Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DZChef

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Népszerű cseh sörfőzdék, kisüzemi sörök és párlatkülönlegességek – június 19. és 23. között a Budapesti Cseh Sörfesztivál várja a cseh habzó italok hódolóit a Westend tetején. Magyarország legrégebb óta töretlen sikerrel működő sörfesztiválja idén immár 12. alkalommal kerül megrendezésre. A…..
A clafoutissal még a Bagolyváras korszakomban ismerkedtem meg. Ott mi szőlős verzióban adtuk és a vendégek nagy kedvence volt (na meg többek között az enyém is). A clafoutis a franciák tejes pitéje, amely hivatalosan magozatlan cseresznyéből készül, de persze a rendelkezésünkre álló alapanyagok és a…..
A spárga egyike a kedvenc tavasz végi-nyár elejei zöldségeimnek. Szeretem az ízét, az illatát, de a legjobban talán azt szeretem benne, hogy rendkívül széleskörű a felhasználhatósága. És, bár imádok különböző vadabbnál vadabb spárgás ételekkel kísérletezni, a szívem csücske mégis az örök klasszikus:…..
Rengeteg olyan, eszköz, gép és ez által konyhatechnológiai eljárás létezik, melyek korábban csak éttermi konyhákon voltak elérhetők, de mára már szélesebb körben elterjedtek, mondhatni: befurakodtak a háztartásokba. A gyors technológiai fejlődés, a gasztronómiára is jó hatással van. Folyamatosan…..
A múlt hét folyamán volt az étteremben egy csoportunk, akiknek speciális kérésre francia csokoládétortát kellett készítenünk. A frissen sült tortákról feltöltöttem egy képet a közösségi oldalaimra és mivel többen is kértétek a receptet, így most megosztom veletek. Hozzávalók egy 26 cm-es…..
Az elmúlt hetekben találtam René Redzepinek, a két Michelin-csillagos Noma étterem konyhafőnökének az Instagram oldalán egy kandírozott fenyőtoboz receptet, amely annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy mindenképp ki akartam próbálni. Az elkészítési folyamatot természetesen dokumentáltam így…..
Kreatív Séfműhely Savanyítsunk! 2019.05.24 08:47:56
Bár az időjárás mostanában elég szélsőséges, de tavasz van. Sőt! Pár nap és már itt a nyár, ami egyúttal azt is jelenti, hogy rengeteg szezonális gyümölcs és zöldség kapható a piacokon valamint az áruházak zöldségosztályán. Bevallom őszintén, hogy egy kissé megcsúsztam ennek a cikknek a…..
Azt hiszem, sokatok egyetért velem, abban, ha azt mondom, hogy a Gourmet fesztivállal az a legnagyobb probléma, hogy amikor véget ér, akkor egy évet kell várnunk a következőre. Ezt az állítást igazolja az is, hogy évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a fesztivál iránt. Az idei fesztiválra már…..
Történetének legizgalmasabb nemzetközi séf-felhozatalát ígéri az idei OTP Bank Gourmet fesztivál, ahol egy moszkvai csúcsétterem, egy két Michelin-csillagos bécsi és egy Michelin-csillagos szöuli étterem séfjei adnak exkluzív vacsorát. Részletek a gourmetfesztival.hu-n. Sztárikrek Moszkvából Iván…..
Már csak pár nap van hátra a Gourmet fesztiválig, melyről szerintem nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem más, mint a gasztronómia szerelmeseinek a mekkája. Ennyi szakács, séf, cukrász, borász stb., és gasztronómia iránt elkötelezett rajongó ritkán van egy időben egy helyen. A 3 fő téma idén a…..
Kreatív Séfműhely Sörkörkép 2019.05.10 15:53:27
Amikor a mostani lakásunkba költöztünk, akkor találkoztam először a Beerbox-al, mivel közvetlen a mellettünk lévő üzletházban található az egyik üzletük. Bevallom őszintén, hogy korábban eléggé hadilábon álltam a sörökkel, mert a nagyipari sörök valahogy nekem sohasem jöttek be igazán. Konkrétan…..
Ma rendhagyó módon egy filmajánlóval készültem nektek. Ami azonban még talán ennél is szokatlanabb, hogy nem egy most megjelent, vagy hamarosan mozikba kerülő filmet fogok nektek bemutatni, hanem egy több mint 10 évvel ezelőtt megjelent, már-már klasszikusnak számító darabot. Akik régebb óta…..
Az édesburgonya amellett, hogy egészségesebb a normál burgonyánál (bár ez igazából csak a rost és a vitamin tartalmában nyilvánul meg) az egyik legsokrétűbben felhasználható alapanyag, amely megfelelően elkészítve és mértékkel fogyasztva akár komolyabb diéta alatt is fogyasztható. Készíthetünk…..
Az internetet böngészve rengeteg olyan ételfotót látni, melyeken gyönyörű, élénkzöld színű fűszerolaj cseppek láthatóak. A világ legjobb éttermeiben is előszeretettel használnak ilyen olajakat, mert mind látványban, mind pedig ízben elég sokat tudnak dobni az adott étel összhatásán. Mai írásomban…..
Mint mindennek, így az éttermi viselkedésnek is vannak alapvető íratlan szabályai, melyek betartására érdemes odafigyelni, és amelyeket vendégként akarva vagy, akaratlanul, de elég sűrűn meg szoktunk szegni. Akadnak alapvetőbb és olyan szabályok is, melyekről nem is gondolnánk, hogy problémát…..
Általános iskolás koromban találkoztam először a medvehagymával és már akkor nagy kedvencem lett, ezért én is azok közé tartozom, akik kimondottan sajnálják, hogy ezt a csodás növényt az évnek csak egy igen rövid szakaszában lehet elérni. Viszont ha már így adta a természet, akkor ebben az…..
Napjainkban a street food irányzat az aranykorát éli. Budapest utcáin sétálva (legfőképpen a Wesselényi utca, Király utca, Kazinczy utca háromszög környékén) egymást érik a különböző a hamburgerezők, szendvicsezők, levesezőhelyek stb.. Mondhatni, elég telített már a piac, ezért ha valaki úgy dönt,…..
A mai receptem, egy könnyed saláta lesz, melynek az egyik fő alkotó eleme a tökéletes tojás, aminek az elkészítésébe már korábban beavattalak benneteket ( ha valaki esetleg nem olvasta volna azt a bejegyzést, az itt megteheti). A sült saláta, bár elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, egy nagyon jó…..
A Czifray-versenykuzuson három és fél óra állt rendelkezésünkre a két fogás prezentálására. 3 óra után kellet tálalni az első fogást és utána még fél óránk maradt a másodikra. Bevallom őszintén, hogy, mivel a „gulyásmozaik” elég összetett volt, így a vargabélesemmel egy kicsit megcsúsztam és abba a…..
Tegnap volt a carbonara világnapja (mert, hogy már ilyen is van...), így egy nap késéssel ugyan, de ma elhoztam nektek a saját verziómat! Szeretek klasszikus dolgokhoz hozzányúlni, és esetlegesen alakítani rajtuk, a modern konyhai alapelvekhez és a fogyasztói elvárásokhoz mérten, ilyenkor azonban a…..
A világ minden konyhájának vannak olyan alapanyagai, melyek szinte az összes tradícionális alapfogás elkészítéséhez nélkülözhetetlenek. Példaként elég csak a magyar konyha és a fűszerpaprika esetére gondolni. Ebben az új, a mai nappal útjára induló cikksorozatban a világkonyhák törzseit alkotó…..
Japánban, mint szinte mindennek, így a rántotthús készítésnek is több évszázadra visszamenő tradíciói vannak. Ennek köszönhetően pedig, bármerre is megyünk, nem igazán lehet kiszáradt hússal, olajban tocsogó panírral, vagy egyéb más okból kifolyólag rossz minőségű rántotthússal találkozni. Bár én…..
A mai nappal, új tag csatlakozik a Kreatív Séfműhelyhez, Rácz András életmódtanácsadó és reformszakács személyében, aki időről-időre az egészséges életmóddal és a ketogén diétával kapcsolatos írásokat és recepteket hoz majd nektek. Fogadjátok szeretettel első írását, melyben a ketogén diéta alapjait…..
Kreatív Séfműhely Gulyásmozaik 2019.04.01 15:41:50
Amikor egy klasszikus ételt szeretnénk újra gondolni, akkor érdemes arra figyelni, hogy az étel megtartsa eredeti mivoltát és a vendégek számára is könnyen befogadható, értelmezhető legyen. Abban az esetben, ha ezt nem tartjuk szem előtt, és túlgondoljuk az adott fogást, akkor még ha összeségében jó…..
Biztosan sokan találkoztatok már az itt látható képpel, amely arra a sztereotípiára épül, hogy minél magasabb pozícióban van egy szakács, annál nagyobb méretű a „hasi tekintélye” is. Ma az egészséges élet 5 fő alapkövét foglyuk összevetni a szakácsok mindennapjaival, hogy rájöjjünk, mitől is lesz…..