Regisztráció Blogot indítok
Adatok
red alert

29 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes leírás ill. video recept itt megtalálható lesz rövidesen... ..
Megtudhatod saját receptemből, a NoSalty oldalán Egy mohácsi "halastól" (halboltostól) kaptam a receptet, és úgy bevált, azóta is ezt használom... használd te is. Jó étvágyat! ..
A legfinomabb ha te magad készíted el, nem olyan nagy ördöngősség... ..
A blog jelenleg kialakítás alatt van. Addig is szíves türelmeteket kérem. De előlegbe itt egy kép és egy gyors recept is. Hozzávalók: 1 fej hagyma 1 evőkanál mangalica zsír pirospaprika só bors 6-8 tojás Elkészítés: Az zsírban pirítsuk, pároljuk, dinszteljük meg a…..
Hurrá hangulat ( már akinél) Mohácson, bioetanol üzem fog felépülni. De mit is csinál majd ez az üzem? Ahogy tudjuk, kukoricából üzemanyagot. Merthogy ezt az EU támogatja. Az üzem várható kapacitása a környék összes kukoricájára vevő lesz, sőt a szomszédos Horvátországból…..
Újesztendő napján, kívánok  egészséget, boldogságot, no meg mindenkinek azt, hogy álmai vágyai teljesüljenek Ámen. Nem kekeckedés, de nekem ez a szilveszteri hacacáré éppen úgy nem tetszik, mint mondjuk a Valentin nap körüli felhajtás. Ha nem azt nézem, hogy…..
red alert 2012.01.02 21:49:27
Ott hagytam abba, hogy zergementesen telt a délután. Ahogy lefelé kanyargunk a szerpentinen - ott annál a hütténél, ahol jöttünkkor senki nem volt - most autók állnak és barátságos fény szűrődik ki a kis faház ablakain, olyan karácsonyi üdvözlőlap érzetet keltve. Egy…..
red alert 2011.12.05 10:03:32
@Acél Csaba: ez nem valami szóvicc akart lenni? be"pót"lom, mert ha az akkor nekem tetszett :)
Jól elnyúlik ez a zergés történet, ugyanis közben fácánozni is voltam, valahol a Drávamentén. Tehát ott szakadt meg a mese ( meg én ), hogy Tóni is belátó lett, hogy a sasok miatt-e, nem tudom, de kanyarítjuk magunkra a hátizsákot, markolom a botot és indulunk.  Lefelé…..
Kicsit belepiszkáltam a doki blogjába , remélem nem gond... Ez a pár perces videó azt mutatja be milyen módon vadásznak a kazahok szirti sassal ..
Ötven év. Még kimondani is sok. Fél évszázad - hogy ijesztőbb legyen. Ötven éves érettségi találkozóm volt - szombaton. A 27-es osztálylétszámból, már tízen eltávoztak. Tanárainkat is csak a róluk szóló anekdótákkal "keltettük…..
red alert 2011.06.27 09:16:51
Nem nevesítem a helyet, ahol vadásztam, de annyit elárulhatok, hogy Baranya és Tolna megye erdei itt simulnak  egymásba, fantasztikus búvóhelyet és életteret biztosítva a vadaknak. Az alig pár aranykoronás, dimbes-dombos ekeszaggató földek még a vadkártól is…..
Rosszul érzem magam, mert bántottam, holott most védelemre szorul. Az Országos Vadászati Védegylet  új elnökéről van szó. A Fehován elhangzott beszédét aposztrofáltam súlytalannak. "Síma száddal mért kecsegtetsz" ....stb - mondottam, mert már eddig is sokan…..
- Ez a késleltetett fűnyíróbalesetek világnapja. - 1030. április 12-én vezette be István király a rúna jóslást Magyarországon. - Pontosan 100 éve alakult meg Genfben az első török saslikkovács céh. A nap bölcsessége: "Az erő hatalmas, de nem jön fel tőle a piskóta a…..
Schmitt Pál javaslatára mássalhangzót ezután csak magánhangzó követhet, ami alól az államfő neve sem kivétel, de abban a második „t”-t ezentúl magáhangzónak kell tekinteni. Szintén alkotmányi szintre emelkedhet néhány értelmetlen nyelvtani szabály is. Az új…..
Vadászati holtszezon van, szinte minden vadra  - nagyon helyesen - tilalom. Én sem vadászom, így ezirányú téma sincs, de foltozom az elmaradó élmények helyét, mindenféle vegyes témával  - mint pl. a torkos csütörtök - mert…..
Tavasz első napja - Isten hozott ! Még kimondani is gyönyörűség, március ! Bánom is én, hogy éjszaka dermesztő hideg van, nappal is csak alig egy-két fok, akkor is március. Két napja még havazott, de balga ember, aki ezt a havat eltakarítja és nem a tavaszra bízza. Az…..
red alert 2011.03.04 00:37:37
@Az angol beteg: visszafogták magukat a reklámok.... és kaptam leírást emilben mit kell átalakítanom, csak elég sűrü melom van...
Bocsánat !Nem tudom,ki üzemelteti a blogomat, eddig nem is érdekelt, holott hirdetések jelennek meg benne - gondolom a működtetőnek nem ingyen -  de eddig a jó ízlés határát nem lépte át egyik sem.A jelenleg futó hirdetések közül az egyik, a jelenlegi kormányt bírálja,…..
red alert 2011.02.22 20:11:48
@solti anasztazia: Nem olyan gáz az, a blog tárhelyét szolgáltatásait stb ingyen adják. A tartalom is a szerző tulajdona marad, én mentetem ezt szorgalmasan és ha költözés lenne, akkor hajrá ellehet vinni a tartalmat. A hirdetésekben is a legnagyobb bajnak én azt látom, nem releváns tartalmat használnak.
Vadásznaplómban két mondatos bejegyzés: csütörtök, Sz.szálláson gerlézés. Hideg idő, három gerle.Azért több minden van a száraz mondatok mögött. Először is a  majdnem 250 km-es autózás. Azután a vadászat módja jellege miatti hatalmas gyaloglások. Ugyanis…..
red alert 2011.02.06 14:15:08
Előrebocsátom, nem tisztem kommentálni napi eseményeket, de most megteszem, mert "érintve" vagyok. Ugyanis van két fiam. Nem túlzás, ha szemem fényének tartom őket. Igaz, már nem diszkóba járó korban vannak, de a féltésük éppen úgy dolgozik most is bennem, mint kis…..
 Semmi tájleírásos "csícsát", semmi meghökkentőt, vagy tanulságosat nem tudok ehhez a naphoz írni, csak  a "száraz" tényt rögzíteni, fácánozni voltam Ásotthalmán. Ha sikerül, csoportkép is kerül majd ide.Már két alkalommal áztam…..
red alert 2011.01.16 13:53:51
Valamelyik novemberi bejegyzésemben írtam a fegyverek "lelkéről", esztétikájáról- amit csak az ért meg, akinek van fegyvere, szereti, jól tud vele lőni, ahogy mondjuk, összenőtt vele. Szinte az egész vadászpályafutásom - mindíg első, de bevallom nem az egyetlen -…..
A történet érthetősége szempontjából egy kis előzetes. Időben harminc évvel ezelőtt, térben pedig a régi szolgálati lakásunkban. Volt egy csodálatos törpe uszkár kutyusunk, a Kytti. Egy pécsi tenyésztőtől vettük, akit - kicsit kínos lesz elmondani - de az életkorához…..
red alert 2010.12.26 11:13:39
... a nép, az Isten adta nép...melynek lehet haragja, akarata, képviselete, stb. akármekkora emberhalmazról van szó. Tényleg! Mikortól nép és hány embernél már tömeg, vagy csak gyülekezet, egyáltalán melyik a több és melyikük véleménye a nép véleménye.…..
red alert 2010.12.22 22:33:31
@Acél Csaba: ez kemény butítás.... www.realitytvlinks.com/ukxfactor.html
a fenti linken is a reality (valóság) show között írnak róla.... EZ KELL A NÉPNEK - na és a VALÓVILÁG - rá egy napra, vagyis ma este, és ezáltal Kíván Mindenkinek Szeretetteljes Ünnepeket az RTL KLUB :) biztos az lesz...
red alert 2010.12.22 22:34:36
Eszterházy Péter írta valahol, hogy sokkolóan hat rá az üres papír látványa. Ugyanis azt valahogy tele kellene írnia, ez a dolga, meg az elvárás is vele szemben, iró ember írjon, az olvasó meg olvasson. Jómagam a kettő között botorkálok, olykor egyik, máskor másik…..
red alert 2010.12.18 12:50:53
red alert 2010.12.19 09:07:25
@Acél Csaba: szívesen doki