Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balmount

51 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
movieeees Enola Holmes (2020) 2020.09.24 12:57:52
A Holmes famíliáról mindig is tudni lehetett, hogy nem csak a híres nyomozó miatt különleges. Sherlock-nak ugyanis voltak ám testvérei is, akik már több film-és sorozatfeldolgozásban is feltűntek, úgymint Mycroft Holmes és a lánytestvére. Felvetődhet a kérdés, hogy a hölgyet miért nem neveztem…..
Meg lehet érteni a legyintést a cím láttán. Már megint egy Nyomorultak-feldolgozás? Az idei Oscaron vált világszerte ismertté a neve, mely arról hírlett, hogy a végül nyertes Élősködők vetélytársa lehet. Mint kiderült, Ladj Ly üres kézzel tért haza a gáláról, de csalódásra semmi oka, ugyanis…..
A korrupció, a sikkasztás, a zsarolás és egyéb pénzügyi bűncselekmények kérdése mindig is foglalkoztatták az embereket. Ezekről általában nagyon általánosan szoktunk beszélni, tehát konkrétumokról ritkán esik szó. Megelégszünk a puszta ténnyel, kesergünk rajta egyet, de mélyebbre aligha ássuk bele…..
  Ha vetünk egy pillantást napjaink Stephen King-adaptációira, nem könnyű találni olyat, ami olyan szinten beírta volna magát a filmtörténetbe, mint a Ragyogás vagy A remény rabjai. Az utóbbi időben sokkal inkább a nagyközönséget kiszolgáló szórakoztató és/vagy butuska popcornmozik felé billent a…..
Sokan nem rajonganak Adam Sandlerért (köztük én sem túlzottan), de meg kell hagyni, elő-előfordul még nála is, hogy valami értékelhetővel is szolgáljon. Néhány évente rátalál egy-egy olyan film, amiben több van, mint fingás és egyéb kreténkedés, és ilyenkor csak legyint egyet az ember, és tudja…..
Rian Johnson mai hírnevéért egyetlen filmet okolhat: Az utolsó Jediket. Hogy ő ennek örül, vagy sem, nem tudhatjuk, de meg kell hagyni, hogy Hollywoodban talán ő az egyik legmegosztóbb személyiség. Valahol ez érthető, de sajnos azok a kommenthuszárok, akik leginkább mocskolják, elfeledkeznek arról,…..
1977-ben még George Lucas sem gondolta volna, hogy filmtörténelmet fog írni egy olyan mesével, amiben lézerkarddal hadonásznak és tárgyakat tudnak mozgatni egy úgynevezett "Erő" segítségével. Ma már tudja. Olyannyira, hogy Lucas bácsiból akkora pénzeskassza lett, mint egy Halálcsillag, ami…..
  Ugrándozó Adolf Hitler egy kisfiú képzeletében? Naná, hogy ilyen is csak Taika Waititi fejéből pattan ki, aki korábban olyan filmekkel kápráztatott el minket, mint a Hétköznapi vámpírok, a Vademberek hajszája vagy a Thor: Ragnarök. Ezúttal sem hagyta cserben azokat, akik vevők a humorára, de…..
movieeees Gemini Man (2019) 2019.12.05 08:46:33
Ang Lee az a rendező, aki imád a filmek technikai megvalósításába valami újat csempészni. A Pí életében például láthattunk egy srácot, aki egy csónakban egy tigrissel volt összezárva a nyílt óceán közepén. A vontatottsága ellenére egy rendkívül látványos és hangulatos filmet kaptunk akkor az ázsiai…..
Kubrick 1980-as Ragyogásának folytatását 39 évvel később a horror zsánerben otthonosan mozgó Mike Flanagan (Mielőtt felébredek, Oculus) vette a szárnyai alá. Tény, hogy King sem fejezte be a művét ott, ahol Kubrick lezárta történetet, én mégis úgy éreztem, hogy ez a Ragyogás-filmadaptálás úgy…..
Napról napra jönnek a bejelentések, hogy újabb és újabb platformok állnak a film-és sorozatrajongók rendelkezésére. Melyek is ezek az úgynevezett streaming szolgáltatók valójában? Talán a legismertebbek a Netflix és az HBO Go, de ott van például még az Amazon, a Disney+ vagy a Vudu. Azt hiszem, az…..
Egy egész évtized. Igen, szerintem is hosszú idő, főleg abban az esetben, ha filmfolytatásról beszélünk. Márpedig Ruben Fleischer és stábja úgy gondolta, hogy nem fogja elhamarkodni a dolgot, és várni fog tíz évet, hogy ismét betekintést nyújtson Zombieland világába. Hogy megérte-e ennyit tűkön…..
Horrorban eredetit alkotni nem könnyű. Persze ez igaz a többi műfajra is, de ha megnézzük a filmfelhozatalt, láthatjuk, hogy a horrorban aránytalanul sok szutyok jön ki, és csupán hébe-hóba találkozunk olyannal, ami kicsit újabb köntösben tünteti fel a zsánert. Ari Aster az Örökséggel robbant be a…..
movieeees Joker, 2019 2019.10.06 11:28:58
Ki is ez a Todd Phillips? Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Másnaposok-trilógia, a Terhes társaság, a Haverok fegyverben vagy a Sulihuligánok. És október 3-a óta a Jokerrel bővült ez a tárház. Phillips sosem volt kimondottan rossz rendező, de az sem mondható róla, hogy alkotásai egyenlők…..
A zúzást és a rombolást élvezik az emberek. Ezt nem csak azért mondom, mert a szuperhősfilmek a legnépszerűbbek manapság, hanem itt van ez a Halálos iramban-széria, amit szintén sokan kedvelnek. És ez már tényleg pusztán a zúzásról és a rombolásról szól. A elmúlt napokban írtam, hogy ez az első…..
Ahogy kijött az első előzetes, rögtön felkeltette az érdeklődésemet James Gray legújabb mozija. Manapság sci-fiből igazán maradandót ritkán látni, talán az Interstellar volt a legutolsó emlékezetes darab, ami azontúl hogy eszméletlen látványos volt, akadt mondanivalója is. Az Ad Astrával ismét egy…..
Stephen King remek író. Köszönhető ez például annak, hogy olyan műfajban alkot maradandót, amit sokan kedvelnek: a horrorban. Persze az, hogy valaki horror író, még önmagában nem jelenti azt, hogy a zsáner koronázatlan királya legyen. King-nek azonban sikerült. Nehéz szavakkal leírni, hogy…..
movieeees Shop-stop (Clerks, 1994) 2019.08.30 17:30:14
Közeledik a nyár vége. Ezt két szemszögből lehet megközelíteni: vagy siránkozunk, vagy ujjongunk, hogy beindul ismét az igazi filmes szezon. Én inkább az utóbbit választanám, és nagyon remélem, hogy a mai filmmel azokat is felvidítom, akik a szünidő vége miatt búslakodnak.  Kevin Smith nevét…..
Most már így augusztus vége felé járva bátran kijelenthetem, hogy ez a nyár sem különbözik a többitől mozitermés szempontjából. Korábbi irományomban már említettem, hogy ilyenkor sokkal kevesebb emlékezetes és világot megváltó film érkezik, mint például télen, azonban ez korántsem jelenti azt, hogy…..
Na, ennél hosszabb címet keresve sem találhattak volna a kedves filmkészítők! Ráadásul most az a helyzet állt elő, hogy a magyar filmcím fordítókat sem hibáztathatom (mint például az In Bruges - Erőszakik esetében), mivel ez a rendkívül összetett cím szórul szóra megegyezik az eredetivel. Ha nem…..
A nyár talán legvártabb filmje végre valahára az amerikai premier után bő két héttel hozzánk is megérkezett, és természetesen, amint tudtam, mentem is megnézni. Ez az első Tarantino film, amit moziban láttam, és éppen ezért kicsit tartottam is attól, hogy a két és fél órás játékidő, illetve…..
movieeees The Boys, 2019 2019.08.14 20:19:56
Eddig talán még nem fordult elő ilyen, de most kivételt kell tennem: egy sorozatról fogok írni. Eredetileg úgy terveztem - és emellett ki fogok tartani továbbra is -, hogy a Balmount Movies (ahogy a nevében is benne van) a filmekről fog főként szólni, kevésbé a sorozatokról. Olykor-olykor viszont…..
A hidegháború ideje alatt az illegális határátlépések, illetve azok megkísérlése nem volt ritka. Engem mindig is foglalkoztatott a téma, mert egyrészt a magyarok is hasonló cipőben jártak, másrészt baromi izgalmas. A hőlégballon - bár nem a magyarokon, hanem a németeken keresztül - elvezet minket a…..
movieeees Tolkien, 2019 2019.08.08 19:45:52
Mi ihlette J. R. R. Tolkien-t arra, hogy megírja minden idők legismertebb fantasyeposzát? Ki is volt ő valójában, mint ember? Ha másokat nem is, A Gyűrűk Ura rajongókat (ha eddig nem néztek utána) bizonyára érdekelte a fantasy koronázatlan királyának élete. A Tolkien című film valahol mindkét fent…..
Izgalmas és körömrágós thrillerekből akad jópár, viszont nagyrészük legtöbbször megmarad ezen a szinten és nem adnak semmilyen többletet a műfajhoz. Azonban vannak olyan alkotások is, melyek az ijesztgetés mellett komoly üzeneteket is át szeretnének adni a nézőnek. Ilyen például Tom Ford (Egy…..