Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kukac13

97 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A neten Jordan Fallis myelinregenerációval kapcsolatos anyagának (https://www.optimallivingdynamics.com/blog/25-proven-ways-to-promote-the-regeneration-of-myelin?fbclid=IwAR3cQ0fP6zqXQdlSPEbLG5LiTkVQAILSTB5_MEzAwr1Zab_CZTlsSgkghDU) rövid fordítása: 27 bizonyított módszer a myelin regenerációjának…..
Többször szokott szóbakerülni, többnyire a fb csoportban az új tagok kérdésére, hogy kinek milyen változást hozott az étrend- és életmódváltás. Most egy friss csoporttagunk kérésére gondolom át a dolgaimat, aki dietetikusnak tanul és a Wahls protokoll SM-re való hatásáról szeretne egy előadást…..
Mivel házacskánk tundrai éghaljaton 😉 fekszik, így a kertészkedésre való lehetőségek ideje eléggé behatárolt. Mondjuk a Fagyosszentek után már ki lehet nézni az ablakon, olyan szemmel is,…..
A karácsony elengedhetetlen résztvevője a finom sütemény, attól, hogy én nem fogyasztom a család nem szenvedhet  hiányt 😁. Nálunk ez a sütemény tizen évek óta a finn dióskoszorú,…..
Egy új, recept került kipróbálásra, ha már karácsony egy kis rúgjunk ki a hámból, legyen szűzpecsenye (bár a Zember Malacka nagy barátja, így fogyasztásához nem ragaszkodik…..
A legutóbbi, Serdülő irányában elkövetett keksztekercs hívta életre, eme posztot.A gyermek ugyanis felvetette ismét a kérdést, ugyan mikor csinálok megint tekercset. Szilveszterre barátnője meghívta…..
Előszóként gratulál az étrend követőinek az óriási fejlődéshez. Most a protokol étkezési részén kívül ajánl lehetőségeket, a toxinokkal kezdi.Nem abban a világban…..
Hát, szomorú de gőzöm sincs melyik része lehet a malacnak, mert ezt a részt bizony a boncolási képeken sem lehet megtalálni, ez már egy olyan elnevezés (malacsült), amit  több részből is lehet…..
Serdülő az utóbbi hetekben párszor felvetette a kérdést, hogy mostanában miért nem sütök sütiket (célzottan keksztekercset 😁). Valóban az elmúlt évben igen kevés édes dolgot…..
A fb csoportban, hogy kissé jobban beleáshassuk magunkat a protokol nyújtotta élelmiszerek  lehetőségeibe, csináltunk egy kis játékot (duplán eheti, avagy eheti az e hetit címmel). Hetente egyszer az egyik tag megad…..
Reggel úgy döntöttem, hogy ma tartok egy kis méregtelenítő napot (a szerző a változtatás jogát fenntartja 😉 és esetleges eltérésekért felelősséget nem vállal ). Igazából…..
AZ ÉTKEZÉS AMELY VÉDI AZ IDEGRENDSZERTNéhány egyszerű változtatással az étkezésben csökkenthető a shubok frekvenciája és erőteljesen lassítható az SM előrehaladása. 1/ egy…..
Ilyen melegben (házban majdnem 30 fok) az ember vagy az asszony nem szívesen ácsorog a konyhában a tűz mellett, inkább preferálja az összedob valamit gyorsan étkeket.Szinte mániákusan gyűjtöm a…..
Egy biztos, a sokszor hallott mondat, most megvalósul: ilyen nyár még nem volt! A svájci nyarak , főleg a mi majdnem 800 méteres tengerszintfeletti magasságunkat tekintve, max 25-28 fokosak és tartanak mondjuk 4-5x 4-5 napig,…..
Venesson könyvének harmadik fejezete a diagnosztizálásról, fejlődésről és a reményekről szól. A SM komplex  diagnózisának felállítására vonatkozó nemzetközi…..
AZ SM-ELLENES ÉLETMÓDKérdések mindig jutnak eszünkbe:milyen életvitellel lehet javítani az állapoton?Franciaországban hasonló az érintettség aránya, mint Ázsiában?ha elutasítom a gyszt,…..
  Sok étrendben a tojás minimum az elején tiltott ételnek számít. Így van ez AIP-nál (ahol sok hónapra le kell mondani róla), illetve a Wahls Protokollban is minimum egy hónapra, ami alatt az első szintet már szabályszegés nélkül kell követni és amennyiben nincs a tojásra egyéni érzékenység…..
Ebben a fejezetben Venesson az SM-et beindító tényezőket próbálja összeszedni. Itt már több érdekes új dolgot találtam. Azt írja, hogy 70%-ban 25 és 35 év között jelentkezik és 2x…..
  Julien Venesson könyvéből egy kis ízelítő: - Az ai betegségeket az allergiához való hasonlatosságával szemlélteti. Ha valaki allergiás a nyírfa pollenjére, nem ritkán allergiás a sárgabarackra, kiwire vagy dióra, mert a fehérjéik szerkezete nagyon hasonló és mivel az immunrendszer megjegyzi a…..
Bocsi, kicsit ellustultam, biztos őszi/téli/tavaszi fáradtság vett erőt rajtam. A Wahls féle étrend kiegészítéseként ugye szó volt már a vitaminokról és ásványokról, amiket…..
  A család imádja a hamburgert, na jó a Fütyis csak a húst ette, még McDo-s hamburgert sem kért soha. A boltban fellelhető hamburgerhúsnak igen egyszerű az összetétele, só és hús, így gondoltam, hogy ezt még én sem tudnám elrontani és olcsóbban is meg tudnám oldani, mint a kész husi megvételét, bár…..
  A glicin egy aminosav, aminek sokrétű szerepe van szervezetedben, külön kiemelendő tulajdonsága, a növekedési hormon fokozó hatása. Képes eltávolítani szervezetünkből a toxikus anyagokat, és emellett még nyugtató hatással van az agyadra is. A glicin aminosav szervezetünkben elég nagy…..
  Szerelem volt első látásra. A hűtőpultnál találkoztunk. Ő nézett rám először vagy legalábbis így gondolom, a szemüvegem megint nem volt nálam, így fél méteres távolságból próbáltam kihunyorogni egy hamburgerhusi összetevőit, amikor éreztem, hogy bizsereg a bőr a tarkómon. Megfordultam és ott volt…..
Sokaknak problémát okoz a megfelelő mennyiségű zöldség elfogyasztása. Érdemes variálni az elkészítési módokat. A zöldségeket fogyaszthatjuk nyersen, párolva, főzve, pirítva,…..
  Sziasztok, megpróbáltam összehozni egy hétre való étrendet kezdő szinten, hisz aki előrébb tart, annak már van rutinja, nem okoz gondot a zöldségek beosztása. Mondjuk kicsit nekem nehéz a kigondolása, mert én kapásból a Paleo Plusszal kezdtem, így napi 3 étkezésre és olyan dolgok használatára is…..