Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidor Komor

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Búbos vöcsök (Podiceps cristatus)..
Vidor Komor 2022.05.24 21:14:44
Először jártunk újdonsült svéd barátainknál, Magnusnál és Gunillánál, ami azt jelentette, hogy rám hárul az a megtiszteltető feladat, hogy ”díszvendégként” asztalhoz vezessem a háziasszonyt, és a vendégkoszorú nevében megköszönjem a vacsorát. ”Kedves barátaim! Eljött az ideje, hogy köszönetet…..
Az IKEA ankétjára 28 országból érkezett 14 000 válaszból a következő derült ki: Svédországban, Olaszországban, Norvégiában, Kanadában és Finnországban a konyha a lakás legfontosabb helyisége. Máshol legtöbben a nappalira szavaztak, Tajvanon és Kínában pedig a hálószoba a legfontosabb Svédországban…..
Vidor Komor 2022.04.09 13:53:50
@Hobbiszakács: Bocsánat, nem akarok okosabb lenni a szerzőnél, de itt két külön dologról van szó. A 'porba fingó' jelzőt a rövid lábú emberekre használják (inkább a nőkre, mert a férfiak döntő többsége a hosszú lábú hölgyeket kedveli, azt pedig nőtől még nem hallottam, hogy Lajos vagy Dezső porba fingó típus lenne; állítólag csak a férfiak választanak lábhossz szerint, a nőknél nem a kinézet, hanem a vagyon befolyásolja a választást), a 'belefingott a nullás lisztbe' pedig pedig a 'valamit elrontott / elkúrt'-tal azonos értelmű. A 'megálmodom' veszély valóban fennáll, igyekszem is elkerülni ezt a traumát...
A széndioxid-kibocsátást jelentősen csökkentő, fosszilmentes, ”zöld" acélt propagáló, minden szempontból politikailag korrekt reklámot a legnagyobb svéd energiaszolgáltató, a Vattenfall szereltette fel Stockholm falaira. ..
Evés közben valóságos zenebonát keltünk a szánkban, melynek erőssége és frekvenciája (hangmagassága) a termék ropogósságával függ össze. Ismerős hangok, fel vagyunk készülve rájuk, ezért nem ugrunk fel rémülten, amikor kemény kekszbe, nápolyiba harapunk...
A stockholmi Városházát 500 égő fáklya világította meg, a tóparton óriási mécses fénye játszott a didergő szobrokon. A frakkomat igazgatva haladtam az 1270 vendégből gyúrt tömeggel. A Kék terembe szigorú ellenőrzés után jutottunk be. Az ültetés rendjét a ruhatárnál osztott programfüzetből tudtuk…..
A mikrohullámú sütő legalább olyan fontos munkaeszköz, mint a sütő, a gáztűzhely vagy a grill. A Michelin-csillagos konyhában is megvan a helye. Eric Chavot (The Capital, London, két Michelin csillag) büszkén használja a hagyományhoz ragaszkodó tradicionalisták által megvetett „pling-pling-masinát”.…..
Romfürdő (Caspe, Spanyolország)    ..
Stockholm -7C..