Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Astrasun

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az illúzió drága dolog" Egy remek magyar filmben, a Kaméleonban hangzik el valami hasonló. (Ha nem láttad, kötelező megnézni!). A tavalyi nagy hajrában sokan szerződtek startupokkal, akiknek sem az üzleti múltjuk, sem a kellő tőke nem állt rendelkezésre. Hazai tapasztalat sem volt meg. Ezeket…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Astrasun 2019.10.09 06:28:46
@rpMaus: Kedves Maus úr!
Nem tudom, hogy miért fajult ez a vita Önök között.
De arra kérem, hogy jogi végzettség és megfelelő kamarai regisztráció nélkül Ön sem és senki sem adjon jogi természetű tanácsot. Nem lehet ma önállóan megtanulni a jogot. Egy komolyabb irodában több száz ügyvéd dolgozik és az együttes tudásuk biztosít megfelelő szakmai színvonalat. Ha a vitázófelek tényleg érdeklődnek a jog iránt, akkor munka mellett, levelezőn el lehet végezni az egyetemet. Nem olyan nehéz. Utána csak pár év gyakorlat és talán egyes szűkebb területekhez megfelelően tud hozzászólni a frissen végzett ügyvédjelölt.
Indie és Linda arcot kap! Valamint kiderül az is, mivel töltjük a szabadidőnket a blogolás helyett.....
Astrasun 2019.09.17 06:47:12
Astrasun 2019.09.17 06:47:46
:)
Bármilyen jól is hangzik, hogy 3 Ft. a bónusz minden megtermelt kWh után, ezt a kedvező szabályozást áthúzza a rendeletben elrejtett számítási képlet. Ha behelyettesítünk ebbe a képletbe, akkor kiderül, hogy valójában az elvileg elérhető maximális bónusz csak 1,5 Ft. Így már sokkal rosszabbul néz…..
A naperőművek napi termelése jellegzetes görbét mutat.   Az igazi kihívás változékony időjárás esetén történik: Könnyen látható, hogy felhős idöben a termelés rövidebb időszakra vonatkozó kiszámíthatósága rendkívüli nehézségekbe ütközik. A felhők geometriája, mozgásiránya sok apró hatás miatt…..
Korábban (2018 közepéig) nem kellett naperőművek részére menetrendet adni.  Amikor az Astrasunnal felépítettük az első 260 kW-os kát-os kiserőművet 2016-ban, akkor könnyű volt az élet: elég volt havi egy számlát kiállítani a Mavirnak és ők fizettek.  Ahogyan megnövekedett a megújulók aránya, úgy…..
Ezt a blogot a napelemes kiserőmű tulajdonosok figyelmébe ajánlom. A következő egy év során a legtöbb kátos naperőmű felépül és megkezdődik egy 25 évig tartó hosszú és fárasztó adminisztrációs feladat. A követező hetekben szeretném bemutatni, hogyan működik az Astrasun naperőmű menetrendezése.…..