Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit Rezes

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkoromban volt egy kvarcjátékom, egerek hullottak az égből és én voltam a macskával, akinek el kellett kapni a kis cukikat. Karácsonyra kaptuk bátyámmal. Néha játszottam vele, de nem kötött le túlságosan.  Ezzel ki is fújt a számítógépes játékokkal való kapcsolatom, mivel számítógépem nem is…..
Judit Babaháza 6 hónap 2019.09.19 11:41:53
Gáspár hat hónapos lett. Istenem! Már fél éve itt van velünk, felforgatva eddigi életünket. És milyen jó ez így! A kép Rezes Judit saját tulajdona. Borzasztó, hogy milyen közhelyesen rohan az idő. Emlékszem, amikor még csak tervezgettük, milyen jó lenne még egy baba. Hol van az már! Az a szinte…..
Utazás egy pici babával. Utazás egy pici babával? Mi abban a jó? Van egyáltalán benne jó? Kit akarunk átverni? De persze elindulunk, mert jó lesz! Nyaralás alatt még az éjszakai felkelések is könnyebbek, nem? Hát persze… Az egész ott kezdődött, hogy idén nyáron Győzővel volt egy közös…..
Judit Babaháza Apa 2019.07.30 10:09:16
Ranschburg Jenőtől hallottam egyszer (lehet, hogy, nem pontosan idézem) az anya a tűzhelyet, az otthon biztonságát adja, az apa pedig az, aki ezt a vonalat átlépve mutatja meg a külvilágot. Amikor ezt hallottam tőle, nagyon tetszett és meg is hatódtam, milyen szép gondolat, de akkor még nem volt…..
Misi születése előtt sokat olvastam a szülésről, hogy hogyan éljük meg a legtermészetesebben, aztán pedig neveléssel kapcsolatos könyveket is olvasgattam. Általában az ösztöneimre hallgattam, de volt, amikor segített egy-egy praktika, amelyeket ezekből a könyvekből tanultam. Néha elgondolkozom,…..
Kisvárosban nőttem fel, majd Miskolcon is kertes házban éltünk, így a természet közelsége az egész gyermekkoromat végigkísérte. Laktam az Alföldön, a síkságon, majd a Bükkben, a hegyekben. Emlékszem, Hajdúnánáson gyakran kimentünk a határba, és az összegyűjtött szénabálákon fogócskáztunk. Még ma is…..
Soha nem volt kényszerem az állandó jövés-menésre, mert szeretek otthon lenni! De! Emelje fel az az anyuka a kezét, aki nem érezte azt a szülés utáni első hónapokban (nyilván nem az első hat hétre gondolok, amikor még próbálunk regenerálódni), hogy megőrül a bezártságtól!  Egy idő után már minden…..
Múltkor egy anyukával beszélgettem a focipályánál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kimegyünk a lakáshoz közeli focipályára ahol a gyerekek fociznak, az anyukák és apukák pedig türelmesen várják, amíg kis csemetéik 1 vagy 2 vagy akár 3 órán át játszanak a többiekkel, hidegben, szélben, hőségben.…..
Sokszor hasonlítgatok. Hasonlítgattam akaratlanul is a két terhességemet, a két szülésemet, a szoptatást, a két gyermekemet. Ha megkérdezik, hogy kire hasonlít a pici, egyet biztosan tudok, Misire. Így nézett ki ő is ennyi idős korában, csak Gáspár szőke, amit még nem is láttam, hogy valaki szőkén…..
Most egy kis nyugalom van. Misi elment az iskolába, Gáspárt épp az imént etettem meg. Választhatnék vagy megírom ezt a fejezetet a naplóba, vagy visszafekszem aludni. Nem volt egyszerű az éjszaka, két óránként keltünk fel. Ha kihúzzuk a három órát, azzal már el tudok lavírozni másnap. Na mindegy,…..
Nem tudom ki hogy van vele, de én az első gyermekemnél megfogadtam, hogy naplót fogok vezetni a fontos napi dolgokról, történésekről. Mivel soha nem éreztem késztetést az írásra, meg kell mondjam elégedett voltam magammal, mert elég sokáig sikerült sok mindent feljegyeznem a fiam első évéből, amit…..