Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RókaLand

66 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az “örökség” jegyében. “Tíz…..
A Budapesti Borfesztivál keretein belül debütál a hazai borkedvelők előtt a megújult Mátrai borvidék. A 11 hegyközségi település összefogásával létrejött átalakulás célja a helyi bortermelők fiatalos, közösségi szellemiségével újrapozícionálni és széleskörűen bemutatni mind a vidék, mind a vidék…..
Egy nehéz év után végre igazi ünnepre készül a magyar gasztronómiai szakma, mintegy megünnepelve a várva várt újranyitást.  2021. július 19-én a hagyományos helyszínen, a Várkert Bazárban kerül sor az Audi-Dining Guide Év Étterme Gálára. Az éttermek munkáját tesztelő csapat még tavaly az év végi…..
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2021-ben ismét rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt...
Július 1-től „kultüdülővé”, egy hiánypótló kulturális központtá alakul az egykori Club Aliga pártüdülő, amelynek a nyitó hétvégéjére másfél év után először lép fel hazánkban nemzetközi előadó. Fritz Kalkbrenner mellett a nyitó hónapban a hazai zenei világ legnagyobbjai veszik be a BalatonPart…..
A rosé június 24-től a SPAR, INTERSPAR áruházakban, a fesztiválon pedig a SPAR standjánál érhető el!..
A Balatoni Turizmus Szövetség immár 8. alkalommal hirdette meg a Balaton Fagyija versenyt. A versenyre összesen 13 nevezés érkezett a Balaton környéki cukrászdák, kézműves fagylaltozók részéről. A zsűri június 5-én körbejárta a Balatont és végigkóstolta a 23 nevezett édes csodákat, majd meghozták…..
Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a várva várt fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11-13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel…..
A nyár egyik biztos jele, hogy végre megérkezett a Balatoni Gasztrotérkép® legfrissebb kiadása: az immár fél évtizede megjelenő, a Balatont és vonzáskörzetét elsőként bemutató Gasztrotérkép® a jól ismert klasszikus témák mellett ezúttal is számos újdonsággal bővült, már megszokott módon applikáció…..
Környezetünk védelme egyre égetőbb kérdés, amelynek számos aspektusa van. Ökológiai lábnyomunkat rengeteg módon csökkenthetjük, és ma már egyre több otthonban és iparágban is előtérbe kerül ennek jelentősége. A zöld forradalom az elmúlt időszakban elérte az éttermeket is, akik inspirációként és…..
Néhány évtizede még a vegetáriánus étrendet követők is kevesen voltak a világon, napjainkban azonban az állati eredetű élelmiszert teljesen nélkülöző vegán életmód is egyre népszerűbb, nemcsak külföldön, de hazánkban is...
Zamárdi helyett idén Balatonvilágoson, 4 helyett 10 napig várja a szórakozni vágyókat a “10 NAP STRAND” fesztivál, a MOL Nagyon Balaton 2013 óta sikeres eseménye. “Kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb” – ígérik a szervezők. Két színpad, tábortűz, kertmozi, előadások, beszélgetések…..
Az amerikai HBO Max premierrel egyidőben, ma felkerült az HBO GO-ra is a JÓBARÁTOK: ÚJRA EGYÜTT(FRIENDS: THE REUNION) egyszeri, új epizódja...
Debrecen gyönyörű arcát mutatja tavasszal. A történelmi belváros hangulatos közterein színpompás virágágyások, a Nagyerdőn látványosan virágzó fák és a bokrok gyönyörködtetik a szemet ilyenkor. Érdemes egy sétát tenni a cívisvárosban és felfedezni a város megannyi természeti és kultúrtörténeti…..
Az a jó mozis kóla... Hát az szinte jobban is esik, mint a műanyag palackos Pepsi. És most itt van! Bárki megvásárolhatja otthonra a Pepsi ízű szörpöt, és SodaStream géppel mellé lehet tenni a tökéletes szénsavas alapot is. A világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a…..
A Starbucks csatlakozik a magyar fejlesztésű ételmentő vállalkozáshoz, a Munch-hoz, amelynek célja, hogy felvegye a harcot az élelmiszerpazarlás ellen. A világhírű kávézólánc számára kiemelten fontos a fenntartható és a környezettudatos működés, így az élelmiszerhulladék-termelés ellen is konkrét…..
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2020-ban a Miniszterelnöki Kabinetirodával együttműködve, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül kezdte meg három erdei szálláshely korszerűsítését, felújítását. Az idén befejezett munkálatok összköltségvetése 55 millió forint volt. A Budakeszi…..
A német Deutsche Hospitality cégcsoport első budapesti szállodája a Keleti Pályaudvar szomszédságában 312 szobával, étteremmel, BistroLounge & Barral, valamint öt, összesen 200 fő befogadására alkalmas konferenciateremmel várja a vendégeit 2021. május 3-tól...
Nem messze Budapesttől, alig negyedórányi autókázást követően egy varázslatos kis településen találjuk magunkat, ami a Pilisi Parkerdő közvetlen szomszédságában terül el. Pilisborosjenő nem véletlen kiemelt úticél a kirándulók és természetkedvelők körében. A falu határában éppúgy találunk izgalmas…..
A Fishing on Orfű közleményét tolmácsoljuk nektek: Eljött az idő, döntést kellett hoznunk a fesztivál időpontjával kapcsolatban, hiszen vészesen közeleg az eredeti Fishing on Orfű dátuma.Mindent átgondolva úgy döntöttünk, hogy a fesztivált a meghírdetett pótdátumon, azaz AUGUSZTUS…..
A Balaton déli partján sajnos elég kevés kitűnő étterem van. És olyan, ahol izgalmas, vegán menüt is talál az ember... én megkockáztatom, hogy ez az egy. A Kistücsük nemrég esett át egy felújításon, és már javában várja a vendégeket. Az étlap 6 hetente megújul, így érdemes sietni, ha a szezon első…..
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indította el "Év madara" programját, melynek célja a természetvédelmi problémákkal érintett fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása. A több mint négy évtizede futó akció legutóbbi állomásaként a lakossági internetes…..
GasztRókaland Pezsegj Szabadon! 2021.05.10 14:53:43
Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „PEZSEGJ SZABADON!” kampánya, melynek célja a pezsgőfogyasztás népszerűsítése. A koronavírus járvány utáni újranyitás kiváló alkalom nemcsak a pezsgőnyitásra hanem a szabadság élményének közös megélésére is, melyből a legnagyobb hiányt szenvedtük a…..
Újranyitnak a Danubius Hotels és az Ensana vidéki szállodái, a belföldi forgalomban bízva négy vidéki szálloda ismét fogad vendégeket május 13-ától. Emellett továbbra is üzemel – hamarosan a szabadidős céllal érkező vendégek számára is – a győri Danubius Hotel Rába, a budapesti Danubius Hotel Helia,…..
Elhoztam nektek a teljes menüsort, amit Rácz Jenő éttermének a bemutatóján kóstoltam, hogy kicsit mélyebben is bele tudjatok merülni a séf kreációiba. Nagyjából egy ilyen sorra számíthat az, aki a 6 fogásos menüt választja...