Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chris576

691 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellentétben más külföldi zenekarokkal, hazánkban egészen az ezredforduló környékéig nem jelent meg semmilyen könyv az astoni fenegyerekek legendás bandájáról, a Black Sabbath-ról. Szakács Gábor volt az első, aki itthon papírra vetette a heavy metal keresztapjainak történetét, de mivel azóta eltelt…..
Sorban térnek vissza a hazai metalszíntérre a kilencvenes években nagyot ment extrém metal csapatok, olyanok, mint például a Monastery (a velük készült interjúnk ITT olvasható) vagy éppen a kőszegi S.N.O.T. A banda mindhárom tagja a magazinunk rendelkezésére állt az alábbi interjúhoz, melyben…..
Megállíthatatlanul robog előre a paksi Gastroblues Fesztivál gépezete, a blues, a jazz, a rock és a gasztronómia kedvelői immáron 32. alkalommal élvezhették a ízek és a hangok gazdag tónusait. Új helyszínen, az ASE Csarnokban került megrendezésre a lassan krisztusi korba érő nemzetközi dzsembori, a…..
Tizenöt éve már, hogy a Mood, valamint a Stereochrist és a Wall Of Sleep zenekarok egykori tagjaiból verbuválódott doom metal formáció, a Magma Rise beindította a motorokat. Idén tavasszal jelent meg a csapat negyedik nagylemeze (kritika ITT), ennek apropójából kerestük meg a zenekarvezetőt,…..
Hazánk legrégebben megrendezésre kerülő bluesfesztiválján, a 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon július első napjaiban ismét találkozhatnak a blues, a jazz, a rock és a gasztronómia kedvelői Pakson. A július elsején kezdődő klubkoncerteket követően pénteken és szombaton az új főhelyszínen, az ASE…..
Igazán elismerésre méltó, amit a 2020-ban újraindult zalaegerszegi death metal csapat, a Monastery az elmúlt pár év leforgása alatt elért/összehozott. A banda nem unatkozik: amikor éppen nem lemezt készít vagy videoklipet forgat, akkor a kedvenc külföldi csapatai társaságában turnézik (előző albumuk…..
A Nile szeptemberben aktuális európai turnéjának egyik vendége, a zalaegerszegi Monastery új dallal, illetve klippel jelentkezett, mely a spanyol Art Gates Records gondozásában jövő év elején érkező nagylemezük első előzeteseként gördült be. A Fall Apart című szám videoklipjét Gelencsér Ákos…..
Az, hogy az idők folyamán kultikussá váltak az olyan doom metal csapatok, mint a The Obsessed, a Pentagram vagy a Trouble, nem csak és kizárólag a kiválóságuk szavatolta, hanem az a tény is, hogy az indulásukkor, de még a pályafutásuk első évtizedében sem voltak túl sokan az ilyen jellegű formációk.…..
Megmondom őszintén, a Friends Of Hell néven futó doombanda a 2021-es megalakulása óta csak mostanában került a homlokterembe, és ez is főleg a Rise Above-nak köszönhető, ugyanis a kiadványaik tetszetősnek szoktak bizonyulni számomra...
A Georgia állambeli Black Tusk, bár sludge metalt játszik, mégsem említhető egy lapon mondjuk a Crowbarral. A 2005-ben elstartolt formáció zenéje ugyanis kő-hardcore punk alapokra építkezik, mindez pedig olyan mocskos döggel szólal meg, mint egy stoner metal csapat. Doomos elemekre azonban csak…..
Azt bírom a legjobban a Magma Rise-ban, hogy teljesen egyedi ízekkel dolgozik: nem lehet rájuk húzni, hogy mondjuk Trouble-ös vagy The Obsessedes az, amit csinálnak. Sokkal inkább magyaros. És persze doom...
Az oaklandi death metal trió, a Necrot négy év után jelentkezett új nagylemezzel, melyet ismét a Tankcrimes gondoz és mely április 12-én látta meg a napvilágot. A "Mortal" szerintem nem volt egy nagy eresztés (kritika ITT), azonban a "Lifeless Birth" előzetesként elpotyogtatott nótái alapján…..
Ha Tony Iomminak a hetvenes évek elején azt mondják, hogy pár évtizeddel később egy komplett stílusirányzat jön majd létre a lassabb, súlyosabb dalaik hatására, valószínűleg homlokon döfi az illetőt a nyakában lógó ezüstkereszttel. Pedig így történt...
A 2020-ban megalakult olasz doom/black metal formáció, a Ponte Del Diavolo tevékenysége annyiban mindenképpen formabontónak számít, hogy black banda lévén hiányzik az egyenletből a hörgés és/vagy károgás, valamint hogy egyszerre két basszusgitárral dolgoznak, ami ismét árnyalja egy kissé a képet,…..
A Black Sabbath teljes pályafutását egy korábbi cikksorozatunk keretein belül egyszer már albumról albumra kiveséztük, igaz, csak nagy vonalakban, viszont azóta a Kedvencek temetője című rovatunkban már két BS-album is helyet kapott kissé hosszabban taglalt formában...
A 2010-ben életre hívott dunaújvárosi death metal brigád (Suplicz Gábor Bernát - gitár, Ruff László - ének, Anda Vilmos - basszusgitár) nemrégiben új dallal jelentkezett, ez adta az apropót, hogy kifaggassam egy kicsit a srácokat...
A Heavy Psych Sounds lemezkiadó YouTube-csatornáját követve belefutottam egy újabb ígéretes csapatba, akikről szinte semmilyen információt nem sikerült összeollóznom a világhálóról, pedig köztudott, hogy ott aztán minden fenn van...
Az Anda Vilmos basszerossal (ex-The Morning Star) kiegészült dunaújvárosi death metal alakulat, a Lycanthropia új dallal jelentkezett, melynek címe Genocide By Injecti (a srácokkal készült korábbi interjúnk ITT olvasható)...
Amikor megláttam a 2021-ben megalakult ausztrál heavy metal csapat, az Aardvark "Tough Love" címmel a Dying Victims Productions gondozásában március 15-én megjelent bemutatkozó lemezének borítóját, a számcímeket, valamint belehallgattam az anyagba, egyből Kovenant kollégám jutott eszembe, hogy ő…..
Begördült egy újabb előzetes nóta a H-Music Hungary gondozásában április 5-én megjelenő "Neither Land Nor Sea" című új Magma Rise-albumról, az I Am (a csapat előző lemezének kritikája ITT olvasható)...
Az 1985-ben megalakult New Orleans-i thrash metal csapat, az Exhorder 2017-es visszatérése és a két évvel később "Mourn The Southern Skies" címmel megjelent nagylemeze (kritikánk ITT olvasható) jobban nem is sikerülhetett volna: a banda 1990-es debütalbumának ("Slaughter In The Vatican") minden…..
Szerintem a stoner és a grunge több ponton is keresztezi egymást, nyugodtan tekinthetünk úgy rájuk, mint rokon műfajokra. A Sabbath-alapú riffek, a vastag, karcos és torz hangzás, a tempók összecsengése és még sorolhatnám. Szóval, ha ezek a stílusok össze vannak eresztve, abból nagy baj nem lehet...
Megosztott kiadvány jelenik meg a Heavy Psych Sounds gondozásában május 17-én "Interstellar Cosmic Blues & The Riffalicious Stoner Dudes" címmel, melyen a 2012-ben elstartolt amerikai stoner rock csapat, a Geezer, valamint az Isaak osztozik majd. Elsőként a Geezertől a Little Voices hallgatható…..
Ég a boszi, ég... Az egyesült államokbeli stoner formáció, a Saltpig május 31-én hozza ki debütáló albumát azonos címmel a Heavy Psych Sounds kiadó gondozásában, melyről elsőként a Burn The Witch című dalhoz forgatott videoklippel ismerkedhettek meg...
My Dying Bride- és Katatonia-rajongók figyelem! A 2019-ben megalakult egyesült államokbeli doom/death metal csapat, a Vigil március 29-én az Argonauta Records gondozásában jelenteti meg bemutatkozó nagylemezét ("...And The Void Stared Back") , melyről most meghallgatható az Erosion Of The Soul című…..