Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jedermann321

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Donald Trump (az első izraeli miniszterelnök akit egyben az USA elnökének is megválasztottak) legújabb rendelete szerint azon felsőoktatási intézmények, amik korlátozzák a diákok szólásszabadságát elvesztik az állami finanszírozásukat. Az ember azt hinné ez tök jó dolog, és ha a progresszíveknek nem…..
Konzervatív szempontból a demokrácia beletörődés egyfelől a politikai részvétellel szembeni születési, vagyoni, jövedelmi, műveltségi, nota bene nemi cenzus irrelevanciájába, másfelől az így létrejött választói tömeg többségi akaratának érvényesülésébe. Ez nem ok arra azonban, hogy ne lássuk a…..
Jedermann321 2019.03.03 17:21:28
@Janossz: A régi felsőházat az 1926. évi XXII. törvénycikk szabályozta, aminek volt kissé feudális jellege. Most alkotmányozó többség lenne hozzá szükséges egy ilyen felállításához.

Valószínűleg, ahogy a felvetésből kivettem, különböző intézmények delegálnák a tagokat.

@Moin Moin: "Nagy-Britanniában létezik felsőház - oszt mégis zabolátlanul érvényesülnek épp "a proletárok aljas ösztöne."

Ez nem jó példa. A brit felsőház messze nincsen a fentebb említett hatáskörrel felruházva. Másrészt, 1999 óta már csak miniszterelnöki javaslat alapján bővül a Ház tagsága.

@Alick: Attól még nem tudjuk elkerülni, hogy a megválasztott képviselők ne csoportosuljanak valamilyen szempont alapján.