Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M. móki

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar címadás főleg az utóbbi években a vicceskedő és nagyon okosnak látszó irányba mozdult el, sok-sok förmedvényt és torzszülöttet szabadítva a világra (hadd ne soroljam fel ezeket). Hogy a Sheila meghalt és New Yorkban él mikor kapta ezt a elnevezést, nem tudom, az biztos,…..
Egy borongós téli nap volt, 1968 november 15. A Báthory utcai épület harmadik emeletén gyülekezett már az átvételi bizottság. A nagy érdeklődést mi sem bizonyította jobban, hogy 20 ember ült be a vetítőbe. Stirlitz akkor még nem sejtette. Belecsaptak, és egyöntetűen elmeszelték a filmet. Pontosan…..
Hogyan kapcsolódott ki a kommunista elit? Miért voltak légvédelmi ütegek Balatonaligán, és hogyan került pornófilm a pártüdülő kertmozijának vásznára? A BUPAP őszi kihelyezett sétáján a legendás nyaralóhely történetéről és híres lakóiról mesélt Csonka Laura…..
Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa,Azt hiszed, hogy hallgatunk a hazug szóra,Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk,Azt hiszed, hogy megtagadjuk minden álmunk,Minden álmunk.(...)El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így,El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít,El…..
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
M. móki 2013.05.05 22:54:56
@bioLarzen: Bombajó bokszoló
Túl nagy már a több mint 40 hektáros birtok Barry Levinson számára, ezért inkább visszahúzódna egy másik villájába. Így néz ki a híres rendező eladásra kínált ingatlanja. A Levinson família 12,9 millió dollárt kér a negyven hektáros telekért és a rajta álló…..
Ati egy speciális anomáliát fedezett fel a Vaterán. A Múzeum Antikvárium több árverésén egy "muzeumveteli" nevűfelhasználó áll nyerésre, aki viszont június óta nem vett semmit. Pozitív visszajelzést 3 év alatt egyedül a Múzeum Antikváriumtól kapott, azokat is 10-20-as…..
M. móki 2011.12.02 15:42:02
@fghjk:
Az árverésre kerülő könyveknek nem ez a logikájuk. Azokat nem árulják a boltban, direkt aukciókra tartogatják. Értékesebb első kiadásokat vagy dedikált darabokat sosem lehet csak úgy megvenni a polcról.
M. móki 2011.12.02 18:17:34
@kugel2:
Van értelme. Mert ha nem ér el megfelelő árat, inkább megmarad kisebb veszteséggel, s később újra hirdethető. Ki figyel rá mondjuk egy év múlva, hogy ez már volt?
Megnéztem a linket, a Múzeum Antikvárium 100 000-rt kiáltotta ki a Vaterán ezt a dedikált Radnótit. Egy másik a napokban hagyományos árverésén 200 000-ért kiált ki egyet, és ez a jellemzőbb ár. Ha visszanézzük, az utóbbi években általában 200 fölött keltek el dedikált Radnótik, tehát éppenséggel a Múzeum Antikváriumról sem hiszem, hogy áron alul akarná eladni a termékét, még ha úgy is hirdeti meg. Szóval ebben pont az a szép, hogy lehet abszolút igaz és abszolút hamis is az effajta "titokzatos személyek" helyetti licit, de az biztos, hogy ő akkor veszít többet, ha nem verik fel eléggé az árat, s nem akkor, ha maga után fizeti be a jutalékot.
Jágr, Havel, Kundera, Krteček – legnagyobb valószínűséggel ezek a legismertebb cseh személyiségek. Legtovább közülük a Kisvakond jutott, tavaly még az űrben is járt az Endeavur fedélzetén.  A Kisvakond papája 2011-ben töltötte be 90. életévét, de a karácsonyt már…..
Zs és K külön-külön is írtak nekünk a tegnap esti élményükről, de valószínűleg együtt voltak a moziban, ahol rettenetes hangminőséggel kellett végignézniük a Transformers 2-t. Hiába jelezték a film közben többen is, hogy a hang élvezhetetlenül halk, a Cinema City Aréna…..
M. móki 2009.06.25 10:48:48
@theutat villám: A Corvinban például van kamera egyik-másik gépházban, ami a vásznat figyeli, a forgalmazók félelmei miatt egészen gyatra minőségben adja vissza tévén a képet. S bizony régen a hosszabb ún. csőmozikban távcsövet használt a gépész az élesség beállításához, ha nem látott el a vászonig, éppenséggel mért ne lehetne arra használni a kamerát is?
Lányok, figyelem! "Melyik lány nem szeret csinosan, divatosan öltözni? Melyik papa nem morog, ha a lánya ezen a címen folyton újabb pénzt kunyerál tőle? (És igaza van, amikor morog. Ha a lány a tánczene-hallgatás mellett olykor tűt is vesz a kezébe - tanú rá a műsor: nemcsak…..
M. móki 2008.12.26 18:53:44
@Rókakígyó: Bemegy a könyvtárba, és kikéri a Rádió- és Televízióújság adott évfolyamát...
M. móki 2008.12.26 20:43:49
@Rókakígyó: Mért ne lennének, be is szokták szépen kötni őket jobb helyeken. Nekem is rengeteg megvan bizonyos újságokból (például Film Színház Muzsika harminc évfolyama, be sem férek már a pincébe).
Sokan azt hiszik, hogy az átkosban kizárólag szovjet tanmesékkel és igénytelen román rajzfimekkel formálták a gyerekek agyát párttagkönyv alakúra. Aki persze ezt hiszi, azt vagy tényleg sikerült agymosni, vagy nem élt még akkor, mindenesetre a '78 karácsonyának reggelén…..