Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ThePersistentTrader

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The Persistent Trader Mikor, mit 2020.07.03 23:24:38
A piac egyes periódusokban - általában jól azonosíthatóan - különféle arcát tudja mutatni, ami eltérő kereskedési stratégiát kíván meg. Kevéske éles tapasztalatom van, ám az eddigiek alapján az alábbi kezd körvonalazódni:   1) Átható bullpiac A széles piac emelkedik, minden szektor és a…..
The Persistent Trader Medvekarom 2020.06.13 22:53:01
A március végi mélypont óta tartó részvényindex-száguldás az utóbbi hetekben minimális korrekció nélküli exponenciális emelkedésben csúcsosodott ki. Sejthetó volt, hogy ennek a vége egy csúnya beszakadás lesz, és ez a héten meg is érkezett. Ugyanakkor több ez, mint korrekció, a csütörtöki esés…..
The Persistent Trader Fondorlat 2020.05.17 12:14:46
A héten volt két agresszívabb eső nap, a második komoly forgalom mellett, ám a hét végére stabilizálódtak az indexek, szintén komoly forgalom mellett. Ha ránézünk a piacra, elsőre nem látni semmi gyanús dolgot, alapvetően bullish lehet az ember. A héten összességében nem volt komolyabb menekülés a…..
The Persistent Trader Lapszéle 2020.05.09 16:07:24
A héten több minden világosabb lett számomra: - még mindig túlságosan befolyásolnak a hírek, és még mindig túlságosan meg akarom érteni az események fejleményét --> ezt el kell felejteni - bármennyire is döbbenetes ami megy a piacon a pénznyomtatás miatt, ennek hosszú távú hatásaival nem szabad…..
The Persistent Trader Fordulat 2020.05.02 20:30:54
Múlt héten bikahetet vizionáltam erre a hétre, és egész szépen be is jött az első három napban, főleg a kiskapitalizációban. Igaz, kb fele/harmada lett a nyerőm, mint ami lehetett volna, de majd legközelebb még okosabb leszek.. Viszont a hét utolsó két napjára az addigi napsütés borús időre váltott.…..
The Persistent Trader Bika hét? 2020.04.25 17:29:25
Legutóbb eléggé benéztem az indexek irányát, április elején további esésre számítottam, ám helyette komoly emelkedés jött, azt hiszem tanultam az esetből, mert nem volt teljesen meglepő ami történt. A következő napokban, esetleg pár hétben további komoly emelkedést várok (5-10%), a következőket…..
The Persistent Trader Pénznyomda 2020.04.11 16:48:14
Előző írásomban sok érvet felsorakoztattam amellett, hogy miért jöhet esés akár rövidtávon is, ehhez képest több, mint 10%-ot emelkedtek az indexek. Volt egy jel, amit nem vettem kellő súllyal figyelembe: hiába jöttek az elmúlt két hétben a várakozásoknál legalább 2x rosszabb adatok az USA…..
A címben feltett kérdésre az egyetlen helyes válasz: nem tudjuk. De azért gondolkodni persze szabad, sőt, kötelező. Egyre több helyen találkoztam mostanság olyan szalagcímmekkel, véleményekkel, hogy valószínűleg az esés nagy részén már túl vagyunk, érdemes már a részvények közt nézelődni, és…..
A hétfői beszakadással eldőlt, hogy ez már nem lehet csak egy középtávú korrekció, ez bizony medvepiac, méghozzá a javából. A piac nem hagyott egy lélegzetvételnyi időt sem a kiszállni szándékozóknak, minden előzmény és érdemi korrekció nélkül zuhantak az indexek majd 30%-ot. Két pánikolós nap is…..
The Persistent Trader Pánik 2020.03.12 22:56:32
Óriási zuhanások vannak a piacokon, a pánik csúcspontja feltehetően ma-holnap meglesz, aztán talán indulhat egy rövid távú korrekció... Részletek később......
Az elmúlt két hét tőzsdei eseményei csúnya nyomot hagytak a technikai képben. Első körben egy 10% körüli eső hét, majd most egy nagy felsőkanócot hagyott gyertya. Egészen péntek kora estig komolyan növekedett bennem a medve érzés, és ha heti minimumon zártak volna az indexek, akkor következő héten…..
A szakdolgozat és záróvizsga megrázkódtatásait kiheverve az utóbbi hetekben végre újra teljes (szabad-) időmet a piacoknak szentelhetem. Ráadásul egy igazán izgalmas időszak ez most. Egyik legutóbbi írásomban azt fejtegettem, hogy miközben épp új csúcsokra törtek ki az indexek (2019 nov. 01), és a…..
Az elmúlt 3 hétben a következő dolgokat látom a piacon:  A szentiment rövid távon hirtelen egészen optimistává vált. A korábbi nagyon negatívból hirtelen erősen pozitív lett, olyan, mint az inga, egyik szélsőségből hirtelen a másikba fordult (lásd $CPCE arány, illetve AAII szentiment bullish…..
Azt hiszem az előző bő egy hét eseményeihez nem kell különösebb kommentár. A legtöbb érdemi index élete csúcsán áll, amelyik nem, az is éves csúcson van, és közel van az új ATH-hoz. Ahhoz hasonló negatív szentimenttel, mint amit láthattunk az elmúlt hónapokban, valamint záporozó rossz hírek melletti…..
The Persistent Trader Erőgyűjtés 2019.10.12 19:55:28
Az elmúlt két hónapban a piacok azon gondolkodtak merre menjenek, s addig addig tétováztak, míg végül nem mentek sehova. Pedig jöttek a rossz hírek, olykor párosával, ám nem estek az indexek az augusztus eleji mélypontjaik alá, szemben a szentimenttel, mely hétről hétre egyre negatívabbá válik.…..
The Persistent Trader Quo vadis? 2019.08.10 23:27:24
Legutóbb másfél hónappal ezelőtt írtam, azóta nem is volt rá különösebb okom, az indexek csendesen araszolgattak fölfelé, egészen július utolsó pár napjáig. Akkor azonban olyasmi történt, amit a piac nem szeretett volna hallani: a Fed utalást tett rá, hogy ez nem feltétlen egy kamatvágás-sorozat…..
Május elején egyszer már írtam, hogy végre (részben) bekövetkezett az, amit régóta áhítottam, azaz az 52 hetes csúcsok és mélypontok különbsége a NYSE-n új csúcsra tört. Azóta volt egy rövid távú korrekció (kereskedelmi-háborúsdis-vámemeléses-huaweies-ügy), ám most ugyanez a helyzet, csak még…..
Ha messzebbről, madártávlatból tekintünk az indexekre, akkor az látszódik, hogy bizonyos szempontból más típusú ez a korrekció, mint az előző kettő-három. 2018 elején kétszer is jelentősebb esés bontakozott ki a piacokon, majd az utolsó negyedévben jött az igazán nagy zuhanás. Ezen esések közös…..
Az elmúlt héten is folytatódott az (állítólag) Trump-twitter-kereskedelmi-vámtarifa által kiváltott korrekció. Hétfőn nagyot estek az indexek a három nappal korábban, péntek este bejelentett újabb intézkedések hatására, majd három nap alacsony forgalmú felpattanás történt a korábban sokszor, tavaly…..
Ez a hét kivételesen nem hétfővel, hanem vasárnappal indult. Történt ugyanis, hogy a tengerentúl legnagyobb Twitter-csibésze váratlanul bejelentette a kínai importra kivetett vámok megemelését, egy olyan helyzetben, amikor már sokan a megállapodás aláírásával kalkuláltak. A héten a megijedt piacok a…..
The Persistent Trader Megérkezett 2019.05.04 20:26:44
Az elmúlt három hétben tulajdonképpen nem történt semmi különös, folytatódott minden a régi mederben. Szépen emelkednek az indexek, közülük egyre több van új mindenkori csúcson, s mindezt szép csendben teszik, semmi felhajtás, még mindig olyan címek jelennek meg, minthogy A medve nem játék - Így…..
Az elmúlt két hétben tovább meneteltek az amerikai piacok, fittyet hányva a különféle elemzői véleményekre (lásd: Öveket becsatolni! Olyan számok érkezhetnek, amibe beleremeghet egész Amerika) Ez természetesen nem véletlen, bár még csak néhány vállalat negyedéves jelentése jött ki, azonban a piac…..
A múlt heti - különösképp a pénteki - disztribúció és esés után hétfőn újra esni kezdtek az indexek, ugyanakkor még aznap visszahúzták őket a nyitó fölé, így végül csak minimális mínuszban zártak. Kedden gap-uppal nyitottak, de nem tudták megtartani a napközbeni emelkedést. Szerdán újra nagyobbacska…..
Két héttel ezelőtti írásomban jeleztem, hogy az indexeken több disztribúciós nap jelent meg, ami korrekciót vetíthet előre, ugyanakkor a pénteki nap intenzív intraday emelkedése láttán utaltam rá, hogy erős hétfő várható. Mivel múlt héten a disztribúciós napok fölé emelkedtek az indexek (többek közt…..
A múlt hét pénteki erős zárást követően hétfőn az indexek szépen visszapattantak a fontos mozgóátlagok környékéről, és folytatták a menetelést egész héten, ledolgozva az előző hét esését. A fontosabb indexek közül a legtöbbnek sikerült új lokális csúcsra mennie, és ami a forgalmat illeti, bár nem…..