Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kettőbé

2 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hans Holbein képe, a Követek, a világ egyik leghíresebb festménye, nem véletlen, hogy a londoni National Gallery az egyik kitüntetettebb pontján állítja ki. Átlagember leginkább a különös optikai trükkről ismeri: a festmény előterében egy eltorzított koponya…..
Mi történik Európával, ha Németország egyszer úgy dönt, rendnek kell lennie? Most futottam bele a Polandball képsorok talán legerősebb, nemrég posztolt epizódjába. Az európai országok egymás közötti viszonyaival viccelő, az országokat tört angolsággal beszélő labdaként…..
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
Kedves Magyarország, drága Magyarok! Mindenekelőtt engedjétek meg, hogy őszintén gratuláljak a vasárnapi showműsorban nyújtott eredményetekhez. Öröm látni, hogy hőn szeretett pártunk, a Fidesz, bár számszerűen a szavazatok 50%-át sem szerezte meg, ismét a parlamenti helyek kétharmadához jutott…..
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
kettőbé 2013.10.28 23:17:06
@Samott: azért nem kettő darab. Kálmán C. haverjai (gondolom szintén nem jobbikosok) hangosan helyeselnek a kommentekben. Kálmán C. csak a hangadó.
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
Múltkor -- értékrendem és a rendelkezésre álló ismereteim alapján -- helyénvalóan szidtam a (politizáló, közéleti) kulturális baloldalt, amely helytelenül és megtévesztően tartja magát liberálisnak, valójában jobbára a hatalom és a pénz érdekli, az eszmék csak annyiban,…..
Tóta W. Árpád tegnapi cikkében arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Vajon mi tesz valakit ma, 2013 közepén kormánypártivá?” Mi más, mint az egyszerű választói „ostobaság”. Be kéne vezetni tehát az állampolgári ismeretek tantárgyat, mivel a nép nem érti, de a…..
Mindent összevetve, minden külső kényszerítő erőt és belső feladatot beleszámolva, 50 éve nincsen ennyire rossz kormánya az országnak, mint az Orbáné. 1963-ban nagyjából véget ért az '56-os forradalmat követő megtorlás, megkezdődött a konszolidáció, amely ugyan tovább…..
Házi barkácsbolt nemzetiérzés ügyben. Válogass és szörfölj a szintek között! Mennyire vagy komoly magyar? Add össze a pontjaidat (zárójelben, max. 3 állítás választható, gondoltunk a serdülőkre, identitászavarosakra és kekecekre is, ezért bátran mondj ellent önmagadnak, ne…..
Jobbegyenes Az én Viktorom 2013.05.31 14:52:53
Nem gondolom, hogy Orbán Viktort a nemzetközi háttérhatalom taníttatta ki Soros-ösztöndíjon, hogy aztán Magyarországra szabadítsák elcsalni a rendszerváltást. Azt sem gondolom, hogy Orbán Viktor egy isteni elme lenne, aki mindent előre lát, és ha óriásit hibázik, azt is csak…..
József Attila "Születésnapomra" című költeménye olyan remeklés, ahol a könnyed rímek csengése-bongása éles ellentétben van a sötét tartalommal, a költő sok kudarcával, létbizonytalanságával: ez adja a vers különös feszültségét. De hát ezt mindenki tudja! Hiszen a vers -…..
kettőbé 2013.05.03 10:48:29
@érték.blog: reklámozunk, reklámozunk? :)
Az enyém a szabadság perspektívája. Régen elfeledtük, mi az, és miért van rá szükség, jobban, mint egy falat kenyérre. Például, mert nélküle nincsen kenyér. Ehhez elég körbenézni, milyen a szabadsághiányos társadalmak gazdasági sikeressége. Észak-Korea, Belorusz,…..
„Egy szót se szólsz, legföljebb frázisokat mormolsz, és sejtelmesen mosolyogsz. Abban a percben, hogy mást teszel, megromlik az egészségi állapotod, és vissza kell vonulnod a közéletből.” Szabó Magda: Az a szép, fényes nap - 1976     Mióta csak létezik és…..
1000 leütés Aláírásgyűjtés 2013.03.12 06:12:01
Orbán páratlan cinizmussal alig vesztegetett szót tegnap a jogállam sírba tételére, ehelyett hisztérikusan nekiment a bíróságoknak a rezsicsökkentés elhasaltatása miatt. Igaza is van a maga szempontjából, hiszen az alaptörvény módosítása a napirend előtti felszólalása idején…..
Mandiner blog Az Urál 2012.10.04 10:31:00
Az „orosz rejtély” közhely az európai ember számára. Ismerős és mégis megfoghatatlan világ az orosz ember világa. Nem segítenek a rejtélyt megfejteni az orosz klasszikusok, a szovjet háborús irodalom vagy a realizmus képviselői, meg a legújabb Pelevin-féle szürreális világ…..
kettőbé 2012.10.04 11:32:41
@speirs: höhö, az csak a beetetés volt... :) Én is azért görgettem végig!
GFG Blog Az ostromlott erőd 2012.08.30 09:21:18
„Az leszek, amivé ti tesztek, / ellenségeim, ti neveltek!” (Szabó Lőrinc: Ellenségeimhez)   Van egy lelkiállapot. A jobboldali politikai közösség mind a mai napig úgy viselkedik, mintha ostromlott erőd lenne. Részben ez magyarázza, hogy ha a jobboldal…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
kettőbé 2012.08.26 00:24:55
@sárkányfő: hát ez az, aki mai mércével mér ezer éves eseményeket, annak fogalma sincs a történelemről és annak kutatásáról. Az csak egy politikus.
kettőbé 2012.08.26 01:19:20
@sárkányfő: Röviden: igen. Az emberi társadalom változik, vele az egyház, az egyházi normák is.
Mostanában kicsit úgy éreztük, hogy túlságosan sokat fikázzuk a Fideszt és egyhangúnak tűnt a blog. De szerencsére hazánk volt miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc megmentett minket, egy olyan megszólalással, amely bármikor odafér Lázár János, Matolcsy György vagy Orbán Viktor…..
kettőbé 2012.04.24 23:53:45
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "- 2002, hídfoglalás.
A gépkocsisor vége Biatorbágy végénél volt. Akik ott voltak, ott álltak a sorban előttem, azok mind belelőtték volna őket a Dunába, sokan saját kezűleg.
De minimum belehajigálták volna őket."

Haha, ez igen mértékadó érv! A jogrendszer le van szarva, azt kellene csinálni, amit az autósember mond a volán mögött dühében! :) Lelőni a szarcsimbókokat, ez az! Csalóka ez a nicknév, azt hittem, hogy értelmes ember vagy, de csak egy szemellenzős hülye. Mi voltál te, munkásőr? Ezzel a logikával esélyes.
kettőbé 2012.04.25 00:12:20
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: bizonyára a taxisblokáddal kapcsolatban is így tetszik gondolkodni. Vagy nem? Akkor szemellenző, újra.
kettőbé 2012.04.25 00:21:27
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát, legalább konzekvens vagy.
Clive Owen az egyik legstílusosabb színész. A W magazin címlapján Nicole Kidmannel látható, akinek húszéveseket meghazudtolóan simára retusálták (botoxolták?) az arcát. A fotósorozat Owen és Kidman afférjára épül, ami kimerül abban, hogy a színész - akinek a ráncok is…..
kettőbé 2012.04.17 23:39:12
A  XI.-es filozófia könyvem előszavában, a sok szokásosan szürke, lapos mondat közt volt egy, amire muszáj volt felkapnom a fejem.  Emlékezetből, vagyis nem éppen szó szerint idézem: „Mi az igazság? Örök kérdése ez az embernek, melyre Pilátus előtt maga Krisztus sem…..
kettőbé 2011.10.28 10:56:02
@Terézágyú: :) Akkor már inkább Platónt. :) Bár nem is tudom, Júdáshoz mi illene...
Újabb bizonyítékot találtak a marihuána gyógyító hatására. A tinédzserként rasszista, nácibarát dalokat éneklő Lamb és Lynx Gaede 5 évvel és egy gyógyfűkezeléssel később már liberális elveket vall. A tragikusan bugyuta poppos folkot játszó Prussian Blue duó 2004-2006…..
Szégyen és gyalázat! A múltkori megtévesztő infografika után a szörnyű valóság a Galluptól, hogy fiataljaink (15-24) Európában utolsó helyen végeztek a füvezők listáján. Magyarul nálunk szívnak a legkevesebben: A felmérésből kiderült, hogy a cseh fiatalok 24 százaléka…..
kettőbé 2011.07.14 00:15:19
@nomac: izé, én úgy tudom, a spanglit tüdőzni kb. hússzor károsabb, mint a sima cigit. De a vaporizer-ről nem hallottam, gondolom, gőzölni kell a füvet, és inhalálni, mint a kamillát. :)
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..