…..
wulfer 2020.11.29 16:31:21
@Érvsebész:
+10k
wulfer 2020.11.29 21:08:43
@Watchdog:
Hja persze. Mindenki higgadjon le, aki Orbánt megleckéztetni akarja, mert egyébként a parasztok ütik a bástyákat.
(A Demeterek egyébként senkit sem fognak kímélni!)
      A nyíltan antiszemita, egykori kommunista ideológus-kókler a rezsimlap vezércikkében magyarázta el, hogy miért hisz Trump győzelmében, sőt, miért KELL hinni Trump győzelmében.     Fricz a tökéletes magyar rezsimértelmiségi, harminc éve nem olvasott semmit, előtte pedig csak a…..
wulfer 2020.11.27 17:29:02
@Bayaz:
He? Első Orbán kormányról pozitív kép?
Ja-ja! Mondta volt a németül ennyit tudó magyar csempész a német vámosnak.
wulfer 2020.11.28 14:16:04
@Kettes:
Demeter már nyugodtan Fricz Tamásozik vagy Fritz Tamás Demeterezik!
Ennyire emelkedik már a hazugságspirál, hogy a huzata mindent visz!

hvg.hu/itthon/20201128_Demeter_Szilard_Hitler_Soros_Gyorgy

"A második világháborúban meggyilkolt zsidókéhoz hasonlítja Demeter Szilárd a magyarok és a lengyelek mostani helyzetét, amiért az EU jogállamisághoz köti az uniós pénzeket, és addig a gondolatig jut el, hogy Soros a liberális Führer."
wulfer 2020.11.28 17:14:27
@incze:
Eleknél, a volt Vegyépszer tulajnál, aki azóta csendesen szépen visszaszivárog az ismét kedveltek köreibe.
Volt egy ideig kitagadott is, de csak azért mert nem osztotta vissza a megfelelő helyekre a zsetont, amiket lenyúltak közmegegyezéssel.
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
wulfer 2020.11.24 18:36:58
@Kettes:
Elolvastam akkor is, és persze most is.
Akkoriban nem tudatosult bennem, hogy mindez a Szent Imre gimiben történt.
Most viszont igen. Mindent elmondott már ez a tény is, mert ami történt, csak azért történhetett meg úgy ahogy, mert ott esett meg.
Az ott egy nagyon komoly intézmény, belülről ismerem. Nyomorék valláskárosultakkal tele.
wulfer 2020.11.24 19:35:29
@Podvinecz Marsall:
Mattban reménykedve - még ha azt Trumpolniuk is tudniuk kell majd valahogy.
wulfer 2020.11.24 19:36:34
@velőtanya:
Szerintem meg úgy inkább mint egy elefánt!
". . .úgy sakkozik, ahogy a galamb. . ."
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
wulfer 2020.11.10 20:01:22
@kemény keleti kommentelő:
". . .amiben mindent végig kell mondani, lyukakat kitölteni, . . .számontartani."

Volt igényük rá, de legfőképpen idejük, - másuk sem volt a telő éveik végére mint a múló idő.

Sütőéknél gyakran megfordult Farkas Árpád - TGM is említi őt. Figyeltem a beszélgetéseket, hatalmas körmondataiknak mégis volt veleje, pedig köznapi dolgokról beszélgetett András is a legtöbb vendégével. Mondjuk egészen biztos volt arról, hogy lehallgatják.
'89 karácsonyán, már a Bukaresti lövöldézesből jöttem hazafelé Brassón, Székelyudvarhelyen keresztül Kolozsvár irányába, de gondoltam beköszönök és megnézem Sütőéket, nincs-e bajuk.
Kimentünk a kamrába, messze a telefontól, és kifaggatott mi történik keleten.
Adott egy rendkívül tömör interjút, amit hazahoztam, és azt Karácsony napján leadta az MTV.
Kiábrándult és józan volt. Nem volt egyáltalán bizakodó, de csak hónapokkal később értettem meg, mennyire világosan látta már akkor, az ún. "forradalom" mögöttes erőit és politikai céljaikat.
@geeeteee:
Köszönöm a linket. Ez is egy szépséges írás.
wulfer 2020.11.16 09:34:32
@Strawdog: @fuhur:
Az hogy mennyire marad valaki ember Orbán közelében, ezt még akkor is nagyon nehéz megítélni, ha tényleg baromi közel áll hozzá egy ismerősöd - néhai barátod - és személyesen még most is beszélgettek néhanap. Mert kegyetlenül lezár bizonyos témákban az illető, sőt szabályosan rettegve nem kommunikál bizonyos időszakokban.
Szőcs is teljesen más ember volt, mint akiről TGM szépen megemlékezik.
Egészen más amit már az utóbbi években itthon láthattunk teljesíteni. Egy nettó gazember lett a többi között, legfeljebb ízesebben tudta kifejezni magát.
Kell-e annál több, mint ahogy a csúti Vezér beszélt róla a temetéskor:

"Orbán Viktor: Szőcs Géza megtanította, mire kell használni a hatalmat"

Amit Orbán hatalomhsználatáról tudunk, nyilván más, mint amit Szőcs taníthatott a Dagadtnak, de azért pusztán túlzó jelzésértéknél nyilvánvalóan többet jelentenek Orbán szavai.
librarius.hu/2020/11/15/orban-viktor-szocs-geza-megtanitotta-mire-kell-hasznalni-a-hatalmat/
wulfer 2020.11.18 09:05:50
@kemény keleti kommentelő:
A szememnek és a fülemnek hiszek, Orbánnak meg nem.
Amikor még beszéltem Szőccsel '90-91-ben, akkor olyan volt még, akire azidőbeli mivoltára TGM rezonált.
Mivel nagyon ismertem ezeknek az embereknek a drákói beszorítottságból fakadó frusztráltságukat, nem csodálkoztam cseppet sem azon amivé itt váltak, a korlátlan pénzek és a befogadóan bólogató hatalom közelében.
Elő fogom kaparászni a felvételeimet, mert van egy csomó azokból az időkből még, és mindet fel fogom tolni a Youtube-ra.
Antall József Sütőéknél, Csoóri, Farkas Árpád, Széles Gábor társaságában, hasonlók.
Egy író költő maradjon a kaptafánál, kivéve ha akkora méret mint a cseheknél is volt pár kiváló író-politikus, ne menjek tovább pl. Vaclav Havel.
@nerángass:
Egészen elképesztő, ahogy ezek a teljesen más világból érkezett, különböző lelkületű emberek, ráültek a magyarországi politikára, és a legfőbb ügyeletes megmondók, sőt végrehajtói lettek Orbánnak, pusztán mert Trianon.
Mondom ezt én, aki elég sokat kockáztattam akkoriban értük, a jövőjükért, a sorsuk megismertetését a világgal.
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
wulfer 2020.11.14 20:30:19
Sosem tudom volt-e már valami a vincenten a különböző posztok között.
Kissé sztochasztikus, ahogy a témák itt-ott fel tudják ütni a fejüket.

TGM nagyon odatette magát megint a HVG360-on, amit talán nem mindenki tud olvasni. Pedig érdemes lenne.

hvg.hu/360/20201113_TGM_Alkotmanyos_puccs

"Az orbáni Magyarország tehát nem alkotmányos jogállam (előde se volt teljesen az), nemcsak gyakorlatában, hanem alapjogi „elméletében” se."
. . .
"Az Orbán-rezsimmel szemben békés – bosszúvágy és megtorlás nélküli – alkotmányos forradalom kell, amely akkor se volna könnyű föladat, ha a magyar nép sokszorosan jobb testi és lelki állapotban lenne, mint amilyenben jelenleg van.

De csak így lehet lemosni a gyalázatot, amely az elmúlt napokban érte a magyar népet és államát (illetve a vele szemben álló magyar államot, amely az övé kellene hogy legyen). És mindezt úgy kellene megcselekedni, hogy közben a járvány felebarátaink és a magunk életét fenyegeti. "
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
wulfer 2020.11.07 21:11:46
@incze:
Talán menthető a számára a gratulációs elsőség, hiszen elnökjelölti vesztesként volt Biden ellenfele.
wulfer 2020.11.13 10:57:15
@velőtanya:
(De hogy egyáltalán ilyeneket le lehet írni az USA elnökéről...)
A legfőbb ápoltról? Hogyne!
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
wulfer 2020.10.12 18:59:09
@rdos:
". . .spanyolnátha sem azért "szívódott fel". . .az idő előrehaladtával enyhülő tünetekkel. . ."
Lyézus, ember! Leírnád a számokat pls. ha már itt nem közölted? Mennyi halál után "szívódott fel"?
Nézem egy ideje és csak pislogok!
wulfer 2020.11.11 08:27:26
@Kettes:
Lásd még ehhez tőle adaléknak, a választási törvény módosítási javaslatát tegnap éjfél előtt pár perccel - 2020. november 10-én, a dátumbélyegző szerint 23:59 perckor.
444.hu/2020/11/11/varga-judit-az-ej-leple-alatt-benyujtotta-a-valasztasi-torveny-modositasat
wulfer 2020.11.11 08:51:45
@wulfer:
Most látom későn ébredtem, a Viccországban kitárgyalátok már :D
          1925. április 25.-én Róma alapításának évfordulóján adták ki a Fasiszta Értelmiség Kiáltványát.  Olyan olasz értelmiségiek írták alá a Manifesto-t, mint Luigi Pirandello, Gabriele d'Annunzio,  Ungaretti, Malaparte vagy Marinetti. Nem Jókai Anna, Kovács Ákos vagy Fekete György.         A…..
wulfer 2020.05.03 13:18:20
@ámbátor:
Hogy tudsz ennyire pontos lenni?
:D
wulfer 2020.07.02 14:32:57
@netukki:
. . ."Utólag persze különösképpen szégyellem a dolgot, de akkor úgy nézett ki, hogy a bolsevik rendszer generációkon keresztül kiirthatatlan”.

Csak most kezdtem el olvasni, de már rögtön az elején ott van az Orbán rezsim szekértolóinak legfontosabb igazodási pontja.
wulfer 2020.11.09 20:09:58
@9mmPara:
Szájártó szervezi Orbánék szinte minden külföldhöz kapcsolódó üzletét, de állítólag még a pénzmozgatásokat is lezongorázza. Az egyike azon keveseknek, akik Orbán teljes üzleti - akarom mondani, kormányfői bizalmát élvezi.
Ha tágabban értelmezzük az orbáni kormányzás lényegét, a pénzbehajtás is ide tartozik, mint kell is jó maffiózóéknál.
   "The kind of populist nationalism that Hitler incarnated has been and continues to be the most deadly of modern plagues."   Amikor John Lukacs meghalt számos lap idézte ezt a mondatot nekrológjában. John Lukacs a populizmus és a nacionalizmus esküdt ellensége volt, talán ezért sem beszélnek…..
wulfer 2020.11.07 21:37:17
@látjátok feleim szümtükkel:
Orbán éppen a Covid halottak statisztikai görbéje alatti súrolt terület integrálásával van elfoglalva, a görbét vajákolja éppen az orosz vakcina rongózásával. Neki van ez most olyan fontos, mint Tramplinak a golfozás egy Biden győzelem kihirdetésekor.

Orbánra visszatérve, számára létfontosságú, hogyan tudná a 2022-es választásokig valahogy feltölteni az intenzív kezelések során megritkult CÖF-ös sorokat.

Ajánlom figyelmébe annak aki még nem olvasta:

www.zsiday.hu/blog/terv
     Jelentem: aludtam.  Persze egyszer felébredtem és megnéztem mindent (538, NYT, fogadóirodák).  Lujzával szólva, azt írja az újság: " Trump and Biden are now separated by about 164,000 votes, with Trump leading. But the more than 460,000 outstanding mail ballots left to be counted are likely…..
        Nate Cohnt olvasom, ő a NYT guruja és eléggé biztos benne, hogy Biden nyeri a választást.  Amikor a Fox News behúzta Bidennek Arizonát (és aztán az AP is követte)nem értettem mire ez a nagy bátorság. Vannak exit pollok Arizonában, Maricopa megyében és Pima megyében szép nyugisan vezet…..
wulfer 2020.11.06 17:57:09
@KennyOMG:
:D kösz, és persze távol a géptől, napközben gondolkodtam is rajta, mekkora kitettséget jelent ez már, ha csak most élesítették.
Annyi őrült között, akik Tramplit hájpolják normális.
wulfer 2020.11.06 19:16:57
@KennyOMG:
És ez az ami kiakaszt bármelyik kultúrált országból való hazaérkezés után. Persze minél tovább tartott az ottani léted, annál hosszabb az akklimatizáció.
Néha teljesen olyan érzésem van, hogy ez az ország olyan lett mint egy régi gőzmozdonyok számára fenntartott indóház, ahol már csak alig ritkásan pöfékel egy-két mozdony kazánja. A régen bevált dolgok sem működnek.
Ez a narancshajú ökör, nem tudott annyit rontani még, hogy a rendszer alatta ne működjön zajtalanul tovább.
Nem vagyok annyira biztos, nem tudott volna-e maradandó kárt okozni ha ő marad még 4 évre.