Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reisz Manfréd

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljes galéria letöltése: ..
Reisz Manfréd 2009.01.05 15:58:53
Axon beküldéséhez nem merek bevezetőt írni:Tegnap [nov. 22. - bocs, LJ] este láttam az Amerikai pszichót a TV2-n. Két félrefordítást is találtam benne:Az egyiknél a főszereplő egy jobb világ lehetőségéről elmélkedik, ahol jobban tiszteletben kellene tartani a "civil…..
Reisz Manfréd 2008.12.31 14:42:48
@lOc (a pasztafáriánus): Mik vannak, nekem is az volt a kedvenc szilveszteri műsorom. Máig emlékszem, amikor egy 'Felkínálom' paródia ment, amiben egy ruhán átlátó szemüveget mutattak be. Bolti tolvajokon demonstrálták, mit is tud, akik egész véletlenül naggggyon jó bőrök voltak, a szemüveg miatt egy csomag Omnia Kávéba öltözve. A végén feltette egy hölgy is a szemüveget, végignézett a műsorvezetőn, és elkezdett röhögni :DDD
Sajnos Árkus László elhunytával megszűnt a színvonala is. A Szuhay Balázsos verzió már inkább katasztrófa volt.
Reisz Manfréd 2008.12.31 15:27:06
@valaminő: Ümmm, lehet :) De Árkusnak Árkus :)
Gémeskút Az év izéi - 2008 2008.12.30 19:44:00
         Újévi összeállításunk első részében 2008 legnagyobb játékipari baklövéseivel szembesülhettek, még épp idejében szilveszterre. Aztán pedig majd szép sorban következnek az év játékai, de előbb még néhány kör…..
Reisz Manfréd 2008.12.31 10:31:38
@Cs. Károly: Black Isle-ékat én is sajnálom, már csak a Falloutok miatt is (bár a 3 sem lett rossz), de nekem továbbra is bejövősek a Bioware-es cuccok. Még ha kicsit más stílust is tolnak, mint anno. A sztorik egészen kiválóak, mindenhová jut egy-két emlékezetes karakter, grafikailag is jók, mi kell még? :) Monnyuk a Mass Effecttel kapcsolatban pont az a bajom, hogy a PC-m elég harmatos hozzá, a Fallout 3 mégis majdnem fullos grafikán is hozza a 30 fps-t. Annyival meg nem szebb az ME, hogy ezt indokolja.
Reisz Manfréd 2008.12.31 13:51:27
- Nos, ott először adepttel toltam, gond nélkül. Jaaaaa, lehet, hogy használni kéne a képességeket, nem csak pisztollyal puffogtatni, oszt csodálkozni, hogy senkit nem hat meg? Persze, most nem jut eszembe mi a képesség neve, de pölö arról beszélek, amelyik forgószélszerűen fölkapja az ellenfelet, ott tartja pár másodpercig, addig lehet sorozni, oszt földhözcsapja. Nem sok ellenfél szereti....
- Tényleg sok az ismerős térképrészlet, ezt nem vitatom.
- Első végigjátszásnál ezt speciel kihagytam, csak oda mentem, ahová küldi szólt. Így 37 óra... Azt meg nem értem, miért kell fikázni, ha valami jutalmat is kapsz a felfedezés mellé, de biztos, csak értetlen vagyok.
- Hát, ha nem kacska a kezed, az sokat segít. Egyébként mi nem volt szimpi? Ha magasból zuhansz le, akkor sebződsz? 90 fokos dőlésszögű falon nem tudsz felmenni?
- Azt én sem tudom, miért nevezték forradalminak a párbeszédrendszert, mikor gyakorlatilag ugyanaz a rendszer, mint mondjuk a KotOR-okban, csak nem egymás alatt vannak az opciók, hanem körben.
- Egy játékot mutass, amiben nem lőnéd időnként saját kezűleg fejbe a gép által irányított társaidat. Itt sem volt több gond velük, mint máskor, sőt, a spec képességeiket elég hatékonyan tolták.
Egyébként, ha már a kritikus azt írja : "nem olyan szörnyű, mint vártam", akkor tudható, hogy eleve úgy állt neki a dolognak, hogy "ezt most szanaszét fikázom"....
- 4-szerre Infiltratorral nyomtam, 2-jára Soldierrel. A harcok tényleg nehezebben túlélhetők előbbivel, mert kevesebb hp, kisebb páncél, satöbbi. Ja, már megint nem használjuk a képességeket? Akkor mit várunk?
- Nahát, hogy úgy fejezzenek be valamit, hogy adja magát a folytatás!!! Ilyet a világ nem hallott még! Miért kellett nekem a Baldur's Gate-et 4 részletben végigjátszanom, mikor kiadhatták volna egyben is????
Szerintem kifejezetten fílinges az, hogy iszonyat nehézségek árán lenyomunk egy ilyen monstrumot, és kiderül, hogy jön belőle majd még pár ezer.....
- Hmmm, pc-s verzió ugyan megvan, de már eleve úgy indított, hogy 15 fps fölé nem ment nálam, így azóta is XDobozon tolom. Itt jogos a nyafogás.
- hehe, fail. Csakúgy, mint a Kotor-okban, rohadtul nem mindegy itt sem, hogy hol melyik társad van veled....
- DLChez nincs közöm, de ez a "bármibe lefogadom" szintén előre eldöntött fikázás szagú benyögés.

Nos, én kifejezetten emiatt a stuff miatt vettem XDobozt, így ha igazak lennének, amit írtál, én üvöltözném a leghangosabban, hogy mekkora xar. De nem az.
Reisz Manfréd 2008.12.31 15:08:50
@Ghavin: Ha csak kardoskodnék mellette, azt mondanám, lehet, hogy igazad van. De mivel azóta jóformán havonta előveszem egy-egy végigjátszásra, így azt kell mondjam, nincs igazad :P Lehet, hogy könnyen kielégíthető vagyok (a lányok is valami ilyesmit beszélnek.... ;) ), de speciel CRPG szinten nem. A kedvenc műfajom. Jöhetnek itt nekem Halo-k, Crysis-ok, Command and Conquerek, le se xarom őket. Amióta Amigán végigtoltam a Pools of Darkness-t, azóta mindegyikbe belekóstolok, amelyikbe tehetem, és van, amit kiköpök (nem sokat, mondjuk, hirtelen az Ars Magica meg a Weird War jut eszembe. Jaaa, Eye of Beholder 3 is :D ). Ha nem lenne jó stuff a Mass Effect, akkor nem függeszteném fel miatta időnként a WoW-ot és a Warhammer Online-t :)

Mondjuk, jut eszembe, hogy van valahol Amiga emulátorom, és pár régi CRPG-m hozzá, többek közt az Eye of the Beholderek. Na, jussak csak haza... :)

No, de mindegy. Nem is azt akarom mondani, hogy a Mass Effect az ultimate CRPG, bőven vannak hibái, de azért annyira nem is rossz. Bioware-ék genetikailag képtelenek szart csinálni :)

Jah, a társakkal kapcsolatban. Az a hezó, hogy ahogy észrevettem, míg a KotOR-okban ha egy adott karakter veled volt adott helyen, akkor beindult a mellékszál. Itt gyanúm szerint kombinációt néz. Pölö Ashley gyakorlatilag mindig velem van, ha nem soldierrel megyek, és rémlik, hogy volt, amikor nem történt meg valami, ami vele kapcsolatos, pedig annyi különbség volt, hogy a másik kari nem a krogan volt. Persze, lehetett bug is :P
Elmúlt a karácsony, Péter sem a szeretet szellemében küldte el az alábbi, nyílt levélnek szánt írását. Nem csoda, hogy a történtek után mérges és ingerült, de vajon mennyire jogosítja ez fel arra, hogy bosszút álljon?Szóljon ez a levél annak a ribancnak és idióta pasijának,…..
Szavazzon melyik a 2008-as év eseménye! Vigyázat a válogatás liberális szemszögből készült!Hollán Ernő utcai flash mob Zsidónegyed.com, judapest.org, Konzervatórium, Hírszerző, Reakció, Fidesz. Hát tud valaki baloldaliként ellenállni annak, hogy kimenjen? Főleg, hogy…..
Reisz Manfréd 2008.12.31 12:20:07
@Crile Fisher: Mit örömködjünk a Gárda feloszlatásán, amikor az nem ér semmit? Attól ugyanúgy lófrálhatnak, ugyanabban a cuccban, csak ha a rendőr megkérdi, hogy "miafaszvanmár???!!!", akkor aszongyák "hát micsak itten összefutottunk, oszt a régi idők emlékére sétálgatunk egy keveset". Ennél nagyobb hülyeséget, mint betiltani valamit, amit nem lehet.....
Reisz Manfréd 2008.12.31 14:08:38
@Crile Fisher: Még csak nem is értek azzal egyet, ha széjjelcsapja őket a rendőrség. Az, hogy megjelent a Gárda, és nem halt ki magától, az azt jelenti, hogy igény lenne az emberekben valamire, amit nem kapnak meg. Csak attól tartok, hogy most mindenki leül, mint aki jól végezte dolgát, és azzal nem fognak foglalkozni továbbra sem, amiért ezek a faszik elkezdtek 'hagyományőrizni'. Most tekintsünk el a Gyurcsány-utálattól, illetve a sötétben sunnyogó kampósorrúak elriasztásától, mert azok csak a manapság szokásos baromságok.

@civistroll: "2010-től tűzzel-vassal fogjuk üldözni a hasonló kirekesztő, a magyar népet lealacsonyitó eszméket." Ez nem maga is kirekesztő gondolat? Vagy magatokat is üldözni fogjátok?
 A napokban elhunyt Samuel P. Huntington, a Harvard Egyetem politológus professzora. Az 1927-ben született Huntington sok mindennel foglalkozott élete során, de a frappáns elméleteket gyártó angolszász politikatudományi megmondóemberek közül leginkább A civilizációk…..
Reisz Manfréd 2008.12.30 08:16:16
@TRambó: Huntington nem írta, hogy többet nem lesznek többé 'törzsi', vagy azonos kultúrkörhöz tartozó nemzetek közti villongások. Azt sem írta, hogy számszerűleg ezek kevesebben lesznek. Ő arról beszélt, az én értelmezésem szerint, hogy egy esetleges III. vh-t nem ismét a németek indítanak szintén európai nemzetek ellen (vagy a franciák, vagy az angolok, vagy belgák, mindegy), hanem monnyuk muszlimok a Nagy Sátán és szövetségesei ellen (akik kevés kivételtől eltekintve ugyanabba a kultúrkörbe tartoznak). Ez speciel már folyik is, nem teljes gőzzel, hálistennek, de az arabok felrobbantanak ezt-azt nyugaton, a nyugatiak időnként meg visszabombáznak pár arab falut a kőkorszakba. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezt még lehet fokozni, és akkor tényleg ki tudja, ki milyen eszközhöz fog nyúlni.
Reisz Manfréd 2008.12.30 08:25:52
@pupakpepe: Eladott hát. Mi haszna lenne belőlünk? Se olajunk, se katonai erőnk, semmink nincs, ami kellene neki. És valamiért, amiből semmi hasznuk nincs, nem kívánták összerúgni a port a Szovjetunióval. Fene tudja, megértem őket.
Abban egyébként egyetértünk, hogy legjobb lenne bármilyen bráner nélkül bármelyik testnyílásunkban. De ez nem reális 'vágy', legalábbis ma nem. Szerintem.
Reisz Manfréd 2008.12.30 11:08:43
@TRambó: Igaz, arab =/= muszlim, de azért nem rossz közelítés. A gazdasági okokat nem vitatom, szerintem Huntington sem, de ennek ellenére mégis a kultúrális vonalak mentén sorakoznak fel az ellenérdekelt felek (mármint a többségük). Aztán, hogy a többi civilizáció egyes országai ebben az adott nyugati-muszlim 'konfliktusban' melyik oldalt támogatják az már ismét egyéni preferencia kérdése, de kevés kivételtől eltekintve pofozkodás esetén inkább csak a szorítón kívülről szurkolnának.

Putyinon nem vitázom, akinek a kezében a csap, amivel sokakat szívathat, akkor az bizony sokakat szívatni fog :)

A geopolitikai hezó és a kultúrális határok szerintem nem mondanak ellent egymásnak, de mondjuk nem is vagyok politológus, sem néprajzos. :) Arra támaszkodva, amit látok, van egy olyan érzésem, hogy napjainkban a vallási hovatartozásnak még mindig elég nagy (ha nem is mindent eldöntő) szerepe van abban, kivel szimpatizál leginkább egy adott népcsoport. Ha úgy tetszik, azt mondom, a nagyobb fegyveres konfliktusok ma vallási háborúk. Teszem azt, Szíria sosem fog Izrael mellé állni. Nem azért, mert szereti a palesztinokat (ők is szarrá ágyúzták anno őket), hanem azért, mert a palesztinok muszlimok. Vagy arabok, hót mindegy.

Viszont az is igaz, hogy egyik oldal sem tehető egyszemélyben felelőssé a kialakult helyzetért; mindenkinek van vastagon vaj a füle mögött.
A Raiden című ősrégi játéktermi shoot’em upnak állít emléket a RaidenX. Rengeteg ellenfél, brutális fegyverek, retrós zene – mi kell még? Talán kicsit változatosabb játékmenet, a negyedik pálya ugyanis nem nagyon különbözik az elsőtől. Persze butaság ilyet…..
Az egyetemen szinte minden második kurzus keretében előkerült a motiváció fogalma, annak fontossága és lehetséges módjai. Nem gondoltam volna, hogy a Tesco ebben ennyire a tudomány előtt jár. Nagy multicég lévén természetesen itt is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy a dolgozó…..
Ismét itthon Mötley, kissé megviselve és idegesen, de legalább egy darabban. A kórházban nagyon jókat mondtak róla, bár "virnyíkolt állandóan", persze, hogy virnyíkolt, be volt zárva egy kis ketrecbe, én is üvöltenék. A csajommal mentünk érte, és egycsapásra…..
No komment! Nem hiába akarnak ezek a kanadai franciák függetlenek lenni. Ezt a filmet megnézve, én hagynám az angolok helyében. Ilyen beteg filmet összerakni.... Figyelem! Youtube regisztráció szükséges! Egyébként lesz még belőle:) ..
Félrefordítások Right as rain 2008.12.18 19:00:00
A következő email viszonylag friss, de én egyrészt nagyot nevettem rajta, másrészt seth_grevennek, a kedves beküldőnek, egy másik beküldésével már régóta adós vagyok. Szóval következzen a levele, téma a Börtön fék A szökés. Az első évad vége felé valamelyik epizódban,…..
Reisz Manfréd 2008.12.18 23:39:28
Metal Warrior · ordogvilla.blog.hu/ 2008.12.18. 21:59:37
Csak annyit, hogy de bizony, ha sokan használják rosszul, akkor az lesz a jó. Ez a szép a nyelvben.
A Homár tökéletesen megérti N.M.-et, ugyanis hónapok óta zaklat egy ügyvédi iroda, hogy fizessem be egy Gripen árát, amiért pár éve elkaptak a hetes buszon. Persze ordas hazugság az egész, nem kaptak el, hetes busszal utoljára úgy tíz éve utaztam. Mondtam nekik, hogy rendes…..
Reisz Manfréd 2008.12.18 12:55:08
A Szőke család sajnos nem tűzdelte tele levelét a hibák konkrét leírásával, így csak annyi derült ki számunkra, hogy a Saunier Duval ügyfélkezelési szokásai sem túl szórakoztatóak. A 2 évnyi szívás után született karácsonyi köszöntő a levél végén.Update: megérkeztek a…..
Csókolom, csókolom, újra itt vagyunk! Ismét korábbi hozzászólásokból szemezgetünk. Szép napot Mindenkinek!Közszolga vagyok, hivatalban dolgozom. Volt már sok főnököm, jellemzően mindegyikkel jól kijöttem, mint általában mindenkivel.Egyszer azonban nyakamba ültetett a sors egy…..
Néhány nappal ezelőtti „sztárügyvédi” blog-bejegyzésem tegnap késő este gúnyos tálalásban felkerült a Kurucinfora. Ennek köszönhetően sokan még ma is elolvasták, s kommentelték is.Crile Fisher „arrogáns cigány-fajvédő” jelzővel illetett, majd amolyan…..
Meleglelés Merre az előre? 2008.12.15 17:20:43
Ma délután indulatosan, a képernyőm előtt magányosan fröcsögve fogadtam az Alkotmánybíróság döntését, amely szerint a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló tavalyi törvény még a hatályba lépése előtt megsemmisítendő, mivel homogén csoportként kezeli a különböző…..
Közkívánatra bemutatkozik az Égitársaság - illetve egyelőre csak az irodai szexció... szekció egy része. Hogy miért pont velük kezdem az enumerát... enumerációt? Nem is tudom :)..
'Danted' borítója magabiztosan dominálta a szavazást az első pillanattól kezdve. Nagyon profi munka, gratulálok neki. Köszönöm a beadványokat, több mint 200 érkezett!Most már csak a videós nyereményjátékon lehet nyerni valamit. Igaz, az a fődíj. Az eddig beküldött videókat ma…..
comment:com Catch the frak up! 2008.12.14 14:11:00
Battlestar Galactica-felzárkóztató két részben, az első a minisorozattól a negyedik évadig, a második a negyedik évad elejétől annak közepéig foglalja össze, mi is történt eddig a jelenleg látható legfaszább sci-fi-sorozatban. Bad Boomer! ..
1. NEM BIN LADEN támadt elsőként az USA-ra annak saját területén. Az "érdem" a mexikói Pancho Villáé, aki 1916-ban átkelt a Río Grandén, és megtámadta a texasi Columbus városát, ahol hét embert megölt. Az invázió kevesebb mint 10 órán át tartott. …..
A New York-i streetwear szektor egyik emblematikus képviselője, a Mishka jól érzett rá arra, amit Magyarországon már mindenki tud: tizenkét hónap nem elég. Épp ezért a brand népszerűsítésére összállított 2009-es erotikus naptárban már két január szerepel, a maszkulin…..
Ko Yang design-koncepciója (“Expiry Date / The Things Far Away Beyond Numbers”) a tej öregedésével, illetve lejáratával sajttá változó tejesdoboz, amely félreérthetetlenül jelzi a termék szavatosságát. Az élet körforgását a mindennapi életre vetítő design éppen…..
Ünnepélyesen megígérem, hogy mától fogva egy csikket nem dobok el az utcán, sőt, nem is gyújtok rá, beállok a Greenpeace-be, elmegyek japán bálnavadászokat ölni, sőt, mindenkinek kiharapom a gigáját nekifutásból, aki a környezetet szennyezi, apámnak fogadom Al Gore-t és a…..
Budapesten garázdálkodó szatír sértettjeit keresik 2008-12-11 16:02 HavariaPress További sértettjeit keresi a rendőrség annak a szatírnak, aki vélhetőleg több fiatal nőt is megerőszakolt a fővárosban. A HavariaPress úgy tudja, hogy a tettes késsel, életveszélyes…..
Nagyon jó a Reakció Sólyom László köztársasági elnökkel készített interjúja – értelmes kérdésekre egyenes válaszok, jó ilyet olvasni. A Nagy-Magyarország matricák értelmetlensége, politikai vs kulturális nemzet és súlyos aggályok a gazdasági válság kezelése…..
Reisz Manfréd 2008.12.11 10:03:38
Dr. Morcz · drmorcz.blog.hu 2008.12.11. 09:46:52
Sokan félreértelmezik a liberalizmust. Persze lehet, hogy én is. Szerintem nem baszogatni a szlovákokat Nagy-Magyarország matricákkal: liberalizmus. Lenácizni azokat, akik ilyen matricát ragasztanak a kocsijukra: nem liberalizmus.
Reisz Manfréd 2008.12.11 10:53:46
Dr. Morcz · drmorcz.blog.hu 2008.12.11. 10:18:01
Hát, más szemszögből közelítve, igen. A liberalizmus és a hazafiság nem zárja ki egymást. Csak van, aki megérti, vagy legalábbis tolerálja a más nemzetiségűek szempontjait, és van aki magasról xarik azokra. Az utóbbi sem feltétlenül náci, csak az egészségesnél talán 'fejlettebb' benne a nemzeti büszkeség :)

És ahogy a nemzeti oldalnak is a szélsőségesek keltik rossz hírét, ugyanúgy a liberálisoknál is van egy hasonló réteg, akik lehülyézik, lefasisztázzák azokat, akik nem mindenben értenek egyet velük.