Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öregnéző

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt időszakban jelentős port kavart a nagy dirrel-durral beharangozott, majd lefújt HÉV járműtender. A dolog meglehetősen zavaros, a valós célok, motivációk korántsem világosak, már csak azért sem, mert mind a MÁV, mind pedig a kormány oldaláról hiányzott a transzparenciának még a látszatja…..
Öregnéző 2021.05.10 11:27:42
@ZBR: A kettes villamos nyomvonalát hangsúlyoztam, elolvasva az itt megjelent cikket, amihez próbáltam egy gondolatot hozzáfűzni, de úgy látom a lényeg (nyomvonal) elsiklik a homályba, és lett belőle egy elavult villamos befogadó képessége!
Hát igen a befogadó képesség nagyon fontos!
Csak segítek a fenti cikkből olvasottal. (Ha a villamos méretén, befogadó képességén a hangsúly?) .
De miért ne lehetne egy villamos is ilyen hosszú, befogadó képességű?
" Azok ugyanis nem azért akkorák, amekkorák, mert van valami műszaki gát a növelés előtt, hanem mert városi környezetben hosszabb járművek nem férnének be a megállókba, illetve a bonyolult belvárosi közúti csomópontok rövid zöldidői nem tudnák őket kezelni."
Jé a körút azért működik!
A kettes NYOMVONALÁN és csepeli HÉV útvonalán nem számottevő a csomóponti zöld idő! Megálló hossz sem megoldhatatlan!
A tervezett csillivilli építkezés soha el nem készülő project, hiszen a csepeli HÉV-MÁV sem volt képes a stadion építés miatt a tervezett hídfelújítás után a Boráros térig végig közlekedni, a csúszás csak + 7-8 hónap, talán augusztus?
Remélem megértést adtam, további szép napokat.
Öregnéző 2021.05.10 17:02:12
@Budapest HBF: Én vagyok a hibás!!! Könyörgöm engedjétek el a kettes villamost...Buta voltam, hogy mertem említeni ezt a számot. Én a nyomvonalra koncentráltan próbáltam megértetni, hogy a meglévő nyomvonal átalakítása mindenképen olcsóbbnak tűnik mint alagutat fúrni akármeddig!
A jelenlegi jármű ipar képes a városunkba futó (2-es, 6-os, 17-es)) villamost más méret, értékrend, kapacitás szerint is legyártani. A körút helyett, nem új útvonalat, hanem az alkalmazkodó átépítést végezték el.
Hiszen hoszabb gyorsabb alacsonypadlós járművek érkeztek és lám-lám működik.
Pont az itteni blogban olvasható, hogy a méret változtatható, és ez fényképekkel is alátámasztva!.
Egyébként az utazási szokások, az utazók létszáma is megváltozott. Sokak fejében a csepeli munkásosztály munkába és hazaszállítása rögzült. Felesleges a 110 méter hosszú szerelvényekben gondolkodni, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy egy, max két csuklós busz átveszi és szállítja az érkezőket a Boráros térre, már több mint egy éve anélkül, hogy elviselhetetlen tumultust okozna.
Csepel Tanácsház tér rengetek alternatívát kínál az utazóknak, a HÉV ennek már csak egy kisebb részét, használja fel!
Nyílván nem az én, ÖN, TE, véleménye alapján fog elkészülni, csak ötletelünk, viszont én ezt gondolom!
Amikor valmire válaszolok akkor igyekezem érvekkel is alátámasztani mondandómat. További szép napot!
Fúúúúúú!!! A Presser könyvet írt! Az úgy kezdődött, hogy a fene tudja miért és hogyan, de egyszerre csak azon kaptam magamat, hogy a kedvenc zenekarom az LGT. Amikor az egyik karácsonyra kaptam egy Supraphon-lemezjátszót (ha megfelelő az életkorod, emlékszel  rá, a rácsatolható teteje volt a…..
Öregnéző 2020.12.27 08:13:05
Kedves Moha!
Presser a szívem csücske annak ellenére, hogy én sem vagyok "igazi fan"
Megláttam blogodat és rögtön elolvastam, hiszen én is elolvastam a könyvet, amiről, az általad leírtakkal sok mindenben egyetértek. Legyen az egy krumplileves, vagy általunk nem ismert könyvben szereplőkről, amit kritizáltál!
Hogy is kezded a blogodat? Mikor milyen lemezjátszót kaptál, milyen lemezt vettél, mit nem kedvelsz, skála áruház, elázott lemez!
Nos, hogy is van ez?
Amit Pressernél gerenda, nálad még csak szálka sem!
Kit érdekel egy könyv kritikájánál, hogy a kritikus mit kapott, mit hallgatott?
Senkit!
De talán ettől személyes az írásod, belekevered önmagad, és ettől TE hitelesnek, hitelesebbnek tartod magad!
Életemben több alkalommal is volt lehetőségem személyesen, négyszemközt beszélni Picibácsival, és amikor nehezményezve említettem neki, hogy nekem a koncerten kevés volt a Presser, és több volt a meghívott vendég, akkor így felelt....."mert én így szeretem!!!
Nem állítom, hogy rögtön, de elgondolkodtam, és végül is beláttam, igaza van!
Ő így szereti, és ettől szeretjük!
A könyvet borító szalag, és az Előszavak vagy Használati utasítás konkrétan utalnak azokra amikről írtál!
Nem nagyon volt a zsákba macsek!
Viszont azt még én nem olvastam sehol, hogy mennyire "interaktív" a könyv (QR-kód), pedig megért volna pár sort!
..én így szeretem!
Szép napot!
Lacibá
Eddig nem voltunk túlságosan megelégedve a True Detective idei epizódjaival, de mintha az évad második felére kezdene magára találni a sorozat és annak készítője, Nic Pizzolatto is. Akár egyetlen jelenet is képes csodát tenni, ráadásul ki gondolta volna, hogy pont Stephen Dorff mentheti meg az HBO…..
Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze…..
Öregnéző 2019.02.22 10:13:09
@Arcade Macho: Jó Napot kívánok, és valmennyi rálátást az 1988 elött évek nyugdíj befizetéseiről!
Akkoriban nem voltak divatban olyan szavak mint bruttó, netto bár tudtuk a jelentőségét. Viszont nyilván volt tartva ki mennyit kapott kézbe, és így tudni lehetett mennyit nem!
Ezt ma bruttó-nettónak hívjuk! A különbség ment az akkori szocialista-kommunista költségvetésbe!
Ha nem lett volna befizetés akkor nem tudtak volna adni a kedves szüleinek, felmenőinek nyugdíjat, hiszen voltak olyanok és vannak még olyanok akik 1988 elött mentek és azóta is nyugdijasok.
A világon sehol nem tudnak bevétel nélkül nyugdíjat kifizetni! Tehát rossz az az elképzelés, hogy nem volt 1988 elött befizetés! VOLT!! Nem akarom most elmesélni, hogy nem volt áfa, de mégis épült ovoda, iskola, korház (STB.) 1988, elött amit ÖN is használt már életében! Ezeket és a nyugdijat is az akkori dolgozók befizetéséből fedezték! Bár itt sokan megjegyzik, hogy ne utazzon ingyen a nyugger, meg csak 9-után! De még senki nem kereste meg azokat a nyuggereket aki a 1988 elött dolgoztak, és a befizetéseiből felépített korház iskola metro ovodáért fizetne! Nem fogadnám el! Mert én is kaptam NAGYSZÜLŐKTŐL ANYÁINKTÓL APÁINKTÓL!!!! Sokan adtak, és a mostaniak is adnak az utánnuk következő generációnak, ez nem megy másként!
Hangosan kimondom a gondolataimat miközben írom!
A macskám már érti mire gondolok!
Öregnéző 2019.02.25 16:58:11
Arcade Macho válaszolt neked:

koszi
sajnalom de sajna nem tudom a szomszedokbol belinkelni a nyugdijassors reszt, ahol panaszkodtak a nyugdijasok hogy nem tudnak meg KEFIRT sem venni
en a mai nyuggereknek azt kivanom hogy azt kapjak amit akkor a 90es evekbeli nyugdijasoknak adtak...
Üdvözlöm Arcade Macho! A köszi helyett jobban eset volna, hogy azt írja, így már többet tudok és korábbi válaszom hemzseg a hülyeségtől, de mit várjunk egy Macho-tól?
Szívesen!
Most pedig eljött az a pillanat amikor elköszönök mert sajnos nem tudok olyan közegben valakivel egy témáról levelezni, ahol egy teleregény jelen esetben a Szomszédok a hivatkozási alap!
Nem kell a link, nem szükséges megírni hányadik részben szerepelt ez a bizonyos rész! Nem érdekel mert ez annyira nem releváns, hogy nincs miről beszélni!
Most pedig nem fogok hivatkozni egyetlen látott filmre, sorozatra ahonnét a tudásomat szerezhettem volna.
Csak megköszönöm az összes nyugger nevében, hogy a 90-es évek beli jövedelmet szeretné adni!
Persze tudom, hogy gondolja!
Remélem kedves Nagypapája, esetleg ha van nyugdijas családtagjai is boldogan támogatják Önt!
Én nem voltam még akkor nyugger, nem minősítem az akkori jövedelmeket, de azért olvasni tudok, és ha akarom akkor utánna tudok nézni milyen volt akkoriban. Persze nem a Szomszédok-teleregényből nem is a Dalllas-ból!
Emlékeim szerint az itteni téma az elővárosi tömegközlekedés volt- nagyon sokan egy utálatos, megtürt társadalmi réteget okolták a hibákért. (dédszüleinket nagyszüleinket-szüleinket)
A nyugdijasokat!
Nagyon sok értelmes dolgot is olvashattam volna, de elég keveset találtam, nem hibáztatok senkit, csak elgondolkodtam mi lett volna ha a jelenlegi kormányunk több sávos útat épít, több buszt közlekedtet mondjuk Szigetszentmiklóson, vagy bárhol máshol ahol szükség van!
És ezt nem egy idősödő. elszegényedő rétegre kenem rá!
Nagyon remélem, hogy nem lesz nyugdijas, hiszen gondolom saját magának sem kívánhat ilyen roszat mint teszi most!
Vagy kenjük a Sorosra!
Továábi szép napokat, nyugdij mentes éveket!