Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gazdag Rebeka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Gazdag Rebeka 2019.02.25 10:52:38
Kedves @Macska_Fogó !
Szeretném a segítségedet kérni egy olyan helyzetben, amit itthon, anyummal már nem tudunk megoldani egyedül. Hosszú írás lesz, előre is köszönöm az időt, amit az elolvasására szánsz.
Adott egy három fős „falka”, név szerint Micu, Bömbi (ők ketten befogadott, mentek cicák) és Hime, a legfiatalabb main coon hercegnőnk. Csütörtök délután, Micu itt hagyott minket. A körülmények nem egyértelműek, hiszen anya dolgozott, én pedig iskolában voltam, csak a nagyi volt itthon, aki nem megbízható, sajnos. Anya mindent eldobva rohant haza a munkahelyéről, de mire hazaért, Micu már nem élt. Nagyi elmondása alapján Hime nagyon összeverekedett Micuval, törtek-zúztak, és Micu egyszer csak összeesett, nem tudott tovább futni. Hime kirohant a konyhába, beszuszakolta magát a tűzhely és a fal közé, rettenetesen meg volt rémülve. Ha Micu halála nem volna elég, azóta a másik két lány képtelen megmaradni egy légtérben. Fújnak egymásra, el kell zárnunk őket, különben összeverekednek. Szombaton hajnalban naivan azt hittük, hogy talán javult a helyzet és mégsem olyan nagy a baj, mert Bömbi csak rápillantott a szoba közepén heverésző Himére és egyszerűen elsétált mellette, de rá tíz percre úgy összekaptak, hogy véresre tépték mindkettőnk kezét, ahogy próbáltuk szétszedni őket. Azóta egymás szagára is fújnak, ha Bömbit megsimogatom, utána Hime az én kezemre is fúj és fordítva. A verekedés során be is pisiltek, így egyrészt muszáj volt, másrészt pedig ötletként jutott eszünkbe, hogy ha talán megfürdetjük őket, ugyanolyan szaguk lesz, nem akarják majd, vagy legalább kevésbé támadnák meg egymást, de ez a terv is kudarcba fulladt. Kitakarítottuk az egész lakást, próbáltuk eltűntetni a „félelem szagot”, új alom; már öblítős vízzel mostunk fel, hogy hátha, de semmi. Kétségbeesésünkben már egy szintén cicás barátnőnk macskájának a „nyugibogyóját” kértük el, de persze ezzel sem jutottunk sehova. (A neve Kalm Aid, ők ezt használták, úgy íratták fel orvossal, de mi sosem adtunk ilyen gyógyszert a cicáinknak, így nem értünk hozzá olyan jól.)
Tegnap óta tartunk ott, hogy Hime kinéz a kartonpalota ablakán, amiben kucorog, és ha Bömbi csak elsétál előtte, már fújnak egymásra, viszont ha az egyik be van zárva a másik teljesen jól érzi magát, heverészik a földön, eszik, iszik. De ez akkor sem állapot így, ráadásul én suli mellett dolgozom is, anyum is hat után ér haza, így nincs velük senki napközben.
Fogalmunk sincs, mit tehetnénk. Felvettük a kapcsolatot egy kutya- és macskapanziót üzemeltető házaspárral, akik azt mondták, hogy mivel meghalt a falkavezér, ezért vagy soha nem fognak kijönni egymással ezek után, vagy új felosztásra van szükség, és lehet, hagynunk kéne, hogy ők ketten lemeccseljék a dolgot egymás között. Ebben egyértelműen van logika, mivel a két lány sosem kedvelte egymást túlzottan, de ezelőtt ilyen nem történt, nem bántották egymást soha. Nem gondoltuk volna, hogy gyakorlatilag csak a Micu miatt nem teszik.

Ezért szeretnék Tőled tanácsot kérni, hogy mit tehetnénk ebben a helyzetben!