Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilardbacsi46

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy Zoltán volt az első olyan bátor ex-szcientológus, aki 2006-ban nyíltan, arcát és nevét vállalva szembeszállt a szcientológiával (például itt: Magánbeszélgetés Juszt Lászlóval a szcientológiáról - ATV, 2006. 07. 13). Kör e-mailben magyarázta el a többi szcientológusnak, hogy mi a probléma az…..
szilardbacsi46 2019.03.04 13:59:27
'Alàirt egy szàndéknyilatkozatot, szóbeli megállapodást kötött ,amit később nem tartott be, csupán azért, hogy kibújjon a nyomás alól.'

Sok éve tagja voltam egy magyarországi kisegyház lelkészi karának. Amikor kiléptem, szóban megkértek, ne keltsem rossz hírét a közösségnek. Hozzá kell tennem, korántsem voltak ilyen fajsúlyúak a tapasztalataim, mint Nagy Zoltán és Bonyai úr szcientológia berkekben szerzett tapasztalatai. Rábólintottam, persze, nincs ilyen célom. Volt jó néhány sérelmem és anyagi károm is (töredéke Nagy Zoltán által említetteknek, szóval szinte csak egy - két millió forint, csak az arányok miatt), de nem beszéltem róla ezután. Csak szűk családi körben.
Az igazság az, nem tudom mi itt az etikus.
El tudom fogadni az érvelést, hogy szándéknyilatkozatot kell aláírni kilépéskor. Értem én ezt.
Többször meghallgattam Juszt László és Nagy Zoltán beszélgetését, olvastam a Bonyai úr könyvét is. De túl a jogilag védhető érvelésen, van bennem mégis egy zavar, azt is érzem, hogy az egyénileg elszenvedett 'károk' arányaiban nagyobbak, mint a szervezet esetleges kára a címlapra kerülés miatt.

Kell lennie, legalábbis bízom benne, hogy van ilyen, kell lennie valami jogi érvelésnek is itt, ami azt mondja ki, hogy van határ, aminek átlépése magával vonja az ilyenfajta 'szándéknyilatkozatok' semmisségét.
(Dr. Szikinger nem használt ilyen érvelést a Heti Válasz 2011 - es 'Elnyomók és elnyomottak' filmjében. De remélhetőleg álmában támad némi rossz érzése neki is...)