Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iphonedevel

13 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
iPhone developer Elköltöztünk 2008.08.16 13:11:00
Lassan itt az ősz, és mint a vándormadarak, mi is elköltözünk (a programozó a blogján éli ki az elnyomott írói vénája által okozott frusztrációt). Szóval új címünk: developers.iphonehungary.hu . Sajna a kommentek elvesztek, de hát ez van... Ui: Nagyon vicces, ezt a postot 5…..
iPhone developer SEGÍTSÉG! 2008.08.11 01:34:27
Ha valaki töltött már fel App Storeba légyszi dobjon egy mailt az istvancsanady kukac gmail pont com címre, mert irgalmatlanul szopunk a feltöltéssel. Köszi...
Ma feltöltjük az appot iTunes Store-ba és akkor írok egy hosszabb postot arról hogy hogyan működik ez az egész app store-osdi, és miket lehet beszopni (pontosabban miket szoptunk mi be).Addig is, min dolgozunk most... Jailbreakelt iPhone-ra fejlesztünk. Ez az amit soha nem gondoltam volna,…..
iPhone developer Jogi útvesztők 2008.08.03 01:11:44
Mivel sok embernek felvetődött hogy nem szívhatjuk-e meg jogi dolgokkal, ezért utána jártam a dolgoknak, és szegényes jogi tanulmányaimat felfrissítve kibányásztam hogy végülis mit szabad egy fejlesztőnek és mit nem. Kis jogi gyorstalpaló hozzánk hasonló helyzetben lévőknek! (Ha…..
iPhone developer Kész vagyunk... 2008.07.31 21:26:46
Kész vagyunk, és totál kész vagyunk (dejó szóvicc istenem). Elég nagy lett a cucc 15 000 sor, amiből mondjuk 10 000 sor az engine, ami viszont elég jópofa lett, sok játékot fogunk még ebből csinálni. A Tank Wars-t és a Pong-ot lehet ketten is játszani, a Space Invaders (ami alien…..
Megkaptuk a certificatet. És már fut device-on:) Komolyan mondom, úgy örültem, mint már régen. A simulator meglepően jó, minden úgy működött ahogy device-on működik, leszámítva persze az OpenAL-t, de szerencsére iPodon tényleg full featured, nagyon jól megy. A certificate…..
iPhone developer Invaders prealpha 2008.07.03 12:26:00
Höhö, még nagyon kezdetleges állapotban van de nem bírtam ki hogy ez a shotot ne rakjam fel... Issszonyat retro érzés, baloldalt az eredetiről videó......
iPhone developer Jogi aggályok 2008.07.16 23:31:00
A játékokkal kapcsolatban is felmerültek jogi aggályaink, és a  certificate-tel is.A játékokkal kapcsolatban az hogy a Space Invaders trademarkolt név, de sebaj majd fut Alien Hunter néven... De sajnos az invader-ek copyrightosak, szal nem nézhet ki ugyanúgy, úgyhogy rajzoltunk…..
Már majdnem kész vagyunk, Apple visszaigazolta a certificate-et, klikk klikk, regisztrálás, örülés, erre a fizetésnél nincs ott Magyarország.  If you do not see your country listed here, please contact us for further assistance. Remek. Írtunk mailt az Apple-nek, és várjuk a…..
Bocsánat a kedves érdeklődőktől hogy nem postolunk, csak irgalmatlan hajrá van, hajnaltól hajnalig kódolunk. Kész a framework, játékok félkészen, lesznek majd screenshotok is, csak nem akarunk spoilerezni, de nagyon jó lesz. Szerintünk persze. A végleges lista Space Invaders, Pong,…..
Tegnap kikerültünk index.hu címlapra, hurrá. Látogatottságunk megdöntötte a háromnapos rekordot, 2000 emberrel (eddig 5 volt). Kedves kollégák, hozzáértők, és nem hozzáértők. A tegnapi posthoz csak annyit tennék hozzá hogy elnézést kérünk azon emberektől akiket a tréfásnak…..
Elsősorban az Xcode miatt, másodsorban az Objective C miatt. (Lehet hogy négány dologban nincs igazam, vagy csak a beta miatt van de akkor is...) Hat érv az ellen amit csinálunk:)Objective C 1A Perl után a világ legocsmányabb nyelve höhö.... Elvileg OOP, és végülis tényleg az, de…..
iphonedevel 2008.07.03 22:52:21
mbazs: en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_typing#Dynamic_typing

A messaging pedig az hogy egy objektumnak nem metódusát hívod hanem üzenetet küldesz neki.
Tehát azt mondanád hogy
foo.my_f();
az OCben így néz ki:

[foo my_f];

de ilyen is lehet

void* foo = nil;
[foo my_f];
ez is lefut minden további nélkül. Legfeljebb nem válaszol. NULL-nak is küldhetsz üzenetet például... Na ez egy hasznos fícsör például.
Ezzel a posttal ünnepélyesen megnyitom az iPhone developer blogot.Amit a végére kéne írniEnnek stilisztikailag, és logikailag a végére kéne kerülni, de most egy kicsit ide rakjuk, aztán a végén kifejtjük. Köszönjük Handrás, köszönjük XMS ( http://xms.hu ) ! Vegyetek macet…..