Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vitez Belizar

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A népszavazás után a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nevű, nagyjából egyszemélyes viccegyletről beszélgettünk a szerkesztőségben. Éppen nyúltam volna a billentyűzethez, hogy írni kezdjek róluk, jött a hír, hogy tényleg politikai erővé alakulnak és indulnak a választásokon. Orbán Viktor erre a hírre…..
A My Sharona című dal a jobb híján pub 'n' rollnak nevezhető Paddy And The Rats legutóbbi lemezén, a Lonely Hearts' Boulevardon jelent meg, és most sztorizós, látványos videó is készült hozzá. A dalról és a klipről Joey MacOnkay gitáros mesélt: Sharona a Kapitány…..
Vitez Belizar 2015.12.01 21:34:22
@BlackeySabbath: Ott a pont!
Én nem a migránsoktól félek. Én tőletek félek. Tőletek, akik hergeltek, harsogtok, másra mutogattok. Köpködtök, gúnyoltok, affektáltok, lázítotok. Facebookon és fórumokon trollkododtok. Én tőletek félek. Akik emberi lényeket akartok kiirtani és sajnáljátok, hogy a…..
Vitez Belizar 2015.08.30 09:58:06
Tele a tököm ezzel a túlhájpolt rettegéssel, mintha valóban tatárok hordája lepné el Magyarországot. Élő példája annak, mi történik, ha a hivatalos politika legalizálja a félelmeket, és az azokból eredő rosszindulatot. Probléma az ügy, de nemzethalált vizionálni ostobaság, ahogy a fröcsögő gyűlölet is (itt is) a törzsi lényegünk legalját idézi. Csak a libsik óbégatnak? Mi a faszom, most már a pápa is libsi? Én sem vagyok az, aki minden bokor aljában elnyomottat keres, akit jól meg kell menteni... De szerintem mindenki megretten ettől a gyűlölethullámtól, akiben van némi jó érzés, sőt, elsősorban egy keresztény kurzusnak (és a magukat vallásosnak mondó embereknek) kellene látni a humanitárius krízishelyzetet, míg a liberalizmus éppen nem az az ideológia, amely érzékeny lenne az elesettekkel (így jártak, ez a szelekció...). A baloldal meg olyan töketlen, amennyire csak szokott - amúgy nincsenek afelől kétségeim, hogy, ha most Gyurcsány-kormány regnálna, akkor ugyanezt csinálná, mint most a Fidesz, amely pedig tüntetőleg kivonulna pátyolgatni a migránsokat. A gyűlölködőknek csak kérdések: bejött itt több tízezer migráns, ha ezek tényleg a civilizációnk elpusztítására fenekednek, miért nem lehet egy rohadt hírt sem arról találni, hogy bármi komoly bűncselekményt követtek el a paprikapalánták letaposásán túl? Az ügy kriminális szála az itteni - lássátok mennyire nem vagyok "libsi" - az krízisben egyből pénzszerzési lehetőséget látó cigányokhoz (személyes tapasztalatom, nap mint nap látom...) és a mindenféle nációjú csempészekhez köthető. Ugyanennyi számú magyar sokkal több bűncselekményt követne el, és követ is el... Aki meg tűzparancsot adatna a határon, azt mind kiküldeném Szíriába, mert az az Európa, amely a világon egyedülálló módon minimalizálta az erőszakot a problémák megoldásainak köréből, nem kér belőlük, és ők nem az európai értékrendet védik, bárhogy is hangoztatják. Én is úgy látom, hogy a felhergelt gyűlölködés az, ami a legveszélyesebb az egész történetben, mert az itt marad közöttük akkor is, amikor már lecseng a menekülthullám, és majd keres új célpontot. A békét tőletek féltem!
Vitez Belizar 2015.08.30 11:31:37
@Nagy Zoltán J.: Milyen sáskaraj???????? Még a legpesszimistább számítások szerint is néhány ezer menekült az, akiknél számításba lehet venni az itteni letelepedést. A menekülttáborlakók és átvándorlók száma is messze van a milliótól, a valódi tömeg Törökországban parkol, és várja, hogy visszatérhessen (ott kellene tenni valamit végre, az lenne az elsődleges feladat). Itt Szegeden se volt sose az a helyzet, hogy rosszarcú idegenek tömegén kell keresztülverekednie magát az embernek.
A hülye reklámkampányból bőven futotta volna azok kártalanítására, akik a határon szenvedtek hátrányt, azért ott se milliárdosak a károk...
Vitez Belizar 2015.08.30 13:46:51
@Conchobar: Nem mantra... Magyarország nem célország, azok közül, akik végül menedékjogot kaptak, még egy európai elosztásban való részvétel során sem jutna több pár ezernél ide. Annak se lehet még jelét sem látni, hogy valóban visszaáramoltatnák a németek ide a migránsokat. Az, hogy menekült táborokat kell felállítani, kötelező feladata egy olyan államnak, amely a világ boldogabbik részének határán található, ha jobb politikusaink lennének, ezen még nyernénk is (EU támogatás megszerzése).

22-es csapdája rémlik? Bűnözők a migránsok, mert, ha menedékkérők lennének, szépen jelentkeznének a magyar hatóságoknál. Viszont, ha jelentkeznek, akkor nem fogják megkapni, mert békés országon keresztül jöttek, vagyis Szerbiában már nem kellett menekülniük. Ha már valaki kénytelen elhagyni az otthonát, nyilván oda menekül, ahol a leginkább számíthat a boldogulásra. Ez nem Magyarország és nem Szerbia - egy újabb csavar, mert azt hiányoljátok, amivel riogattok ("ide jön a sáskahad tönkre tenni a kultúránkat"). Újabb ellentmondás: egyrészt az EU nem csinál semmit, mert impotens - mondják azok, akik leginkább ágálnak minden összeurópai fellépés ellen, annyira féltik a szuverenitásukat.

Óriási hiba, hogy Magyarországnak nincs bevándorláspolitikája, ráadásul rohamosan fogyó népesség és rövidesen fenntarthatatlanná váló társadalombiztosítási rendszer mellett. Arra nem lehet már számítani, hogy majd a szomszédos országok magyarjaiból pótoljuk a hiányt, többségében aki már onnan elmegy, az is nyugatra tart, nem ide. Óriási hiba, hogy rövidtávú politikai célokért jól felhergelték a zembereket, kiengedték a szellemet a palackból, ebből nehéz lesz visszavenni... A menekültügy kezelése elsősorban rendészeti és humanitárius kérdés, higgadt és logikus döntésekre lenne szükség, nem a hisztire.
A Habony-művek ezúttal is hozta a kötelezőt: őrületes demagógiával sokkolják a keményen dolgozó magyar embereket azok a plakátok, melyek bizonyos értelemben folytatásai a migránsokat csicskáztató kampánynak. Hiába mondjuk el ezerrel az ősi bölcsességet, hogy a jó bornak nem…..
Van az a klasszikus kérdés, hogy ha x számú lemezt vihetnék magammal mondjuk Grönlandra, az igen szűkös és ingerszegény pingvin megfigyelő lesre, ahova pár évre leszerződtem, nos azt kijelenthetem, hogy az első két Pro - Pain lemezt ziher, hogy bedobozolnám. Ahogy akkor a…..
Első blikkre azt hittem, hogy egy (fehér)orosz bandáról lesz szó, amit –hibásan- vissza is igazolt számomra a The Crash And The Draw zenéje. Amúgy egy illinoisi zenekarról beszélünk, akik 2002 óta tolják a post-metal szekeret, és a névválasztásuk azzal lett indokolva, hogy egy…..
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Vitez Belizar 2015.04.11 21:56:43
@belll: természetesen előfordulhat, hogy az evolúció téveszme volta kiderül, de ennek kábé annyira kicsi az esélye, mint annak bebizonyítása, hogy a Nap kering a Föld körül. Az a biológia tanár, aki nem tudja elmagyarázni a nebulóknak az evolúciót, adja vissza a diplomáját... Bár ateista vagyok, de nem harcos, szerintem nem lehet a hitet kiirtani az emberből, ami ennyi részese a pszichénknek. Vagyis egy ideális világ szerintem nem a vallás nélküli, hanem a hit szabadságának világa, beleértve a nemhit elismerését éppúgy, mint a különböző hitekét. A tudomány pedig nem hit - ez a vallás mellett érvelők egyik legfőbb tévedése, hiszen teljesen más alapokon áll (a hipotézisek bizonyítási kényszere, a vita és kételkedés fontossága), szemben egy vallás örökérvényűként tálalt igazságával. Lehet, tényleg békén kellene hagyni a gyerekeket ezzel, felnőttkorukra eldöntik majd, miben hisznek, vagy nem...
Nahát, közel egy évvel azután, hogy a The Satanist albuma megjelent a lengyel Behemoth-nak, készített a csapat most egy videoklipet is a Messe Noire című dalhoz. Tavaly röviden kifejtettem, hogy a Behemoth zenéje leginkább mosogatáshoz jó, és a klipet megnézve és újra hallgatva a…..
Még néhány nap, és nálunk is látható lesz a nagysikerű bestseller moziváltozata. Romantika vagy erőszak? Szerelem vagy aberráció? Debra Fileta nagyon pontosan rátapint a lényegre, amikor arra keresi a választ, mit is gondoljon egy keresztény az egész jelenségről. Meg kell…..
A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról – közölte a Fidesz frakcióvezetője budapesti sajtótájékoztatóján, a Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után. Rogán Antal tájékoztatása szerint a mezőkövesdi…..
Vitez Belizar 2015.02.07 19:28:16
@unionista: én magam még nem olvastam sehol arról, hogy a bevándorlók/menekültek feltétlen jók - ezt maguk a bevándorlók se mondják, ők a saját lehetőségeikhez képes óriás anyagi áldozatot hoznak és kockázatot vállalnak, és minden bizonnyal boldogabbak lennének, ha otthon tudnának emberhez méltó életet élni. De ha így is lenne, egyik hülyeség nem lehet magyarázat a másikra!

Nem tudom, mi az a zsidó média, jobb és baloldalon egyaránt látok zsidó újságírókat (ebből is látszik, rohadtul nem számít). Sőt, az antiszemitizmus is kelet-európai sajátossága a szélsőjobbnak, nyugaton ők komálják legjobban az izraeli "problémamegoldásokat".
Vitez Belizar 2015.02.08 00:03:09
@NotaBene: miután Magyarországon léptek be, itt kérnek menedéket, de ez még nem jelenti azt, hogy itt is akarnak maradni, sőt, húznak is tovább, amint le tudnak lépni, többnyire még az eljárás alatt. Ezért nagy csúsztatás és veszélyes demagógia ezen adatsor magyarázat nélküli citálása. És miért nőtt meg a számuk? Elég csak megnézni egy normálisabb világhíradót a válaszért...
Szörnyű párhuzam, politikai hasznot húzni belőle nem vall államférfira, de a folyamat már elkezdődött. Orbán Viktor és a Fidesz a Charlie Hebdo elleni terroristamerényletet próbálja meg felhasználni arra, hogy megpróbáljanak megállni a népszerűség lejtőjén. Kép: Burger…..
Vitez Belizar 2015.01.13 22:42:58
@Ad Dio: ez a menekültügy nem valós probléma Magyarországon, ezért nem is nagyon tudjuk miről szól, de a magyarokat nagyon könnyű bepánikoltatni. Azért az feltűnő, hogy a főként érintett országok politikai vezetői teljesen máshogy beszélnek. Valahogy ez a civilizációk összecsapása nem igazán úgy megy a gyakorlatban, mint ahogy egyes pátoszi elmékben dübörög a csatazaj. Láthatóan a bevándorlók többsége inkább az asszimilációt és az ezzel járó jólétet választja, elég csak a Charlie történet szereplőit felidézni: a lelőtt mohamedán rendőrtől a zsidómentő afrikaiig. Orbán megnyilatkozása pont azt az általuk, ebben a helyzetben legfőbb veszélynek tartott szélsőjobb vonalat idézi, ezért is ritka botorság volt ezzel előállni. Nagyon - túlságosan is - jól érzi a magyar néplelket, de a nemzetközi porondon rendre bebizonyítja az alkalmatlanságát - lehet, hogy végül ez lesz a veszte?
Nem kell nagy tehetség, hogy populista politikusok nyilatkozataiban ellentmondást találjunk. A hivatásos szélkakasok lelkiismerete rendszeres újrakalibráción esik át, két-három évenként biztosan megváltoztatják a korábban mélyen megfontoltnak mondott véleményüket. A profibbak…..
Amerikában már több mint 40 millióan dolgoznak otthonról. Becslések szerint ez a szám egyre csak növekszik, hiszen a távmunka mindenkinek jó. Megéri a munkáltatónak, hiszen nem kell irodát, eszközöket biztosítania, esetleg az utazást finanszíroznia, és megéri a munkavállalónak…..
Vitez Belizar 2015.01.05 19:46:28
@Túrós: Amúgy a külföldiek közül is sok a lehúzás, vagy olyan kevés pénzt fizetnek, hogy az talán csak a harmadik világban számít betevőnek. A kedvencem egy olyan munkaajánlat volt, ahol elvileg gépelést kértek volna, aztán kiderült, hogy CAPTCHA védelmet kellett feltörni gyors egymásutánban, hadd terjedjen a spam (magyarán bepötyögni a kódot pár másodperc alatt). De Amerikában legalább pár lehetőség van. Bár sokat néztem utána, Magyarországon egyetlen használható/nem átveréses távmunka ajánlattal sem találkoztam. Egy fontos szabály: senki se fizessen azért egy petákot sem, hogy dolgozhasson, semmilyen jogcímen! Elvileg is baromság, fizetni a munkádért kell, nem neked azért, hogy dolgozhass.
 Itt tart ma az úgynevezett blackmetalnak hívott műfaj.  A Carach Angren a legalja a mainstream blackmetal vonulatnak, tinik példaképei ők, teljesen érthetetlenül. A hamarosan megjelenő This is No Fairytale album There's No Place Like Home című számához elkészítettek egy szöveges…..
Vitez Belizar 2015.01.04 15:42:07
@Gnosis: Konkrétan nem a harmadik szörnyű house-ra (vagy valami olyasmi, mert indusztriális metálnak nem nevezném, legkevésbé blacknek - de nem ezért nem tetszik). A teljesség minden igénye nélkül néhány: Mayhem, Inquisition, 1349, Satyricon, A Forest of Stars, Cobalt, Rotting Christ, Primordial, de még a Thy Catafalque is erős black hatásokkal rendelkezik...
  1950-ben vagyunk. A politikai harc egyre fokozódik. Az ország most ismerkedik azzal, mit is jelent a represszió a hétköznapokban. Magyarországnak jócskán vannak ellenségei külföldön (a nyugati államok) és belföldön. A belföldi ellenségek, ellenségesnek tartott társadalmi…..
Miközben mi, földi halandók pezsgőt bontottunk, ettük a bejglit és elutaztunk a rokonokhoz (esetleg valamelyik osztrák síparadicsomban töltöttünk vagy töltünk majd némi időt), addig az Instagramon elhíresült Rich Kids csoport tagjai kissé másként lazítanak. Lehet azon…..
A híreket talán mindenki ismeri: a szilveszteri buli, amelyhez a nevét a Music Fm adta, botrányosra sikerült, sérülések, lopások és óriási kommunikációs katasztrófa jellemzi. Nem szeretem az ilyen túlzásokat, de január másodikán talán nem túlzás elsütni: ez az év…..
Igazán vérpezsdítő téma, amit bármilyen társaságban érdemes betolni az éterbe, ha csökken az érdeklődés, kevésbé pezseg az a bizonyos "buborék". Hirtelen mindenki felpezsdült és a társaságban szinte azonnal megnyílik a front két oldala. A Piros sarokban a notórius…..
November ötödike óta lehet meghallgatni az albumot, ami ugye tegnap volt. Magáról a hírről lemaradtam, gondoltam most megnézem milyen is az anyag, amiről egy dalt már hallottam, az sem volt jó. Hát, jó hosszú. Több mint 70 perc. Ezt a büdös életben nem fogom végighallgatni.…..
Top 100 album of minden idők, mielőtt meghalsz, ezeket hallgasd meg, mérföldő a nemzetközi/magyar rock történetében, stb. stb. // // Pedig attól mérföldkövek, mert valami véleményformáló kitalálta, de amúgy senki nem meri bevallani, hogy nem érti őket - sőt: esetleg…..
Vitez Belizar 2014.08.31 19:26:35