Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nissin

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kevés dolog van amit jobban utálunk a goánál. Persze ez nem igaz, mert sok dolog van amit utálunk, de a tetején biztos ott a goa is, mindegy. Szóval ezek a vad goások lemennek mezőre fesztiválra, és ott taposnak vagy egy hetet egy húzásra. Már jönnek a hasznos tanácsok, mint…..
Belsőség Ötletük nincs 2008.07.24 00:30:34
Már az ombudsman is vizsgálja a szlovák rendszámok vizsgálatát. A VPOP nem igazán mondja meg, hogyan ellenőrzik a szlovák rendszámosokat, de a jelek szerint az Apeh vezérkarnak sincs sok ötlete, mi legyen a büntetés. Vélemények az azonos című cikkről...
Belsőség Biztosan jó ez így? 2008.07.23 09:30:00
Lapozgatom a brit Top Gear augusztusi számát és a hirdetési blokkban mire bukkanok? Na, mifene? Jacques-ék bekeményítettek? Aztán kicsit utánatúrtam a neten és megtaláltam ezt: Hoppá, ezek tényleg komolyan gondolják! De valami csak nem stimmelt. A patinás francia márka, amelyik…..
nissin 2008.07.23 11:57:34
  A találkozóra megközelítőleg nyolcvan autó érkezett nem csak hazánkból, de mit ad isten, Lengyelországból, Szlovákiából és – úgy emlékszem – Csehországból is. Miközben az autók nagy része egy tájékozódási versenyen vett részt, Nyuszival, a találkozó…..
Andi egy különleges akciót talált a Sparban, csak ínyenceknek: Minden kedves olvasónak szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a SPAR-ban új akció kezdődött. Ugyanis 2008. július 20-án a kosaramba pakoltam, egy akciós "prémium kalács" néven árusított kalácsot. A…..
nissin 2008.07.22 13:00:13
Új feladat, ezúttal könnyebb, mint az azóta közmondásossá vált Chevy Cobalt. Mi ez? Régi restanciánk ez, még május elején kaptuk a képeket Norberttől, az alábbi szöveg kíséretében: Üdvözlet! Múlt csütörtökön Lengyelországban, a mellékelt nyakig "álcázott…..
Subba Munka utáni megnyugvás 2008.07.14 13:01:00
Mert mit is tesz a friss levegőjű, hangulatos kertvárosi környezet? A friss levegőjű, hangulatos kertvárosi környezet, a csendes kis utcák és a remek kirándulásokat igérő Halomi erdő elsősorban a nyugodt életet kedvelőknek teremti meg az otthon, és a munka utáni megnyugvás…..
nissin 2008.07.14 13:06:16
Attila egy buszon találkozott azzal a magyaros (=portáskommunista) jelenséggel, miszerint a fogyasztó gyermek, méghozzá a hülyébbjéből, aki örüljön, hogy fizethet, miközben a szolgáltató bácsi miheztartás végett lenyom neki pár sallert. Én a széplaki Ezüspart hotelben láttam…..
nissin 2008.07.10 11:32:36
No,a lecsavarozott két pöcök valóban a "klíma" ki és be kapcsolója,az irányt a rostélyok oldalirányú billentésével illetve a közepén lévő pöcökkel lehet szabályozni.

Egyetemistaként évek óta utazok távolsági busszal Zalaegerszegről Bp-re,úgy hogy van tapasztalatom:amit megfigyeltem,az tényleg szomorú,az emberek,akik utaznak egyszerüen birkák,még ezt a pár gombot sem tudják kezelni,látom,hogy szerencsétlen fel akarja kapcsolni a fényt,de nyomkodja a stop gombot,vagy valamit akar kezdeni a szellőztetéssel,de csak zavarában össze-vissza nyomkodja,tekergeti a gombokat és a pöcköket,majd pár pillanat múlva abbahagyja.De az is gyakori,hogy fel sem néz,vagy ha felnéz,nem mer hozzányúlni,inkább panaszkodik,hogy melege van,vagy fázik,arról ne is beszéljünk,hogy a karfát 10emberből 7 nem tudja felhajtani,mert képtelen felfogni,kitalálni,megérteni azt a két mozdulatot...
De ami a legdurvább,hogy nekem,egyetemistaként akinek 0 FT jövedelme van 1610Ft egy út Pestre,jelzem pár hónapja még csak 800Ft volt,majd visszavették a kedvezményt 67,5 %-ról 50%-ra és még emeltek is a jegyárakon 30%-ot.A kedves nyugdíjasok ingyen utaznak,pedig nekik azért akad némi bevételük és ha távolsági buszokon tudnak a fürdőkbe utazgatni,akkor az egészségi állapotuk és a pénzük is megvan ahhoz,hogy legalább pár száz Ft-al hozzájáruljanak...cserébe viszont tolakodnak furakodnak.Jó,értem én naív vagyok,egy ekkora szavazóbázist nem szabad elveszíteni,hozzányúlni.
Mit gondol, melyikre van nagyobb esély? Hogy még egyszer ebben az életben körberadírozza Zeltweget egy JPS-matricás Formula-1-es Lotusszal, vagy hogy napokon belül füvet fog nyírni a kertben? Szerintem kár ezt feszegetni, lúzerek vagyunk mind. Magyarjaink közül F1-es autót csak olyan…..
Hisztérikus kommunikációs megoldást fedezett fel Mária Marketing szabóság blogján. Bár a Nógrád Volán fizetett újsághirdetéssorozattal igyekszik felhívni az utazóközönség figyelmét, hogy szemetelni és firkálni csúnya dolog, a kivitelezés backdoor-gyökereket sejtet. Csak az…..
Ezt még a nem Homár-olvasó fogyasztók is tudják, mégis jó érzés fotóbizonyítékot látni arról, hogy nem egyszer direkte rosszul járunk a hipermarketek akcióival. A bogarak egyébként igen érdekes és dekoratív élőlények, aki el akarja őket távolítani, ennyi büntetést bőven…..
Belsőség Motorosok, vigyázzatok! 2008.07.07 15:09:00
 A hétvégén meghalt a falunkban egy 24 éves srác. Motorral esett el, a saját hibájából. Nem akarok moralizálni, kioktatni, de van két tanulsága az ügynek, ami miatt leírom, mi történt. Fiatal gyerek, nem sok tapasztalattal, nagy, erős motort vett, azt mutogatta a haveroknak egy…..
nissin 2008.07.07 19:22:42
Szeretném kikérni a véleményeteket!
Tegnap majdnem elvettem egy motors életét...
A történet röviden.Zalaegerszeg és Keszthely között nagyon kanyargós,szerpentínes aránylag jó az út,aminek következtében nagyon sok motoros húzza neki,ha jó idő van.Én is motoroztam és még fogok is majd,sok motoros ismerősöm van,ezért figyelek is rájuk,ha látom,hogy beér egy,akkor amennyire lehet,lehúzódok,ha olyan a helyzet leindexelek nekik.(Aki ismeri az tudja,hogy ezen a szakaszon,az elmúlt 10 évben több tucat motoros halt meg,már tele van az út mindeféle motorost figyelmeztető táblával,meg sajnos virágcsokorral) szóval tegnap is ezen a szakaszon autóztam,amikor beértem egy autókonvojt,mivel tényleg nagyon kanyargós az út ilyenkor nagyon nehéz előzni,nem is eröltettem...elöttem kb 7,mögöttem kb 10 autó haladt libasorban alig kevesebb mint 90es tempóban.
Zsenge korom ellenére 10 éve vezetek rendszeresen,többnyire pesten,de sokat megyek vidéken és külföldön is,ezért természetes,hogy előzés elött mindíg belenézek a tükörbe,most is így tettem...nem előzött senki mögöttem ezért kiindexeltem és kielőztem,kb félig volt az autóm a másik sávban,amikor rutinból mégegyszer belepillantottam a tükörbe és egy motort vettem észre tőlem pár méterre a kocsi mögött(index nélkül)..
egy pillanat alatt visszarántottam az autót fékezés nélkül a sávomba,majd a srác meg az éppen megérkezett haverja mellém álltak és mutogatták a tükröt,majd egykerék és természetesen index nélkül a kanyargós részen befejezték a kocsisor előzését...literes sportgépek voltak.A lényeg:a hangjukat nem hallottam,tehát nem régóta előzhettek,mivel elég sok szembejövő volt,ezért szerintem ők is egy mögöttem haladó autó mögül vágodhattak ki,én tényleg néztem a tükröt mielött megkezdetem az előzést és rohadtul nem láttam őket...szerintem kevésen múlott,hogy nem csattan belém hátulról,aminek a következményei ugye mindenki elött ismert.Szóval szerintetek én hibáztam valamit? Bánt ez az egész,mert pont velem fordul elő ilyen,pedig én tényleg figyelek rájuk.
Ha ezt a kommentet olvassa valamelyik motoros,akkor írjon,kiváncsi vagyok az ő véleményére.Egyébként még egy rövid észrevétel,ami nagyon bosszant,hogy nagyon sok autós egyszerüen figyelmen kívül hagy olyan alapvető szabályokat a közlekedés során,mint pl a világítás felkapcsolása országúton,az indexelés előzéskor...stb,jó lenne,ha erre mindenki figyelne.
Feri egészen logikus módon a talált Vodafone-os telefont a szolgáltató elveszett/ellopott kártyákkal ill. telefonokkal foglalkozó részlegén keresztül szerette volna eljuttatni a tulajdonoshoz, de hiába. A történetből legalább megtudtuk, hogy az önkormányzatoknál létezik talált…..
nissin 2008.07.02 19:51:34
Nos,írtam a vodának,mert ez az eset nagyon kiverte a biztosítékot nálam,az első levélnek annyi volt a lényege,hogy ezt mégis hogy képzelik stb stb...bemásolom ide a választ és,hogy én mit reagáltam erre.Meglepően gyorsan,másnap válaszoltak is,ezért gondolom a következő válaszuk is holnap megérkezik,de arra majd késöbb fogok írni nekik,mert húzok a balatonra,végeztem a vizsgaidőszakkal,úgy hogy megérdemlem:)
akkor itt a beszélgetés:


Tiszelt Ügyfélszolgálat!
Köszönöm,hogy válaszoltak,más szolgáltatóknál,vagy multicégeknél ez nem szokás...dicséret érte!

Bizonyára,önöknek sem megnyugtató ez a helyzet,hogy esetleg több éve hűséges előfizetőjük ha bajban van nem tudnak segíteni.Két esetről beszélhetünk,ha be van kapcsolva a készülék,a jóhiszemű megtaláló így könnyen tudja értesíteni a tulajdonost,de mi van,ha nincs bekapcsolva?
Nos az önk. talált tárgyak osztályán,hiába adják le,ők sem tudnak vele mit kezdeni,nem tudják értesíteni a tulajdonost és valjuk be senki nem is keresi ott.

Lenne egy javaslatom: Az egyik,hogy ilyenkor,ha valaki bejelenti,hogy talált egy kikapcsolt telefont vodás kártyával,önök kérjék el a sim kártya adatait és a telefon adatait és esetleg (mivel önök tudják az előfizető adatait,lakcímét stb) egy levélben (úgy is küldenek minden hónapban)
értesítsék a tulajdonost,hogy melyik vodafone üzletben veheti át,a megfelelő adategyeztetés után.Egy ilyen levél nyilván költség...de a havonta kipostázott one magazin,meg reklám is biztos nem olcsó és egy ilyen nagy és sikeres cégnek pár ilyen eset igazán nem jelenthet problémát.Ha igen,akkor az ügyfél következő számlájához hozzáírhatnák a költségét,vagy az átadás a díj megfizetése után történhetne meg.Az ügyfél akkor is legyen fontos,ha bajban van,ne csak akkor,ha fizetni kell.

Viszont amit nyerhetnek: Elmondhatják magukról,hogy a másik két szolgáltatóval szemben önök tényleg megtesznek mindent az ügyfeleikért.A legfontosabb,pedig hogy garantáltan megtartják az ügyfelet és nem fog esetleg más szolgáltatóval szerződést kötni.És higgyék el egy több tízezer forintos telefon illetve a több száz telefonszám felbecsülhetetlen érték a gazdájának.


Nyilván ennek a levélnek semmi értelme,nyilván nem változik a gyakorlat,az is lehet,hogy az az igazi ok,hogy így majd az ügyfél új telefont vesz,új szerződést köt,ami nyilván jobban megéri önöknek,mint azzal fáradni,hogy visszakapja a régit én nem tudom...csak azért foglakoztam a témával,mert elszomorító,hogy ha az ember segíteni akar,akkor sem tehet semmit.
Szép napot!


-- Eredeti üzenet --

Feladó:
ugyfelszolgalat.hu@vodafone.com
Címzett: nissin@citromail.hu
Másolat:
Elküldve: 09:06
Téma: Válasz a 2290340 számú bejelentésére


Tisztelt Levélíró!

Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!

Tájékoztatjuk, hogy elveszített mobiltelefonok előkerülése esetén mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hasonlóképpen jár el. Tekintettel arra, hogy ezen megvásárolt készülékek magánszemélyek tulajdonát képezik, lopás gyanúja esetén rendőrségi bejelentés megtétele, elvesztés ténye esetén a helyileg illetékes önkormányzat Talált tárgyak osztályának értesítése a jóhiszemű állampolgár lehetősége a probléma megoldására.

SIM-kártya adat, készülék IMEI száma, de tudakozótiltás esetén még telefonszám alapján sem adható ki ügyfélszolgálatunkon adat, értesítési szám ügyfelünkről, még a jelzett cikkben szereplő esetben sem, ezt adatvédelmi törvények tiltják.

Szíves megértését köszönjük! Bízunk abban, hogy segítségére lehettünk!


Tisztelettel:

Huszár Csaba
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport

Újlipótvárosi olvasónk jelezte, hogy sarki kisboltjában a dátum szerint még két napig fogyasztható Alföldi tej egész szállítmánya megpimpósodott. Természetesen a jelenség lehet lokális, bár a Homár egyszer már látott ugyanilyet egy néhány órára asztalon felejtett pohárban.…..