Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsi Mónika

24 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moniro Ganz villamos fából 2023.04.25 13:46:42
Kisfiam, mint a legtöbb kisfiú, imádja a járműveket. A fő kedvencünk a régi Ganz villamos volt. Próbáltam keresni, hátha lehet valahol kapni, de nem jártam sikerrel. Olyat szerettem volna, amivel tud rendesen játszani, így végül elkészítettem a Ganz villamost fából neki. Általános iskolában jártam…..
Húsvétkor mindig rengeteg kinder tojást kapunk és sokszor fejtörést okoz, hogy mit is készítsek belőlük, mert kidobni semmiképp nem szeretném őket. Anno hallás fejlesztő játékot készítettem a fiúknak, amit a mai napig elő szoktak venni és játszani vele. Erről itt…..
A nagyobbik fiamat kifejezetten érdekli a növények, állatok világa. Sokat olvas róla és nagyon jól megfigyeli a növények fejlődését. Két hete egy zárható tasakba betettünk 4 féle hüvelyes magot, egy tarka babot, egy fehér babot, egy lencsét és egy csicseriborsót, hogy megnézzük hogyan is csíráznak…..
Moniro Egy állólámpa új élete 2023.03.01 18:51:45
Volt egy állólámpánk, aminek a bura része gyűrt papírból volt. Éreztem, hogy nem lesz hosszú életű és amint szülők lettünk, gyorsan le is amortizálódott, mert gyermekünk sokszor kapaszkodott bele vagy fogta meg, nem túl szakszerűen. A lámpa váza nagyon masszív volt és hiába szakadt le róla a…..
  Kisfiaim és keresztlányom nagyon szeretnek festegetni, de kicsiként nincs túl sok sikerélményük még, így vettem pár háromszög alakú feszített vásznat (igaziból mindegy milyen alakú alappal dolgozunk) és leragasztottam Tesa szalaggal csíkokban összevissza. Keskenyebb és vastagabb Tesa szalagot is…..
Sokan szoktatok nekem írni, hogy mi olyan tökéletes család vagyunk, milyen jó anya vagyok... ezek a szavak, nagyon-nagyon jól is esnek és azt gondolom, hogy tényleg szuper kis családom van, szerető férjem és nagyon jó gyerekeim, DE higgyétek el én is szoktam kiborulni, én is követek el millió hibát…..
Miután megszületett a harmadik gyerekünk, úgy gondoltuk, hogy belevágunk és veszünk egy házat, ahol majd fel fogjuk nevelni a gyerekeinket. Imádják a kisfiaink a természetet, a madarakat, gyíkokat és kint lenni a szabadban, ugrálni, sarazni, elfáradni a friss levegőtől. Sokat osztottunk, szoroztunk,…..
Sokat gondolkoztam az elmúlt években, mit is tegyek 24 napon át a gyerekek adventi naptárjába, ha nem csokikkal akarom elárasztani őket. Decemberben úgyis rengeteg a csoki és a nasi.  A célom az volt, hogy legyenek benne kis családi programok, kreatív feladatok és néha egy kis apróságot is…..
Kocsi Mónika 2020.11.15 11:26:41
Régóta tervezem, hogy kiírom magamból, hogyan szültem meg 18 hetesen a kislányunkat, de nagyon nehezen megy ez…. végül adtam magamnak egy határidőt, hogy a babagyász világnapjáig meg akarom írni magam miatt is és mások miatt is, mert szeretném felhívni pár nagyon fontos dologra a figyelmet, például…..
Gyermekeim imádják a Kippkopp és Tipptopp meséket. Emlékszem én is mennyire szerettem őket és képes voltam hosszú ideig csak a szépen megrajzolt karaktereket figyelni a kedves kis történetek mellett. Kirándulás közben rengeteg gesztenyét szedtünk és egyértelmű volt, hogy készítünk belőle minimum…..
Húsvét idején a legtöbb gyerkőc sok kinder tojást kap. Ezekből a sárga belső tojásokból a gyerekeimmel készítettünk egy nagyon jó hallásfejlesztő játékot. Régen a nagymamámnál volt egy hasonló játék, amiben műanyag golyók voltak és különböző hangokat adtak miközben ráztuk őket és meg kellett…..
A wc papír mindig is alapfelszerelés volt egy háztartásban, de a korona vírus óta kifejezetten nehezen lehet hozzájutni, így lassan már luxus cikk lesz. Emiatt gondoltam, hogy becsüljük meg minden részét, úgyis folyamatosan azon fáradozom, hogy hogyan kössem le a gyerekeimet kreatívan és…..
Moniro Duplóból árnyékszínház 2020.04.01 15:54:50
Gyerekeim imádnak legózni. Azt hiszem ez az a játék, amiből sose nő ki az ember. A duplo is nagyon sok kreatív ötletet ad, amit a kicsikkel könnyen meg lehet valósítani. Mi most az árnyékszínházat készítettük el. Nagyon egyszerű és gyorsan meg lehet csinálni még a picikkel is, aztán kedvünkre…..
Régóta gyűjtögetem a Tic Tac dobozokat, mert sajnáltam őket kidobni és úgy voltam vele, hogy egyszer majd kitalálok valamit, mire is használjam fel őket. Most a karantén idején próbálok olyan kreatív feladatokat kitalálni a gyerekekkel, amik lekötik őket hosszabb ideig és azzal dolgozunk, ami éppen…..
Mikor vettünk egy lakást, próbáltam úgy megcsinálni, hogy minden szép és praktikus legyen, ugyanakkor pedig pénztárcakímélő is. Szeretem az egyedi, különleges megoldásokat. Spórolás, illetve újrafelhasználás szempontjából is csodálatos dolgokat lehet alkotni. Kitaláltam, hogy sok félretett…..
Ma van a második kisfiam születésnapja, így gondoltam leírom, hogyan is jött ő a mi kis családunkba, mennyire rögös út volt ez nekünk és milyen különleges kisfiú. Nagyon szerettünk volna már tesót a nagyobbik fiúnk mellé, de sajnos ez nem volt olyan egyszerű, mint ahogyan elképzeltük. Ő már picit…..
Kocsi Mónika 2019.12.18 12:33:31
@ergerberger: Nem, ha egy gyermeket elvesztünk még a terhesség alatt vagy halva születik és utána sikerül egy másik babának megfoganni, azokat hívják szivárvány babáknak <3 Tehát a veszteség után egy újabb élet megadatása.
Amiatt nevezték ezeket a babákat szivárvány babáknak, mert egy nagy veszteség után egy áldásként érkezik, mint egy vihar után a kitisztult égbolt egy csodaszép szivárvánnyal.
1 hónappal a harmadik kisfiunk érkezése előtt, úgy döntöttem, hogy vegyünk egy 3 szintes emeletes ágyat és átalakítom a srácoknak egy hangulatos házikó ágyikóvá. Így majd később mindhárman egy ágynyi területen tudnak aludni és dekoratív eleme lesz a gyerekszobának. Nagyobbik fiam sokszor kérte már,…..
Volt egy régi ajtó, amit nem szerettünk volna kicserélni, mert elég nagy költséggel járt volna. Funkcióját tekintve tökéletes volt, vagyis a zsanérján kellett picit igazítani, hogy jobban csukódjon, de a kinézete kritikán aluli, mint mondjuk felújítás előtt maga az egész lakás.Szerintem kb 50 éve…..
Kocsi Mónika 2019.08.25 08:55:20
@Kara kán: nem tudod kiszedni a betömött részt és utána kinyomni a purhabbal?
Nálunk monjduk nem volt szükséges hangszigetelés.
Kocsi Mónika 2019.08.25 11:19:36
@clemens: áh, szinte sehol sem találkozom derékszöggel meg vízszinttel vagy függőlegessel :D
Kitaláltam egy pink pad mozgalmat, ami arról szólna, hogy mennyire fontos eljárni a szűrésekre és igenis menő az, hogy foglalkozunk saját magunkkal. Én is a szűréseknek köszönhetem az életemet, így gondoltam megpróbálok segíteni másoknak is. Az ötletem az, hogy a kislányunk emlékére ültetett…..
Kocsi Mónika 2019.08.08 19:12:52
@Puskás Bettina: köszönöm szépen, eddig nagyon sok pozitív visszajelzést írtak, így remélem célt ér a kezdeményezésem :) Jól esik ezeket olvasni!

3 szempontból is hasznos lenne a sok pink pad országosan:

- felhívja a figyelmet, hogy foglalkozzunk saját magunkkal, járjunk szűrésekre
- egy régi padot újítottunk fel, így az új életet kapott és újrahasznosítottunk
- nagyon feldobja ez az üde szín a környezetet
Apukámnak van egy kis erkélye, ahol helytakarékosság miatt terveztem neki egy lehajtható asztalt, amin tud olvasgatni, enni, rejtvényt fejteni, de mégsem veszi el helyet. Nagyon praktikus tud lenni sok esetben, mert egy mozdulattal a falra lehajtható és így megmarad a tér az adott…..
Moniro 3x-os pozitív teszt 2019.04.03 23:43:59
Azt hiszem, ez lesz a leghosszabb és legnehezebb írásom, amit valaha is meg kellett írnom. Nagyon nehéz kilépni a komfortzónámból és kitárulkozni a világ előtt azért, hogy segíthessek. Rengeteg időnek, pontosan 4 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy képes legyek megírni a mi nagyon gyors lefolyású…..
Kocsi Mónika 2019.04.08 08:50:16
@Real World: nagyon sajnálom ami veletek történt, ez feldolgozhatatlan :( Emiatt is írtam meg a cikket, hátha többen elmennek szűrésre és ezzel talán még meg is menthetek valakit és akkor már kap egy pozitív töltetet az amin átmentünk.

Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek és a kislányoddal minden és amennyire lehet boldogan és egészségben éljetek <3
Kocsi Mónika 2019.04.11 09:05:00
@Szőkenőő: nagyon aranyos vagy, köszönöm. Képzeld, legalább már 60-an írtak különböző platformokon, hogy még aznap mikor olvasták, be is jelentkeztek szűrésre.
Nagyon boldoggá tett ez engem, mert adott egy plusz pozitív oldalt a mi történetünknek és így nagyobb értelmet adott annak, hogy át kellett mennünk ezen a rögös úton. Jó egészséget Nektek is!
Kocsi Mónika 2019.07.26 22:50:05
@Daenerys Targaryen: Köszönjük, szerencsések vagyunk, hogy időben kiderült, igaz, akkor ezt nem így gondoltam. Jó egészséget kívánok!
Párkapcsolatból család - Az első kisfiam, Robin születése   Ma van Robin szülinapja és ilyenkor mindig újra és újra eszembe jut, hogyan is született meg, milyen érzések, félelmek voltak bennem aznap, mikor világra hoztam őt, így gondoltam leírom, hogy örökre megmaradjon ez nekünk és neki is. Ez…..
Közelítek a 40-hez, de eddig még nálunk sosem volt napszúrás a családban. Mindig próbáltunk odafigyelni, hogy ne a déli órákban legyünk kint a napon, igyunk sok folyadékot, de eddig elkerült minket ez a napszúrás téma. Eljöttünk nyaralni a 6 és 3 éves gyermekünkkel Horvátországba és annyira jól…..
Moniro El**rosszalkod**ott esküvő 2019.05.30 22:31:19
Sokáig gondolkoztam, hogy leírjam-e milyen volt az esküvőnk vagy sem, vagy csak a szép részét írjam le (ami nagyon kevés volt), de olyan sokan kértétek, hogy írjak róla, hogy végül merészen belekezdtem és őszintén leírom milyen is volt. Hát ez nem lesz egy tündérmese és előre elnézést kérek az…..