Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pkrisko

0 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha szóba kerül a személyvédelem, azaz a testőrmunka legtöbben vagy a celebekre vagy a sztárokra gondolnak, akik gyakran csak presztízsből tartanak „body guardot”. Ez a kívülállók szemében egy viszonylag egyszerűen strukturált hivatás látszatát kelti. Pedig a professzionálisan…..
pkrisko 2013.05.09 12:33:18
Policity Altató és könnyű álom 2011.11.28 19:31:00
Kellemes meleg van a Házban, olyan, mint amikor a hosszú téli estéken kötögetni támad kedve minden nagymamának. Vitányi Iván ma karosszékként használta a képviselői széket, néha elszenderedett, megpiszkálta az orrát, felnézett, felriasztotta őt Tóbiás hangos…..
Policity Most nem szabad! 2011.11.25 19:01:00
Leminősítették Magyarországot, bóvli kategóriába sorolták hazánkat. Sok politika iránt érdeklődő, sőt: az ellenzéki pártok prominensei is Orbán távozását követelik, pedig: most nem szabad.Viharban a cirkáló, de a kormányos a helyén Most nem szabad se megbukni, se…..
pkrisko 2011.11.27 21:45:18
Érdemes talán azon is elgondolkodni, hogy mennyire jelent egyet a választók szemében Orbán Viktor személye és a Fidesz.
Az MSZP Gyurcsány Ferenc "bukása" óta hanyatlik. Nem tudtak megfelelő embert állítani a párt élére. (Mesterházy próbálkozik ugyan, de...)A "népszerűségük" folyamatosan csökken, ráadásul a folyamatosan kiszivárgó belső érdekellentétek (generációváltás, szürke eminenciások, stb.) és az újabb és újabb problémák (valódi és koholt vádak, korrupció), meg persze a kormányoldal által folyamatosan hangoztatott "elmúlt nyolc év" bűnei és vétkei vezettek ide.
Amennyiben a messianisztikus hajlamoktól sem mentes Orbán Viktor távozna posztjáról, felmerülhetne a kérdés, megtartaná/megtarthatná-e pártelnöki pozícióját. (Esetleg kialakulna egy orosz minta alapján történő kormányzás?)
A Fideszben komoly pártfegyelem uralkodik, vajon egy efféle vezetőcsere után hány (ön)jelölt utód lépne elő? Szétforgácsolnák a pártot?
Épp a pártfegyelem miatt jelen helyzetben pusztán Matolcsy menesztését nem tarom elégségesnek. A miniszterelnök az elmúlt másfél évben folyamatosan bizalmát fejezte ki Matolcsy iránt, ugyanazokat az irányelveket követte, ugyanazokat a fordulatokat használta. Együtt dolgozták ki a nem-ortodox gazdaságpolitika alapjait. Orbán (sajnos!)nem képes azt mondani: bocsánat, tévedtem/tévedtünk!
A nemzetgazdasági miniszter jelen helyzetben egészségügyi, vagy magánéleti problémákra hivatkozva léphetne le.

És még valami: a szerző szerint nincs alternatíva. Ha ugyanebben az egyszemélyi vezetésben gondolkodunk, valóban nincs. De elég idő van a következő tervezett választásokig egy "szakértői" kormány felállítására, és a szükséges döntések meghozatalára. Ezzel Orbán mentesülne a "népnyúzó" szereptől, amit előbb-utóbb mindenképp be kell töltenie, sőt, bizonyíthatná, hogy számára elsődlegesen nem a hatalom a fontos, hanem az ország érdeke.
(A választások előtt fél évvel pedig nagyszabású ünnepség keretében térhetne vissza. Az eseményt rendezné Kerényi Imre vagy Csurka István. Micsoda téma lenne ez egy olajfestményhez!:)
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Policity A semmi kámforos diadala 2011.09.13 19:38:00
Orbán tegnap jött, látott és meggyőzött. Igaz, nem a tetteivel (terveivel), és nem is engem, hanem csak a kormánypárti frakciókat. Egy nappal a történtek után jobb nem arra koncentrálni, hogy mi történt, inkább azon érdemes elgondolkodni, hogy mi nem.Mert azon kívül, hogy…..
Nem túl régen olvastam egy érdekes dologról, mégpedig a feszített fóliás rendszerről. Hajtás után a konklúzió. A kivitelezés kétségtelenül jól néz ki, és könnyen kezelhető, mivel a Barrisol feszített fólia-rendszer vízálló, szilárd, szárazon építhető álmennyezetet…..
A rendőrség máris példás szigorral csap le az egyenruhás bűnözőkre. Az érettségiző lányok mellett több szakma képviselői is bajba kerülhetnek. "Meg lett mondva, hogy be lehet fejezni!" - kommentálta az esetet Pintér Sándor, majd hozzátette: "Budapestből nem lesz…..
pkrisko 2011.05.10 19:23:53
hángörienidiocc Epic fail, 2011.03.10 19:15:44
vagy csak én maradtam le a tudomány jelenlegi állásától? H. Cikk (1) A hivatalos nyelv a magyar. (2) Magyarország védi a magyar nyelvet, tiszteletben tartja a hazai nemzetiségek és népcsoportok, valamint más nemzetek nyelvét. O. Cikk (1) Magyarország védi és fenntartja…..
Kósa Lajos kétszer szólt nagy nyilvánosság előtt tegnap, mindkét megszólalását értetlenség követte itt-ott, itthon. A nemzeti Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint a nemzeti Magyar Labdarúgás Fórumán Kósa minden polgármesternek azt tanácsolja, fordítson nagy figyelmet a…..
pkrisko 2011.03.03 00:24:29
@sanche: Minden más európai országban azt mondanám, igazad van! Egy csapat termelje ki a stadion költségeit. De itt, Abszurdisztánban? :D
(Senkit ne tévesszen meg az eltérő dátum: a FB-posztok valóban hétfőn születtek, amikor az ülésnap még javában tartott.)..
Varánusz Egy tragédia margójára 2011.01.17 08:00:00
Szar érzés most magyarnak lenni. Mi magunkról azt tartjuk, hogy legyünk bár ellentétes oldalon bármilyen társadalmi szájkaratéban, azért ha baj van, példátlan módon tudunk összefogni. Ez igaz is volt árvíz és iszapömlés idején, de ami most a West Balkánban történtek…..
pkrisko 2011.01.17 13:20:11
@igényes: Mert a biztonsági cég valószínűleg a Noname Bt. volt, 0 alkalmazottal, magyar módi szerint 3 hónap előnnyel az APEH vizsgálat és a felszámolás előtt.
Szórakozóhelyeknél nem divat a hivatalos szerződés, legális munkavállalók, stb.
Így sokkal olcsóbb.
A biztonsági szakmában ez a helyzet kb. 10 éve.
És amíg a mindenkori kormánynak, politikusoknak (nem csak Fidesz, de az előző MSZP-SZDSZ is!!!) vannak érdekeltségei, addig ez így is lesz. Egyrészt a feketemunkások jóval olcsóbbak, másrészt a felelősség eltűnik.
(Például a Pintér Sándor belügyminiszter úr érdekeltségi körébe tartozó Civil Biztonsági Szolgálat is noname alvállalkozókkal dolgoztat.Ugyanez a helyzet az Inkalnál, a Securitasnál, vagy az Árgusnál.)
Szekuriti blog 184. West Balkán 2011.01.16 10:10:00
Sajnálatos, hogy ezzel a bejegyzéssel kell kezdenem az új évet, de nem tudok elmenni szó nélkül az éjjeli, West Balkánban történt eset mellett. Ahogy az Index megírta, 3 lány halt meg a West Balkán nevű szórakozóhelyen szombat éjjel.Nem célom, hogy a West Balkánt, a…..
Még a kampány alatt írtam arról, mennyire borzalmasan képtelen a Fidesz-kommunikáció a hirtelen meglepő helyzetek gyors és hatékony lereagálására. Az akkori megállapítás kormányon sokszorosára felerősödve él tovább. Mert ami itt az elmúlt hetekben történik a médiatörvény…..
Az apropó pedig:"Az m1 intendánsi feladataival, a megújuló műsorkínálat kialakításával Medveczky Balázs vezérigazgató Rákay Philipet bízta meg. Medveczky Balázs azt várja az m1 új intendánsától, hogy irányításával a nemzeti főadó újra Magyarország mértékadó…..
Alig hozta létre a Honvédelmi Minisztérium a tartalékos rendszert, az első kilencvenkét önkéntes katona már le is tette az esküt Tatán. A HM boszorkányos ügyességű sajtósa erről az eseményről a következő tájképet tette közzé (kattintástól megnő):   A képen…..
Sárdobáló Na ne. 2010.12.14 07:00:00
Igaza van a Fidesznek, több jobb hír kellene a médiába. Dehát az, hogy a média milyen híreket közöl, szerencsére ma még nem rajtuk múlik. Ma. Nos, calammal már vagy másfél hónapja azon vitatkozunk, hogy vége-e már a szabadságnak, vagy nincs-e vége. Az ő véleménye: már vége…..
Miranda Kerr a Vogue Australia januári számában. Egyszerűen meseszép! Carlotta Moye fotózta. Kérdem én: ki ne szeretne ilyen kismama lenni? :)..
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
Nem is lehet kérdéses, hogy Erdély Romániához csatolását nem lehet a magyar Nemzeti Színházban megünnepelni. Egy kiemelten fontos közintézmény vezetőjének Alföldi alkalmatlan. (Fotó: Wiki) Felháborodást váltott ki, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti…..
Megérkezett a legrajabb videó a világon!   ..
„Fiúk, miért hiszitek azt, hogy a lányoknak annál jobban bejöttök, minél részegebbek vagytok? Ez tévhit…” - A stoppolás nem magányos lányok műfaja, pláne ha alkalmi sofőrünk utána üldözni kezd. Pedig a lány először szándékosan félrevezető helyet ad meg…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
Még a Comment:comon is feltűnnek néha azok, akik már öt éve eladták a tévét, és egyébként is Godard óta rá sem néztek mozgóképre, mert ami azóta készült, az mind csak Mónika show. Csendes sznobok, garbó lelkű hülyék az ilyenek, hiszen nem lehet Gutenberget szidni csak…..
A Sport TV belehúzott a jóba, mert Magyarországon nyalni tudni kell, de az azért mindenképp újdonság, ahogy a jövő heti svéd-magyar meccs, és így az egész Eb-selejtezősorozat felvezetését elképzelik. Nemes egyszerűséggel ugyanis azt mutatják majd, ahogy Orbán Viktor egy órán…..