Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezazahaz

25 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Lassan itt a szeptember és egyre több időt fogunk a négy fal között tölteni. Az iskolakezdést, a home officet, és minden otthoni tevékenységet feldobhatunk, ha az otthonunkat picit felfrissítjük. Nem szükséges hatalmas és költséges változtatásra gondolni, - hacsak nem ez a vágyunk – már apró,…..
3 tévhit a lakberendezésről…   A lakberendezés luxus! Talán a leggyakoribb tévhit, ami a lakberendezés kapcsán felmerül. Sokan – tévesen – úgy vélik, hogy a lakberendezési szolgáltatásokat csakis a tehetősek és a kiváltságosok engedhetik meg maguknak. Habár valóban akadnak cégek és…..
Ez az a ház Képek a falon 2023.08.11 17:18:09
  Sokszor okoz fejtörést, hogy egy-egy üresen szomorkodó falfelületre, mi is kerüljön. Ha pedig meg van,hogy mi - jelen esetben a keretezett kép - , akkor a következő kérdés, a hova. Jó a mérete? Illik a térbe? Hol mutat a legjobban? Ugyan készült már poszt a témában, most itt egy egyszerűen…..
Ez az a ház 2020. A kék éve 2020.01.31 18:45:27
Megérkezett 2020 és vele együtt számos újdonság tűnik fel a lakberendezés, enteriőrdesign egén. Lássuk, melyek azok a trendek, irányzatok, amelyekkel feldobhatjuk, frissíthetjük otthonunkat és persze, néhány őrülettől lassan búcsút veszünk. (Classic blue - 2020. színe a Pantone szerint) Először…..
Egy kiállítás képei: Idén második alkalommal kerül megrendezésre a S/ALON lakberendezési kiállítás. Íme néhány momentum a mai napról <3 Hangsúlyos növényinstallációk tették lenyűgözővé a tereket: Lenyűgöző részletek és rengeteg rózsaszín jellemezte a 2019. évi…..
Őszi/téli trendek   Ahogy a divat területén, úgy a lakberendezésben is időről időre megjelennek a szezonális, új trendek, irányzatok. Az Elle Decoration angol kiadványa nincs tekintettel a nyári vakációs hangulatra, már fel is villantott egy szeletet az őszi-téli újdonságokból. Színek…..
Home office Egyre többünk élete alakul úgy, hogy otthonról dolgozhatunk. Akár a hét egy-két napján használjuk csupán, akár a teljes munkaidőt töltjük itt, vagy épp a hobbink miatt válik szükségessé, mindenképp érdemes úgy kialakítani az otthoni irodánkat, hogy hosszútávon biztosítson egészséges,…..
ezazahaz 2019.07.05 00:00:59
@aadriennn: igy igaz! ezért is emeltem ki a szövegben, plusz azzal a konkrét képpel a fontosságát. Nyilván, ha az esti netezéshez alakítunk ki sarkot, más az igénybevétel, de teljes munkaidőnél az ergonomikus szék célszerszámnak minősül.:)
Északi fények Az előző posztomban tobzódtunk a színekben és a mintákban, úgyhogy ezúttal nyugodtabb vizekre evezünk. A skandináv irányzatot gyakran azonosítják az IKEA kínálatával. Habár az áruházban jó pár Skandináviából eredő motívum, szín, design megtalálható, mégsem tekinthetünk el attól a…..
Ez az a ház Bohém menedék 2019.05.22 20:04:07
Keleti kényelem - bohém búvóhely Talán a legszínesebb, legélettelibb irányzat a bohém, amit lehet imádni, lehet utálni, de szó nélkül elmenni mellette, biztos képtelenség. Amikor bohém otthonok képei kerülnek elénk máris asszociálhatunk egy tenyérjós eldugott zugára, egy elhagyott cirkuszvagonra,…..
Hampton-stílus   Mivel a napsütés csak nem akar beköszönteni, így mára – megidézési szándékkal – egy tengerparti, könnyed irányzatot hoztam. A stílus névadója a New York városától nem messze fekvő Long Islanden elterülő szakasz, amit a new yorkiak rendkívül kedvelnek. Számtalan nyári rezidencia…..
Ez az a ház Dzsungel a lakásban 2019.05.09 14:32:04
Saját oázis A nagy levelű pálmákkal, zöld, buja növényi mintázattal, természeti színekkel hódító irányzat esetében folyamatosan felmerül, hogy kimegy a divatból. Így volt ez idén is, tavaly is. Nos, nem így történt. A trend makacsul tartja magát, talán, népszerűbb, mint valaha. Nem is csoda,…..
Helykihasználás és optikai trükkök   Örök kérdés a lakberendezésben, hogyan is gazdálkodjunk a kis terekkel. Lehet ez az első saját birodalom, vagy egy belvárosi zug, amit praktikus elhelyezkedése miatt választottunk, esetleg egy kényszerű költözés eredménye, de mégis szeretnénk a rendelkezésre…..
Természetes anyagok a lakásban Valamennyiünkben él a vágy, hogy a természet része legyen a mindennapjainknak. Ezért tartunk házi kedvenceket, növényeket, ezért bakancslistás úti cél egy-egy egzotikus, trópusi ország a nádtetejű, cölöpökön álló luxusviskóival, delfinekkel úszás, stb. Sokak…..
Dekoráció a falon Sokszor merül fel a kérdés, – főképp, miután felújításon esik át valamely helyiség – mi is kerüljön a falra? Vadonatúj a burkolat, igényesen össze lettek válogatva a bútorok, ám a kiegészítőknél mégis valahogy elakadunk. Néha a probléma a színválasztás. Máskor a stílussal…..
Álomból álomkonyha – konyhatervezés Akár építkezés, akár lakásfelújítás kerül szóba a konyha központi kérdéssé válik. Pontosan érezzük, mennyire fontos, hiszen legtöbbször itt találkozik a család. Amennyiben étkező is kapcsolódik a térhez a vendéglátás jelentős része is itt zajlik. Sőt, sokan…..
Az örök trend – Farmer a lakásban A farmer története a XIX. század közepére nyúlik vissza. Először ellenálló munkaruhaként, majd a mindennapos viselet részeként jelent meg. Utóbbi formában az 1950-es évektől rendíthetetlen a népszerűsége. Nadrág, dzseki, szoknya, ing, táskák, kiegészítők –…..
Színharmóniák, kontrasztok otthonunkban 3. Elérkezett a harmadik, egyben befejező rész ideje. Természetesen, megint előkapom majd a színkört, ahogy azt tettem az első és a második részben, a színek taglalása során. Tehát, ott hagytuk abba, hogy áttekintettük a trikróm színharmóniát és nem maradt…..
Színharmóniák, kontrasztok otthonunkban Ahogy az előző blogbejegyzésben ígértem, érkezik a színharmóniák, kontrasztok 2. része. Igen, ma is előhozakodom a színkörrel és áttekintjük a komplementer, azaz kiegészítő színkombinációkat. A komplementer színpárok ismerete azért is különösen fontos, mert…..
Színharmóniák, kontrasztok otthonunkban    A lakberendezés témakörében talán leggyakrabban elhangzó kérdés a „milyen színű legyen”, illetve a „passzolnak-e”? Nem csoda, hogy fókuszban áll a színválasztás, hiszen otthonunk hangulatát, stílusát, a benne eltöltött idő minőségét is meghatározzák a…..
Ez az a ház Oázis a lakásban 2019.03.08 15:38:34
A tél vége, tavasz eleje az az időszak, amikor még inkább ránktör a vágy, hogy körbevegyük magunkat zöld (és nem zöld) növényekkel, bevigyük lakásunkba a tavaszt. Mostanság amúgy is roppant népszerű a növényekkel való dekorálás; mindenhol csodás és inspiráló képekbe botlunk. Sokakat elbizonytalanít…..
Fürdőszoba trendek 2019 Ha már az általános trendeket boncolgattam az egyik előző blogbejegyzésben , maradjunk is a 2019-es évnél és kerüljön terítékre a fürdőszoba. Vessünk egy pillantást az újdonságokra, színekre, hangulatokra, mivel és hogyan frissíthetjük fel ezt a helyiséget. Természetesen,…..
Ez az a ház Hátvéd a konyhában 2019.03.03 11:20:59
Hátvéd a konyhában A konyha központi szerepet játszik a család és az otthon életében; akár egy fős minisarokról, akár 10-12 személy kiszolgálására alkalmas gigakonyháról van szó. A kialakítás, a padló, az ajtófrontok folyamatos beszédtéma körülöttünk. Szerencsére mostanság a konyhai hátfalról is…..
Oszd meg és uralkodj! Akár átrendezzük otthonunkat, akár új funkcióra lett szükségünk – pl. egy dolgozósarok kialakítására – felmerül a kérdés, hogyan gazdálkodunk a rendelkezésre álló térrel. Ha újra akarjuk definiálni otthonunk tereit, funkcióit, alaposan át kell gondolnunk, milyen megoldást…..
Ez az a ház 2019 trendek 2019.02.25 14:17:25
2019 trendek Minden évben akadnak olyan felkapott trendek, amelyek azonnali lakásfelújításra sarkallhatnak, de ilyenkor érdemes sok mindent mérlegelni. Persze, ezek közt van a ráfordítás lehetősége, az elérhető/beszerezhető építőanyagok és bútorok, az elképzelés, a vágyálom, de a legfontosabbat…..
Ez az a ház Living Coral 2019 2019.02.21 16:24:43
Minden évben a nagyobb festékgyártók, színnagyhatalmak - talán a legismertebb ezek közül a Pantone - kihirdetik az "év színét". Náluk idén a "living coral" lett a befutó és persze, azon nyomban tűnnek fel a csodás, étvágygerjesztő képek. (itt, alant is megbúvik egy) Mielőtt azonban ecsetet…..